Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο αντισπισιστικής/αντιεξουσςιαστικής ομάδας Τα Αγριογούρουνα


Ο κυρίαρχος τρόπος ζωής και σκέψης καθώς και οτιδήποτε θεωρούμε ανθρώπινο πολιτισμό βασίζεται στον διαχωρισμό μεταξύ του ανθρώπινου είδους και των άλλων ζωικών ειδών. Η κατεστημένη σκέψη θεωρεί φυσικό τον αυθαίρετο διαχωρισμό των ειδών και δεδομένη την ανθρώπινη ανωτερότητα δομώντας ουσιαστικά τη βάση για τις εξουσιαστικές σχέσεις που καθορίζουν τη σχέση του ανθρώπου με τον υπόλοιπο ζωικό κόσμο. Έτσι διαχρονικά ο άνθρωπος μεγαλώνοντας χωρίς να εξελίσσεται εγκλωβισμένος σε μια αυτοτροφοδοτούμενη αυταρέσκεια φτιαγμένη από αβάσιμα ναρκισσιστικά και υποκειμενικά κριτήρια απαρνήθηκε την επαφή του με τη φύση και τα υπόλοιπα γήινα όντα υποκλινόμενος σε ένα βιομηχανικό πολιτισμό που τον κατάπιε υπνωτικά τρεφόμενος με τα ιδεολογήματα της εξουσίας ως απόρροια της καπιταλιστικής παντοκρατορίας.

Οι ιδεολογίες, από την αρχαιότητα ως σήμερα κι από τα ακροδεξιά μορφώματα ως τα νεοαριστερίστικα κινήματα, υιοθετούν και εφορμούν με πρωταρχική βάση τη κοινή θεωρία του ανθρωποκεντρισμού. Ακόμα και αναρχικοί σύντροφοι στις ιδεολογικές τοποθετήσεις τους και τις επιλογές της ζωής τους υιοθετούν την αντίφαση της ανωτερότητας αποδεικνύοντας πόσο βαθιά ριζωμένο είναι το σαράκι της κυρίαρχης ιδεολογίας στο τρόπο σκέψης και πράξης τους. Οι περισσότεροι που αυτοπροσδιορίζονται ως μαρξιστές, αριστεροί, νέο αριστεροί, ακόμα και αγωνιστές κινηματίες και αναρχικοί ιδεολόγοι μη μπορώντας ακόμη να αντιμετωπίσουν τους κοινωνικούς διαχωρισμούς, μη μπορώντας ακόμη να ξεπεράσουν το ρατσισμό και το σεξισμό τους, δεν μπορούν να διανοηθούν τη συζήτηση πάνω στο αδιαπραγμάτευτο της ελευθερίας και αυτοδιάθεσης των ζώων αναπαράγοντας και υπερασπίζοντας επί της ουσίας την κυρίαρχη ιδεολογία που υποτίθεται εναντίον της μάχονται. Δεν υπάρχει δικαιολογία για όσους πολεμούν με όρους της πάλης των τάξεων, δεν υπάρχει δικαιολογία για όσους με τα έργα τους αμφισβητούν το κατεστημένο, να το αντικατοπτρίζουν στις καθημερινές επιλογές και πράξεις τους υιοθετώντας το “δικαίωμα στην ανωτερότητα”. Αυτή η φιλαυτία περί δήθεν μαχόμενων αριστερών και άλλων κινηματιών που δεν βλέπουν το οφθαλμοφανές ιδεολογικό βόλεμα τους στο διαχωρισμό των ειδών σε ανώτερα και κατώτερα, χρήζοντα δικαιωμάτων και μη χρήζοντα δικαιωμάτων, είναι η πλήρης ταύτισή τους με τη κυρίαρχη τάξη όσα εργατικά και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα και αν ευαγγέλονται. Το επαναστατικό για τη κυρίαρχη ιδεολογία και ανώτερη τάξη δεν είναι μόνο ο αγώνας για τα δικαιώματα των πολιτών, των γυναικών, των ομοφυλόφιλων, των εργατών, των μεταναστών, των τρανς, των ψυχασθενών, των όποιων συνηθίζουν να θεωρούν μειονότητες. Είναι καλά προετοιμασμένοι γι αυτά ας είναι καλά τα νομοθετήματα τους και οι μηχανισμοί τους που λίγο πολύ λειτουργούν καλά. Το επαναστατικό είναι ενάντια σε ότι τους κάνει κυρίαρχους και κυρίαρχους τους κάνουν οι σύγχρονοι σκλάβοι τους τα μη ανθρώπινα ζώα που μετατρέπονται σε προϊόντα και άρα σε οικονομική δύναμη χωρίς το χειραγωγημένο πλήθος να αμφισβητεί το δικαίωμα της ελίτ σε αυτή τη κυριαρχία.

Διότι η κυρίαρχη τάξη χρειάζεται τα μη-ανθρώπινα ζώα ως σκλάβους, τα μη-ανθρώπινα ζώα ως φαγητό, ένδυση και διασκέδαση. Η κυρίαρχη τάξη κατέχει τις βιομηχανίες κρέατος, γάλακτος, ένδυσης, υπόδησης, φαρμάκων, όλοι τομείς όπου τα μη-ανθρώπινα ζώα στερούνται κάθε δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία δήθεν για το “καλό της ανθρωπότητας” ενώ είναι για το κακό της ανθρωπότητας και το καλό της τσέπης τους. Εκατομμύρια ζώα θανατώνονται βιαίως κάθε λεπτό απ άκρη σ άκρη στον πλανήτη, κάθε λεπτό μαζικές δολοφονίες συγχωρούνται ως μη δολοφονίες και αίμα πόνος και ουρλιαχτά θεωρούνται απόλυτα φυσιολογικά στο μυαλό του μέσου ανθρώπου. Τέτοια αλλοτρίωση? τέτοια απομάκρυνση από την πραγματική φύση της συνύπαρξης, του καλού και συμπονετικού ανθρωπιστικού υποδείγματος που ως ανθρωπιστές έχουμε γαλουχηθεί γενεές επί γενεών τους τελευταίους αιώνες, πως την ανεχόμαστε? Τέτοια πλύση εγκεφάλου που η συναίνεση και η ανταπόκριση που βρίσκει θα ξεπερνούσε τις μεγαλύτερες προσδοκίες του χειρότερου ιμπεριαλιστή φασίστα πως επιτρέπουμε νασυμβαίνει? Πως αφήνουμε να μας χλευάζουν οι βιομηχανίες πείθοντας ότι χρειαζόμαστε τα ψευδοπροϊόντα που παράγουν, και η καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων συναισθανόμενων πλασμάτων, η βία ενάντια τους, το αίμα, ο πόνος, και ο θάνατος τους στη βιομηχανία γάλακτος και κρέατος, στα εργαστήρια πειραματόζωων, στα τσίρκα, στα πέτσοπ, στα εκτροφεία, όλη αυτή η ανηλεής βιομηχανία εκμετάλλευσης, να είναι αποδεκτά από ανθρώπους με μάτια, στόμα και λαλιά?

Θεωρούμε ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να απελευθερωθεί η ανθρώπινη σκέψη από τις διδαχές της κυριαρχίας και της εξουσίας που μόνο σκοπό έχει τη διαιώνιση της ευμάρειας της. Είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να αναπτύξουμε εκείνες τις μορφές οργάνωσης και δράσης ώστε να οδηγηθούμε, αν όχι μέσα από την επαναστατική ρήξη διότι ο χρόνος για κάθε αντισπισιστή αγωνιστή μετριέται σε μύριες ζωές αθώων για να βαυκαλίζεται με ιδεολογικές καθαρότητες, να οδηγηθούμε μέσα από την αφύπνιση όσων μη-εφησυχασμένων συνειδήσεων δεν βλέπουν στο κάθε ζώο που γδέρνεται και βασανίζεται τον εαυτό τους, δεν αντιλαμβάνονται την ομοιότητα του μη ανθρώπινου ζώου-σκλάβου με τον άνθρωπο- σκλάβο, δεν αντιλαμβάνονται ότι για την εξουσία ότι είναι το ζώο σε ένα επίπεδο εκμετάλλευσης είναι οι ίδιοι σε κάποιο άλλο, ότι είναι το ζώο σήμερα θα είναι οι ίδιοι και τα παιδιά τους αύριο, δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν αξία ως -και είναι πλέον μόνο- πελάτες και όχι πολίτες, μιας τεράστιας παγκόσμιας βιομηχανίας που εκτείνεται από τη τροφή τους ως τα φάρμακά τους, από την γέννηση τους ως το θάνατο τους, μιας μηχανής που παράγει φασισμό και όχι πολιτισμό και δη ανώτερο όπως τους πείθουν οι αυταπάτες τους, να οδηγηθούμε σταθερά στον ξεσηκωμό της αλλαγής, στην ανατροπή των ηθών, στην ολική απελευθέρωση. Είμαστε έτοιμοι για αγώνα για το αυτονόητο, για το δικαίωμα κάθε ζώου ανθρώπινου και μη στην ζωή και στην ελευθερία. Είμαστε εδώ για την αμφισβήτηση του οικοδομήματος που αποκαλείται ανθρώπινος πολιτισμός, είμαστε εδώ για τον αγώνα τον καθημερινό του κάθε άστεγου ζώου, είμαστε εδώ για τα βασανισμένα ζώα που θα γίνουν το γεύμα σου και ο καταναλωτισμός σου, βρισκόμαστε εδώ και είμαστε παντού στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στην Καλιφόρνια, στην Ιταλία, στη Κίνα, στη Χιλή, σε όλη τη γη. Εμείς πιστεύουμε στην ευτοπία και θα τη διεκδικήσουμε για εμάς, τα ζώα, τη γη. Ξέρουμε και δεν περιμένουμε τίποτα από το σύστημα και την ελίτ που μας έχουν για καύσιμα της διαιώνισης και επικράτησής τους. Αρνούμαστε να είμαστε τα καύσιμα τους. Εμείς συντρόφια χρειαζόμαστε το οξυγόνο της κοινωνικής αυτοδιάθεσης, θέλουμε να είμαστε το καύσιμο της αναρχίας, και οι συλλογικότητες μας να είναι τα οχήματα προς την ελευθεριακή κοινωνία.

Αντισπισιστική Αναρχική ομάδα
Τα Αγριογούρουνα

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ. ΖΗΤΩ Η ΜΑΥΡΟΠΡΑΣΙΝΗ ΡΗΞΗ.
ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΓΗΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΗ ΧΙΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΗ

https://agriogourouna.espivblogs.net/
agriogourouna@espiv.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License