Πράσινη Νέμεσις - Πράξη 2η (Προειδοποιητικό μήνυμα)

*Το προειδοποιητικό μήνυμα όπως στάλθηκε σε καθεστωτικά

post image

*Το προειδοποιητικό μήνυμα όπως στάλθηκε σε καθεστωτικά

 

Προϊόντα των μεγαλοεταιρειών Coca Cola, Nestle, Unilever και ΔΕΛΤΑ (αναλυτικότερα αναφέρονται παρακάτω) έχουν δηλητηριαστεί με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ. Για ένα διάστημα, το οποιο δε θα αποκαλύψουμε καθώς δε θέλουμε να αποσυρθούν μερικώς οι παρτίδες που κυκλοφορούν, απαλλοτριώσαμε από γνωστες αλυσίδες super market σε όλη την Αττική τα προϊόντα αυτά.

 

Η σάλτσα για Ceasar σαλάτες τις Hellmans (που ανήκει στην Unilever) ήταν αρκετά εύκολη. Απλά τραβήξαμε το καπάκι με δύναμη, χωρίς να ξεσφραγιστει, αφαιρέσαμε 10mL του προϊόντος και προσθέσαμε 10mL χλωρίνη. Ανακινήσαμε, και το προϊόν δεν παρουσιάζει καμια εμφανή αλλοίωση.

 

Για το ''Φρέσκο γάλα'' της ΔΕΛΤΑ ήταν επίσης απλή η διαδικασία. Το μονο που χρειάστηκε ήταν να εμβολίσουμε μια σύριγγα στο πάνω μέρος της συσκευασίας, να γείρουμε τη συσκευασία, να αφαιρέσουμε 20mL του προϊόντος και να γεμίσουμε με 20mL υδροχλωρικό οξύ (HCl). ξαναπιεσαμε το χαρτόνι για να σιγουρευτούμε ότι δε στάζει και βεβαιωθήκαμε πως είναι σαν καινούργιο.

 

Για τις σάλτσες ντομάτας Pummaro (της Unilever) ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία με το γάλα, με τη διαφορα ότι χρειάστηκε να ανασηκώσουμε λίγο το πάνω μέρος της συσκευασίας, ώστε να τοποθετηθεί η σύριγγα, να αφαιρέσουμε 10mL προϊόν και να γεμίσουμε με 10mL υδροχλωρικό οξύ. Έπειτα απλά συγκολλήσαμε τα πλαϊνά του πάνω μέρους με λίγη κολλα σε ένα λεπτό πινέλο.

 

Για τα προϊόντα τις Nestle και της Coca Cola ακολουθήθηκε η εξής διαδικασία: ξεκολλήσαμε ελάχιστα την ετικέτα τους, και στο σημείο της κολλας ανοίξαμε με πυρωμένο τσιμπιδάκι πολύ λεπτή τρυπα ώστε να χωρα ισα ισα η μύτη της σύριγγας και να αφαιρέσουμε 20mL απ' τα προϊόντα, επανατοποθετώντας 20mL υδροχλωρικού οξέως. Σφραγίσαμε την τρυπα με ελαχιστη σιλικόνη και απλά ξανακολλήσαμε την ετικέτα. Δεν υπήρξε κάποια εμφανής παραμόρφωση του προϊόντος.

 

Καθ' όλη τη διάρκεια τις διαδικασίας φροντίσαμε ώστε να μην αφήσουμε καθόλου γενετικό υλικό που να μπορεί να μας ταυτοποιησει, και επίσης μετά το τέλος τις διαδικασίας για όλα τα προϊόντα, καθαρίστηκαν επαρκώς, για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά.

 

Πιο συγκεκριμένα, απαλλοτριώθηκαν και δηλητηριάστηκαν:

-12 σάλτσες για Ceasar σαλάτες της Hellmans (Unilever)

-23 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro ''Κλασσική'' (Unilever)

-11 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro ''Πιο συμπυκνωμένη'' (Unilever)

-35 συσκευασίες ''Φρέσκο γάλα'' της ΔΕΛΤΑ

-12 μπουκάλια Nestea ροδάκινο, της Nestle

-10 μπουκάλια Nestea λεμόνι, της Nestle

-29 μπουκάλια Coca Cola Light

 

Τα δηλητηριασμένα προϊόντα θα επανατοποθετηθούν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων super market σε όλη την Αττική. Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να αποτραπεί κάπως η διαδικασία επανατοποθέτησης, καθώς όπως τα απαλλοτριώσαμε έτσι και θα τα βάλουμε πίσω (μακριά από κάθα είδους ''ματια'', ηλεκτρονικά και μη). Η επανατοποθέτηση των προϊόντων θα ξεκινήσει 3 μέρες ακριβώς μετά την αποστολή του συγκεκριμένου μηνύματος (δηλαδή θα ξεκινήσει από τις 22/12/2016) και θα διαρκέσει ακριβώς 2 εβδομάδες (μέχρι τις 5/1/2017).

 

Επιχειρησιακή στοχοθεσία της συγκεκριμένης δράσης είναι το σαμποτάζ των παραπάνω εταιρειών μέσω της πλήρους απόσυρσης των προϊόντων τους για τις 2 αυτές εβδομάδες, καθιστώντας σαφές πως δεν αποσκοπούμε να προκαλέσουμε οποιαδήποτε ζημια σε καταναλωτές. Χτυπώντας το μαρκετιστικο προφίλ των συγκεκριμένων μεγαλοεταιρειών, επιδιώκουμε να τους προκαλέσουμε οικονομικό πλήγμα, καθώς, αν θέλουν να είναι ''ασφαλείς'' οι πελάτες τους, θα πρέπει να αποσύρουν όλες τις παρτίδες των προϊόντων που θα είναι στα ράφια για όλο το διάστημα κατά το οποιο θα διαρκέσει η δράση.

 

Για τη δημοσίευση του συγκεκριμένου προειδοποιητικού μηνύματος καθιστούμε υπεύθυνα τα καθεστωτικά μέσα στα οποια έχει αποσταλεί (Καθημερινή, Ζούγκλα, Bloko, Newsbeast). Σε περίπτωση μη δημοσίευσης, με ο,τι αυτό συνεπάγεται, καθαρά υπεύθυνα θα είναι πάλι τα συγκεκριμένα μέσα.

 

Με την ολοκλήρωση της δράσης θα δημοσιευτεί αναλυτικό κείμενο ανάληψης ευθύνης.

 

 

Εικόνες:

από @πέτρος_στα_νεφρά 20/12/2016 12:01 μμ.


ΜΠΡΑΒΟ! Πραγματικά μπράβο γιατί έχουμε καιρό να δούμε ανεγκέφαλους στον χώρο και κερδίζετε το βραβείο επ'άξια για το '16. Τι να πρωτοσχολιάσουμε; Την έμμεση διαφήμιση που κάνετε στα παραπάνω προιοντα; Το οτι παίζετε με ζωές ανθρώπων σε δύσκολους καιρούς για επιβίωση; Ή μήπως ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν σαμποτάζ σε κάποιες από τις παραπάνω μεγαλοεταιρείες; 
Ουτε μία τόσο δα ζημιά δεν πρόκειται να προκαλέσει στον προϋπολογισμό μια πολυεθνικής το να αποσύρει μερικές παρτίδες, μη σας πούμε ότι μπόρει και να το θάψουν και να δούμε την κυρα Νίτσα με τα 3 παιδιά να τους πηγαίνουν 4 χωρίς λόγο. Σαμποτάζ αλάνια μου είναι να κάνεις κάρβουνο αποθήκες και γραφεία των πολυεθνικών αυτών προκαλώντας πραγματικό πρόβλημα στην λειτουργία τους, όχι να απειλείς έμμεσα την ακεραιότητα του κάθε τυχαίου πετώντας το κοινωνικό πρόσωπο του κινήματος στα σκουπίδια. Ελπίζω λογικά σκεπτόμενοι σύντροφοι να επέμβουν.

από @@ 26/12/2016 5:57 μμ.


θέλω να πιστεύω οτι ο δικός μου υπολογιστής έχει κάποιο πρόβλημα και δεν έκρυψε η διαχειριστική επιτροπή του ιντυ τα καταδικαστικά/αρνητικά σχόλια που εμφανίστηκαν τις προηγούμενεςμέρες σχετικά με την ανωτέρω ανακοίνωση των αντικοινωνικών ψυχοπαθών που έκαναν τέτοια καφρίλα βάζοντας την μισή ελλάδα σε κίνδυνο.

νομίζω οτι η καθολική (μέχρι προχτες τουλάχιστον μόνο αρνητικά σχόλια έβλεπα) καταδίκη του αναρχικού χώρου αυτής της αλητείας είναι σημαντικό να καταγράφεται και στο ίντυ

αν τα αρνητικά σχόλια έχουν όντως κρυφτεί και δεν έχω εγώ κάποιο πρόβλημα και δεν τα βλέπω, δεν καταλαβαίνω πραγματικά΄τον λόγο και θα ήθελα πραγματικά να μου τον εξηγήσει κάποιος

 

από @Παναγιώτης 28/12/2016 8:55 πμ.


Δηλαδή εγώ που αγόρασα τα pumaro τώρα θα πρέπει να τα πετάξω ?? εμένα ποιος θα με αποζημιώσει ?? μήπως θα πρέπει να κάνω μήνυση κατά αγνώστου ???

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License