"Άγιο Παντελεήμονα" οραματίζεται η Λ.Σ Εξαρχείων

Ίσως η οποιαδήποτε ανάλυση σε πρώτη φάση να υπολείπεται της αηδίας που προκαλεί η παραλληρηματική ανακοίνωση με δόσεις φασισμού, οπότε την αναπαράγω αυτούσια.

Εδώ και χρόνια σε κάθε επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου αλλά και με κάθε ευκαιρία, αρκετές δεκάδες άτομα κανιβαλίζουν τα Εξάρχεια. “Έθιμο” εκτονωτικό για αυτούς, εφιαλτικό για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες της γειτονιάς μας.

 

Οι καταστροφές, οι λεηλασίες μαγαζιών, η επακόλουθη καταστολή και η μετατροπή της γειτονιάς σε πεδίο μάχης και θάλαμο αερίων έχουν εμπνευστές, ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Πέρα από τις εξεγερσιακές φαντασιώσεις και αυταπάτες που μπορεί να έχουν κάποιοι από αυτούς το αποτέλεσμα είναι ένα: η συστηματική υποβάθμιση και ερήμωση της γειτονιάς μας. Χωρίς να παραγνωρίζουμε το δυσβάσταχτο κόστος των καταστροφών, κόστος που πληρώνουν πάντα οι ίδιοι, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και γενικώς όλοι οι φορολογούμενοι.

Όλοι πια γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι κάτοικοι της γειτονιάς, δεν τους ενδιαφέρουν οι μακροχρόνιοι αγώνες της ενάντια στην καταστολή, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την πολιτιστική και πολιτική αλλοτρίωση. Οι “εξεγέρσεις” τους, οι λεηλασίες μαγαζιών, οι πυρπολήσεις αυτοκινήτων και μηχανών, τα παιγνίδια με τις μονάδες καταστολής, οι επιθέσεις σε συλλογικότητες και κατοίκους, όχι μόνο δεν συνάδουν με το πνεύμα αλληλεγγύης, δημιουργίας και ελευθερίας που εκφράζουν τα Εξάρχεια, αλλά αμαυρώνουν και δυσφημούν το έργο δεκάδων αυτοοργανωμένων δομών και εγχειρημάτων της γειτονιάς, ακυρώνουν το πνεύμα αντίστασης, προσφέροντας το άλλοθι στην καταστολή και το παρακράτος μια μέρα να “ισοπεδώσουν” τα Εξάρχεια.

Το σχέδιο καταστροφών στην επέτειο της 6/12 ήταν αναβαθμισμένο και ενταγμένο στο νέο δόγμα της “επιθετικής περιφρούρησης” και είχε αναγγελθεί λίγες μέρες πριν. Από τη μία πλευρά, τα εκατοντάδες λάστιχα αυτοκινήτων που μεταφέρθηκαν στη γειτονιά για να γίνουν φλεγόμενα οδοφράγματα στις διμοιρίες των ΜΑΤ. Από την άλλη, η στρατιωτική παρουσία των δυνάμεων καταστολής, με την ασύστολη χρήση δακρυγόνων. Όλα συνέτειναν στο να πνιγούν και πάλι οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι στα χημικά. Στα φλεγόμενα οδοφράγματα καιγόταν η ιστορία μας, στα σπασμένα τζάμια και μάρμαρα αποτυπωνόταν η ρήξη με ό,τι πρωτοπόρο και επαναστατικό γεννήθηκε και ανδρώθηκε στη γειτονιά.

Έχουμε το δικαίωμα να γυρίσουμε την πλάτη σε τέτοιου είδους μεθόδους και επιλογές.
Έχουμε το δικαίωμα να αντισταθούμε απέναντι σε αυτές τις πρακτικές.
Έχουμε το δικαίωμα να μην επιτρέψουμε σε κανέναν εξουσιαστή να επιβάλλει τους δικούς του όρους και ρόλους.

Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε σπάζοντας τη σιωπή, νικώντας το φόβο που σκιάζει την καθημερινότητά μας.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, τις δομές, τα εγχειρήματα, τις πολιτικές δυνάμεις που δρουν στα Εξάρχεια να πάρουν δημόσια και ξεκάθαρα θέση απέναντι σε αυτή την κατάσταση που εξέθρεψαν η πολύχρονη ανοχή και η κοντόφθαλμη πολιτική θεώρηση.

Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

Δεκέμβρης 2016

από αναρχικός από θράκη 23/12/2016 10:58 πμ.


Δε φαίνεται να λέει και τίποτα ψέμματα ρε συ "τώρα+τυμβωρύχοι".

Εσύ διαφωνείς σε κάποιο σημείο με την ανακοίνωση αυτή; Μάλλον όχι. Απλά δε σου αρέσει αιθητικά ο λόγος που χρησιμοποιεί. Ε δεν πειράζει. Είναι δευτερεύον αυτό. Εφόσον συμφωνείς με το πολιτικό της περιεχόμενο, οκ.

από 999 23/12/2016 12:03 μμ.


Τα περί "Αγιου Παντελεήμονα" είναι ανιστόρητες βλακείες και υπερβολές σε βαθμό κακουργήματος! Ωστόσο η ανακοίνωση της ΛΣΕ είναι όντως άθλια.

Ας δούμε τι ανακοίνωση είχε βγάλει για το Δεκέμβρη του 2014, επί κυβερνήσεως Σαμαρά για να μπορέσουμε σε πρώτο βαθμό να την εντάξουμε στη σημερινή ιστορική συνθήκη...

Οι υπόλοιπες ερμηνείες (βλ. μικρο-πολιτική σκοπιμότητα) θα ακολουθήσουν.

 

από Τυμβωρύχοι+ψεύτες 23/12/2016 12:10 μμ.


Ψέμα 1: "Από τη μία πλευρά, τα εκατοντάδες λάστιχα αυτοκινήτων που μεταφέρθηκαν στη γειτονιά για να γίνουν φλεγόμενα οδοφράγματα στις διμοιρίες των ΜΑΤ. Από την άλλη, η στρατιωτική παρουσία των δυνάμεων καταστολής, με την ασύστολη χρήση δακρυγόνων."

Ίσως φταίει η πολύ παρέα με τους δημοσιογράφους, αλλά η Λ.Σ Εξαρχείων που λίγο-πολύ απαιτεί "έξω οι ξένοι" δεν γνωρίζει τη συμβαίνει στα του οίκου της. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε "για εκατοντάδες λάστιχα". Όπως φαίνεται και από το βίντεο που δίνεi εικόνα από τα περισσότερα οδοφράγματα: https://www.youtube.com/watch?v=eRjF_jGsNT8

τα λάστιχα στα περισσότερα απουσιάζουν εντελώς, ενώ σε κάποια άλλα (πχ Ερεσού στο 3:08) είναι 3 (στην Νοταρά αντίστοιχα ήταν 4-5). Όχι ότι δεν υπήρχαν και όχι ότι δεν προκαλούν δυσάρεστη ατμόσφαιρα, αλλά να παρουσιάζονται ως "εκατοντάδες", που "μεταφέρθηκαν" (δεν έχουν λάστιχα τα Εξάρχεια!, σαν τους "αναρχικούς-ξένους πράκτορες ένα πράγμα) και να εξισώνονται (μπαίνοντας πρώτα μάλιστα) με τα δακρυγόνα των δυνάμεων καταστολής είναι ελεεινή προπαγάνδα και ψευδορουφιανιά.

Ψέμα 2: "αμαυρώνουν και δυσφημούν το έργο δεκάδων αυτοοργανωμένων δομών και εγχειρημάτων της γειτονιάς"

Επίδοξοι νταβάδες της γειτονιάς καλό είναι να μιλάτε για τους εαυτού(ληδε)ς σας. "Οι αυτοοργανωμένες" δομές δεν έχουν ανάγκη από αυτόκλητους  εκπροσώπους. Ίσως να μπερδευτήκατε ως πολυθεσίτες στο "κίνημα" (πόσες ανακοινώσεις να γράψουν τα ίδια άτομα για διαφορετικές ομάδες, πιάσαμε Χριστούγεννα και τώρα πρόλαβαν την 6 Δεκέμβρη), αλλά μην καρφώνεστε τόσο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι η συμμετοχή της κατάληψης της Ζαϊμη η οποία δέχτηκε και πέτρες από τους ματάδες.

Το μόνο που αμαυρώθηκε είναι η εικόνα του απο-κόμματος σας του Σύριζα, που ξεβρακώθηκε εντελώς και σύρθηκε στην περπατημένη (απλά την έκανε τροχάδειν): καφρίλες των ματατζήδων και των δικαστών (κουβέντα δεν βρήκατε για αυτά).

Και για να μην ξεχνάμε (ωραίο κι αυτό το σύνθημα,ε; )... Το δίκαιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι

από @?! 23/12/2016 12:10 μμ.


να πουν μετά τις συναντήσεις τους με Καμίνη και Τόσκα... που όπως μας έχουν δηλώσει έχουν μιλήσει με συλλογικότητες των Εξαρχείων...

από @αντι-κανιβαλος 23/12/2016 12:34 μμ.


Το μαγικό με την θεαματικοποιημένη ενημέρωση του Ιντερνετ, είναι πως κάτι δεν χρειάζεται να έχει συμβεί όντως για να "ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ".

Αρκεί κάποιοι υπαρκτοί ή ανύπαρκτοι να ισχυρίζονται οτι συμβαίνει, κατα συρροήν μάλιστα, για να δέσει το "γλυκό".

Υποθέτω λοιπόν οτι στο "λεηλασίες μαγαζιών" που από τον χρόνο κλισης και το ύφος υπονοεί οτί κατέβηκε κόσμος για γενικευμένα "ψώνια", η ΛΣ εννοεί το άνοιγμα του ΟΚmarket (αλυσίδα) στην Μπενάκη, και το μοίρασμα τροφίμων σε κόσμο με ανάγκη.

Γενικά τα Εξάρχεια για πολύ κόσμο, κακώς, είναι μη-τόπος. Χωρις κατοίκους και συσχετισμούς, χωρίς συνέπεις και χωρίς feedback. Αυτό ενισχύετε και από τον αυξανόμενο χαρακτήρα της γειτονιας σαν "Διασκεδάδικο" είτε παραδοσιακό είτε "εξεγερσιακό"/εναλλακτικό.

Από την άλλη το να βγαίνει η "Λαική Συνέλευση", η κοινή Τοπική Οργάνωση ουσιαστικά, της ΛΑΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και να χτίζει κλίμα και νομιμοποίηση παρέμβαση για την κυβερνο-Αριστερά, είναι κάτι που δεν πρόκειτε να ξεχαστεί.

Ελπίζω να αναλάβουν και το πολιτκό κόστος για την στιγμή που οι ΟΠΚΕ με τα ημι-θωρακισμένα που έχουν αρχίσει να σφίγγουν τον κλοιό θα πάρουν τελικά την εντολή.

από @της λαικης συνέλευσης ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ 23/12/2016 2:43 μμ.


 

 

2014 τιμώντας τον προ έξι ετών δολοφονημένο από την αστυνομία Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

2016 και της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Ο "δολοφονημενος από μπάτσους Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος", όταν η κυβέρνησή μας είναι στα πράγματα γίνεται το απρόσωπο "δολοφονία του Γρηγορόπουλου" (γιατί οι μπάτσοι φαίνεται είναι δικοί μας πια). Ο πολιτικαντισμος σε όλο του το μεγαλείο και τον κυνισμό.

 

2014 Η μαζική και δυναμική πορεία της 6ης Δεκέμβρη έδειξε πως, παρά τις προσπάθειες που κάνει το κράτος έκτακτης ανάγκης να κλείσει τον κόσμο στα σπίτια του, δεν το καταφέρνει.

2016 Εδώ και χρόνια σε κάθε επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου αλλά και με κάθε ευκαιρία, αρκετές δεκάδες άτομα κανιβαλίζουν τα Εξάρχεια.

Γιατι τώρα δεν υπάρχει μάλλον κράτος έκτακτης ανάγκης αφού η κυβέρνησή μας είναι στα πράγματα ...και έκλεισε τον κοσμο στα σπίτια του, ναι, τα κατάφερε!

 

2016 αρκετές δεκάδες άτομα κανιβαλίζουν τα Εξάρχεια.

2014 Παρά την συστηματική πολιτική υποβάθμισης των Εξαρχείων και εκφοβισμού των κατοίκων, πολλοί από αυτούς έχουν δείξει κριτική στάση απέναντι σε όσα το ανάλγητο κράτος εξουσίας

Αυτό με έχει συγκλονίσει, τώρα το κράτος της κυβέρνησής μας δεν είναι πια "ανάλγητο κράτος εξουσίας" και τα Εξάρχεια τα κανιβαλίζουν κάτι άτομα... ενώ ο χαρακτηρας σαν "Διασκεδάδικο", που λέει και παραπάνω, κάνουν τα Εξάρχεια ...παραδεισένια τοποθεσία.

 

2014 Το μικρομάγαζο δεν εκπροσωπεί το μεγάλο κεφάλαιο και η κατάστροφή του δεν αποτελεί επαναστατική πράξη.

2016 Το ΟΚmarket (αλυσιδα) μικρομάγαζο θα είναι φαίνεται...

 

2014 Σε εποχές που η αδικία γιγαντώνεται και οι δημοκρατικές ελευθερίες καταπατούνται

2016 Η αδικία δεν γιγαντώνεται πια, και οι δημοκρατικές ελευθερίες δεν καταπαντώνται, και γι' αυτό εμείς καλούμε σε ανένδοτο αγώνα στο μόνο πρόβλημα που έχουμε επί κυβέρνησής μας, κάτι άτομα...

 

Και τελικα, αυτο με τον "κοινωνικό κανιβαλισμό", όσοι το χρησιμοποιούν τώρα από τη λαική συνέλευση ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ το ξεπατίκωσαν???


ρε συ "Τυμβωρύχοι+ψεύτες" το αν είναι τελικά πολλά τα λάστιχα ή όχι είναι ψιλοαδιάφορο σε σχέση με το πολιτικό περιεχόμενο του κειμένου. Το ότι δημιουργεί εντυπώσεις είναι αλήθεια βέβαια, αλλά είναι ιδιαίτερα δευτερεύον ως ζήτημα.

Το αν είναι πολυθεσίτες ή όχι κάποιοι και κάποιες σε συνελεύσεις, δομές, ομάδες, ομαδούλες, καταλήψεις, στέκια, ανοιχτές διαδικασίες, κλειστές διαδικασίες, ημίκλειστες κ.λπ, είναι αφενός πάγια τακτική της αντιεξουσίας και των αμεσοδημοκρατικών δομών σε αυτήν την χώρα τουλάχιστον. Οπότε η κριτική μάλλον πάει γενικά στην αντιεξουσία και την αμεσοδημοκρατία εν ελλάδι. Δεκτό. Συμφωνώ μαζί σου και δίκιο έχεις στην κριτική που κάνεις στην αναρχία/αντιεξουσία συλλήβδην.
Αφετέρου, εμείς που δε γυροφέρνουμε στα εξάρχεια ούτε με φυσικό ούτε με μεταφυσικό τρόπο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αυτήν την αλήθεια.

Οπότε διαβάζουμε μια ανακοίνωση, τη βάζουμε στο πλαίσιο του πολιτικού χαρακτήρα που έχει διαμορφώσει μια συλλογικοποίηση, τη συγκρίνουμε με την πραγματικότητα που φτάνει στα μάτια και στα αυτιά μας μέσω των μίντια και του καφενειακού κουβεντολογίου και βγάζουμε συμπέρασμα και κρίση.

Ε μια χαρά τα λέει η ανακοίνωση όσον αφορά στο πολιτικό της περιεχόμενο, με αυτά τα κριτήρια. Ε;

από @ 23/12/2016 3:46 μμ.


Επειδή μένω στα Εξάρχεια...

  • Τι γνώμη έχουν για την συνέντευξη του δημάρχου Γ. Καμίνη?

- εξισώνει αναρχικούς - αντιεξουσιατές με την Χ.Α.

- καταγγέλει τις καταλήψεις.

17/12/2016: "Τα πρόσωπα του Σαββατοκύριακου"- Alpha 98.9

(απόσπασμα: 15.16 - 20.00)

http://www.alpha989.com/Media.aspx?a_id=1338&item=22044&prodId=126&prodId=126

- Tι σχέσεις έχουν αυτοί και ο σύλλογος καταστηματαρχών με τον Αντιδήμαρχο Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων του Δήμου Αθηναίων?

... αντε μην ανοίξω παραπάνω στο στόμα μου.

 

Υ.Γ. Θυμίζω για αρχή...

- Εμφύλιος: Δράση της οργάνωσης των αριστερών φοιτητών, "Λόρδος Μπάιρον"...

από @ 23/12/2016 4:11 μμ.


Μα δεν είναι θέμα να χτίσει κλίμα για παρέμβαση στο μέλλον, έχει ήδη χτίσει. Το δόγμα μηδενικής ανοχής της 6ης Δεκέμβρη με τα βασανιστήρια και τις προφυλακισεις ήταν προφανές ότι εφαρμόστηκε κατόπιν συνεννόησης. Συλλογικότητες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά βγάλαν καλεσματα και κάποιες άλλες τίποτα απολύτως. Ο διαχωρισμός του α/α χώρου σε "άγριο" και "σοβαρό" (βλεπε: εξημερωμενο) προωθείται εδώ και καιρό, όχι μόνο από το Σύριζα, αλλά και από όσους προωθούν τον εξευγενισμο της περιοχής και θεωρούν ότι μια αποστειρωμενη "πολιτιστική" έκφραση της αναρχίας είναι προϊόν που πουλάει. 


"η επακόλουθη καταστολή και η μετατροπή της γειτονιάς σε πεδίο μάχης και θάλαμο αερίων έχουν εμπνευστές, ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς." δηλαδη τι θελει να πει ο ποιητης? οτι το κρατος και τα σκυλια του δεν ειναι ο πραγματικος αυτουργος?  ειναι οι "μπαχαλεοι"? ποσα ατομα συμφωνησατε με την ανακοινωση να πειτε και μετα απο ποσες μπυρες. λοιπον σας ευχομαι κ με περιπτερο συριζα λαε κλπ στις επερχομενες εκλογες.. μην ντρεπεστε .. μεταξυ γνωστων ειστε. το κριμα σε εμας που τρωμε τα δεσιματα χωρις κονε απαλλαγης. 

από Αντιεξουσιαστικός Σοσιαλισμός 23/12/2016 4:18 μμ.


Η «λαϊκή συνέλευση Εξαρχείων» έχει φτάσει στο σημείο να καταγγέλει άλλους κάτοικους για τις επιλογές τους. Το μύθευμα πως όσες και όσοι συμμετείχαν 6 Δεκέμβρη στις συγκρούσεις, ήρθαν στο σύνολο τους από κάπου «αλλού», είναι παιδαριώδες. Εκτός αν «πολίτες», «κάτοικοι», θεωρούνται μόνο όσες και όσοι συμφωνούν με την επιτροπή αυτή και ότι αφορά τις απόψεις της για την κοινωνική αντιβία και τη γειτονιά γενικότερα.

Μένω Εξάρχεια, βρέθηκα στο δρόμο, άνοιξα το σπίτι μου και έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για την αντίσταση στην αστυνομοκρατία. Σύμφωνα με τον λίβελο της επιτροπής κατοίκων, πιθανώς να έχω έρθει από «αλλού».

Η πρακτορολογία, η υστερία της έννομης τάξης και ο αυταρχισμός που ζέχνει η συγκεκριμένη ανακοίνωση, όσους μανδύες εναλλακτικότητας και να φορά, δεν θυμίζει Άγιο Παντελεήμονα αλλά Γενικής Γραμματείεα Νέας Γενιάς τη περίοδο 1981-1985 . Κρίμα, γιατί πριν από χρόνια, οι προσπάθειες αυτοοργανωμένης θέσμισης της γειτονιάς είχαν παράξει έργο. 

Ούτε με τους μαφιόζους, ούτε με τους ειρηνοποιούς.

Συριζαίοι φαίνεστε, πίσω από τον θάμνο.

από Τρενάκι 23/12/2016 5:13 μμ.


2014: "Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες ωμής βίας από την αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε δολοφονικές επιθέσεις με αύρες νερού, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι 211 προσαγωγές στο σωρό, 43 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατασκευασμένα κατηγορητήρια και πολλούς τραυματισμούς διαδηλωτών, ακόμα και μετά τη σύλληψή τους. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους πολυάριθμους, κουκουλοφόρους και μη, ασφαλίτες που λειτούργησαν σαν ένα ακόμα τάγμα συλλήψεων, ενισχύοντας την καταστολή.

Σύμμαχος των διωκτικών αρχών κατά του αντιστεκόμενου κόσμου ήταν, όπως πάντα, τα ΜΜΕ. Κλασσικά φερέφωνα της αστυνομίας, παρουσίασαν για πολλοστή φορά τα Εξάρχεια ως τοπίο καταστροφών από τους διαδηλωτές, αποσιωπόντας το ρόλο της αστυνομίας σ’ αυτές."

 

από Κάτοικος 23/12/2016 6:54 μμ.


Επειδή (κι) εγώ μένω Εξάρχεια (και δεν ανήκα,ούτε ανήκω στο μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ)...Τι γνώμη έχετε "σύντροφοι" για:

-το κάψιμο μηχανής γνωστού αγωνιστή της γειτονιάς στη Διδότου στις 4/12;

-το κάψιμο πολλών (παλιών)αυτοκινήτων κατοίκων στις 15,17/11 και 6/12;

-τις ναυτικές φωτοβολίδες που "καρφώθηκαν" σε μπαλκόνια σπιτιών;

-τα σπασμένα τζάμια σπιτιών από "αδέσποτες" πέτρες (ο μεροκαματιάρης Εξαρχειώτης έχει άραγε λεφτά να φτιάξει το τζάμι;)

-το σπάσιμο σκαλιών σπιτιών για δημιουργία πολεμοφοδίων; (λες και στο ΕΜΠ δε μπορούν να βρουν μάρμαρα κλπ)

-τα καμένα δέντρα/γλάστρες (που με αγάπη φύτεψαν οι κάτοικοι);

-τους κατοίκους που μεταφέρθηκαν σε νοκοσομεία λόγω αναπνευστικών προβλημάτων από τα χημικά και τα καμένα λάστιχα/ξύλα κλπ

-την πολυκατοικία στη Στουρνάρη όπου "κάποιοι" έκαναν την ανάγκη τους μπροστά σε πόρτα διαμερίσματος;

-τις καταλήψεις Προσφύγων που κινδύνεψαν από τις δυνάμεις καταστολής αφού οι "συγκρουόμενοι" μετέφεραν συνεχώς την αντιπαράθεση έξω από αυτές;

-τα δεκάδες μαγαζιά που έχουν βάλει ενοικιαστήριο τον τελευταίο χρόνο σε Στουρνάρη,Τζωρτζ,Τοσίτσα;

 

...

από @# 23/12/2016 10:38 μμ.


emetos...i anwrimotita merikwn den dikaiologei emetikes anakoinwseis...ta polla logia einai ftwxeia (pneumatiki)...den milaw allo an kai 8a mporousa na katevazw sentonia oloklira gia tin genikoteri katrakila...diairei kai vasileue...sine8elte oloi prin einai poli arga

από @ 24/12/2016 1:44 πμ.


Με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα συμπεραίνω πως εργαζόμενοι της ΓΑΔΑ έχουν μετακομίσει στα Εξάρχεια. Δεν εξηγείται διαφορετικά πως κατάφερε το indymedia να έχει γεμίσει με το λόγο της Ασφάλειας. 

από άλλος κάτοικος 24/12/2016 9:55 πμ.


- Ότι δεν τους νοιάζει καθόλου.

Γιατί δεν τους νοιάζει για τις πέτρες και τις  μολότοφ στα μπαλκόνια;

Γιατί πολύ απλά δείχνουν με τα μπάχαλα πόσο εξουσιαστές θα ήθελαν να ήταν.

Χειρότεροι και από ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και ας φωνάζουν "η αλληλεγγύη το όπλο των λαών..".

Ούτε που καταλαβαίνουν τι σημαίνει, ούτε που ενδιαφέρονται να καταλάβουν κιόλας.

 

Υ.Γ. Το πάνε γυρεύοντας να έχουμε νεκρό από κάψιμο πολυκατοικίας ή από αναπνευστικό πρόβλημα

και τότε να δω που θα τρέχουν να κρυφτούν.

 

 

@

από @ 24/12/2016 11:24 πμ.


τραγικη ανακοινωση που εξισωνει την συγκρουσιακη διαθεση μνημης και αγωνα που πρεπει να διεπει καθε φορα τις 6δεκεμβρη με τα απολιτικα και αντικοινωνικα μπαχαλα μια σουπα το κειμενο κριμα. κατρακυλα. αλλα ποτε δεν καναμε πισω οσο και αν ηταν οι δυσκολοι καιροι.

από αναρχικός από θράκη 24/12/2016 11:50 πμ.


... συμβαίνουν φίλε/η "Κάτοικος" στις εξεγέρσεις.

Και μπορείς να τα χαρακτηρίσεις τότε "παράπλευρες απώλειες". Κοινωνικά κατακριτέες μεν, παράπλευρες απώλειες δε. Και είναι ζήτημα των οργανωμένων πολιτικο-κοινωνικών δομών του αντικαπιταλιστικού κινήματος να τις αναλύσουν, να τις κρίνουν, να τις ορίσουν ως "εχθρικές για το κίνημα και για την προώθηση της ίδιας της επανάστασης". Και μέσω δημοκρατικών διαδικασιών να τις επικοινωνήσουν με τους εξεγερμένους/επαναστατημένους. Και στο βαθμό που αποφασιστούν ,οι όποιες επαναστατημένες κοινότητες να τις εφαρμόσουν μέσω των πολιτοφυλακών τους (καταστολή ατομικίστικων συμπεριφορών δηλαδή).

Τώρα αν αναφερόμαστε σε πρόσφατα γεγονότα, αυτά είναι απλά καγκουριές, χαρακτηριστικές των ίδιων των γεγονότων.

...

από @ 24/12/2016 1:16 μμ.


Η ανακοινωση της ΛΣ Εξαρχειων σε δυο τρια σημεια της έχει καπως ακυρες και αχρειαστες διατυπωσεις. Επι της ουσιας ομως εχει δικιο. Δικιο έχουν και θελουν να παψουν να ξεσπανε καποιοι διαρκως με ορους χουλιγκανιστικους και καγκουριας στην γειτονια τους. Και στην δικη μου γειτονια αν γινοταν αυτο θα ήθελα να βγει τέτοια ανακοινωση (με πιο προσεκτικες διτυπωσεις). Αλλο πραγμα η αυθεντική εξεγερση και άλλο πραγμα η ..."εξεγερτικοτητα" ως χομπυ. Η πραγματικη δυναμη της πραγματικης εξεγερσης, ειναι ότι καπου γειωνεται κοινωνικά. Και οσο πιο ριζωμενη και γειωμενη κοινωνικα ειναι, τοσο πιο δυνατη. Αν ειχαν συμβει όσα περιγραφει στο σχολιο του ο Κάτοικος (23/12/2016 6:54 μμ.) σε μια αυθεντικη εξεγερση -εστω και αν ήταν καπως ντροπιαστικα θα μπορουσες να τα δεις ως "παραπλευρες απωλειες" (για την επανορθωση των οποιων ομως το κινημα θα έπρεπε μετά να δειξει εμπρακτη αλληλεγγύη). Αν μιλαμε όμως  απλως για το συνηθες ξεφαντωμα 100, 200, 500, δεν ξερω ποσοι ειναι, ανθρωπων που την βρισκουν ετσι, τοτε τα περιστατικά που αναφερει ο Κατοικος ειναι παντελως απαραδεκτα. Οποιος θελει οι δρασεις του να εχουν δυναμη και ουσια πρεπει να φροντιζει να ειναι γειωμενες κοινωνικά. Δεν υπάρχει τιποτα άλλο για να ειπωθει.


Μας είπε το πως η δική του new age αναρχία θα αντιμετωπίσει αυτό που ορίζει ως old-scholl αναρχία της καγκουριάς και του μπάχαλου. Με καταστολή απο πολιτοφυλακές. Κοίτα να δεις. Τέτοιες απειλές δεν είχε τολμήσει ούτε η μηδενιστική νέα αναρχία να εξαπολύσει εναντίον της "παλιάς αναρχίας". 

Φαίνεται αυτή η new age αναρχία του Αναρχικού της Θράκης που πολεμάει την old-school αναρχια των καγκουρέικων μπαχάλων θα το πάει ένα κλικ παραπάνω στο βαθμό της εσωτερικής αντιπαράθεσης. Ουάου. 


Δεν είναι ολόκληρη η κοινωνία ένα πράγμα, ούτε η κοινωνία των Εξαρχείων. Τι εννοει ο από πάνω όταν λέει "γειωμενες κοινωνικά" δρασεις? Να είναι αρεστες στα κομματικά στελέχη του Σύριζα και της Λαε, στους μαγαζατορες και στα αφεντικά, στους ιδιοκτήτες ακινήτων των Εξαρχείων, σε όσους επιδιώκουν πολιτικα και οικονομικά οφέλη από την αριστερή διαχείριση του κράτους? Αρκετά πια με τη διαταξικοτητα. Προτεραιότητα ενός κινήματος που θέλει να λέγεται αναρχικό ειναι η απεύθυνση στο προλετάριο και μάλιστα θεωροντας ως βάση τα πιο εξαθλιωμενα κομμάτια του, τον κατώτερο κοινό παρονομαστή. Για τα υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας, προσέγγιση ναι μεν, αλλά χωρίς χαιδεμα αυτιών και ανοχή στις μικροαστικες φοβίες και ιδεοληψίες.  


Γιατί με μία ματιά στην ιστοσελίδα τους βλέπει κανείς πως έχει και "τουρίστες" από άλλες περιοχές. Επίσης το κείμενο αυτό είναι προϊόν ψηφίσματος; Και αν ναι  πότε και που έγινε κάλεσμα για την συνέλευση;  Σε κανένα καταγώγι της Κουμουνδούρου ίσως;  

από αναρχικός από θράκη 24/12/2016 5:30 μμ.


... φίλε/η μου riddle.

Εσύ τα λες.

Επίσης το "new age αναρχία" είναι δικός σου νεολογισμός. Δεν είναι τόσο καλός όσο το "ολντ-σκουλ αναρχία" που είναι δικός μου και περιγράφει ικανοποιητικά την ολντ-σκουλ αναρχία.

από @ 24/12/2016 5:38 μμ.


οσο αναφορα αυτα που ειπωθηκαν για τους καημενους κατοικους των εξαρχειων και τα περουσιακα τους στοιχεια που καταστραφηκαν απο ανεγκεφαλους απολιτικ χουλιγκανοκαγκουρες, εχω να πω πως καλα να παθουν.. Πριν την 6/12 αναρχικοι μοιρασαν ανακοινωσεις στα εξαρχεια για να παρουν ολοι οι κατοικοι τα αμαξια τους. Επισης οι κατοικοι ξερουν εδω και δεκαετιες πως η γειτονια τους γινετε συχνα πεδιο μαχης λογο το οτι οι μπατσοι εσκεμμενα περιοριζουν τους διαδηλωτες καθε φορα μεσα στα εξαρχεια για να μην υπαρξουν γενικευμενες καταστροφες στην υπολοιπη πολη ..... αυτο που μπορει να κανει συσομη η γειτονια των εξαρχειων ειναι να διωξη για τα καλα τους μπατσους οχι μονο απο την πλατεια αλλα απο τα εξαρχεια γενικως. Ας θυμηθουμε λιγο την εποχη που οι μπατσοι δεν τολμουσαν να μπουν μεσα στα εξαρχεια γιατι παντα υπηρχε κοσμος να τους διωξει βιαια και μη ....


Αλλά επειδή έχεις την τάση να δημιουργείς δίπολα θα ξέρεις ότι κάθε μανιχαιστής που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να έχει και ένα αντίπαλο δέος  . Φαντάζομαι αν υπάρχει μια κάποια ολντ-σκουλ αναρχία ( έτσι όπως αυθέραιτα την όρισες) θα πρέπει το αντίπαλο δέος να είναι μια κάποια νέας κοπής αναρχίας. Θα μας πεις ποια είναι αυτή ; η θα συνεχίσεις να αναπτύσεις το αυταπόδεικτο αξίωμα : οι συγκρούσεις ειναι καγκουριές άρα όσοι συγκρούονται είναι παλιοκάγκουρες και θα πρέπει οι πολιτοφυλακές να τους πετάξουν όξω απ τα Εξάρχεια. 

από @νικ 25/12/2016 12:55 πμ.


Αληθεια,γιατι δεν απαντατε μερικοι σε αυτα που λεει ο "Κάτοικος" πιο πανω; Τα οποια ειναι και απολυτως αληθινα…;

Η Λ.Σ. εγω δεν ξερω τι ειναι,που λεει ενας οτι "εχει τουριστες απο αλλες περιοχες",αλλα παντως και τα μπαχαλα δεν τα κανουν Εξαρχειωτες.Το μονο σιγουρο.Αντε να'ναι το 10% του συγκρουομενου κοσμου απο τη γειτονια,ολοι οι υπολοιποι ειναι απο αλλου (Περιστερι,Νεο Κοσμο,Νεα Σμυρνη,Κηφισια...ξερετε).Τι τους νοιαζει ολους αυτους η γειτονια των Εξαρχειων;

Τωρα συνδυασα και κατι σκηνες που χω δει απο κοντα.Απο μια αντιφα πορεια στο Περιστερι προπερσυ οπου ενας πηγε να σπασει μια καμερα και μπηκαν μπροστα του καποιοι με παλουκια λεγοντας "αυτα στις δικες σας γειτονιες,οχι εδω" ή και στην πορεια στο Παγκρατι πριν δυο μηνες που γινε κατι παρομοιο.Οπως και στο Κερατσινι στην πρωτη επετειο του Φυσσα ντοπιοι τραμπουκισαν πιτσιρικαδες που σπαγαν τραπεζες.Εμ βεβαια στις "δικες τους γειτονιες" μη γινει κανα σπασιμο.Τα Εξαρχεια ομως να τα ρημαζουμε καθε δευτερη βδομαδα.Ωραια λογικη.

από αναρχικός από θράκη 25/12/2016 8:59 πμ.


Ένα μανιχαϊκό δίπολο θα πρέπει να έχει δυο ξεκάθαρους -και μοναδικούς!- πόλους.
Αλλά δεν πρόκειται περί τέτοιου (όπως και τίποτα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα δυϊστικό στον ταλαιπωρημένο από ανόητους κόσμο μας).

Όπως άλλωστε γίνεται προφανές από τις τοποθετήσεις μου οπουδήποτε και οποτεδήποτε σ' αυτόν το διαδικτυακό τόπο των ψηφειακών εξαρχείων, υποστηρίζω ακριβώς το αντίθετο. (Δε θα αρχίσω να παραπέμπω σε γραφόμενά μου αλλού. Εγώ τρελός δεν είμαι. Το αυτό θα πρέπει να το κάνεις εσύ αν θες να επιτεθείς στην πολιτική άποψη που εκφράζω, υποδεικνύοντάς μου που ορίζω μανιχαϊκά δίπολα.)

Παρ' όλ' αυτά δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια μπροστά στη διαφαινόμενη (και για τους γκαβούς πλέον) σχηματοποίηση ενός πόλου υπεράσπισης της διαχρονικής μεταπολιτευτικής αναρχικής παρέμβασης (ως μια από τις πολλές!) που μπορεί να περιγραφεί με τους όρους *μπάχαλο, *οδομαχία, *πετροπόλεμος, *μολότοφ, *κουκούλα, *θέαμα, *πανκ αισθητική, *οδόφραγμα, *καγκελάκι, *καγκουριά, *μαυρίλα, *νύχτα, *καταστροφές, *αντιμπατσισμός, *ανθελληνισμός, *αμετροέπεια, *εφημερότητα, *αναξιοπιστία.
Ο οποίος σχηματοποιείται ως απάντηση! στη δημιουργία άλλου πόλου. Είναι ετεροπροσδιοριζόμενος και εξ ανακλάσεως γενόμενος (όπως ήταν πάντα η αναρχία στην ελλάδα από το 74 έως το 2010 χοντρά χοντρά.)
Και του κάνω κριτική. Που είναι το πρόβλημα.

Επίσης ρε riddle αυτά που λέω στο παρόν ποστ, τα έχω πει πολύ πιο αναλυτικά σε άλλη συζήτηση στο ιντιμίντια, όπου και πάλι με μαλώνεις για άκυρα πράματα. Γιατί δε τα διαβάζεις εκεί; Ή δεν τα κατάλαβες;

??

από εγώ 25/12/2016 10:37 πμ.


Ρέ μπάχαλε πότε ακριβώς δε τολμάγανε να μπούνε οι μπάτσοι στα εξάρχεια? Για θύμησέ μου γιατί ανεβαίνω από το 2000 και όποτε θέλανε να μπούνε οι μπάτσοι μπαίνανε. Επίσης το ότι μοιράσανε χαρτάκια κάποιοι δε σημαίνει ότι μπορουσαν να πάρουν και το αμάξι. Και αφού έχουν τη δυνατότητα να περιορίζουν τις συγκρούσεις στα Εξάρχεια κάτι λέει μάλλον για τη δυνάμικη των συγκρούσεων

από @ 25/12/2016 1:44 μμ.


Οταν λεω ότι οι δραση σου πρεπει να ειναι γειωμενη κοινωνικά, προφανως και δεν εννοω στην κοινωνια ως συνολο, γιατι ετσι και αλλιως η κοινωνια, ως συνολο, πολυ δυσκολα θα μοιραστει ποτε, ολοκληρη, απελευθερωτικες ιδεες. Καπου ομως, με  βαση συγκεκριμενους τομεις οπου εμφαιζεται ελλειψη προνομιου και ανισοτητα (με πρωτο, αλλα όχι μονοδικο πεδίο, το ταξικο) θα πρεπει να ειναι γειωμενη.

Υπαρχουν δυο σχετικά πεδια που αλληλοκαθοριζονται. Το ενα ειναι το υλικο-κοινωνικο και το άλλο ειναι το ιδεολογικο με την ευρεια εννοια (οταν λεω ιδεολογικό δεν εννοω ποιος ειναι και ποιος δεν ειναι αναρχικός). Στο υλικο-κοινωνικο πεδιο καλο ειναι να εχεις μια -σχετικα- πλειοψηφικη απευθυνση προς πολλες και διαφορες κατηγοριες καταπιεσμενων (και προφανως όχι μονο και προνομιακά προς τους πιο λουμπεν...). Με βαση τα δικα μου κριτηρια -και συγκεκριμενα το ταξικο πεδιο- απο αυτη την απευθυνση αποκλειονται -δεδομενα- μονο τα (μικρα ή μεγαλα) αφεντικά και τα μεγαλοστελεχη υπηρέτες τους. Σε όλους τους υπολοιπους μπορεις και πρεπει να απευθυνεσαι. Μετα έρχεται και μπλεκει και το ιδεολογικο πεδιο (όπου σε πολλους απο αυτους τελικα δεν μπορεις να απευθυνθεις γιατι μπορει να ειναι ακροδεξιοί φασιστες, σκληρα παρτακηδες, κοινωνικα κανιβαλοι, και γενικως εναντιον της ισοτητας και της ελευθεριας).

Αν ομως περιοριζεις πολυ την απευθυνση σου σε καποιο απο τα δυο πεδια αυτα, το κοινωνικο ή τρο ιδεολογικο, τοτε καταληγεις με αυτοκαταστροφικά μειοψηφικη απευθυνση. Δηλαδη αν στο κοινωνικο-υλικο πεδιο απευθυνεσαι προνομιακά μονο στους πιο λουμπεν, πάει... (μην ξεχνας ότι ενα όχι και τοσο μικροτερο απο το μεσο ορο ποσοστο των πιο λουμπεν ειναι στο ιδεολογικο πεδίο επισης: "ακροδεξιοί φασιστες, σκληρα παρτακηδες, κοινωνικα κανιβαλοι, και γενικως εναντιον της ισοτητας και της ελευθεριας"). Αν πάλι εισαι πολυ μειοψηφικος στο ιδεολογικο πεδιο (απευθυνοσαι μονο σε αναρχκους) παλι αστα να πανε...

Ξαναλεω γειωμενη κοινωνικα δεν σημαινει να την υποστηριζει ολοκληρη η κοινωνια. Αυτο ποτε δεν θα γινοταν. Ακομα και τους αγανκτισμενους στο συνταγμα (που ήταν ένα τρομερα πλειοψηφικο- σε σχεση με άλλα- κινημα) δεν τους υποστηριζε ολοκληρη η κοινωνια. Ηταν παρα πολλοι αυτοι που λεγαν: "τι κανουν οι μλκς, έχουν γινει "πεζοδρομιο", γιατι δεν καθονται ησυχοι;". Γειωμενη κοινωνικα ομως σημαινει οτι υπάρχουν ικανα κομματια μεσα στην κοινωνια που να μπορουν να την υποστηριξουν ή τουλαχιστον να την ανεχτουν.

από (Α)υτός 1-0 25/12/2016 4:47 μμ.


Επειδή εμείς θα βγούμε να παίξουμε αυτό το σκ, μαζέψτε τα αμάξια σας.

Γιατί εμείς μόνο εδώ μπορούμε να παίξουμε. Κι αν θέλετε να παίζουμε κι αλλού, να βγείτε να μας βοηθήσετε να παίξουμε κι αλλού. Μέχρι τότε εμείς θα παίζουμε εδώ, κι εσείς να μην παρκάρετε.

Κι αν κάνας κάτοικος με παπάκι, που μπορεί να είναι και σύντροφος αποφασίσει να σπάσει κάνα κεφάλι, καλά να πάθει και το κεφάλι, αφού έχει βγάλει ανακοίνωση η λ.σ. εξαρχείων ή η πλατφόρμα ή όποιος άλλος έβγαλε ή θα βγάλει? Ή αν σκάσει καμία πολιτοφυλακή και ισοπεδώσει τους "καλά να πάθουν"? Καλά θα πάθουν?

 

Δεν ξέρω από ποιούς αποτελείται η λ.σ. κι ούτε και με νοιάζει πάρα πολύ, αυτό όμως που με νοιάζει είναι πως αναπτύσσεται μία λογική απέναντι στους κατοίκους (συλλήβδην) που είναι απολύτως εχθρική. Μάλλον όσο εχθρική είναι και η δράση ή η αδιαφορία των εξεγερμένων του σαββατόβραδου. Αλλά αυτά θέλουν προσοχή, γιατί όσοι κινούνται εχθρικά, κάποτε θα αντιμετωπιστούν και ως εχθροί. Κι εδώ έρχεται και δένει αυτό που πολύ σωστά λέγεται παραπάνω περί κοινωνικής γείωσης. Αλλά έχει μέσα τη λέξη κοινωνική, μαλακία θαναι.

Προφανώς και το ποστ εμπεριέχει λίγη ειρωνία, αλλά όσο μένουν τοποθετήσεις τύπου: καλά να πάθουν, μάλλον θα πρέπει να μένουν και απαντήσεις στο αντίστοιχο ύφος.

από μαχνο 25/12/2016 6:56 μμ.


Δεν είναι σοβαρή απάντηση το " καλά να πάθουν" . Επίσης δεν είναι σοβαρό το ότι πέρα από μερικούς πιτσιρικάδες που απαντάνε έτσι επιπόλαια υψώνεται η απειλή των πολιτοφυλακών. Ας είμαστε ειλικρινείς. Το πρόβλημα πολλών δεν είναι η ταλαιπωρία των κατοίκων των εξαρχείω  αλλά ότι αντιληψιακά και στρατηγικά και πολιτικά διαφωνούν με αυτού του είδους τις συγκρούσεις. Διαφωνούν και επιλέγουν να σταθούν απέναντι κι επειδή αντιλαμβάνονται ότι η προώθηση της πολυμορφίας "νομιμοποιεί" και αυτές τις συγκρούσεις χτίζουν ένα ιδεολογικό άλλοθι ώστε να τις αποδομήσουν.

Ποσώς σας ενδιαφέρει η  υποτιθέμενη ταλαιπωρία κατοίκων.  Η πρώτη σας πρωτεραιότητα είναι απλώς να χτυπηθούν όσοι στηρίζουν τις συγκρούσεις του " Σαββατόβραδου" και ψάχνετε να βρείτε ευκαιρίες για να μιλάτε για πολιτοφυλακές. Πρόκειται απλώς για ένα σχήμα που χρησμοποιείται καθαρά εργαλειακά για να πλήξετε κάτι που δεν σας αρέσει. Αυτη είναι η αλήθεια. 

από μας εχετε τρελλανει 25/12/2016 8:04 μμ.


στα εξαρχεια θα γινουν οι συγκουσεις....στο πολυτεχνειο εγινε η εξεγερση το '73 εκει θα επικεντωνονται οι συγκρουσεις ειναι λογικο τι δεν καταλαβαινετε; 

μακαρι να χαμε τον κοσμο να κανουμε καθε 6 δεκεμβρη συγκρουσεις σε 10 περιοχες της Αθηνας.

αλλα δεν εχουμε....

και ολοι ερχονται στα εξαρχεια γιατι 1ον εκει δολοφονηθηκε ο γρηγοροπουλος και 2ον γιατι αν πας στην πορεια δεν εχεις αλλη επιλογη απο την αστυνομοκρατια αναγκαστικα και να θες να φυγεις απο εξαρχεια θα περασεις. 

 

μη τρελλαινεστε ορισμενοι

 

οσον αφορα την ανακοινωση ειναι για φτυσιμο αυτοι τπου την εγραψαν απορω πως ξεχασαν τους ιπταμενους αναρχικους του καραιβαζ

από (Α)υτός 1-0 25/12/2016 10:40 μμ.


Η απειλή των πολιτοφυλακών υψώνεται πάνω από όλους μας.

Για την ακρίβεια μου φαίνεται λάθος πολιτικά για τον όποιο "χώρο" να αναγκαστούν τέτοιες λογικές να επικρατήσουν απέναντι στο "δε με νοιάζει, καλά να πάθουν". Αλλά θα αναγκαστούν αν η αντιμετώπιση είναι αυτή. Οπότε να προσπαθούμε να συνεννοηθούμε πριν από οτιδήποτε άλλο, γιατί διαβάζω για εμφύλιους και τα σχετικά, που αναπαράγονται νομίζω με περισσή ευκολία. Ε, το καλά να πάθουν δεν έχει πεδίο συννενόησης δυστυχώς. Ούτε οι αγελαίες συμπεριφορές του "άντε γαμήσου μικροαστέ" και φάε και κάνα βρωμόξυλο ή άντε να μπουγελώσουμε κάνα εργαζόμενο για την πλάκα μας έχουν περιθώρια επικοινωνίας.

Κατά τα λοιπά εγώ δε στάθηκα καθόλου στο κείμενο και ποιοί το έγραψαν, όπως δεν στάθηκα και στα σαββατιάτικα μπάχαλα (για τα οποία προφανώς έχω θέση και την κάνω και φανερή νομίζω, χωρίς όμως να είναι η ουσία αυτών που λέω αυτό).

Αλλά αν θες η θέση μου μπορεί να είναι σαφέστατη: δεν είμαι ειρηνιστής ή ενάντια στην αντιβία αλλά θεωρώ στην καλύτερη πολιτικά ανώριμο, γραφικό, εύκολο και αδιάφορο το καγκελάκι στη στουρνάρη. Στην πολύ καλύτερη αυτό. Και δε χρειάζομαι κανένα σχήμα για να αποδομήσω κάτι που πολιτικά ούτως ή άλλως δεν θεωρώ πως έχει και κάποια σοβαρή υπόσταση.

από μαχνο 25/12/2016 11:17 μμ.


Αλλά ο χώρος το κίνημα ή όπως αλλιώς θελει να το πει ο καθένας έχει ρεύματα και πληθώρα απόψεων. Αυτό είναι σίγουρο. Έχει κάποια θετικά και κάποια αρνητικά. Κατανοώ οτι δε συμφωνούν και δεν εγκρίνουν όλοι το καγκελάκι ως μέσο δράσης και παρέμβασης. Το ίδιο δεν εγκρίνουν κάποιοι άλλοι την ψήφο σε κόμματα ή στα δημοψηφίσματα. Τώρα πως θα γίνει.  Έχουμε δύο επιλογές μπροστά μας. Ή συνυπάρχουμε κάνοντας ο καθένας αυτό που νομίζει χωρίς να ερίζουμε ο ένας τον άλλον ή κανιβαλιζόμαστε μέχρι αηδίας κι ότι προκύψει  ( ίσως και κανα εμφύλιος) . Απο το διαφωνώ και ασκώ πολιτική κριτική μέχρι τον εχθρική αντιμετώπιση υπάρχει διαφορά.  Το λοιπόν ; τι θα κάνουμε ;  θα μείνει όρθιος ο πιο δυνατός η θα συνυπάρξουμε με τα καλά και τα κακά μας ;  

από memory 26/12/2016 12:41 πμ.


Ιστορία πολύ μεγαλύτερη απο κάποιους μικρούς αστούς κατοίκους που θέλουν να περιφρουρήσουν τις μικρές ιδιοκτησίες τους απο άγνωστους εχθρούς.Αρέσει δεν αρέσει η περιοχή δεν θα βρεί ησυχία ποτέ.Aν θέλουν ησυχία ας πάνε παραδίπλα.Και σειρήνες ή καμπάνες μπορεί να εγκατασταθούν και τα αμαξάκια να γίνουν όλα οδοφράγματα και η κουζίνα τους μια μέρα να γίνει συλλογική αρέσει δεν αρέσει.Εξέγερση είναι,ζύμωση,καμίνι

από (Α)υτός 1-0 26/12/2016 12:52 πμ.


Εμείς που δε θέλουμε ούτε καγκελάκι ούτε εκλογές?

Ή να το κάνω πιο λιανά. Δε με νοιάζει καθόλου το καγκελάκι ως τέτοιο, με νοιάζουν όμως τα παρελκόμενα. Δεν γίνεται να δημιουργείς μία εμπόλεμη ζώνη κάθε σάββατο βράδυ η οποία ουσιαστικά στρέφεται ενάντια στους κατοίκους. Δηλαδή αν το καγκελάκι δεν είχε κόστος για κόσμο που δε θα έπρεπε να έχει, κανένα πρόβλημα δε θαχα. Κάθε σάββατο βράδυ η πατησίων οδόφραγμα και πετρίδι με τους μπάτσους, πες ότι δεν έγινε και τίποτα. Όταν όμως καίγονται παπάκια, καρφώνονται ναυτικές σε μπαλκόνια κτλ, τότε υπάρχει ζήτημα γιατί αυτό που κάποιοι προκρίνουν εγώ το θεωρώ εχθρικό.

Αντίστοιχα εχθρικό θεωρώ αν κάποιοι βγαίνουν και προπαγανδίζουν συμμετοχή σε εκλογές και μάλιστα ως αναρχικοί.

Γιατί και οι 2 περιπτώσεις δεν είναι ότι κάνουν ότι θέλουν, αλλά ότι σπιλώνουν και διαβάλουν (κατά την αντίληψή μου) αυτό που εγώ πρεσβεύω.

Κοινώς: συνύπαρξη μπορεί να υπάρχει όταν κάποιος δεν πατάει πάνω στην πλάτη του άλλου, και οι 2 αυτές συμπεριφορές πατάνε πάνω στην πλάτη της αναρχίας. Και υπάρχουμε πολλοί που όχι δε γουστάρουμε αλλά θεωρούμε εχθρικά τόσο τα καγκουριλίκια, όσο και τα προπαγανδιστικά υπέρ του σύριζα ας πούμε. Για αυτά που πολιτικά διαφωνώ (αλλά να είναι πολιτικά, έτσι?) υπάρχει το πεδίο της κριτικής και του διαλόγου, κανένα πρόβλημα. Στην τελική ας διαφωνώ εγώ, να διαφωνούν και άλλοι με ότι κάνω, μιά χαρά.

Και για να τελειώνουμε. Οι σπάστες της κανονικότητας δημιουργούν μία άλλη κανονικότητα που λέει ότι οι κάτοικοι των εξαρχείων θα πρέπει να ξέρουν ότι παρασκευή-σάββατο βράδυ δεν παρκάρεις, ετοιμάζεσαι για ξενύχτι και βιώνεις το επαναλαμβανόμενο ξεκάβλωμα, τόσο των μπάτσων όσο και των εξεγερτικών. Και αυτή είναι μία ιστορία που παίζει χρόνια τώρα. Ε, κάποια στιγμή δε θα πρέπει κι οι κάτοικοι να πάρουν μία ανάσα? Ή έστω να φτιάξουμε συνθήκες να γίνονται και αλλού μπάχαλα που να έχουν και κάποιο νόημα? Δηλαδή πόσο πιο ξεκάθαρα να οριστεί ότι είναι στρατηγική του κράτους τα εξάρχεια να είναι γκρίζα ζώνη που θα απορροφά όλη την εξεγερτικότητα και θα είναι πεδίο εξάσκησης τόσο για εμάς όσο και για τους μπάτσους?

Και στη μέση όλου αυτού ο μέσος κάτοικος. Ε, αν το 8 φεύγανε γλάστρες στους μπάτσους, με την ανοιωθίλα που πλέον παίζει και μάλιστα συνοδεύεται και από γαμωσταυρίδια, σε λίγο θα γουστάρουνε οι ίδιοι που πέταγαν τις γλάστρες το ότι μπαίνουν οι μπάτσοι. Ο σεβασμός και η αλληλεγγύη είναι σχέσεις αμφίδρομες και όσο δεν υπάρχει κοινωνική γείωση και χάνεις και το σεβασμό και την αλληλεγγύη της γειτονιάς τότε κάτι γίνεται πολύ μα πάρα πολύ λάθος.

από memomy 26/12/2016 1:36 πμ.


Eίναι απλά μια ακόμα γειτονιά,με φασίστες,ρατσιστές,μικροαστούς ελληναράδες φοιτητές και κάποιους λίγους αριστεροσυριζαίους και κάποιους ακόμα πιο λίγους δικούς μας.Δεν σημαίνει ότι η γειτονιά είναι δικιά μας επειδή μαζεύονται ομάδες,εξεγερμένοι και ατομικότητες απο όλη την Αθήνα...χωρίς τον κόσμο εκτός γειτονιάς θα είναι μια ακόμα γειτονιά.Απλώς δεν τα βάζουν με τον κόσμο κάτω επειδή είναι οι κλασικοί θρασύδειλοι που επιλέγουν να γκρινιάζουν αλλιώς και να χαλάνε την φάση αλλιώς και πολύ πιο βρώμικα.Βέβαια η γειτονιά είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε πάνω-κάτω.Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί κράζουν για τα μαρμαράκια,επειδή τους χάλασε δηλαδή η μόστρα.Για τα αναπνευστικά(όλοι ασθενικοί μας βγήκαν)φταίνε πάλι και πάντα οι εξεγερμένοι.Λοιπόν,τρία στενά πιο πάνω,να'χουμε όλοι την υγειά μας

από (Α)υτός 1-0 26/12/2016 10:40 πμ.


Κι εσύ ρε μέμορυ τι είσαι δηλαδή? Δεν είσαι θρασύδειλος? Μπάχαλα με καγκελάκι κάθε σάββατο βράδυ και έγινες ο κριτής των πάντων?

Και ναι, ο κόσμος καίγεται κι εσύ κάνεις τι? Τις παίζεις με τους μπάτσους και κάποιος χέστηκε δηλαδή. Αδρεναλίνη για σένα, εκπαίδευση για τους μπάτσους που τους σκάνε τα μπουκάλια και ούτε 2 βήματα δεν κάνουν για να τα γλυτώσουν.

Στην τελική γιατί δεν πας εσύ μία πλατεία πιο πάνω ναχουμε όλοι την υγειά μας? Πας στον άλλο να πεις που θα μείνει επειδή... επειδή έτσι γουστάρεις. Επειδή αρέσει δεν αρέσει τα αμαξάκια θα γίνουν οδόφραγμα. Όλα τα αμάξια αδιακρίτως. Και θα μπεις και στο σπίτι τους να κάνεις την κουζίνα τους συλλογική. Επειδή έτσι γουστάρεις και πάλι. Γιατί δεν πάς εσύ που θέλεις αδρεναλίνη και όχι ησυχία τη φάση σου (που στη χαλάνε αλλιώς και βρώμικα οι κωλομικροαστοί) παραδίπλα?

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε και επειδή τα έχετε βάλει όλα στο μπλέντερ, όχι αυτό δεν είναι εξέγερση ή ζύμωση. Επιβολή, εξουσία και κωλοπαιδαρισμός είναι.

Και ακριβώς αυτά είναι ως αντίληψη και νοοτροπία (μάχνο) που φτιάχνουν και τις συμπεριφορές με τις οποίες κάποιοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν γιατί είναι αναπαραγωγή και διαιώνιση της εξουσίας από "αναρχική" μάλιστα θέση. Από τη μία είναι ο κόσμος της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, κι από την άλλη είναι το ελιτίστικο του να πάνε να γαμηθούν όλοι (γιατί εκτός από εμάς όλοι είναι στραβοί), εγώ θα κάνω τη φάση μου κι αν δε γουστάρουν να φύγουν, άντε μην έχουμε άλλα.

Ε λοιπόν όχι, τα παραπάνω δεν ανήκουν σε κανένα δικό μας χώρο, κίνημα ή όπως αλλιώς και να το πούμε. Και η εριστική συμπεριφορά υπάρχει και κανιβαλίζει ήδη όλη τη γειτονιά και όποιον διαφωνεί. Δυστυχώς.

 

από Μαχνο 26/12/2016 11:37 πμ.


Δεν αντιλέγω πως υπάρχει και μια εριστική διαλεκτική από τη πλευρά που επιλέγει τις συγκρούσεις αλλά αυτή η διαλεκτική δεν εκπροσωπεί όλους όσους επιλέγουν αυτή τη μορφή δράσης. Υπάρχουν και πιο ψύχραιμες φωνές γιατί δεν απαντάτε σε αυτές ( εσύ κι όποιος άλλος θέλει);

Η αλήθεια είναι πως η ανθρωπογεωγραφία των Εξαρχείων είναι περίπου ίδια με τις άλλες περιοχές αν εξαιρεσούμε το μεγάλο ποσοστό φοιτητών. Οπότε υπάρχουν οι κλασσικές αναλογίες προοδευτικών και συμτηριτικών κατοίκων όπως και παντού. Είναι δεδομένο ότι οι συντηριτικοί κάτοικοι δεν ενθουσιάζονται με τις συγκρούσεις κι αντιδρούν . 

Η Λαική Συνέλευση δεν είναι αχρωμάτιστη, είναι αριστερής κοπής και επιλέγει σήμερα στο 2016 ( για λόγους πολιτικής πλάτης στο Σύριζα) να βγάλει μια εμτελώς αντίθετη ανακοίνωση από αυτή που είχε βγάλει το 2014 πχ . 

Καλώς ή κακώς τα Εξάρχεια έχουν αποτελέσει στη σύγχρονη κινηνατική ιστορία ένα σύμβολο αντίστασης και οι συχνές ( ακόμα και σε εβδομαδιαία βάση) ταραχές έχουν συμβάλει στην ισχυροποίηση αυτού του συμβολισμού. Εξάλου δεν είναι τυχαίο ότι στα Εξάρχεια έχουν υπάρξει δυο νεκροί " μπαχαλάκηδες" δολοφονημένοι από την αστυνομία κι ότι από τα Εξάρχεια ξεκίνησαν και τις δυο φορές οι συγκρούσεις που εξελίχτηκαν σε εξέγερση. Είναι λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής που είναι αυτή η εξεγερσιακή ατμόσφαιρα. 

 

Το ευκταίο να διαχυθεί αυτό το κλίμα και σε άλλες γειτονιές δε σημαίνει ότι τα Εξάρχεια πρέπει να χάσουν την ιδιαιτερότητα που έχουν.  

Μη τσιμπάτε από την αντιδραστική παραφιλλολογία και βάζετε ως εχθρούς απέναντι σας όσους επιλέγουν τη σύγκρουση στα Εξάρχεια. Δεν είναι εχθροί μας. Ειναι οι Μιχάληδες και οι Αλέξηδες  της ιστορίας. 

από άλλος κάτοικος 26/12/2016 11:52 πμ.


Memory

"..Για τα αναπνευστικά(όλοι ασθενικοί μας βγήκαν)φταίνε πάλι και πάντα οι εξεγερμένοι.Λοιπόν,τρία στενά πιο πάνω,να'χουμε όλοι την υγειά μας"

Μπράβο memory!! Συγχαρητήρια! Μέσα σε δυο γραμμές έγινες κατανοητός και πειστικός.

Το μπάχαλό σου να κάνεις εσύ και άσε τους ασθενικούς (ρατσισμός στους ασθενείς?!?) να πεθάνουν επειδή εσύ θες να παίξεις. Ά, συγγνώμη όχι να παίξεις, να κάνεις εξέγερση. Σωστά;

Θα φύγουμε από την περιοχή μας για να παίξεις εσύ memory; Συγγνώμη να κάνεις εξέγερση ήθελα να γράψω. Σωστά;;;;;;;

Να κάνεις εξέγερση απέναντι στο κράτος αλλά πρόσεχε να πετάς τις μολότοφ στους μπάτσους και όχι στα μπαλκόνια. Αλλά ξέχασα ορισμένοι δεν γνωρίζουν τι είναι μπαλκόνια που βλέπουν στο δρόμο. Στην Κηφισιά και την Εκάλη τα μπαλκόνια βλέπουν σε αυλές μεγάλων σπιτιών και όχι στο δρόμο.

Και επειδή κάποιοι πανέξυπνοι θα γράψουν "Μικροαστέ ενδιαφέρεσαι για την περιουσία σου!!".

1. Κάψε πρώτα τη βίλα σου. Ξεκίνα την επανάσταση από τον ευατό σου, το σπίτι σου και την πόρσε του πατέρα σου.

2. Και επιτέλους καταλαβέ αυτό. Θα κάψεις κοσμο (όπως έχει ξαναγίνει) και μετά δεν θα φταίει το αφεντικό (όπως έχει ξαναγίνει) για την έλλειψη πυροπροαστασίας. Μέτα θα είστε όλοι όσοι τα υποστηρίζετε έμπρακτα συνένοχοι και δολοφόνοι. Δεν θα είναι παράπλευρες απώλειες γιατί για 2 ώρες μπαχαλάκια δεν το λες "στα πλαίσια μια εξεγερτικότητας", το λες "στα πλαίσια του δεν είχα πως να περάσω ωραιότερα την βραδιά μου", το λες "στα πλαίσια του θέλω να δείξω στους φίλους μου ότι και εγώ πετάω μολότοφ και ας πηγαίνει στο γάμω του καραγκιόζη".

Θα είστε δολοφόνοι και το πανό που έγραφε δολοφόνοι προς τους μπάτσους το 2008 θα γυρίσει ανάποδα προς εσάς.

 

 

 

 

από @ 26/12/2016 12:31 μμ.


Εγώ αυτές τις μέρες βλέπω κυρίως νέους εργαζόμενους για μισθούς πείνας σε γεμάτα μαγαζιά.

από Ντοπιος αναρχας 26/12/2016 12:54 μμ.


Λυπαμαι για αυτα που βλεπω εδω μεσα να γραφονται.Αν νομιζετε μερικοι οτι το προβλημα ειναι τα "μαρμαρακια" (οχι και μαρμαρακια,μονο στις 17/11 βρεθηκαν 2 τονοι μαρμαρου σπασμενου απο πολυκατοικιες/σπιτια) και τους "2-3 με αναπνευστικα προβληματα" (καμια 15αρια πηγαν νοσοκομειο το βραδυ της 6/12 απο τις αναθυμιασεις των καμενων λαστιχων κ των χημικων).

"Στα Εξαρχεια φαγαν τον Καλτεζα και τον Γρηγοροπουλο,αρα εκει θα γινεται το μπαχαλο"..Ειναι λογικη "αναρχικου" αυτη;

Και στην Λευκιμμη σκοτωθηκε απο την αστυνομια η Κουλουρη δε καιγεται η Λευκιμμη καθε χρονο.Και στο Ηρακλειο Κρητης φαγαν τον Μαραγκακη  δε καιγεται το Ηρακλειο.Και στην Καλογρεζα φαγαν τον Πρεκα,δεν εγινε τιποτα.Και στο ΑΤ Ομονοιας εχουν πεθανει δεκαδες μεταναστες απο ξυλο των μπατσων,τιποτα δεν εγινε.Και στο Περιστερι φαγανε τον Καναουτη τιποτα δε γινεται.Και στο Κερατσινι τον Φυσσα κλπ κλπ 

Οι Ιταλοι συντροφοι,που διακρινονται για τη μαχητικοτητα και τη δραση τους,ειναι δηλαδη "φλωροι" που δεν καινε τη γειτονια της πλατειας Αλιμοντα οπου επεσε νεκρος ο Τζουλιανι; Του εχουν κανει μια μεγαλη τοιχογραφια,εχουν μια πλακα με το ονομα του και καποια πανο.Και φυσικα το μνημειο του ειναι πεντακαθαρο,οχι σαν αυτο του Γρηγοροπουλου που εχει σπασμενα μπουκαλια,σακουλες,πεταμενα σαντουιτς,αποτσιγαρα,ακαθαρσιες σκυλων κλπ Καιτε και σπατε τα Εξαρχεια "για τον Αλεξανδρο" και ουτε το μνημειο του δε μπορειτε να κρατησετε καθαρο(αλλα πως να το κρατησετε αφου δεν ειστε καν Εξαρχειωτες).Παλι καλα που εχει μεινει κι η πλακα που εχει βαλει η οικογενεια του,οσο φαινεται κι αυτη βεβαια,γιατι "καποιοι" αποφασισαν να την καλυψουν με ενα (Α) και καποιες μπογιες.

από @ 26/12/2016 1:09 μμ.


Ακριβώς λόγω αυτού του συμβολισμού των Εξαρχειων, έχει εμπορευματοποιηθεί τόσο πολύ όλη η γειτονιά, μια εμπορευματοποίηση που έφερε κόσμο, εμπόριο ναρκωτικών, στόχους καπιταλιστικής ανάπλασης κλπ.

Κάποιοι θέλουν θα διώξουν τάχα μου τα ναρκωτικά από τα Εξάρχεια, αλλά τους φταίνε οι χρήστες και όχι το χάλι της εμπορευματοποίησης και ο Καμίνης (με τον οποίο συναντιούνται κιόλας). Και τους φταίνε οι χρήστες, αλλά όχι το ΑΤ Εξαρχείων (τι έγινε το "οι μπάτσοι πουλάνε ηρωίνη" άραγε;) και ο πολιτικός του προϊστάμενος ο Τόσκας (με τον οποίο συναντιούνται κιόλας).

Και ξαφνικά ό,τι χαλάει την απρόσκοπτη κανονικότητα αυτής της εμπορευματοποίσης, του κρατικά προωθούμενου εμπόριου ναρκωτικών, της ανάπλασης κλπ, μπήκε στον στόχο.

Και ξαφνικά κάτοικοι δεν ενοχλούνται με τα παραπάνω, αλλά με τις μολότωφ!!! Περίεργοι κάτοικοι είναι αυτοί και περίεργα μας τα λένε οι αυτοαγορευόμενοι εκπρόσωποι και προστάτες τους (Λαϊκή συνέλευση συριζολαετζήδων, Πλατφόρμα, τρολιά από Συσπείρωση αναρχικών, Συνέλευση ενάντια στον 'κοινωνικό κανιβαλισμό', και διάφοροι εδώ μέσα).

Αλλά τελικά παραμένει το ερώτημα αν όλοι οι παραπάνω εκπροσωπούν κατοίκους ή μαγαζάτορες, και τι ποσοστό των κατοίκων εκπροσωπούν.

Κι όσοι μιλάνε για πολιτοφυλακές εναντίον αυτων που δεν πάνε με τα νερά τους, απλώς μας δειχνουν ότι η συγκυβέρνηση ΣυριζΑνέλ τους βοηθάει να βγάλουν στην επιφάνεια τους Ανέλ που επιμελώς έκρυβαν μέσα τους όταν οπορτούνιζαν εργαλειακά με κάθε ευκαιρία.

Γιατί η μεγαλύτερη μάστιγα δεν ειναι οι μολότωφ, αλλά τα φερέφωνα (του κράτους, των κομμάτων, των μαγαζατόρων κλπ.). Κι ακομη πιο πολύ τα φερέφωνα που μιλούν στο όνομα κάποιας πιουρίστικης αναρχίας, ή των τάχα μου συμφερόντων της κοινωνίας. Θεωρητικά πάντα, γιατί στην πράξη, και τώρα και πάντα, οι ατζέντες τους την κρατική εξουσία και τη διαιώνισή της εξυπηρετούν.

 

από memory 26/12/2016 2:41 μμ.


Σας ενόχλησε η ερειστική γλώσσα επειδή δεν είναι σαν την δικιά σας να λέει μεγαλοστομίες για ελευθερία,αλληλεγγύη,εξέγερση αλλά λέει αλήθειες της πράξης και όχι του καφενέ.Ο Αλέξης ήταν ένα μέσο και τίποτ'άλλο,τώρα που δεν τον χρειαζόσαστε έγινε ένας ακόμα και μια πλάκα είναι αρκετή.Χωρίς λόγο γίνονται λέει μπάχαλα κάθε τόσο(ούτε ο Πρετεντέρης δεν τα'λεγε έτσι)λες και δεν υπάρχουν φτωχοί και περιθώριο ή εξεγερμένοι στην Ελλάδα.Σπάσανε κάτι διακοσμητικά μάρμαρα την ώρα που άλλοι μένουν στον δρόμο και άλλοι ετοιμάζονται για εκεί.Το ακούς κύριε μικροαστέ,άλλοι δεν έχουν ρεύμα και τούβλο και εσύ σκας για τα διακοσμητικά!Και να μην γίνονται οδοφράγματα γιατί κάποιοι έχουν αναπνευστικά αλλά μια χαρά μένουν στην Πατησίων με τον καθαρό αέρα.Να δούμε όταν γίνουν έργα για το μετρό και έρθει η ανάπτυξη αν θα'χετε αναπνευστικά ή αν θα λέτε κουβέντα,αλλά τότε όλα θα'ναι καλά επειδή θα κουδουνίζουν οι τσέπες.Αρκετά ασχολήθηκα μαζί σας,όποιος θέλει ελευθερία είναι στον δρόμο,δεν ασχολείται με πλάκες και μάρμαρα

από @καποιος 26/12/2016 3:06 μμ.


Γενικά κατάντησε αηδία αυτή η ιστορία με τα κραξίματα από της μύγας το ξύγκι και τις ανακρίβειες...

Καταρχάς έχεις δίκιο ότι η επίθεση στο εμπόρευμα πρέπει να είναι συνολική. Η κριτική στην εμπορευματοποίηση επίσης...Όχι μόνο στα ντρόγκια αλλά και στα μαγαζιά,κλπ,κλπ Σε αυτό σου δίνω φουλ δίκια και κακώς δε το βάζουν παραπάνω οι σύντροφοι των εξαρχείων.

Επίσης ΙΔΕΑ δεν έχω ποιοι και πως συγκροτούνται στην αθήνα γιατί δεν είμαι απο κει οπότε σε όλα αυτά περι γειτονιάς και κατοίκων δε μπορώ να απαντήσω

ΑΛΛΑ έλεος πια με τις ανακρίβειες...Συμφωνώ ή διαφωνώ με τους συντρόφους που κάνουν τον αγώνα ενάντια στη μαφία δε μπορώ να βλέπω να γράφονται ψεμματα...

ΨΕΜΑ 1ο ''Δε τους φτάιει το ΑΤ Εξαρχείων'' Από που προέκυψε αυτό.Πέρα από τη συνεχή αναφορά σε ΟΤΙ σχετικό κείμενο βγαινει γύρω από την εμπλοκή και την στήριξη του ΑΤ στο ναρκεμπόριο μεχρι και ΠΕΣΙΜΟ εγινε στο ΑΤ...Αν είναι δυνατόν έχει βγει και βίντεο.Πως στο καλό βγαίνεις και λες ότι δεν στοχοποιούν το τμήμα των εξαρχειων?

ΨΕΜΑ 2ο ''Ο Τοσκας έχει πάρε δώσε και συναντίεται με συλλογικότητες των εξαρχείων'' Φτάνει με αυτή την καραμέλα...Κάποια στιγμή ο Τόσκας για να το παίξει ιστορία και να κάνει το πολιτικό του παιχνίδι είπε σε μια συνέντευξη.''Εχω απευθύνει κάλεσμα στις συλλογικότητες των εξαρχείων για κουβέντα''...Πως από αυτό προκύπτει ότι συναντίουνται τακτικά με τον τόσκα δε κατάλαβα ποτέ. Ποιος είπε ότι ο τόσκας το έκανε όντως το κάλεσμα.Ποιος είπε ότι ακόμα και αν το έκανε πήρε απάντηση...Και ποιος είπε ότι ακόμα και αν πήρε ήταν ναι...Αντιλαμβάνεσαι ότι κάνεις ΤΡΙΑ όχι ένα λογικά άλματα και υποθέσεις από αυτό που είπε ο τόσκας μέχρι αυτό που λες...Κάποια στιγμή και μια εκκλησία είχε κάνει κάλεσμα σε αναρχικούς σε κουβέντα γιατί τη βάλανε γκαζάκια...να βγω να πω ότι οι αναρχικοί έχουν παρε δωσε με την εκκλησία?

ΥΓ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ κατ εμε σχόλιο...Ποσώς με ενδιαφέρει ποιος θα κερδίσει αυτή την ηλίθια κόντρα αν κατα τη διάρκεια της έχουμε χάσει όλοι καθε είδους κουλτούρα διαλόγου και παραγωγικής κουβέντας...Αν συνηθίσουμε στις ανακρίβειες,στα ψέμματα και στον πολιτικαντισμό...Γιατί αυτά μένουν παρακαταθήκες είτε κερδίσουν οι εξεγερμένες ατομικότητες και μη είτε οι λαικοι αναρχικοί και μη αγωνιστές 

ΥΓ2 Σοβαρευτείτε κουράσατε....Και επιτέλους μη μας βγάζετε όλους τρελούς...


Όταν μια πλευρά για να χτυπήσει ιδεολογιά και πολιτικά κάποιες πρακτικές που θεωρεί λάθος χρησιμοποιεί υπερβολές ( μεγέθυνση των παραπλευρων ζημιών επισταμένως),  ανακρίβειες ( σύγχηση ασχετων μεταξυ τους περιστατικών για την ταύτιση συγκρουσιακων πρακτικων με χουλιγκανισμό),  συκοφαντίες ( πλουσιόπαιδα που κατεβαίνουν να εκτονωθούν )  , και κινδυνολογιες ( θα καεί κόσμος ζωντανός οπως στη Μαρφιν) είναι λογικό ( όχι απαραίτητα σωστό όμως) να ακούγονται κι από την άλλη πλευρά υπερβολές ( ρουφιάνοι και συνεργάτες του Σύριζα) , ανακρίβειες ( δε στοχοποιείτε το ΑΤ εξαρχείων) , συκοφαντίες ( συνομιλητές του Τόσκα) και κινδυνολογίες ( πολιτοφυλακές που θα λιτζάρουν εξεγερμένους). 

 

Για να ισιώσει το κλίμα πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα της ορθής πολιτικής κριτικής μιας που έχει χαθεί γιατί έχουν ενδώσει όλοι στην ευκολία της σπέκουλας και του πολιτικαντισμού. Και επιτέλους την αρχή σε αυτό το γαιτανάκι ανορθόδοξου πολιτικού πολέμου το ξεκινάει η αντι-εξεγερσιακή πλευρά σχεδόν πάντα και η άλλη πάντα απλώς παραλαμβάνει τη σκυτάλη. Κάθε διάθεση για κριτική με ορθούς όρους χάνεται και μένει απλά αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στον αέρα. 

 

 

από Αντιεξουσιαστικός Σοσιαλισμός 26/12/2016 5:10 μμ.


Φυσικά και δεν θα βάλουν ποτέ ζήτημα οι"σύντροφοι" της Λαικής συνέλευσης Εξαρχείων, για τα μαγαζιά, τις συνθήκες εργασίας και την εμπορευματικοποίηση της γειτονειάς. Δεν τους νοιάζει γιατί δεν είναι "σύντροφοι", γενικά και αόριστα. Εκτός, αν λόγω άγνοιας, πολλοί-ές πιστεύουν πως στη συνέλευση συμμετέχουν αναρχικές-οι μαζικά ή κατά πλειοψηφία. Αυτό που κάνει καλά η συνέλευση είναι να κατασκευάζει λίστες "κρουσμάτων" χωρίς καμιά αξιοπιστία για τον αριθμό και τις συνθήκες όπου συνέβησαν. Η σύνθεση της Λαικής Συνέλευσης Εξαρχείων δεν έχει καμιά σχέση με τη σύνθεση ου 2014. Ορισμένες-οι, που δεν μένετε Εξάρχεια ή στην Αθήνα, ας είστε λίγο περισσότερο προσεκτικές-οι.

Τα αριστερά σομπρέρο είναι άθλημα δεκαετιών. 

από @ΑΑ 26/12/2016 5:33 μμ.


"Κάψε πρώτα τη βίλα σου. Ξεκίνα την επανάσταση από τον ευατό σου, το σπίτι σου και την πόρσε του πατέρα σου."   το οτι οι πατεραδες οσων ερχονται εξαρχεια εχουν πορσε .. μαλιστα. σε τι διαφερεις απο αυτα που λεει ο μεσος χρυσαυγιτης δε μπορω να καταλαβω. 

από κατοικος ακριβως στους δρομους της φωτιας 26/12/2016 5:54 μμ.


μενω ακριβως σε δρομο που σε καθε καγγελακι ολοι (μπατσοι-μπαχαλοι) ειναι απο κατω. ουτε αναπνευστικα εχω, ουτε φωτια πηρα, ουτε μαρμαρα κλαιω.
εαν η συνελευση πολυκατοικιας ζητησει χρηματα για αντικατασταση θα αρνηθω με βετο μαλιστα.
αναπνευστικα απο λαστιχα (ελαχιστα ειδα) δεν εχω αλλα απο δακρυγονα ναι.
& για να προλαβω, δεν ειμαι υπερ των ανουσιων κατα εμε πετροανταλλαγων & μπουκαλιων αλλα απο εκει ως το λεω ανακριβειες & υπερβολες ωστε να την πω στους μπαχαλους, ειναι μακρια.
φυσικα μια προσοχη στο που & πως ριχνονται οι πετρες & τα μπουκαλια, χρειαζεται.
οπως επισης οτι οι γλαστρες με τα φυτα δεν κανουν οδοφραγμα ρε παιδια, πως να το κανουμε;
αμαξια τωρα, λιγα μικρα ή φτηνα εχουν παθει καταστροφες (καλο ειναι ουτε λιγα να μην παθουν).

για να μη μιλησω για την καταπτυση ανακοινωση της συνελευσης εξαρχειων. καταπτυστη αν οχι αντισυντροφικη & απολυτα κρατιστικη.


Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων (ΛΣΕ) για τα γεγονότα της 6η Δεκέμβρη δημοσιεύεται στο indymedia στις 21/12, δύο βδομάδες μετά τα γεγονότα τις 6ης Δεκέμβρη ‘16, και μία βδομάδα μετά τη φάρσα της Χαοτικής ομάδας «Βρούτος» για τοποθέτηση βόμβας την ώρα μετάδοσης της εκπομπής του Ρουβίκωνα στην ertopen (21/12/16). Αν και έχουν γραφτεί ήδη αρκετά στο forum για την άθλια αυτή ανακοίνωση, πιστεύω πως αξίζει να την διαβάσουμε γιατί τα πράγματα έχουν ήδη παρεκτραπεί και μας πάνε πέραν του κοινωνικού και ταξικού ανταγωνισμού.

Θα ξεκινήσω από το τέλος. Στο κλείσιμό της, στις τελευταίες 3 γραμμές η ΛΣΕ καλεί να τοποθετηθούν πάνω στα γεγονότα της 6/12 «όλες οι συλλογικότητες, οι δομές, τα εγχειρήματα, οι πολιτικές δυνάμεις που δρουν στα Εξάρχεια». Αν επρόκειτο για μια ακόμη ανακοίνωση, αυτό δε θα μας προκαλούσε εντύπωση. Πόσες φορές, άλλωστε, έχουμε διαβάσει κάποια συλλογικότητα να καλεί άλλες να πάρουν θέση. Υπάρχει κάτι, όμως, που δεν το αγνοεί η ΛΣΕ, αν και το προσπερνά: ότι 3 ολόκληρες καταλήψεις των Εξαρχείων αποφάσισαν εκείνη την ημέρα να αυτοπεριφρουρήσουν τους χώρους τους και τα στενά γύρω τους για τη μη επέλαση των μπάτσων στο εσωτερικό της περιοχής. Επομένως, αν η ΛΣΕ δε θέλεθ να αναγνωρίσει το δικαίωμα των συλλογικοτήτων για (αυτό)περιφρούρηση, τι είναι αυτό που την (αυτό)ανακηρύσσει σε τιμητή αυτής της κατάστασης; Παρακάτω θα δούμε τι είναι αυτό.

Όπως προανέφερα, η ανακοίνωση βγαίνει μέσα σ’ ένα πολύ τεταμένο κλίμα, ιδιαίτερα μετά τη φάρσα της ομάδας «Βρούτος». Ωστόσο δε θεωρώ πως αποτελεί -απλά- μία ακόμη στιγμή του (άτυπου) ενδοκινηματικού πολέμου που διεξάγεται αυτήν την περίοδο στα Εξάρχεια. Πιστεύω πως συνιστά στοιχείο μετατόπισης από αυτό που ονομάζεται μέχρι τις μέρες μας ως «αγώνας ενάντια στις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμός» σε αυτό που θα ονομάσω «αντί-εξεγερτική εκστρατεία», με βασικό φορέα αυτής της στρατηγικής -για ακόμη μια φορά- τη Λαϊκή Συνέλευση των Εξαρχείων.

Η όλη ιστορία με τον αντικανιβαλιστικό αγώνα ξεκίνησε πριν 2 ½-3 χρόνια πάλι από την Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων. Τυχαίο; Δε νομίζω. Οι (λαϊκές) συνελεύσεις γειτονιάς-λόγω εντοπιότητας - χαρακτηρίζονται από 3 στοιχεία που στα μυαλά πολλών τις καθιστούν μαγικές.  

  1. Πολιτική ουδετερότητα. Το κλασικό μαγικό φίλτρο α-πολιτικότητας που φέρουν οι συνελεύσεις γειτονιάς και από πολιτικό υποκείμενο  -ως δια μαγείας- γίνεσαι… «κάτοικος» το έχουν παρατηρήσει πολλοί/ες και έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον τα τελευταία χρόνια: από αναρχικούς κατοίκους, από συριζαίους κατοίκους, από ρατσιστές κατοίκους μέχρι και από κατοίκους κατοίκους (οι τελευταίοι κάτοικοι έχουν πιο πολύ πλάκα απ’ όλους μιας και κάνουν την «κατοικιότητα» πολιτική ουσία…)
  2. Εμπειρισμό. Η εντοπιότητα κουβαλά έναν ακραιφνή εμπειρισμό, ότι δλδ. «εμείς που ζούμε εδώ, ξέρουμε καλύτερα γιατί αυτά τα προβλήματα τα ζούμε καθημερινά». Γίνεται επίσης κλασικό επιχείρημα στα χείλη όλων των «κατοίκων» για να ξεδιπλώσουν τις στρατηγικές τους, οι οποίοι στη βάση της εντοπιότητας θεωρούν ότι ανάγονται σε (α) μοναδικούς γνώστες των πραγματικών προβλημάτων,  άρα και (β) σε μοναδικούς πιθανούς λυτές των πραγματικών προβλημάτων.
  3. Αυτονομία δράσης. Στη βάση των παραπάνω, η εντοπιότητα χαρίζει στους κατοίκους μια «ελευθερία» κινήσεων ώστε να λύσουν το-δικό-τους-πρόβλημα (και όχι των άλλων, των περαστικών) με οποιοδήποτε τρόπο θεωρούν πως θα έχει αποτελέσματα για τους ίδιους (και όχι για τους άλλους, τους περαστικούς). Εκδηλώσεις; Πορείες; Πολιτοφυλακές; Πογκρόμ; Από κει και πέρα είναι θέμα επιλογής και απόφασης.

Η παραπάνω τριπλέτα δείχνει γιατί οι Λαϊκές Συνελεύσεις (γειτονιάς) είναι ένα μαγικό εργαλείο για να ξεδιπλώσεις μια πολιτική στρατηγική. Ποια είναι όμως η στρατηγική αυτή τη φορά;

Μετά και την επέλαση του κράτους και τις συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών από τους μπάτσους, ο "αγώνας ενάντια στις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό" φαίνεται να έχει φτάσει σε τέλμα και να μην έχει να προσφέρει πολλά πλέον. Επομένως, η αλλαγή πλεύσης σε μια νέα θεματική ατζέντα (α) θα περισώσει τους σκοπούς ύπαρξης και λειτουργίας των πολιτοφυλακών της περιοχής και (β) θα δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια πολιτικής επικυριαρχίας στα Εξάρχεια. Να το πούμε απλά και ξάστερα: η ανακοίνωση της ΛΣΕ είναι ουσιαστικά η πρώτη στιγμή μιας αναγκαστικής μετατόπισης ενδιαφέροντος από τον αντι-ναρκωτικό πόλεμο στον αντι-εξεγερσιακό με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η φρασεολογία της ανακοίνωσης είναι χαρακτηριστική και με μια απλή ανάλυση Λόγου μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα:

"...αρκετές δεκάδες άτομα κανιβαλίζουν τα Εξάρχεια..." --> σύνδεση και η συνέχεια με την ιστορία της ΛΣΕ έως σήμερα, βλ. αντικανιβαλιστικός αγώνας

"[Τα μπάχαλα] έχουν εμπνευστές, ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς." --> ανακοίνωση του νέου εχθρού και ευθεία στοχοποίηση ανθρώπων.

"Πέρα από τις εξεγερσιακές φαντασιώσεις και αυταπάτες που μπορεί να έχουν κάποιοι από αυτούς ... Οι “εξεγέρσεις” τους, οι λεηλασίες μαγαζιών, οι πυρπολήσεις αυτοκινήτων και μηχανών, τα παιγνίδια με τις μονάδες καταστολής, οι επιθέσεις σε συλλογικότητες και κατοίκους..." --> είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε όχι με κάποιες κλασικές «κανιβαλιστικές» πρακτικές (ψειρίσματα, διακίνηση κλπ.) αλλά με την ουσία της εξεργετικότητας, η οποία χαρακτηρίζεται ως φαντασίωση και μπαίνει σε εισαγωγικά.

"Όλοι πια γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι κάτοικοι της γειτονιάς"--> βλ. ανάλυση εντοπιότητας, § 2(α)

"αμαυρώνουν και δυσφημούν το έργο δεκάδων αυτοοργανωμένων δομών και εγχειρημάτων της γειτονιάς" --> βλ. ανάλυση εντοπιότητας, § 2(β)

"Το σχέδιο καταστροφών στην επέτειο της 6/12 ήταν αναβαθμισμένο και ενταγμένο στο νέο δόγμα της “επιθετικής περιφρούρησης"  --> το σημείο αυτό προκαλεί ανατριχίλα μιας και είναι copy-paste από ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Λόγος της (Κρατικής) Ασφάλειας στο πιάτο σας σερβιρισμένο από το indymedia.

"Στα φλεγόμενα οδοφράγματα καιγόταν η ιστορία μας, στα σπασμένα τζάμια και μάρμαρα αποτυπωνόταν η ρήξη με ό,τι πρωτοπόρο και επαναστατικό γεννήθηκε και ανδρώθηκε στη γειτονιά." --> κουκουεδίστικη διατύπωση (βλ. ανακοίνωση ΚΚΕ το Δεκέμβρη του ‘08 για «επανάσταση χωρίς σπασμένα τζάμια») η οποία αυτοανακηρύσσει την ΛΣΕ σε μοναδικό αποτιμητή της «πρωτοπόρας και επαναστατικής ιστορίας των Εξαρχείων». Ντάξει εδώ γελάμε!! Οι συντάκτες μάλλον ήταν/είναι σε αριστερή οργάνωση και έχουν μάθει να γράφουν με αυτόν τον αστείο τρόπο, δεν εξηγείται αλλιώς.

 

"Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, τις δομές, τα εγχειρήματα, τις πολιτικές δυνάμεις που δρουν στα Εξάρχεια να πάρουν δημόσια και ξεκάθαρα θέση απέναντι σε αυτή την κατάσταση που εξέθρεψαν η πολύχρονη ανοχή και η κοντόφθαλμη πολιτική θεώρηση."

 

Κλείνοντας να επιστρέψουμε στο αρχικό ερώτημα. Είναι πλέον σαφές πως η ΛΣΕ δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα συλλογικοτήτων των Εξαρχείων για αυτοπεριφρούρηση. Το αντίθετο: καλεί τους πάντες στα Εξάρχεια «να πάρουν δημόσια και ξεκάθαρα θέση απέναντι σε αυτή την κατάσταση», να γυρίσουν την πλάτη, να αντισταθούν και «να μην επιτρέψουν σε κανένα εξουσιαστή να επιβάλλει τους δικούς του όρους».  Τι είναι όμως αυτό που την αυτοοανακυρήσει σε τιμητή των πάντων;

Όχι δεν είναι μόνο η εντοπιότητα. Γιατί η εντοπιότητα είναι στενή, δεν μπορεί να ερμηνεύσει οτιδήποτε είναι πέρα των ορίων αρμοδιότητας της και είναι δεσμευμένη από το πλαίσιο που ορίζουν τα Εξάρχεια. Χρειάζεται κάτι που να είναι πιο ελαστικό, να μπορεί να διευρύνει τα όρια ερμηνείας πέρα των όποιων γεωγραφικών προσδιορισμών. Η Συνέλευση πέρα από των Εξαρχείων, είναι και κάτι ακόμα, είναι Λαϊκή. Είναι καταπληκτικό πως ο αριστερός ηγεμονισμός, η λενινιστική αντίληψη, ο λαϊκίστικος τυχοδιωκτισμός μπορεί να κρύβεται σε 3 μονάχα λέξεις. Το στοιχείο που μπορεί να αυτοανακυρήσσει τη ΛΣΕ σε τιμητή των πάντων είναι η εμπέδωση της σταλινικής αντίληψης ότι ο αγώνας της είναι δίκαιος γιατί υπηρετεί το λαό και τα συμφέροντά του (γενικώς) και ότι θα περάσει πάνω από καθετί δίκαιο και άδικο (ειδικώς). Ή διαφορετικά, είναι η εμπέδωση της αντίληψης ότι όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας.

Τελικά η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων με ποιων το πλευρό είναι και ποια συμφέροντα εξυπηρετει;

από Αντιεξουσιαστικός Σοσιαλισμός 26/12/2016 6:46 μμ.


Οι λέξεις που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ορισμένοι-ες γράφωντας εδώ, μυρίζουν αριστερή ναφθαλίνη:

  • Ντόπιος ... ""ανάρχας""
  • Η λέξη ""σύντροφε"" γραμμένη επιτιμητικά και καλά προς όσους-ες υποτίθεται τη χρησιμοποιούμε. 

Βγάζετε μάτι ορισμένοι αριστεροί. Παίξτε μπάλα σε κανα δημοτικό συμβούλιο καλύτερα παρέα με τους Καμίνιδες και τους Τόσκες. Και εγώ μενω σε δρόμο που διεξάγονται συγκρούσεις. Δεν είδα αυτά που περιγράφονται. Τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια. Μην τσιμπάτε συντρόφια, ιδίως αν δεν μένετε ΑΘήνα ή ΕΞάρχεια. Ρωτήστε να μάθετε αν συμμετέχουν αναρχικές-οι, πλέον, στο συγκεκριμένο μόρφωμα, ακόμα και ως μειοψηφία.

από Ντοπιος αναρχας 26/12/2016 7:42 μμ.


Μαχνο οταν πετας φωτοβολιδα σε μπαλκονι σπιτιου με κοσμο μεσα,ναι κινδυνευει να καει κοσμος ζωντανος.Οταν η μολοτωφ σκαει εξω απο μονοκατοικια (χωρις μπαλκονι) επισης κινδυνευει να καει κοσμος ζωντανος.Δεν ειναι κινδυνολογια,ειναι φυσικο επακολουθο.

Το ποιος ειναι τΣυριζαιος,καλυτερα να κοιταξετε αλλου,οχι εδω.Γιατι εγω θυμαμαι μια "αναρχικη συλλογικοτητα" να στηριζει τις Πλατειες του '11 (παρ'οτι ηξερε οτι τις διοργανωνουν Συριζαιοι),θυμαμαι καποιον φυλακισμενο "αναρχικο" να δεχεται την οικονομικη ενισχυση της Νεολαιας ΣΥΡΙΖΑ το 2013.Επισης θυμαμαι αλλους "αναρχικους" να στεκονται πλαϊ με τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στο Ραδιομεγαρο της ΕΡΤ παλι το '13,οπως θυμαμαι και "αναρχικους" να αφηνουν μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετασχουν σε πορεια για το Ρωμανο στο Μοναστηρακι (2014),ή και "αναρχικους" που συμμετειχαν στις συγκεντρωσεις συμπαραστασης της Κυβερνησης (Φλεβαρης 2015) και να στηριζουν το "ΟΧΙ" στο Δημοψηφισμα με νυχια και με δοντια (Ιουλης '15).

Αφηστε λοιπον τις προβοκατορολογιες.Θυμιζετε παλιους ΚΝιτες που οταν ακουν την "αλλη αποψη" αμεσως σε βαφτιζουν "οπορτουνα,σοσιαλφασιστα,πρακτορα".

Απο το ανιστορητο "Αντιεξουσιαστικος Σοσιαλισμος" το δικο μου ψευδωνυμο τρωγεται παντως φιλε μου.

Η Λ.Σ.Ε. (παρα την ασχημη φρασεολογια της) και σχολια οπως του "Κάτοικου",του "νικ" και το δικο μου εμπεριεχουν αληθειες με γεγονοτα,αλλα αποφευγετε να απαντησετε.

από @ 26/12/2016 8:19 μμ.


Απο το ανιστορητο "Αντιεξουσιαστικος Σοσιαλισμος" το δικο μου ψευδωνυμο τρωγεται παντως φιλε μου.

Γιατί ανιστόρητο; Όρος του Μπακούνιν είναι, σε αντιπαράθεση προς τον εξουσιαστικό σοσιαλισμό του Μαρξ. Κάποτε και ο όρος «σοσιαλισμός» επαναστατικός ήταν.

από Αντιεξουσιαστικός Σοσιαλισμός 27/12/2016 12:37 πμ.


Μόνο ένας άσχετος με τον αναρχισμό, αριστερός, θα θεωρούσε το "αντιεξουσιαστικός σοσιαλισμός" ανιστόρητο. Καρφώνεστε βρε. Και εδώ δεν είναι συνέλευση της Νεολαίας Σύριζα, ούτε πλατείες, ούτε ΕΡΤ. Εδώ τα ειρωνικά σύντροφοι με εισαγωγικά και τα "ανάρχες" είναι αυτό που πραγματικά είναι: γραφική ναφθαλίνη. Χαλαρώστε και λίγο, μια συνέλευση που προσπαθεί να κάνει δημόσιες σχέσεις με τον ευρύτερο χώρο έχετε, με  απότερο σκοπό τη δικιά σας ατζέντα. Όχι παλαϊκό κίνημα.

από @ 27/12/2016 12:08 μμ.


Κάποιε 3.06, γράφεις απαντώντας στο σχόλιό μου 1.09

Καταρχάς έχεις δίκιο ότι η επίθεση στο εμπόρευμα πρέπει να είναι συνολική. Η κριτική στην εμπορευματοποίηση επίσης...Όχι μόνο στα ντρόγκια αλλά και στα μαγαζιά,κλπ,κλπ Σε αυτό σου δίνω φουλ δίκια και κακώς δε το βάζουν παραπάνω οι σύντροφοι των εξαρχείων.

 

Όμως, στο σχόλιο “Για αρχή...” 23/12 3.46 υπάρχει το εξής

- Tι σχέσεις έχουν αυτοί και ο σύλλογος καταστηματαρχών με τον Αντιδήμαρχο Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων του Δήμου Αθηναίων?

... αντε μην ανοίξω παραπάνω στο στόμα μου.

Υ.Γ. Θυμίζω για αρχή...

- Εμφύλιος: Δράση της οργάνωσης των αριστερών φοιτητών, "Λόρδος Μπάιρον"...

 

Δεν ξέρω τι εννοεί, αλλά κάτι φαίνεται να εννοεί, κι αυτό που φαίνεται να εννοεί, σου απαντάει γιατί δεν αναφέρονται στην εμπορευματοποίηση και στα μαγαζιά.

Κι εγώ μπορεί να μην ξέρω, αλλά κάποιοι σίγουρα ξέρουν, και το θέμα είναι πόσοι απ' όσους ξέρουν ότι εδώ μιλάμε -όπως είναι αυτονόητο- για ιδιοτελή οικονομικά συμφέροντα είναι αναρχικοί/κομμουνιστές ή τέλος πάντων ενάντια στον κατ' αυτούς οριζόμενο “κοινωνικό κανιβαλισμό”... Και το ερώτημα παραμένει “Ποιοι είναι πράγματι οι κοινωνικοί κανίβαλοι;”

 

από μέγας 27/12/2016 11:10 μμ.


"Οι φοιτητές μας, η πρωτοπορία της ασκλάβωτης νιότης, έγραψαν σελίδες άφταστου ηρωισμού. Στην οδό Μπενάκη ανατίναξαν ένα από τα μεγαθήρια του Σκόμπυ, και στα Εξάρχεια κατατσάκισαν τους Άγγλους. Πάνω στα οδοφράγματα πολεμούσαν τραγουδώντας. Ο Λόχος των σπουδαστών ονομάστηκε Λόχος Λόρδου Βύρωνα." Λεύτερα Νειάτα, Δεκέμβριος 1944.

"Η ιστορία του Λόχου είναι η εξής: Μετά τη μεγάλη διαδήλωση στις 4 Δεκεμβρίου, βγάλαμε ντουντούκες και καλέσαμε όλους τους σπουδαστές στο Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης, στη Φωκίωνος Νέγρη, για να οργανώσουμε τον Λόχο των σπουδαστών. Πολύς κόσμος, ήταν και ο Αξελός εκεί. Επειδή όμως το είχε μάθει το σύμπαν ότι θα μαζευτούμε εκεί, εκείνη την ώρα μας βομβάρδισαν από το Λυκαβηττό. Εκεί σκοτώθηκε η Κοσκινά και ο Γιάννης Γκούμας, τραυματίστηκε η Ζωρζ Σαρρή και πολύς κόσμος ακόμα. Έγινε μακελειό κυριολεκτικά. Εγώ ήμουν επικεφαλής. Μετά τον βομβαρδισμό και τον θάνατο και προσωπικών μου φίλων, αποφασίστηκε να αναλάβει τον Λόχο ο Γρηγόρης Φαράκος κι εγώ ανέλαβα τη διαφώτιση της αχτίδας. Μετά από 3-4 μέρες τραυματίζεται ο Φαράκος στη Θεμιστοκλέους κι επιστρέφω εγώ στον Λόχο. Και μετά από δυο μέρες γίνεται η συνεδρίαση, στα Εξάρχεια, σ’ ένα σπίτι στο δεύτερο όροφο, και εκεί πέρα ο Λόχος σπουδαστών για πρώτη φορά ονομάζεται «Λόχος Βύρωνα». Τον κράτησα ως την υποχώρηση κάπου στην Λαμία" Συνέντευξη Μάνου Ζαχαρία.

"Ήταν το ξεκίνημα της μάχης εκείνης της ημέρας, το μεσημέρι. Ήμουν υπεύθυνος για μία πολυκατοικία γιατί είχα κάποιου είδους αξίωμα. Έβαλα τους κατοίκους στο υπόγειο – οι κακόμοιροι είχαν τρομοκρατηθεί. Και οργάνωσα άμυνες ορίζοντας φρουρές. Έξω ήταν βρετανικά στρατεύματα με βαρύ οπλισμό που κινούνταν μέσα στην πόλη μέσα σε τανκς Σέρμαν. Ήμουν με τρεις ανθρώπους μέσα στο κτήριο. Άκουσα την εκπυρσοκρότηση όλμων και θα πρέπει να ήταν μια έκρηξη που μας χτύπησε. Δυο από εμάς, ένα κορίτσι, σκοτώθηκαν επί τόπου. Ο ένας είχε τα μυαλά του χυμένα στον τοίχο. Έπεσα αναίσθητος…" Γιάννης Ξενάκης για το πως έχασε το μάτι στην οδό Διδότου, Δεκέμβρη 1944.

Ο Λόχος Μπάυρον ήταν ένας λόχος φοιτητών του ΕΑΜ-ΕΠΟΝ που σχηματίστηκε στις μάχες του Δεκέμβρη του 1944.

 

Υπομονή μηδενιστές όλων των αττικών δήμων. Πριν ένα μήνα κάψανε 7 ΙΧ στα Πετράλωνα. Μπορεί να ανατέλλει μια μικρή Στουρνάρη εκεί.

από @άλλος κάτοικος 28/12/2016 10:25 μμ.


Πολλά έχουν ειπωθεί εδώ πέρα, ας πούμε κ μερικές αλήθειες.

Μιλάει ο 'μπάχαλος' πιο πάνω, κ βρίζει ενάντια στην ιδιοκτησία κ τους μικροαστούς κάτοικους των εξαρχείων, που αν τους ενοχλούν 2-3 συγκρούσεις, ας μείνουν αλλού.

Καταρχάς, ποιός είσαι εσύ ρε μεγάλε που θα μας πεις κ πού θα μείνουμε? Μερικές/οι ζούμε εδώ γιατί ο χώρος εργασίας μας είναι κοντά κ δε μας παίρνει να ζούμε πιο πέρα (ναι, τσιράκια του καπιταλισμού θα μας πεις?), μερικές/οι άλλές/οι ζούμε εδώ γιατί δραστηριοποιούμαστε πολιτικά σε συλλογικότητες στη γειτονιά, μερικές/οι άλλές/οι γιατί γεννηθήκαμε εδώ, κ μερικές/οι άλλές/οι γιατί απλά μας αρέσει να ζούμε στα εξάρχεια.

 

Όλές/οι από τις/ους παραπάνω, συμμετέχουμε ενεργά κ δραστηριοποιούμαστε στα του "χώρου". Έχουμε ζήσει και συνελεύσεις "γειτονιάς" με άγρια χαρακτηριστικά, έχουμε γίνει κ μπίλιες μεταξύ μας όταν χρειάστηκε για πιο "δύσκολα" θέματα, έχουμε αμυνθεί κ υπερασπιστεί είτε την πλατεία, είτε συντρόφους, έχουμε γνωριστεί στα οδοφράγματα, έχουμε γνωριστεί στα "καγκελάκια" του ΕΜΠ,  και είμαστε ενεργά μέλη του αντιφασιστικού (μάχιμου, όχι τσυριζαίικου) αγώνα.

 

Όλές/οι που τυχαίνει να ζούμε στη γειτονιά, ΚΑΘΕ φορά ανοίγουμε τα σπίτια μας κ γλιτώνουμε κόσμο από κυνηγιτά κ συλλείψεις σε κόσμο. Όπως επίσης στηρίζουμε τον κάθε άστεγο, τοξικομανή, αλκοολικό, περιθωριακό που τυχαίνει να συναντάμε στο δρόμο μας, εδώ στη γειτονιά. Οπότε έξυπνες ατάκες "ο άλλος δεν έχει να ζεσταθεί κ εσείς ασχολείστε με μια ναυτική σε ένα μπαλκόνι" είναι παντελώς άκυρες, όταν το ίδιο πρόσωπο τον έχουμε φέρει στο ίδιο μας το σπίτι, το ταίσαμε, το φροντίσαμε κ είμαστε δίπλα του.  Κάτι παραπάνω ξέρουμε για τη ζωή του άστεγου, γιατί είναι φίλος μας κ τον βλέπουμε σαν εν δυνάμη σύντροφο, σε αντίθεση με .... (ας μην αρχίσω)

 

Επίσης, δεν έχουμε πρόβλημα σε κάθε "επέτειο" της 6/12 να γίνεται μπουρδέλο η γειτονιά (βλέπεις ότι διαφοροποιούμε από την ανακοίνωση της ΛΣΕ), γιατί, όχι μόνο είναι επιλογή μας να μένουμε εδώ, αλλά θεωρούμε ότι είναι κ χρέος μας να συμμετέχουμε στις συγκρούσεις, όπως η/ο κάθε μια/ένας μας μπορεί.

 

ΑΛΛΑ, το να σκάνε μολότωφ στα μπαλκόνια μας (μόνο από τα 2 κλασσικά videos που κυκλοφορούνε για τα 'οδοφράγματα΄των εξαρχείων, μπορείς να δεις 2-3 περιστατικά σε videos ~7λεπτου) κ να κινδυνεύει όχι μόνο η ατομική μας 'ιδιοκτησία' (με νοίκι είμαστε οι περισσότερες/οι), αλλά κ εμείς οι ίδιες/οι, μαζί με όποιον κόσμο μαζέψαμε για να γλιτώσει το ντου των μπάτσων ..... εεεεεε, παραπάει. Κ ναι, είχαμε την τύχη να μιλάμε ελληνικά, κ να τύχει κ να διαβάσουμε την επιστολή στη γειτονιά. Κ τις πήραμε τις 'αλυσίδες του καπιταλισμού' (τα ΙΧ μας, αυτά που μας χρειάζονται για να πάμε το 3ών ετών παιδάκι μας στο νοσοκομείο όταν αρρωστήσει, ή να πάει ο ένας από τους 2 στη δουλειά του, για να προλάβει να το παραλάβει από το παιδικό σταθμό, όταν ο άλλος περιμένει το τρόλλευ που κάηκε στην πατησσίων κ γυρίζει μεσάνυχτα με ταξί) από τα εξάρχεια, τα σπίτια όμως με μια στραβή δε θα γλιτώνανε. Μην ξεχνάμε το διαμέρισμα που πήγε να γίνει φλαμπέ το βράδυ της 5ης δεκέμβρη, ή το παπί στη διδότου αρχές δεκέμβρη, ή τη βέσμα στην ζωοδ.πηγής μετά το 3μερο του πολυτεχνείου

 

Καλή η κριτική στην ανακοίνωση της ΛΣΕ, κακοί κ οι αφορισμοί στους κατοίκους αυτής της γειτονιάς.

από @okης 29/12/2016 11:28 πμ.


Καταπάτηση μικροαστικών προνομοίων καταγγέλει η συγκεκριμένη ανακοίνωση και είναι κάτι το αναμενόμενο αν αναλογιστεί κανείς από ποιους προέρχεται. Και για να προλάβω το "σοβαρό κομμάτι της αναρχίας" που φλερτάρει ούτως ή άλλως με την αριστερά εδώ και χρόνια... ναι, το δικαίωμα- προνόμοιο της ιδιοκτησίας είναι κάτι που προστατεύεται από το κράτος και τους θεσμούς του και είναι από τα λίγα πράγματα που κάνουν τον κάθε μικροαστό να νιώθει σημαντικός, να έχει απαιτήσεις και να διεκδικεί ως πολίτης και ως ιδιοκτήτης. Είναι θεμελιακή αρχή αυτή του κράτους! Δεν λέω αν είναι μαλακία ή όχι να προκαλούνται φθορές στις ιδοκτισίες του καθενός κλπ... Αυτό είναι κάτι σχετικό ανάλογα με την θέση που βρίσκεται ο καθένας... εμένα προσωπικά ως φτωχό προλετάριο με πραγματικά προβλήματα με αφήνει αδιάφορο η όλη ιστορία. Εκεί που θέλω να καταλείξω είναι ότι γιατί από τη στιγμή που υπάρχει το κράτος για αυτή τη δουλειά... για ποιο λόγο το συζητάνε αυτό οι αντιεξουσιαστές? Επειδή δηλαδή το κράτος γυρνάει την πλάτη στους πολίτες-ιδιοκτήτες του και δεν τους προστατεύει τις περιουσίες με τον τρόπο που θα όφειλε θα πρέπει να το καταγγείλουμε σε ένα αντιεξουσιαστικό μέσο? Και οκ... οι τις ΛΣΕ είναι βλαμμένοι και δεν το νιώθουν αυτό και σε συνδιασμό με τις μη ορατές διασυνδέσεις με τους θεσμούς να αποβλέπουν και αλλού με την όλη κίνηση... Οι υπόλοιποι? Από πότε αναλαμβάνουμε προστασία ιδιοκτησίας και από πότε αγανακτούμε με τα προνομοιακά μικροαστικά προβλήματα του κάθε ιδιωκτήτη που βρίσκεται σε αρκετά πιο προνομιακή θέση από πολλούς ανθρώπους εκεί έξω?!

από @ΑΑ 29/12/2016 4:55 μμ.


ειναι γνωστο..αναβαθμιση της περιοχης κλπ. γιατι? γιατι ειναι πολλα τα λεφτα αρη. αν πετυχουν θα δουμε κατι "αγωνιστες" με ανακαινισμενα μαγαζακια και κατι αλλους με αρκετα διαμερισματακια προς πωληση η ενοικιαση . και ο συριζα? θα εχει "καθαρισει" τα εξαρχεια .. κατι που δεν καταφερε κανενας μεχρι σημερα θελει να το καρπωθει ο συριζα ... κακα τα ψεματα εχουνε αρκετα δικα τους ατομα που εχουν και λογο και κοσμο να "συνυπογραφουν" την καθε κουταμαρα που τους λεει η κουμουνδουρου.

από ΓΚ 30/12/2016 2:10 μμ.


Απλα ενα πραγμα σκεφθειτε...Συγκρουσεις στα Εξαρχεια γινονται καθε 6/12 απο το 2009 ως σημερα και φυσικα καθε 17/11 απο το '85 ως σημερα…Γιατι απο το '14 και υστερα ανοιγουν τετοιες συζητησεις εδω (και αλλου),γιατι βγαινουν ανακοινωσεις απο τη ΛΣΕ,κι αλλες συλλογικοτητες της γειτονιας κλπ; Μηπως (λεω εγω) γιατι την τελευταια τριετια εχουν μπει στο χωρο ατομα των γηπεδων που χρησιμοποιουν χουλιγκανιστικες και προβοκατορικες πρακτικες στις συγκρουσεις;

Γιατι εχω ζησει πολλα "Δεκεμβριανα" και πολλες "17/11" αλλα ποτε δε θυμαμαι φωτοβολιδες ευθειας βολης να φευγουν (απο πιστολια) προς πασα κατευθυνση,ουτε να σκανε πυροτεχνηματα και γηπεδικες κροτιδες προς τα ΜΑΤ,ουτε να χρησιμοποιουνται λεϊζερ ή βαρελακια (γηπεδικα καπνογονα) για να τυφλωνοντε οι μπατσοι…Ουτε φυσικα θυμαμαι κατα τη διαρκεια των συγκρουσεων να ακουγονται (γηπεδικα)συνθηματα οπως "ειναι π@@@ ολων των μπατσων οι μανες" ή "καθε αστυνομικος ειναι και π@@@ γιος"..

Για αναλογιστειτε λοιπον πως φθασαμε απο'κει που ηταν ολα τα Εξαρχεια εξω και συγκρουονταν καθε 6/12 και οτι ποτε μετα απο καθε συγκρουση δεν καναμε τετοιες συζητησεις,πως φθασαμε να συγκρουονται καμια 200ρια ατομα με το 80% αυτων να ειναι γηπεδικοι και παντα "κατι" να γινεται.Θες καμενα παλια αυτοκινητα,θες καμενα δεντρα,θες τραυματισμους απο αδεσποτες πετρες/φωτοβολιδες κλπ

από Τσακίστε τους ρουφιάνους 30/12/2016 6:41 μμ.


Αν δεν είσαι βαλτός, θα σου πω πολύ επιεικώς ότι λες βλακείες. Τι έγινε από το `14 που λες εσύ και μπήκαν οι γηπεδικοί ξάφνου (η ανακοίνωση η παλιά της Λ.Σ που τα έβλεπε αλλιώς είναι το 14 εν τω μεταξύ); Απλά το `15 βγήκε το κόμμα τους ο ΣΥΡΙΖΑ (λέω κι εγώ). Εκτός αν είναι πράκτορες της δεξιάς που υπονομεύουν το κόμμα που ήρθε να σκίσει τα καλσόν του. Συγνώμη, τα μνημόνια.

Όσο για την βαριά αμνησία που έχεις, θα σου θυμίσω εγώ ότι στις 8 Δεκέμβρη του 2008 τύπος πέταξε βέλος με τόξο από το πλιάτσικο στο οπλοπωλείο. Επίσης τα στυλό ας πούμε που είναι από τα πλέον επικίνδυνα, υπήρχαν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ακόμα και πριν τα Δεκεμβριανά στα φοιτητικά. Κι αν θέλεις για Εξάρχεια, πάρε το βίντεο από το `13. 

https://www.youtube.com/watch?v=Ee5XED8Apao

Στα πρώτα 20 μόλις δευτερόλεπτα! θα δεις και γκαζάκια και κινέζους και φωτοβολίδα σε μπαλκόνι και δέντρο να έχει αρπάξει (αγαπάει ο Θεός τον ψεύτη, αλλά δεν υπάρχει Θεός).

Οπότε μένει να μας απαντήσεις: ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ Η ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ (ή και τα δύο) ;

από Τσακίστε τους γηπεδικούς προβοκάτορες 31/12/2016 12:55 πμ.


Επίσης στις 31/2/2005 σε μια πορεία για εργασιακά θέματα ένας είχε πετάξει με σφεντόνα μπαλάκι του μπεϊζμπολ στους ΜΑΤαδες προκαλώντας κάταγμα στη μύτη του αρχιδοιμιρίτη. #fake

Το οτι υπάρχουν πλέον άτομα στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων με κασκολ ή φούτερ ομάδων ασπούμε δε σας λέει τίποτα; Ότι στις 6/12 στο οδόφραγμα της Στουρνάρη υπήρχε μια παρέα που φώναζε συνέχεια το γνωστό γηπεδικό "είναι πουτ.... όλων των μπάτσων οι μάνες" κλπ; Εδώ φτάσαμε να σε κράζουν αν πας να καλύψεις οπαδικά γκράφιτι με αλφάδι.Τόσο 'αναρχικοί' είναι.

Σταματήστε να βλέπετε παντού "ρουφιάνους" μερικοί...Οι συγκρούσεις σαν κατάσταση (στα Εξάρχεια) έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια.Κάποιοι "μπαρουτοκαπνισμένοι blackblocίτες" το λένε "αναβάθμιση"…Εγώ πάλι το λέω: γεμίσαμε χουλιγκάνια με κινητά,North face,πειραγμένες μολότωφ,στυλό και "εξωγήινες" μάσκες.

από ΓΚ 31/12/2016 1:22 πμ.


Σωπα,πριν 8 χρονια καποιος,καπου στην Ομονοια ειχε πεταξει βελος στα στρουμφακια? Και πριν 4 χρονια ειχε πεσει κι ενα γκαζακι? Μπραβο,μεγαλη ανακαλυψη! Παντως χαιρομαι που τουλαχιστον παραδεχεσαι οτι οντως καρφωνονται φωτοβολιδες σε μπαλκονια και αρπαζουν δεντρα & σπιτια απο τις "καινουργιες" μολοτοφ.

Να σου βαλω κι εγω βιντεο απο τοτε που στεκομασταν απεναντι στα ενστολα ρομποτακια φορωντας μονο ενα μαντηλι ή μια χειρουργικη μασκα,κρατωντας τους μακρια μας επι ωρες,πετωντας βροχη τα πετριδια και κραταγαμε τα μπουκαλια μονο για οταν θα ερχονταν κατα πανω μας; Ουτε κινεζους ειχαμε,ουτε στυλο,ουτε σφεντονες,ουτε βελη…Και φυσικα δεν περναμε για οδοφραγμα τη γλαστρα της γιαγιας ή το τραπεζι απο το γειτονικο καφενειο…Και ξεραμε να ξεχωριζουμε τη BMW απο το σαραβαλακι.

 

από Αντιεξουσιαστικός Σοσιαλισμός 31/12/2016 4:23 πμ.


Δεν είναι ρουφιάνος ούτε βαλτός ο άνθρωπος. Αριστερός είναι και φτιάχνει αφηγήσεις που βολεύουν το μόρφωμα που υπερασπίζεται. Μην λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Από τις λέξεις που χρησιμοποιούνται καταλαβαίνει κανείς τι συμβαίνει με τους αυτόκλητους σωτήρες της γειτονιάς. Η γειτονιά δεν δέχεται επίθεση μόνο από μπάτσους και από την δράση της μαφίας. Δέχεται επίθεση και από τα αφεντικά με τους ανασφάλιστους εργαζόμενους στα διασκεδαστήρια και από τα "αθώα" άρθρα για τα "καλά Εξάρχεια και τους "καλούς αναρχικούς" από καθεστωτικά ενημερωτικά όπως το news247. Οι ειρηνοποιοί είναι στην πρώτη γραμμή του ταξικού και κοινωνικού πόλεμου. Λίστες με "παραπτώματα" φτιάχνουν και τις διακινούν ... 

από @επισκεπτης 31/12/2016 1:46 μμ.


Μπορεί η ανακοίνωση της ΛΣΕ σε ορισμένα σημεία να χρησιμοποιεί ατυχείς εκφρασεις, αλλα επι της ουσίας εχει απολυτο δικιο.

Αυτο φαινεται ακόμα περισσότερο απο την ενδεια επιχειρημάτων οσων κατηγορούν την ανακοινωση: ως αλλοι σταλινικοι επαναλαμβάνουν μονοτονα  το βολικό ψέμα οτι πρόκειται περί συριζαιων. Εκει δυστυχώς εχει καταντήσει ενα κομμάτι του "χωρου"......

από Αντιεξουσιαστικός Σοσιαλισμός 31/12/2016 2:29 μμ.


Οι λέξεις έχουν νόημα:

«Εκεί δυστυχώς έχει καταντήσει ένα κομμάτι του "χώρου" ...»

Άλλη μια εκφραση αριστερής ναφθαλίνης, πασπαλισμένη με "σταλινισμό" και "απογοήτευση".

Δυστυχώς για εσάς δεν μένετε μόνο εσείς στη γειτονιά. Μένουμε και εμείς που εργαζόμαστε και δεν ψαχνόμαστε να ανοίξουμε επιχείρηση με ΕΣΠΑ (τώρα που θα περάσει και το Μετρό). 

 

από -ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ- 31/12/2016 3:29 μμ.


« Επειδή δηλαδή το κράτος γυρνάει την πλάτη στους πολίτες-ιδιοκτήτες του και δεν τους προστατεύει τις περιουσίες με τον τρόπο που θα όφειλε θα πρέπει να το καταγγείλουμε σε ένα αντιεξουσιαστικό μέσο?»

Οχι, θα κάνουμε οτι μπορούμε για να διευκολύνουμε το Κράτος στο τέλος να επιβάλλει την τακτική του και να διαλύσει τα πάντα στο όνομα της ασφάλειας.

Μικροαστική αντίληψη που αποκαλύπτεται από την χρήση του ρήματος οφείλω, ξεκάθαρη αναγνώριση της ηγεμονίας του Κράτους, στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Θέλει ο άνθρωπος να κρυφτεί και ο κρατισμός δεν τον αφήνει.

Τα δήθεν επιχειρήματα για μικροαστούς και ιδιωτική ιδιοκτησία να μας τα απαντήσουν οι φέροντες τέτοιες αντιλήψεις, με την γνωστοποίηση της κολλεκτίβας όπου προμηθεύονται τα είδη πρώτης ανάγκης (τσιγάρα, τρόφιμα ρούχα)κ.λ.π.

Αλλιώς, τσάμπα μάγκες.

Το συλλογικό καλό περνά μέσα από το ατομικό και τανάπαλιν,όποιος δεν συνειδητοποιεί αυτή την απλή παραδοχή τότε δεν υπάρχει σημείο επαφής.

Στην Ισπανική Επανάσταση τέτοιες πρακτικές λάμβαναν και τις αντίστοιχες απαντήσεις.

Κοντά στο νού και η γνώση.

από Κάτοικος 31/12/2016 6:26 μμ.


Αφού όπως αναφέρεις,μένεις κι εσύ στη γειτονιά,και εργάζεσαι κιόλας.Και αφού διαφωνείς σφόδρα με την ανακοίνωση της ΛΣΕ. Θα ήθελα πολύ να μας πεις πώς είναι η καθημερινότητά σου,χωρίς κάδους,τρόλεϋ,παγκάκια,φανάρια,πεζοδρόμια κλπ ; Και χωρίς το mini market ή το περίπτερο της γειτονιάς,γιατί ή θα'ναι κλειστό ή θα'ναι λεηλατημένο.;

Αλλά άσε να μαντέψω,κάτω απ'το σπίτι σου έχει και κάδο,και το φανάρι λειτουργεί κανονικά,και το πεζοδρόμιο δεν είναι σπασμένο,και τα ΜΜΜ διέρχονται κανονικά.Και φυσικά όταν ανοίγεις την πόρτα σου δεν σου'ρχεται ασφυξία από τη μυρωδιά του καμένου λάστιχου,του χημικού και άλλων "ακαθαρσιών" που άφησαν οι 'συγκρουόμενοι' ή οι μονάδες καταστολής.Οπότε εγώ που στο δικό μου στενό δεν έχω τίποτα απ'όλαυτα,είμαι ή ΣΥΡΙΖΑΙΟς ή ρουφιάνος…Σωστά;

Υ.Γ.: Τα Εξάρχεια ήταν,είναι και θα είναι από τη φύση τους,μια γειτονιά που συγκρούεται με κάθε τι εξουσιαστικό.Όποιο πρόσωπο κι αν έχει,ότι κι αν κρατάει στο χέρι.

 

από @Αντι-καγκουρας 31/12/2016 9:18 μμ.


Δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς την αριστερίστικη ρητορική της ΛΣΕ και ότι ενδεχομένως κάποια μέλη της λένε αυτά που λένε για δικούς τους πονηρούς σκοπούς. (Μαγαζάτορες και τα ρέστα)

Πραγματικά όμως δεν μπορώ να καταλάβω πότε ένας αναρχικός σταμάτησε να ενδιαφέρεται για το αν οι πράξεις του έχουν αρνητική επίπτωση σε συνάνθρωπους του που  τουλάχιστον δεν είναι εχθρικοί, στην πλειοψηφία τους, στην αναρχική υπόθεση.

Έχουν καταντήσει τα μπάχαλα ποιο γραφικά και από τις πορείες των κκεδων από την στιγμή που αν έντυνες την μια μεριά με κόκκινα και την άλλη με πράσινα δεν θα είχαμε ΚΑΜΙΑ απολύτως διαφορά από ένα σκηνικό μεταξύ χούλιγκαν. Κανένα πολιτικό πρόταγμα, καμία διαφορά δεν θα είχαμε εάν αυτά τα σκηνικά δεν γίνονταν εκτός και αν η αναρχία κατάντησε απλά φορέας καταστροφής και τίποτα άλλο.(Προφανώς δεν μιλάω για το αν θα πρέπει να γίνονται συγκρούσεις σε σκηνικά όπως Ομπαμα,17Ν,6/12 αλλά μιλάω για τα ξεκαυλώματα του Σ/Κ. Για τα επετειακά σκηνικά η κριτική μου είναι στον σταρχιδισμό με τον οποίο πολλοί αντιμετωπίζουν την γειτονιά στην οποία γίνονται.)

Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική αποξένωση και να γίνονται ζημιές σε άτομα που είναι μεγάλη καγκουριά να τους γενικεύεις σαν μικροαστούς και να τους γράφεις στα αρχίδια σου.

Πόσοι από σας ρε μάγκες που θεωρείτε λογικό να καεί ένα σπίτι αν είναι να καούν για λίγο οι μπότες ενός μπάτσου, θα δεχόσασταν να σας κάψω το σπίτι η το αυτοκίνητο?

Άλλο εξέγερση και άλλο ξεκαύλωμα του Σ/Κ αλλά όσο θεωρείτε γραφικό και πολυτέλεια το να ανοίξεις ένα βιβλίο θα υπάρχουν δυστυχώς πολλοί που θα θεωρούν αναρχική πράξη μόνο το να τις παίζουν με τους μπάτσους.

από @Αντι-καγκουρας 01/01/2017 9:53 μμ.


Προσωπικά δεν μου φαίνεται παράξενο ένας αναρχικός να είναι και γηπεδάκιας. Ζούμε παλεύουμε και εξελισσόμαστε μέσα από τις αντιφάσεις μας στην καπιταλιστική κοινωνία της Ελλάδας και όχι σε κάποια ουτοπική κοινωνία.

Εγώ δεν έχω γνωρίσει κανέναν αμόλυντο αναρχικό αγωνιστή και δεν ξέρω αν υπάρχει και τέτοιος. Οι μόνοι που το πλησιάζουν αυτό είναι οι σύντροφοι αντάρτες πόλεων που έχουν περάσει στην παρανομία αλλά ακόμα και εκεί μπορούμε να κάνουμε πολλές κουβέντες για την αποτελεσματικότητα αυτής της μορφής αγώνα. Και δυστυχώς παραδέχομαι ότι εγώ δεν έχω να προτείνω την ιδανική μορφή αγώνα (αν υπάρχει τέτοια), ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται γι αυτές.

Αυτό που με ενοχλεί εμένα είναι ότι ο αναρχικός χώρος αναλώνεται στα μπάχαλα για τα μπάχαλα χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς κανένα αποτέλεσμα στην τελική. Ίσα ίσα πιστεύω ότι χάνουμε και έδαφος όταν πλέον σωστός αναρχικός θεωρείται από πολλούς αυτός που ξέρει να πετάει καλύτερα την μολότοφ.

Εάν ο αναρχικός χώρος ήταν 100 άτομα στην Ελλάδα, τα 60 θα είχαν ως μόνη δράση τους το να την παίξουν με τους μπάτσους. Και αυτό για μένα είναι ξεκάθαρο από προσωπικές συζητήσεις και βιώματα αλλά και από τις απόψεις πολλών στο φόρουμ του ιντυ για θέματα που έχουν να κάνουν με ιδιοκτησία δικαστήρια εργασία και τα λοιπά που παρατηρώ μεγάλη απόκλιση στις απόψεις «αναρχικών» από αυτό που τουλάχιστον εγώ θεωρώ αυτονόητες βασικές αναρχικές θέσεις.

Μακριά από εμένα πασιφιστικές προσεγγίσεις αλλά πραγματικά θεωρώ κατάντια να μετράμε την δυναμική του αναρχικού κινήματος με μόνο γνώμονα αν μπορούμε να κρατήσουμε ένα οδόφραγμα για κάποιες ώρες σε μία περιοχή της Αθήνας.

από Εξαρχειώτης 02/01/2017 5:21 μμ.


Τα Εξάρχεια ήταν ανέκαθεν γειτονιά μικρών και μεγάλων αντιστάσεων.Και φυσικά χώρος που μάζευε πολλή νεολαία.Πάνκηδες,ροκάδες,άγρια νεολαία παλιότερα και χεβιμεταλάδες,χιπχόπερς,γηπεδικούς τα πιο πρόσφατα χρόνια.

Συγκρούσεις πάντα γίνονταν (και θα γίνονται..).Άλλο όμως οι συγκρούσεις που ξεσπούν ως άμυνα μετά από μια επίθεση της αστυνομίας ή σε κάποια επέτειο (Φύσσας,17ν,6/12).Και άλλο οι άνευ λόγου συγκρούσεις και το στιγμιαίο αντιμπατσικό ξεκαύλωμα,που το μόνο που επιφέρει είναι η περαιτέρω όξυνση της καταστολής στη γειτονιά και η στοχοποίησή της από τα ΜΜΕ.Και μάλιστα με έναν τρόπο όπου οι συγκρουόμενοι δείχνουν να μη σέβονται τη γειτονιά,η οποία ανοίγει τις πόρτες της για τους κηνυγημένους,απομακρύνει τα αυτοκίνητά της,υπομένει τα χημικά και τα καμένα ξύλα/λάστιχα,κρατάει τα σκουπίδια 2-3 ημερών στο μπαλκόνι αφού κάδος δεν υπάρχει,πηγαίνει στη δουλειά της με τα πόδια ή με ταξί αφού δεν περνάει τρόλευ κλπ

Δε συμμερίζομαι καθόλου την φρασεολογία της Λ.Σ.Ε. Ξέρουμε σε τι γειτονιά μένουμε.Και το ιστορικό αντι-εξουσιαστικής δράσης που έχει.Είναι παράλογο όμως που ζητάμε οι άνθρωποι που κάνουν τις συγκρούσεις να σκέφθονται λίγο και τους κατοίκους; Καλώς ή κακώς το αμάξι(-κλουβί) είναι αναγκαίο μέσο μετακίνησης.Το φανάρι κι ο σηματοδότης (όσο κι αν προσδίδουν μια κακογουστιά) χρειάζονται κι αυτά.Ο κάδος και το παγκάκι επίσης.Το σκαλί της πολυκατοικίας (που με ευκολία κάποιοι σπάνε για δημιουργία πολεμοφοδίων) χρειάζεται κι αυτό.Πως θα γίνει;

από @ 02/01/2017 6:15 μμ.


Ακραία συντηρητική η ανακοίνωση της Λ.Σ., εναρμονισμένη με τη γενικότερη γραμμή της συνιστώσας των "συριζοφρουρών" (όπως κάποτε "πρασινοφρουρών"). Αυτά έχουν ημερομηνία λήξης.

Ομως δε με ενδιαφέρει τόσο αυτό όσο η θριαμβολογία της άλλης πλευράς. Ακούστηκε ότι δήθεν περιφρουρήθηκαν τα Εξάρχεια από την καταστολή. Αυτό θα μπορούσε να πιάσει σαν προπαγανδιστικό κόνσεπτ, αν δεν υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια, αδιαμφισβήτητη για όσους βρεθήκαμε στους δρόμους τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Οι εντολές των δυνάμεων καταστολής δεν ήταν να μπουν στα Εξάρχεια αλλά να είναι παρούσες περιμετρικά ώστε να περιοριστούν οι συγκρούσεις στην περιοχή και να μην επεκταθούν στο κέντρο. Το ότι έγιναν συλλήψεις και τα γνωστά καφριλίκια από την πλευρά των μπάτσων δεν αναιρεί τις εντολές που πήραν.

Το κακό είναι ότι πρακτικά το κίνημα παρέμεινε αδρανές. Δε με ενδιαφέρει για τους συντηρητικούς οποιασδήποτε μορφής, αλλά για τον κόσμο που ήταν διατεθειμένος να κάνει κάτι αυτές τις μέρες και μαντρώθηκε στα Εξάρχεια.

από mpaxalicious 03/01/2017 1:03 μμ.


Δε νομιζω να μαντρωθηκε κανεις στα Εξαρχεια στις 6/12…Υπηρχαν αναμμενοι καδοι γυρω απο το Πολυτεχνειο απο νωρις το απογευμα.Και ηδη ειχαν στηθει γερα οδοφραγματα σε Σουλτανη,Τζωρτζ κλπ Και υπηρχε ηδη κοσμος στα στενα,πολυ πριν τελειωσει η πορεια.Οποτε το οτι "μας μαντρωσε η αστυνομια στα Εξαρχεια" δεν ισχυει.Την πορεια 'μαντρωσε',οχι τους συγκρουομενους.

Ο τροπος που λειτουργουν οι μπατσοι πλεον στις επετειους 6/12 δεν ειναι οπως παλια.Δημιουργουν ενα ασφυκτικο κλοιο κατα τη διαρκεια της πορειας με διπλα κορδονια αριστερα-δεξια και πισω.Οποτε δε μπορεις να κανεις σχεδον τιποτα.Παιζει ρολο και η παρουσια του κοσμου βεβαια…Το '14 (που ειχε συμπεσει με την απεργια πεινας του Ρωμανου)ειχαν κατεβει 9-10.000 ατομα στην απογευματινη πορεια που καλουσε η ΑΚ,και αν θυμαστε δεν υπηρχαν κορδονια,ουτε μπατσοι σε καθε στοα απο το Πανεπιστημιο ως το Συνταγμα.Και γιναν και συγκρουσεις σε Κοραη,Βουκουρεστιου,Ερμου.Γιατι με τοσο κοσμο (και ετοιμο για ολα) τι κορδονια να κανεις.Ενω σε πορειες σα τη φετινη ή την περσυνη με το πολυ 2.000 κοσμο ευκολα τον 'κυκλωνεις' και του δινεις ως διεξοδο τα Εξαρχεια ή την Ομονοια.

Τωρα για ΛΣΕ,ΟΑΝΑΚ νταξει δε περιμενα και καποια αλλη φρασεολογια.Αυτο που με ανησυχει ειναι η ανακοινωση της 'αναρχικης' Πλατφορμας και της αναρχικης ομαδας απο την Κερκυρα.Γιατι νταξει δεν αντιλεγω,γινανε και βλακειες φετος.Ασπουμε,οι τεντες των σπιτιων δεν ηταν αναγκη να αρπαξουν,ουτε οι ναυτικες επρεπε να 'προσγειωθουν' σε μπαλκονια.Ωστοσο τετοιες ανακοινωσεις ειναι καταπτυστες και θυμιζουν αλλες εποχες…

από @ 03/01/2017 2:35 μμ.


Αλλά όλοι ακούσαμε τις εντολές που είχαν οι μπάτσοι. Ηθελαν να κρατήσουν το μπάχαλο στα Εξάρχεια. Τα έλεγαν στους ασυρμάτους κι ακούγονταν από παντού. Οπως κι αυτοί ήξεραν τι θα κάναμε, ακόμα κι αν δεν είχαν ρουφιάνους έβλεπαν για μέρες να κουβαλάμε υλικό για οδοφράγματα κι όπως είπες ο αέρας μύριζε μπάχαλο στα Εξάρχεια πολύ πριν την πορεία. Αν ήθελαν να καθαρίσουν οι δρόμοι στα Εξάρχεια θα έμπαιναν από πολύ νωρίτερα. Το να λέμε εκ των υστέρων ότι τους κρατήσαμε ενώ ξέρουμε ότι δεν είχαν εντολές να μπουν δε μας τιμά. Είναι καλύτερα να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να επιτεθούμε στο κράτος εκεί που δε θέλει. Υπάρχουν στόχοι που καταθέτουν πρόταση στις συνειδήσεις από μόνοι τους. Δεν είναι ανάγκη να επιλέγουμε στόχους που απομακρύνουν κόσμο από το κίνημα. Δε θέλουμε να μείνουμε 100 άτομα, θέλουμε τους πάντες μέσα στη σύγκρουση. Λίγη προσοχή από την πλευρά μας κι όλοι αυτοί οι συριζοφρουροί θα ξεπεραστούν όπως εμφανίστηκαν. Πάντα υπήρχαν κι όταν δεν υπήρχαν τους έφτιαχνε το ίδιο το κράτος. Δε μας αναλογεί να ανοίξουμε μέτωπο και μ'αυτούς, όταν οι δράσεις μας δεν είναι αδιέξοδες ο κόσμος θα τους ξεπεράσει κι ας λένε ότι θέλουν από τη θέση του γραφικού.

Ειλικρινά ρε παιδιά, βλέπω ανθρώπους που έχουν ακόμα αμάξι και ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια. Δεν ισχύει πλέον ότι αυτός που έχει ενα αυτοκίνητο είναι μικροαστός. Μπορεί να είναι στην ίδια μοίρα με άστεγους και μετανάστες. Νομίζει ίσως ότι όλα αυτά είναι παροδικά και θα τους σώσει κάποιος Τσίπρας. Αλλά η πείνα δεν περιμένει. Η θέση τους είναι μαζί μας, όχι με το ρεφορμισμό, αρκεί να μην τους διώξουμε με απερισκεψίες.

από αναρχικός από θράκη 04/01/2017 11:55 πμ.


... το ζήτημα που θέλω να θίξω είναι αυτό που λέει ο/η "mpaxalicious"

"Αυτο που με ανησυχει ειναι η ανακοινωση της 'αναρχικης' Πλατφορμας και της αναρχικης ομαδας απο την Κερκυρα.Γιατι νταξει δεν αντιλεγω,γινανε και βλακειες φετος.Ασπουμε,οι τεντες των σπιτιων δεν ηταν αναγκη να αρπαξουν,ουτε οι ναυτικες επρεπε να 'προσγειωθουν' σε μπαλκονια.Ωστοσο τετοιες ανακοινωσεις ειναι καταπτυστες και θυμιζουν αλλες εποχες…"

Η αναρχική ομάδα από την κέρκυρα (cumulonimbus?) έχει όνομα και πρόσωπο στην πόλη της (φαντάζομαι κρίνοντας από τις ανάγκες που υπάρχουν σε μια επαρχιακή πόλη ώστε να διατηρείς πολιτική ομάδα με κάποια χρονική διάρκεια). Είναι κάτι υπαρκτό (όσο μας έχουν συνηθίσει οι αναρχικές ομάδες φαντάζομαι βέβαια) στην περιοχή δράσης της.

Και έβγαλε μια ανακοίνωση (https://athens.indymedia.org/post/1567309/) αξιοπρεπέστατη. Ομφαλοσκοπική βέβαια... αλλά χρειάζεται που και που και αυτό. (Άλλο αν στην αναρχία δίνουμε το 99% του πολιτικού μας χρόνου στην ομφαλοσκόπηση).

Και εσύ έχεις το ΘΡΑΣΟΣ να λες ότι είναι "κατάπτυστη"; Ντροπή σου αλήτη! Μπαχαλίσιους και αηδίες! Τυχοδιώκτες και κρετίνοι, ακούσιοι και εκούσιοι ρουφιάνοι. Έχεις στήσει συλλογικότητα στη γειτονιά σου ρε συ, να μιλάς με το γείτονα και το συνάδελφο για την καθημερινότητα; Να εκτίθεσαι στους ντόπιους μπάτσους και φασίστες με τη μούρη σου και τα συνθήματά σου; Ή χάνεσαι μέσα στα εξάρχεια, τη νύχτα, τη μαυρίλα, το έρεβος και τη μαύρη σου ψυχή και μας το παίζεις και αγωνιστής;

Εγώ συμφωνώ με την ανακοίνωση της cumulonimbus. Μια χαρά τα λέει.

Και ευτυχώς κάτι πολιτικές απόψεις σαν αυτή που εκφράζει ο/η mpaxalicious ανησυχούν. Σκοπός της οργανωμένης αναρχίας θα έπρεπε να είναι αυτές οι -σχεδόν παντελώς ανύπαρκτες ως συλλογική άποψη άλλωστε!- απόψεις να εξαφανιστούν, όχι απλά να ανησυχούν. Ή τουλάχιστον να παραμείνουν γραφικά απομονωμένες και περιθωριακές όπως είναι σήμερα, ενώ οι απόψεις που προάγουν την αντικρατική/αντικαπιταλιστική πάλη με περιεχόμενο, θέσεις, στοχοθεσία, πρόγραμμα να μετασχηματιστούν σε μαζικές και με κοινωνική αποδοχή/υποστήριξη. Αλλά αυτό είναι δουλειά που θέλει στοχοπροσήλωση, στράτευση και πειθαρχία στον κοινό σκοπό, παραμερισμό της αποψάρας, και κυρίως τράβηγμα διαχωριστικών γραμμών και σπάσιμο πολιτικών αυγών. Που καιρός για τέτοια στην αναρχία όμως. Προτιμούμε να ανοίγουμε σωρηδόν νέες καταλήψεις και ταυτόχρονα να κλείνουμε παλιότερες, να κάνουμε πάρτυ για να τις συντηρούμε, να προάγουμε το λαιφσταϊλίκι της μαυρίλας και τον αντιμπατσισμό και να τρέχουμε σαν τους τρελούς σε εκδηλώσεις για τον ιλεγκαλισμό.

από -ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ- 04/01/2017 1:45 μμ.


από Θράκη, αν μου επιτρέπεις, για να καταλάβουν κάποιοι τι εννοείς με το ζήτημα αμορφωσιάς παραθέτω ενα άρθρο παλαιότερο από κάποιο σύντροφο https://athens.indymedia.org/post/1511875/

Δεν προσπαθώ να σε ερμηνεύσω, αν θεωρείς ότι παρερμηνεύω το νόημα των γραφόμενων σου, ζητώ συγνώμη.

Για μένα είναι σημαντικό αυτό που γράφει ο σύντροφος «Κατάγομαι από μια πολύ φτωχή πολύτεκνη οικογένεια, που λόγω φτώχιας δεν μπόρεσα να σπουδάσω και τελείωσα μόνο το δημοτικό.»

Όποιος διαβάσει το κείμενο θα καταλάβει τι εννοώ, σε επίπεδο συγκρότησης.

Συντροφικά.

από αναρχικός από θράκη 04/01/2017 3:33 μμ.


Αν και δε νομίζω ότι χρήζει επεξήγησης τι εννοώ "αμορφωσιά", ας γράψω μια γραμμή.

Εννοώ την ηθελημένη -και σχεδόν συντονισμένη!- αδιαφορία (που την υπερασπιζόμαστε κιόλας!) τεράστιου τμήματος της αναρχίας στην ελλάδα, να διαβάσει και να συζητήσει οργανωμένα γύρω από την ιστορία και τις σύγχρονες τάσεις του σοσιαλιστικού κινήματος και των εργατικών/κοινωνικών αγώνων. Να οξύνει την κριτική του ικανότητα, να υποβάλει τις θέσεις και τις πρακτικές του στη μέγγενη της κριτικής, να υποστηρίξει πολιτικά τα λόγια και τις πράξεις του.

Λέμε ότι θέμε, κάνουμε ότι μας έρθει, ασχολιόμαστε με καφενειακό κουτσομπολιό.

από @ 04/01/2017 4:36 μμ.


τα αυθαίρεται συμπεράσματα, και οι λογικές που δεν έχουν καμμιά σχέση με την αναρχία κτυπάνε κόκκινο (και από κόκκινους;). Θαυμάστε τες:

Σκοπός της οργανωμένης αναρχίας θα έπρεπε να είναι αυτές οι -σχεδόν παντελώς ανύπαρκτες ως συλλογική άποψη άλλωστε!- απόψεις να εξαφανιστούν, όχι απλά να ανησυχούν.

Τίνι τρόπο θα τις εξαφανίσεις "σύντροφε"; Άλλοι χρησιμοποίησαν στρατόπεδα συγκέντρωσης για να εξαφανίσουν ανθρώπους και απόψεις, άλλοι γκούλαγκ. Εσύ πώς θα το κάνεις;

 

από mpaxalicious 04/01/2017 4:48 μμ.


Η ομαδα cumulonimbus στην ανακοινωση της μιλαει για "αναρχικους που αγοραζουν ουσιες απο την μαφια για να τις καταναλωσουν στην Πλατεια" και για "βλαμμενα που καινε τρολευ".Επισης εξισωνει με τη ΧΑ και τους ΑΜΕ,αυτους που εκαναν μια τηλεφωνικη φαρσα στην ΕΡΤopen.Η "Πλατφορμα" μιλαει για "ιδεολογικους νταβατζηδες,χυδαια ανθρωπακια που συγκρουονται με τα λεφτα του μπαμπα".Η ανακοινωση της ΛΣΕ δηλαδη ειναι 'παιδικη χαρα' μπροστα στις ανακοινωσεις αυτων των δυο.

 Αποφασιστε με ποιον ειστε και τι κανετε μερικοι…Αρκετα με αυτους που χρησιμοποιουν μεσα στο χωρο φρασεολογια ή πρακτικες ασφαλιτη ή ΚΝιτη.

από @ 04/01/2017 5:39 μμ.


Αφού αφήσαμε την αναρχία να γίνει κομμωτήριο, ας φάμε τώρα τις τρίχες. Σαφώς υπάρχει πολιτική αναρχική κριτική για τις δράσεις που συμβαίνουν από κάθε πλευρά. Αντί να διτυπώνεται όμως μέσα από αυτοοργανωμένες διαδικασίες, υποκαθίσταται από λαικατζίδηκες κουβέντες σε παρεάκια. Οι ανακοινώσεις τόσο της Λ.Σ.Ε όσο και της Πλατφόρμας και της Κερκυραίικης συλλογικότητας αυτό φανερώνουν: σχέσεις.

Ο σύντροφος από την πλατφόρμα ενημερώνεται από συγκεκριμένα άτομα που παρουσιάζουν την πραγματικότητα όπως τους βολεύει. Αν είχε σχέσεις με κάποιον άλλον μπορεί να έγραφε ενάντια στην επανοικειοποίηση. Το ίδιο και ο Κερκυραίος. Κατεβαίνει Αθήνα, συχνάζει σε συγκεκριμένο στέκι, συνομιλεί με συγκεκριμένη παρέα (σαν να το βλέπω μπροστά μου) και βγάζει τα συμπεράσματά του σύμφωνα με την πληροφόρησή του. Τα ίδια και οι συριζαίοι της Λ.Σ. Αυτό δείχνουν τα κείμενα, την απόσταση που χωρίζει το λόγο που εκφέρουν από τον πολιτικό αναρχικό λόγο.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι κουβέντες διεξάγονται στο indymedia. Αφενός δεν υπάρχουν συνελεύσεις με κοινά αποδεκτές διαδικασίες όπου θα μπορούσαν να διεξαχθούν, αφετέρου, ακόμα κι αν υπήρχαν, κάθε πλευρά έχει κάνει τις επιλογές της και δε θα συμμετείχε. Και μετά μπαίνουν τα δήθεν "πολιτικά" επιχειρήματα όπου ο ένας μιλάει εξ'ονόματος της κοινωνικής αναρχίας, ο άλλος της συγκρουσιακής και δε συμμαζεύεται. Λες και είναι πράγματα αντιθετικά μεταξύ τους, λες και η συγκρουσιακή πρακτική δεν είναι κοινωνική και η κοινωνική δεν είναι συγκρουσιακή. Εμμένουμε στην επιφάνεια των "σχέσεων" και χάνουμε την ουσία της αναρχίας.

Γι αυτό, από κει που είμασταν δεκάδες χιλιάδες στοιυς δρόμους έχουμε μείνει τρείς κι ο κούκος. Ο πολύς κόσμος δεν πλησιάζει την αναρχία ούτε για τις "χαρισματικές" της προσωπικότητες ούτε για τα "παρεάκια" ούτε για την αδιέξοδη αυτοθυσία. Η οργή φέρνει τον κόσμο στην αναρχία. Κι όσο βλέπει τέτοια ξεκατινιάσματα, παρασκηνιακές διεργασίες, προσχηματικές διαδικασίες, αλαζόνες "αγωνισταράδες" και κατόχους της "μοναδικής αλήθειας" απομακρύνεται, και πολύ καλά κάνει.

Η αναρχία δε θα απιβιώσει, πολύ περισσότερο δε θα νικήσει κράτος κι εξουσία αναπαράγοντας τις παθογένειές τους. "Σχέσεις" και "ρουσφέτια" θα πρέπει να εκλείψουν αν θεωρούμε τους εαυτούς μας επαναστατικό κίνημα. Δεν υπάρχει αναρχία χωρίς σύγκρουση, δεν υπάρχει σύγκρουση χωρίς φωτιά, δε θα γίνει καμιά επανάσταση χωρίς εξέγερση και καμιά εξέγερση δε μπορεί να είναι διαρκής χωρίς να μετασχηματιστεί σε επανάσταση. 

Είμαστε ένα παζλ τα κομμάτια του οποίου έχουν φτάσει στο σημείο να απομακρύνονται το ένα από το άλλο. Δεν πρόκειται να σχηματίσουμε ποτέ τη μεγάλη εικόνα έτσι.

Και σχέσεις να συνάπτουμε, και φιλίες να έχουμε, φυσιολογικό είναι. Οχι όμως να υποκαθιστούν τον πολιτικό μας λόγο και τις επιλογές μας. Αρκετά πιά με την ελληνοπρέπεια των "ανθελλήνων".

από @ 04/01/2017 6:50 μμ.


Αφού αφήσαμε την αναρχία να γίνει κομμωτήριο, ας φάμε τώρα τις τρίχες. Σαφώς υπάρχει πολιτική αναρχική κριτική για τις δράσεις που συμβαίνουν από κάθε πλευρά. Αντί να διτυπώνεται όμως μέσα από αυτοοργανωμένες διαδικασίες, υποκαθίσταται από λαικατζίδηκες κουβέντες σε παρεάκια. Οι ανακοινώσεις τόσο της Λ.Σ.Ε όσο και της Πλατφόρμας και της Κερκυραίικης συλλογικότητας αυτό φανερώνουν: σχέσεις.

Ο σύντροφος από την πλατφόρμα ενημερώνεται από συγκεκριμένα άτομα που παρουσιάζουν την πραγματικότητα όπως τους βολεύει. Αν είχε σχέσεις με κάποιον άλλον μπορεί να έγραφε ενάντια στην επανοικειοποίηση. Το ίδιο και ο Κερκυραίος. Κατεβαίνει Αθήνα, συχνάζει σε συγκεκριμένο στέκι, συνομιλεί με συγκεκριμένη παρέα (σαν να το βλέπω μπροστά μου) και βγάζει τα συμπεράσματά του σύμφωνα με την πληροφόρησή του. Τα ίδια και οι συριζαίοι της Λ.Σ. Αυτό δείχνουν τα κείμενα, την απόσταση που χωρίζει το λόγο που εκφέρουν από τον πολιτικό αναρχικό λόγο.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι κουβέντες διεξάγονται στο indymedia. Αφενός δεν υπάρχουν συνελεύσεις με κοινά αποδεκτές διαδικασίες όπου θα μπορούσαν να διεξαχθούν, αφετέρου, ακόμα κι αν υπήρχαν, κάθε πλευρά έχει κάνει τις επιλογές της και δε θα συμμετείχε. Και μετά μπαίνουν τα δήθεν "πολιτικά" επιχειρήματα όπου ο ένας μιλάει εξ'ονόματος της κοινωνικής αναρχίας, ο άλλος της συγκρουσιακής και δε συμμαζεύεται. Λες και είναι πράγματα αντιθετικά μεταξύ τους, λες και η συγκρουσιακή πρακτική δεν είναι κοινωνική και η κοινωνική δεν είναι συγκρουσιακή. Εμμένουμε στην επιφάνεια των "σχέσεων" και χάνουμε την ουσία της αναρχίας.

Γι αυτό, από κει που είμασταν δεκάδες χιλιάδες στοιυς δρόμους έχουμε μείνει τρείς κι ο κούκος. Ο πολύς κόσμος δεν πλησιάζει την αναρχία ούτε για τις "χαρισματικές" της προσωπικότητες ούτε για τα "παρεάκια" ούτε για την αδιέξοδη αυτοθυσία. Η οργή φέρνει τον κόσμο στην αναρχία. Κι όσο βλέπει τέτοια ξεκατινιάσματα, παρασκηνιακές διεργασίες, προσχηματικές διαδικασίες, αλαζόνες "αγωνισταράδες" και κατόχους της "μοναδικής αλήθειας" απομακρύνεται, και πολύ καλά κάνει.

Η αναρχία δε θα απιβιώσει, πολύ περισσότερο δε θα νικήσει κράτος κι εξουσία αναπαράγοντας τις παθογένειές τους. "Σχέσεις" και "ρουσφέτια" θα πρέπει να εκλείψουν αν θεωρούμε τους εαυτούς μας επαναστατικό κίνημα. Δεν υπάρχει αναρχία χωρίς σύγκρουση, δεν υπάρχει σύγκρουση χωρίς φωτιά, δε θα γίνει καμιά επανάσταση χωρίς εξέγερση και καμιά εξέγερση δε μπορεί να είναι διαρκής χωρίς να μετασχηματιστεί σε επανάσταση. 

Είμαστε ένα παζλ τα κομμάτια του οποίου έχουν φτάσει στο σημείο να απομακρύνονται το ένα από το άλλο. Δεν πρόκειται να σχηματίσουμε ποτέ τη μεγάλη εικόνα έτσι.

Και σχέσεις να συνάπτουμε, και φιλίες να έχουμε, φυσιολογικό είναι. Οχι όμως να υποκαθιστούν τον πολιτικό μας λόγο και τις επιλογές μας. Αρκετά πιά με την ελληνοπρέπεια των "ανθελλήνων".

από αναρχικός από θράκη 05/01/2017 12:27 μμ.


κύριε/α "@  04/01/2017 4:36 μμ."

Ποιο είναι το αυθαίρετο συμπέρασμα που έβγαλα μπορείς να μου πεις;
Όχι δεν μπορείς. Γιατί λες μια μπαρούφα και φεύγεις.
Είσαι το παράδειγμα προς αποφυγή όσον αφορά στο τι είναι πολιτική κουβέντα.

Όσον αφορά στον αυταρχισμό για τον οποίο με κατηγορείς, συγκρίνοντάς με μάλιστα με τον ιστορικό ναζισμό ή/και μπολσεβικισμό,
εννοώ ότι η οργανωμένη αναρχία που έχει στόχο τους ταξικούς αγώνες για ταξικές νίκες, θα πρέπει να γίνει τόσο μαζική και να αποκτήσει τέτοιο κοινωνικό έρεισμα, ώστε η ντεμέκ εξεγερτική ανοησία και ο χαζομηδενισμός της πλάκας να μην έχει κανένα πεδίο δράσης σ' αυτό που ορίζουμε κοινωνικοί/ταξικοί αγώνες. Να μείνουν καμιά 50αριά γραφικοί, να είναι απομονωμένοι από κάθε έκφανση της οργανωμένης αντικρατικής/αντικαπιταλιστικής πάλης, και ο όχλος που γουστάρει μπάχαλο να πάει να το κάνει στο γήπεδο του επαγγελματικού αθλητισμού. Να είναι δηλαδή τσάτσοι του εκάστοτε μαφιόζου / αφεντικάνου που ξεπλένει χρήμα στο ποδόσφαιρο, όπως τους αρμόζει.

 

κύριε/α mpaxalicious

Η cumulonimbus δεν ονομάζει "αναρχικό" κανέναν στην ανακοίνωσή της. Φαντάζομαι στο πλαίσιο υπεράσπισης της ιδεολογικής ταυτότητας της αναρχίας, περιφρουρούν πολιτικά τον όρο θεωρώντας ότι οι πρακτικές που περιγράφει η ανακοίνωσή τους δεν είναι έργο αναρχικών. Οπότε, σύμφωνα με αυτή τη λογική, όποιος/α κάνει τέτοια πράγματα δεν είναι αναρχικός. Αντιθέτως, αν κρίνω από την τελευταία πρόταση της ανακοίνωσής τους, θεωρούν ότι όλοι/ες αυτοί/ές που κάνουν τέτοια πράγματα είναι "βλαμμένα".

Εγώ αντιθέτως, δε συμφωνώ με την cumulonimbus. (Όχι ότι με ρώτησε και κανένας, αλλά μια και μου το μοστράρεις σαν επιχείρημα -του κώλου βεβαίως-, να σου απαντήσω). Άμα κάποιος/α λέει ότι είναι αναρχικός, και εφόσον έτσι αναγνωρίζεται και από την πλειονότητα της κοινωνίας, ποιος είμαι εγώ να πω ότι δεν είναι. Αναρχικοί θέλουν να είναι; Αναρχικοί ας είναι.
Απλά θα πρέπει να είναι πολιτικό επίδικο της οργανωμένης αναρχίας με θέσεις, στοχοθεσία κ.λπ κ.λπ. (μην τα ξαναλέω) τους ταξικούς αγώνες για ταξικές νίκες, να χωρίσει η ήρα απ' το στάρι. Και άμα χωρίσει, γνώμη μου είναι ότι η ήρα θα εκλείψει. Άλλωστε μονοετές ζιζάνιο είναι.

Τώρα για το αν αγοράζουν ντρόγκια αναρχικοί από την -εκάστοτε- μαφία ας μη γελιόμαστε.
1. Ή οι αναρχικοί δεν πίνουν
2. Ή πίνουν μόνο ελλαδίτικο σταφ από μικροπαραγωγούς
    a. στο πλαίσιο στήριξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα αν κομμουνιστοφέρνουν
    b. στο πλαίσιο κατανάλωσης φυσικών/υγιεινών προϊόντων αν χιποφέρνουν
3. Ή τα φράγκα τους πηγαίνουν κατά ένα σημαντικό μέρος στις τσέπες αφεντικών της μαύρης οικονομίας.

Εγώ εν πολλοίς πιστεύω ότι κατά το μεγαλύτερο ποσσοτό ισχύει το τρίτο, οπότε μετά από την ανωτέρω αναλυσάρα που έκανα (πράγμα σπάνιο για αναρχικό!) θα συμφωνήσω με σένα mpaxalicious ότι "οι αναρχικοί ψωνίζουν ουσίες από τη μαφία για να τις καταναλώσουν -και- στα εξάρχεια".

Η ταύτιση των χαζοχαρούμενων βρούτων και των εκάστοτε ψευτομηδενιστών της πλάκας με φασίστες δεν είναι κάτι τελείως φάουλ. Αφενός μοιάζουν με τους φασίστες στο ότι διαχωρίζουν πλήρως τα μέσα τους από τον -απροσδιόριστο έως ανύπαρκτο είναι η αλήθεια!- σκοπό τους. Δευτερευόντως ο πλήρης αμοραλισμός τους μας θυμίζει φασίστες. Τρίτον, τους αρέσει αμφότερους το μαύρο χρώμα και το ανάγουν σε πολιτική επιλογή. Μπορώ να σκεφτώ και πιο γελοία πράγματα...

Δεν ξέρω τι είναι αυτό το "πλατφόρμα" και ούτε έχω κάποια γνώση περί πλουσιόπαιδων μπαχαλιστών. Δεν έκανα κάποια έρευνα για την ταξική προέλευση της καγκουραρίας που γουστάρει μπάχαλο. Αλλά η ανακοίνωση που διάβασα οφείλω να πω ότι με άγγιξε συναισθηματικά.

 

κύριε/α "@ 04/01/2017 6:50 μμ."

Πρώτ' απ' όλα αυτό το αναρχοgossip το οποίο μας παρουσιάζεις είναι εξαιρετικά στοχευμένο. Χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική ωριμότητα της αναρχίας. Επιπέδου πάνελ της τατιάνας στεφανίδου. Αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι η πλειονότητα των συλλογικοτήτων της αναρχίας διαφωνεί με τις χαζομάρες της οποίες υπαρασπίζονται οι όποιοι ανώνυμοι mpaxalicious. Κάτι λέει αυτό -ελπίζω!-. Μακάρι να δώσει και πιο απτούς πολιτικούς καρπούς.

Λες: "Η οργή φέρνει τον κόσμο στην αναρχία. Κι όσο βλέπει τέτοια ξεκατινιάσματα, παρασκηνιακές διεργασίες, προσχηματικές διαδικασίες, αλαζόνες "αγωνισταράδες" και κατόχους της "μοναδικής αλήθειας" απομακρύνεται, και πολύ καλά κάνει."

Ποια οργή ρε συ; Τι βλακείες είναι αυτές; Που τις άκουσες αυτές τις ανοησίες; Και σιγά μην απομακρύνεται ο όποιος κόσμος από την αναρχία επειδή "ξεκατινιάζεται". Ποιον τον ενδιαφέρουν αυτά; Ο "κόσμος" που λες (που δε μας λες και ποιος είναι... να είναι η εργατική τάξη; να είναι το προλεταριάτο; να είναι οι εξεγερμένοι; οι πάνκηδες; οι μαυροφορούντες; οι αλητείες; οι πουτσαράδες; οι οπαδοί του ιντάστριαλ τέκνο; να είναι ο κόσμος του υπογείου;) ιδιωτεύει γιατί δεν πιστεύει στις ταξικές νίκες. Και άμα θέλει η αναρχία να είναι σοβαρό επαναστατικό ρεύμα θα πρέπει να ασχοληθεί με τους καθημερινούς ταξικούς αγώνες πρώτα και κύρια. Να μην ξεχνάει και την κεντρική πολιτική πάλη βέβαια. Και εκεί έχουν να δωθούν πολλές απαντήσεις. Αλλά άμα σχεδόν 40 χρόνια μετά, η αναρχία δεν έχει να πει και τίποτα για την ιμπεριαλιστική συμμαχία της εοκ (τώρα αρχίζει να ψελλίζει), άμα 40 χρόνια μετά έχει να επιδείξει τέσσερα-πέντε σωματεία ή/και κλαδικές συνελεύσεις όλα κι όλα υπό την επιρροή της, τι να λέμε...

Οργή λέει ο/η τύπος/α. Άσε μας ρε φίλε/η. Άμα γουστάρεις οργή να πας σε κάναν σκοπευτικό όμιλο να ξαλαφρώσεις. Δε θα καθόμαστε στην αναρχία να περιμένουμε δεκέμβρηδες για να γουστάρουμε τα βράδια και το πρωί να πάμε στη δουλειά σα ρομποτάκια. Άσε που δεκέμβρηδες τόσο καθαροί (χωρίς νεκρούς από την τάξη μας, με θύτες άτομα της τάξης μας) δε φαίνεται να ξανάρθουν. Αυτό μας λέει η ανάγνωση του επιπέδου ταξικής αλληλεγγύης στους καιρούς βαθέματος της κρίσης.

Και τέλος, έλεος με τα παζλ και τα ψηφιδωτά. Όχι απλά να απομακρυνόμαστε. Να χωρίσουμε επιτέλους. Δεν πάει άλλο. Κάποιος πρέπει να φανεί γενναίος σε αυτήν την σχέση. Μας φθείρει και τους δύο σου λέω. Θες μια ζωή που θα γίνεται όλο και χειρότερη. Ας το κάνουμε για το παιδί τουλάχιστον.

από @ 05/01/2017 1:17 μμ.


--Το αυθαίρετο συμπερασμα είναι αυτό:

οι -σχεδόν παντελώς ανύπαρκτες ως συλλογική άποψη άλλωστε!- απόψεις

--Αν ήθελα ντιρεκτίβες περί ορθότητας (και με ύφος), θα ήμουν στο ΚΚΕ βρε συ... κι όχι στους γουόνα μπι ΚΚΕ.

--Κι όσο για την ταξική πάλη στις μέρες μας, με όρους μαζικότητας (και με σένα στην πρωτοπορεία;), και όχι με όρους οργής που γράφει ο 6.50 (μια μαζική οργή που μπορεί να πάρει και δυσάρεστες κατευθύνσεις, κι εσύ δεν θα είσαι εκεί αλλά θα φιλολογείς περί ταξικής πάλης), το τρένο χάθηκε προ πολλού, και ενταφιάστηκε με τον Σύριζα, κι μ' αυτό που έχει κάνει στην αριστερά, και η αριστερά το επέτρεψε και το βοήθησε να γίνει (ω ναι, και η αναρχία).

Ή, αν θες πιο ποιητικά απ' ό,τι τα λέω εγώ, τα έχει πει και ο Καβάφης:

Απολείπειν ο θεός Aντώνιον

Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’, ακουσθεί
αόρατος θίασος να περνά
με μουσικές εξαίσιες, με φωνές—
την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.
Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ’ όχι
με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
κι αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις.

 

 

από αναρχικός από θράκη 05/01/2017 3:25 μμ.


λέει ο "@ 05/01/2017 1:17 μμ."

"--Το αυθαίρετο συμπερασμα είναι αυτό:
οι -σχεδόν παντελώς ανύπαρκτες ως συλλογική άποψη άλλωστε!- απόψεις"

Γιατί είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα; Που είναι αυτές οι απόψεις οργανωμένων συλλογικοτήτων; Μη μου υποδείξεις μία ή δύο. Σχεδόν παντελώς ανύπαρκτες λέω. Άλλωστε η αναρχία έχει άπειρες ομάδες και ομαδούλες (που είναι υπαρκτές εδαφικά και πολιτικά όμως). Άρα εφόσον το συμπέρασμά μου είναι αυθαίρετο, θα έχεις να μου υποδείξεις καμιά 15αριά τέτοιες απόψεις.

Επίσης κύριε/α "@ 05/01/2017 1:17 μμ." κατά τη γνώμη σου οι ταξικοί αγώνες με όρους μαζικότητες δεν έχουν μέλλον. Το ότι ταυτίζεται η πολιτική σου αυτή θέση με τη θέση των νεοφιλελέδων της χώρας αυτής, δε με ξενίζει. Άλλωστε ο ατομικίστικος μπαχαλισμός και το "την ψάχνω μονάχος μου" είναι μια από τις όψεις της ιδεολογικής νίκης του νεοφιλελευθερισμού.

Και τελειώνοντας και γω καβαφικά, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς το παρακάτω. Ταιριάζει καλύτερα στα κελεύσματά σου περί ματαιότητας των ταξικών αγώνων.

Από τα αποκηρυγμένα του.

 

Κτίσται

Η Πρόοδος οικοδομή είναι μεγάλη — φέρει
καθείς τον λίθον του· ο εις λόγους, βουλάς, ο άλλος
πράξεις — και καθημερινώς την κεφαλήν της αίρει
υψηλοτέραν. Θύελλα, αιφνίδιός τις σάλος

εάν επέλθη, σωρηδόν οι αγαθοί εργάται
ορμώσι και το φρούδον των υπερασπίζοντ’ έργον.
Φρούδον, διότι καθενός ο βίος δαπανάται
υπέρ μελλούσης γενεάς, κακώσεις, πόνους στέργων,

ίνα η γενεά αυτή γνωρίση ευτυχίαν
άδολον, και μακράν ζωήν, και πλούτον, και σοφίαν
χωρίς ιδρώτα ποταπόν, ή δούλην εργασίαν.

Aλλ’ η μυθώδης γενεά ουδέποτε θα ζήση·
η τελειότης του αυτή το έργον θα κρημνίση
κ’ εκ νέου πας ο μάταιος κόπος αυτών θ’ αρχίση.


Λές:

Ποια οργή ρε συ; Τι βλακείες είναι αυτές; Που τις άκουσες αυτές τις ανοησίες; Και σιγά μην απομακρύνεται ο όποιος κόσμος από την αναρχία επειδή "ξεκατινιάζεται". Ποιον τον ενδιαφέρουν αυτά; Ο "κόσμος" που λες (που δε μας λες και ποιος είναι... να είναι η εργατική τάξη; να είναι το προλεταριάτο; να είναι οι εξεγερμένοι; οι πάνκηδες; οι μαυροφορούντες; οι αλητείες; οι πουτσαράδες; οι οπαδοί του ιντάστριαλ τέκνο; να είναι ο κόσμος του υπογείου;) ιδιωτεύει γιατί δεν πιστεύει στις ταξικές νίκες. Και άμα θέλει η αναρχία να είναι σοβαρό επαναστατικό ρεύμα θα πρέπει να ασχοληθεί με τους καθημερινούς ταξικούς αγώνες πρώτα και κύρια. Να μην ξεχνάει και την κεντρική πολιτική πάλη βέβαια. Και εκεί έχουν να δωθούν πολλές απαντήσεις. Αλλά άμα σχεδόν 40 χρόνια μετά, η αναρχία δεν έχει να πει και τίποτα για την ιμπεριαλιστική συμμαχία της εοκ (τώρα αρχίζει να ψελλίζει), άμα 40 χρόνια μετά έχει να επιδείξει τέσσερα-πέντε σωματεία ή/και κλαδικές συνελεύσεις όλα κι όλα υπό την επιρροή της, τι να λέμε...

 

Φώτισέ μας Δέσποτα μην ξεφύγουμε από το ευαγγέλιό σου. Δε μελετήσαμε φαίνεται καλά τις θέσεις του τελευταίου συνεδρίου του Κώμματος και παραμένουμε αναρχικοί και βολονταριστές.

Ναι, η οργή. Από κει ξεκινά η συνειδητοποίηση, από τη στιγμή που η καταπίεση δεν απαντάται με υποταγή αλλά με οργή. Ο κόσμος είναι οι δεκάδες χιλιάδες που πλαισίωναν μέχρι πρόσφατα τα αναρχικά καλέσματα από όλο το φάσμα της αναρχίας και αναφέρεται παραπάνω, άλλο αν προέκυψε έλειμμα αντίληψης. Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται κατα πλειοψηφία για καταπιεσμένους, πρώτα και κύρια ταξικά καταπιεσμένους αλλά όχι μόνο. Η ταξική καταπίεση κυριαρχεί αλλά δεν είναι η μόνη. Η αναρχία οφείλει να πολεμά κάθε είδους καταπίεση και να συσπειρώνει κάθε είδους καταπιεσμένο.

Οσο για τον ιμπεριαλισμό που νεκρανάστησαν τα υπολείμματα του εξουσιαστικού σοσιαλισμού, πρόκειται για ένα ιδεολόγημα που εξαρτάται άμεσα από την αποδοχή του ντετερμινισμού. Η θεωρία που διατύπωσε ο Λένιν περί ιμπεριαλισμού, ως τελευταίο στάδιο του καπιταλισμού, είναι αποτέλεσμα της ντετερμινιστικής αντίληψης ότι θέμε-δε θέμε έτσι θα εξελιχθεί ο καπιταλισμός, θέμε-δε θέμε έτσι θα γίνει η επανάσταση, θέμε-δε θέμε έτσι θα έρθει ο κομμουνισμός.

Ουδέποτε οι αναρχικοί υιοθέτησαν τη ντετερμινιστική αντίληψη. Η επανάσταση θα γίνει αν και όταν το θελήσουν οι καταπιεσμένοι. Αν δεν το θελήσουν, αν δεν εξοργιστούν με την κυριαρχία, ταξική και μη, δε θα γίνει ποτέ. Αν αυτό σημαίνει ότι θα καταστραφεί η ανθρωπότητα, τότε ναι, θα καταστραφεί. Είναι πολύ πιο πιθανό αυτό παρά να γίνει μια επανάσταση ερήμην του υποκειμένου της επειδή έτσι το ανέλυσαν κάποιοι-κάποτε, ορμώμενοι από γραμμικές απεικονίσεις της πραγματικότητας που στη φύση είναι απλά ανύπαρκτες. Η επιστήμη (που επικαλέστηκαν τότε οι ντετερμινιστές) έχει ανατρέψει προ πολλού την αιτιοκρατία. Εστω και αργά σας καλοσωρίζουμε στον 21ο αιώνα.

Οσοι ψελλίζουν περι "ιμπεριαλισμού" συνειδητά ή μη έχουν απορρίψει όχι μόνο την αναρχία αλλά (κι αυτό θα έπρεπε να τους ανησυχεί περισσότερο) την ίδια την αντικειμενική πραγματικότητα που -επιστημονικά τεκμηριωμένα πλέον- ακολουθεί τη μορφοκλαστική της τροχιά προς το Χάος.

Λες:

Οργή λέει ο/η τύπος/α. Άσε μας ρε φίλε/η. Άμα γουστάρεις οργή να πας σε κάναν σκοπευτικό όμιλο να ξαλαφρώσεις. Δε θα καθόμαστε στην αναρχία να περιμένουμε δεκέμβρηδες για να γουστάρουμε τα βράδια και το πρωί να πάμε στη δουλειά σα ρομποτάκια. Άσε που δεκέμβρηδες τόσο καθαροί (χωρίς νεκρούς από την τάξη μας, με θύτες άτομα της τάξης μας) δε φαίνεται να ξανάρθουν. Αυτό μας λέει η ανάγνωση του επιπέδου ταξικής αλληλεγγύης στους καιρούς βαθέματος της κρίσης.

Και τέλος, έλεος με τα παζλ και τα ψηφιδωτά. Όχι απλά να απομακρυνόμαστε. Να χωρίσουμε επιτέλους. Δεν πάει άλλο. Κάποιος πρέπει να φανεί γενναίος σε αυτήν την σχέση. Μας φθείρει και τους δύο σου λέω. Θες μια ζωή που θα γίνεται όλο και χειρότερη. Ας το κάνουμε για το παιδί τουλάχιστον.

 

Αυτά τα άκουσα κι άλλη φορά. Ηταν στις 4 του Δεκέμβρη του '08. Μετά από μια αποτυχημένη κι άμαζη φοιτητική πορεία όπου μάλιστα στο τέλος της έπεσαν μπαλωθιές στη Στουρνάρη από το αφεντικό της cosmodata. Εκείνος που τα έλεγε, μας "εξηγούσε" ότι δε μπορεί να επαναληθφεί η εξέγερση του Καλτέζα ή του Τεμπονέρα κι ότι πλέον οι φοιτητές-μαθητές κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους. Μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει την αυτοκριτική του.

Με όσους βιώνουν τα επιτεύγματα του 19ου αιώνα σήμερα δε μπορούμε να χωρίσουμε, μας έχει ήδη χωρίσει ένα χρονικό χάσμα αιώνων. Αλλωστε τα παρωχημένα εργαλεία της αιτιοκρατίας δε μπορούν να ερμηνεύσουν την τρέχουσα πραγματικότητα, όποιος τα υιοθετεί αφενός το κάνει από δογματισμό και μόνο, που σημαίνει ότι το "να χωρίσουμε" δεν είναι "ξεπέρασμα εμποδίου" όπως το παρουσιάζει αλλά αυτοσκοπός. Προφανέστατα, εκείνοι που προχωρούν μπροστά δε μπορούν να συμβαδίσουν με όσους πηγαίνουν πίσω. Το παζλ δε σε αφορά λοιπόν, μην ανησυχείς. Οσο για το παιδί, το τι θα κάνει και προς τα που θα πάει, είναι κάτι που εξαρτάται από την αντίληψη και τις επιθυμίες του.

από (Α)υτός 1-0 05/01/2017 5:06 μμ.


Τέτοια προπαγάνδα ούτε στο μεγκαλίσιους (ή μάθε να διαβάζεις)!

Διαβάζοντας λοιπόν την ανακοίνωση της cumulonimbus δεν λένε πουθενά για "αναρχικους που αγοραζουν ουσιες απο την μαφια για να τις καταναλωσουν στην Πλατεια". Ούτε φυσικά λένε για "βλαμμενα που καινε τρολευ". Απλά αναρωτιούνται (δικαίως) για το εξεγερσιακό περιεχόμενο του να καις τρόλεϊ, φανάρια και στάσεις λεωφορείων. Τα εισαγωγικά παρεμπιπτόντως που χρησιμοποιείς να ξέρεις ότι σημαίνουν πως αναφέρεις (κουοτάρεις) επακριβώς τη φράση του κειμένου.Πράγμα το οποίο προφανώς δεν κάνεις.

"Επισης εξισωνει με τη ΧΑ και τους ΑΜΕ,αυτους που εκαναν μια τηλεφωνικη φαρσα στην ΕΡΤopen."

Ούτε αυτό κάνει. Αντιστοιχεί την λογοκριτική και αντικομμουνιστική κίνηση/διάθεση/νοοτροπία (μεταξύ άλλων) στον πραγματικό πολιτικό τους χώρο.

Από την άλλη η πλατφόρμα όντως επιτείθεται με το κείμενό της, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κείμενα είναι πως το ένα απευθύνεται στην "μηδενιστική παράνοια" το άλλο απευθύνεται στο περιστατικό της φάρσας για την εκπομπή του ρουβίκωνα. Με τον οποίο ρουβίκωνα ωστόσο δηλώνουν ήδη από την αρχή του κειμένου πολιτικές διαφωνίες. Αυτό για το @ από κάτω που ανακάλυψε σχέσεις.

Επίσης αυτή την τάση που έχετε ορισμένοι να διαβάζετε τα πράγματα μανιχαϊστικά να την κοιτάξετε. Ανάμεσα στην "κομμουνιστικοποίηση" του "χώρου" και τα "εξεγερτικά" μπαχαλάκια του σαββατόβραδου, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος της αναρχίας ο οποίος όχι απλά δικαιούται, αλλά οφείλει να βάλει τις γραμμές του, όταν στο ελλαδικό τουρλουμπούκι χρεώνονται όλοι, τις δράσεις (θετικές-αρνητικές) όλων.

από γιατί μάλλον ακόμα δεν το έμαθε... 06/01/2017 6:14 μμ.


Ο Άγιος Παντελεήμονας έγινε γνωστός λόγω της εμπορίας ανθρώπων και ουσιών από συμμορίες, εμπορίου στο οποίο έχει λόγο και ποσοστό και η Χρυσή Αυγή, εκτός των υπόλοιπων.

Το εμπόριο ανθρώπων σταμάτησε μετά τις πρώτες εξοντώσεις εμπόρων.

Το εμπόριο ουσιών συνεχίζεται με ασπίδα τους χρήστες.

Αν αντέχει ο αρχικός να συζητήσει συγκεκριμένα ας το κάνει, είμαστε πολλοί-ες οι αναρχικοί-ες που δεν κρυβόμαστε πίσω από ταμπέλες και ονόματα συνελεύσεων.

από @ 07/01/2017 10:49 πμ.


"Το εμπόριο ανθρώπων σταμάτησε μετά τις πρώτες εξοντώσεις εμπόρων.''

?!?!?!

Πότε έγινε αυτό; Μήπως διαβάζεις πολύ Ανώνυμο; Πιστεύεις και στις νεράιδες και τους δράκους;

 

 

από άμα κλείσει το Βήμα που θα πάει ο Λαμπρόπουλος άραγε; 07/01/2017 2 μμ.


Για να μάθεις τι συμβαίνει στον Άγιο Παντελεήμονα μπορείς να μιλήσεις με μετανάστες που ζουν στην περιοχή.

Δύσκολο;

από @ 07/01/2017 2:14 μμ.


Να πάω να ρωτήσω μετανάστες αν σταμάτησε το εμποριο ανθρώπων μετά από εξοντώσεις εμπόρων;

Εύκολο, μιας και μένω και στην περιοχή.

 

Πάω τώρα να τους ρωτήσω και θα επιστρέψω σε κανα δίωρο να σου πω τι έμαθα.


Υποτίθεται ότι για να μπαίνεις εδώ μέσα είσαι πολιτικοποιημένος. Αναρχικός, ακροαριστερός, κάτι...τέλος πάντων! Διαλέγει ο καθένας! Οπότε η απορία σου για το τι να ρωτήσεις και πως να ρωτήσεις είναι κάπως αστεία. Είσαι αναρχικός και δεν ξέρεις ποιούς μετανάστες να προσεγγίσεις και τι να τους ρωτήσεις για να διασταυρώσεις αν υπάρχει εμπόριο ανθρώπων στον Άγιο Παντελεήμονα όπως παλιότερα;

Να μας συμπαθάς κιόλας που σου απαντάμε σοβαρά και δε σου έχουμε έτοιμη τροφή, λες και είσαι στο FB...

 

 

από αναρχικός από θράκη 09/01/2017 3:58 μμ.


Μετά το αδιάφορο και μη ευχάριστο διάλλειμμα με υπονοούμενα για εμπορία ανθρώπων στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα ας επιστρέψουμε στις χαζομάρες των οργίλων.

Λέει ο "@ 05/01/2017 4:29 μμ."

"Φώτισέ μας Δέσποτα μην ξεφύγουμε από το ευαγγέλιό σου. Δε μελετήσαμε φαίνεται καλά τις θέσεις του τελευταίου συνεδρίου του Κώμματος και παραμένουμε αναρχικοί και βολονταριστές."

Τι κόλλημα είναι αυτό ρε παιδιά; Όταν διαφωνείτε με κάποιον που ξεφεύγει από τα πατροπαράδοτα της ολντ-σκουλ μαύρης αναρχίας της ντεμέκ εξέγερσης, μιλάτε για δογματισμούς, διαφώτιση, κόμματα και τέτοια. Γιατί; Και γιατί συγχέεις το βολονταρισμό με την ανεξέλγκτη οργή;

"Ναι, η οργή. Από κει ξεκινά η συνειδητοποίηση, από τη στιγμή που η καταπίεση δεν απαντάται με υποταγή αλλά με οργή. Ο κόσμος είναι οι δεκάδες χιλιάδες που πλαισίωναν μέχρι πρόσφατα τα αναρχικά καλέσματα από όλο το φάσμα της αναρχίας και αναφέρεται παραπάνω, άλλο αν προέκυψε έλειμμα αντίληψης. Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται κατα πλειοψηφία για καταπιεσμένους, πρώτα και κύρια ταξικά καταπιεσμένους αλλά όχι μόνο. Η ταξική καταπίεση κυριαρχεί αλλά δεν είναι η μόνη. Η αναρχία οφείλει να πολεμά κάθε είδους καταπίεση και να συσπειρώνει κάθε είδους καταπιεσμένο."

Το αντίθετο της καταπίεσης δεν είναι η οργή ρε συ. Τουλάχιστον δεν είναι μονοσήμαντα. Σε άλλο νήμα συζητήσεων πρόσφατα ανέδειξα την αδυναμία της αναρχίας να οργανώσει τον κόσμο που την πλησίασε και να ανακατευθύνει την οργή σε πολιτική στράτευση, με το παράδειγμα του Δεκέμβρη του 2008. Και ΟΧΙ! Δεν είναι "άλλο" το αν προέκυψε έλλειμμα αντίληψης. Δεν έπεσε από τον ουρανό το έλλειμμα. Είναι απόδειξη της νίκης της αστικής/κρατικής προπαγάνδας και ήττας της αντίστοιχης αντικαπιταλιστικής/αντικρατικής. Τώρα το αν οι αναρχικοί θεωρούν ότι δε φέρουν καμιά ευθύνη, κακό του κεφαλιού τους. Αδυνατούν να στοιχειοθετήσουν σοβαρή αυτοκριτική και ως εκ τούτου θα πέφτουν στα ίδια λάθη. Σα μαλάκες.

Πρόκειται για καταπιεσμένους όχι κατά πλειοψηφία όπως λες, αλλά στο σύνολό τους. Κατά 100%. Όπως πολύ σωστά λες, η ταξική καταπίεση δεν είναι η μοναδική αλλά είναι η κυρίαρχη. Επίσης συμφωνώ ότι η αναρχία πρέπει να μιλά για την κάθε καταπίεση. Αλλά ας μιλήσει πρώτα και κύρια για την κυρίαρχη καταπίεση, που προκύπτει από την κυρίαρχη αντίθεση Κεφαλαίου-Εργασίας, ας ορίσει ποιο είναι το ταξικό υποκείμενο αναφοράς, ας συσπειρώσει προλετάριους, ας φτιάξει τις κατάλληλες εργατικές δομές, ας αναλύσει τις εργατικές αρνήσεις για να τις διαχειριστεί κατάλληλα και να τις οργανώσει και να τις αναβαθμίσει, ας φτιάξει εργατικές απαντήσεις και ας βάλει σε δεύτερη μοίρα τις άλλες καταπιέσεις. Αυτό λέγεται ιεράρχιση καθηκόντων. Τώρα αν είναι γνώμη σου πως όλες οι καταπιέσεις που προκύπτουν από τις πάρα πολλές αντιθέσεις στον καπιταλισμό είναι ισάξιες μεταξύ τους ως προς τη λειτουργία του συστήματος, τότε οκ. Μην ιεραρχείς. Ασχολήσου ισάξια με τους ταξικούς αγώνες, τις έμφυλες διακρίσεις, τη λεηλασία της φύσης, την επεκτατικότητα του κεφαλαίου στο δημόσιο χώρο, την πατρική/οικογενειακή καταπίεση, την πρέζα της θρησκείας, την αλλοτρίωση του καπιταλιστή κ.λπ. κ.λπ. Δηλαδή αυτό που κάνει η αναρχία σταθερά. Και καλά κρασιά.

"Οσο για τον ιμπεριαλισμό που νεκρανάστησαν τα υπολείμματα του εξουσιαστικού σοσιαλισμού, πρόκειται για ένα ιδεολόγημα που εξαρτάται άμεσα από την αποδοχή του ντετερμινισμού. Η θεωρία που διατύπωσε ο Λένιν περί ιμπεριαλισμού, ως τελευταίο στάδιο του καπιταλισμού, είναι αποτέλεσμα της ντετερμινιστικής αντίληψης ότι θέμε-δε θέμε έτσι θα εξελιχθεί ο καπιταλισμός, θέμε-δε θέμε έτσι θα γίνει η επανάσταση, θέμε-δε θέμε έτσι θα έρθει ο κομμουνισμός."

Ένα ένα. Όταν λες "νεκρανάστησαν" τι εννοείς; Ότι σα θεωρία ήταν εξαφανισμένη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουν κάποια τμήματα της αντιεξουσίας; (Άλλο αν υπήρχαν συγκεκριμένες ομάδες της αντιεξουσίας ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ που χρησιμοποιούσαν τον όρο σταθερά, πράγμα που είτε το παραβλέπεις είτε δε το γνωρίζεις). Είσαι ό,τι να 'ναι; Η θεωρία του ιμπεριαλισμού είναι ζωντανότατη από το 1900 μέχρι και σήμερα. Και δεν είναι δημιούργημα του Λένιν. Τον δανείστηκε τον όρο και του έδωσε βάθος, συνδέοντάς τον με την καπιταλιστική λειτουργία και πιο συγκεκριμένα με την οικονομική βάση (κατά το Λένιν), ορίζοντάς τον ως το μονοπωλιακό στάδιο του καπιταλισμού. Σου λέει, μπορεί να έχουμε μονοπώλια, αλλά ο ανταγωνισμός ενυπάρχει και έτσι δημιουργούνται προστριβές. Ταυτόχρονα ο κόσμος έχει μοιραστεί μεταξύ των ισχυρών κρατών, οπότε το ξαναμοίρασμά του οδηγεί σε πολέμους.
Τώρα όσον αφορά τον ντετερμινισμό έχεις δίκιο και ενυπάρχει ως πρόβλημα σε όλες τις μαρξιστικές σχολές. Αλλά το αστείο/γελοίο/γελοιότατο είναι ότι θες να μας πεις ότι όποιος αναλύει τους σύγχρονους διακρατικούς ανταγωνισμούς με το εργαλείο της θεωρίας του ιμπεριαλισμού είναι ντερτερμινιστής και πιστεύει ότι "έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη" ανεξάρτητα από τις ορέξεις και το βαθμό συνειδητοποίησης ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ των μαζών. Αυτό είναι μαλακία και δεν το λένε ούτε καν οι μαρξιστές/λενινιστές. Επίσης, ο ίδιος ο Λένιν μπορεί να είναι ντετερμινιστής στη συγκεκριμένη του μπροσούρα όσον αφορά το στάδιο του ιμπεριαλισμού και του σάπιου καπιταλισμού ως βέβαιο στάδιο του καπιταλισμού, αλλά δεν το συνδέει (στη συγκεκριμένη του μπροσούρα, και ούτε και στα τετράδια για τον ιμπεριαλισμό αν δεν κάνω λάθος) με την έλευση του κομμουνισμού.

"Ουδέποτε οι αναρχικοί υιοθέτησαν τη ντετερμινιστική αντίληψη. Η επανάσταση θα γίνει αν και όταν το θελήσουν οι καταπιεσμένοι. Αν δεν το θελήσουν, αν δεν εξοργιστούν με την κυριαρχία, ταξική και μη, δε θα γίνει ποτέ. Αν αυτό σημαίνει ότι θα καταστραφεί η ανθρωπότητα, τότε ναι, θα καταστραφεί. Είναι πολύ πιο πιθανό αυτό παρά να γίνει μια επανάσταση ερήμην του υποκειμένου της επειδή έτσι το ανέλυσαν κάποιοι-κάποτε, ορμώμενοι από γραμμικές απεικονίσεις της πραγματικότητας που στη φύση είναι απλά ανύπαρκτες. Η επιστήμη (που επικαλέστηκαν τότε οι ντετερμινιστές) έχει ανατρέψει προ πολλού την αιτιοκρατία. Εστω και αργά σας καλοσωρίζουμε στον 21ο αιώνα.
Οσοι ψελλίζουν περι "ιμπεριαλισμού" συνειδητά ή μη έχουν απορρίψει όχι μόνο την αναρχία αλλά (κι αυτό θα έπρεπε να τους ανησυχεί περισσότερο) την ίδια την αντικειμενική πραγματικότητα που -επιστημονικά τεκμηριωμένα πλέον- ακολουθεί τη μορφοκλαστική της τροχιά προς το Χάος."

Πρώτα απ' όλα η επανάσταση ή θα είναι αντικαπιταλιστική ή δε θα 'ναι τίποτα. Και θέλω να πω, ότι ο καπιταλισμός ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ, όλες τις άλλες αντιθέσεις έχει αποδείξει ότι μπορεί να τις μασκαρεύει. Που σημαίνει ότι τους αγώνες ενάντια σε όλες τις άλλες μορφές καταπίεσης μπορεί να τους εγκολπώνει. Σίγουρα, ούτε η καταστροφή της φύσης από την ανθρώπινη δραστηριότητα μπορεί να λυθεί εντός καπιταλισμού, ούτε οι κάθε είδους ρατσισμοί θα εκλείψουν. Αλλά τα κινήματα που απαντούν σε αυτές τις αντιθέσεις/καταπιέσεις μπορούν να αποπροσανατολιστούν και να βρουν -μερικές και έωλες- απαντήσεις εντός καπιταλισμού. Το κίνημα που επιζητά τη λύση της αντίθεσης κεφαλαίου-εργασίας δεν μπορεί να απαντηθεί εντός καπιταλισμού.

Η ανθρωπότητα ναι μπορεί να καταστραφεί. Δυστυχώς, το επίπεδο της τεχνολογίας του ολέθρου, η βαθύτητα και πολυμετωπικότητα της σύγχρονης κρίσης, η οριακότητα εκμετάλλευσης των γνωστών γήινων(!!!) πλουτοπαραγωγικών πηγών και ταυτόχρονα το επίπεδο συνειδητοποίησης και ταξικής/αντικαπιταλιστικής οργάνωσης του προλεταριάτου ανά τον κόσμο καταδεικνύει ως πιθανή μια τέτοια κατάληξη. Επίσης επαναστάσεις ερήμην υποκειμένου δε γίνονται ποτέ. Ούτε και έγιναν ποτέ. Ούτε και σε αυτές των οποίων ηγήθηκαν μαρξιστικά κόμματα.

Ας περάσουμε τώρα στο καραγκιοζιλίκι σου, όπου προσπαθείς να προσβάλεις τον επιστημονικό σοσιαλισμό με τον επιστημονικό χαοτισμό (δικό μου!). Να σου απαντήσω εδώ με παραλλαγή των λόγων σου: "Οι αναρχικοί ουδέποτε υιοθέτησαν το ρόλο των σοφών μιας επιστήμης που καθορίζει την πορεία των ταξικών αγώνων για την αντικαπιταλιστική ανατροπή."
Τι είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο(!!!) πλέον;;;; Η μορφοκλαστική τροχιά προς το Χάος;;; Μήπως θες να πεις "μορφοκλασματική τροχιά"; fractals φάση; Ε;
Εγώ σου λέω ότι μπορεί να σε ελκύει το Χάος, και ότι μπορεί η τυχαιότητα των συμβάντων να παράγει άπειρους δρόμους προς το μέλλον (που είναι ή δεν είναι γεγονός/τα όμως;;;... άρα πολλά μέλλοντα, άρα παράλληλα σύμπαντα, άρα άρα άρα) και αυτό μπορεί να απαντάει στον ντετερμινισμό των μαρξιστών, και μπορεί έτσι να μιλάς επιστημονικοφανώς λέγοντας ότι "δε θα γίνει έτσι κι αλλιώς η γη κόκκινη", ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κατηγορείς του μαρξιστές ότι αναλύουν τον κοινωνικό ανταγωνισμό με μια Νέα Επιστήμη που έχει αρχές και κανόνες ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να το κάνεις και εσύ με μια άλλη επιστήμη. Ακόμα και αν αυτή σου λέει ότι δεν υπαρχουν κανόνες (που δεν το λέει, αλλά τέλος πάντων, για χάρη της κουβέντας)!!! Τρελό λουπάρισμα έ;

Και μετά τα ναρκωτικά ας επιστρέψω σε αυτό που λες ότι: "Οσοι ψελλίζουν περι "ιμπεριαλισμού" συνειδητά ή μη έχουν απορρίψει ... την αναρχία"

Εγώ επειδή είμαι αναρχικός και επειδή ο όρος του ιμπεριαλισμού μου φαίνεται ότι εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο την κίνηση των διακρατικών ανταγωνισμών σήμερα (εκτός και αν η θεωρία της "παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου" είναι καλύτερη), θα κάνω μια προσπάθεια να τον ορίσω (αποφεύγοντας ντετερμινισμούς! προς θεού!) με δυο τρία πραγματάκια που σκέφτηκα μόλις τώρα και νομίζω ότι κολλάνε:

1) Συγκέντρωση της παραγωγής καί του κεφαλαίου, που εχει φτάσει σε τέτοια υψηλή βαθμίδα άνάπτυξης, ώστε να δημιουργεί
μονοπώλια πού παίζουν αποφασιστικό ρόλο στήν οικονομική ζωή

2) Συγχώνευση του τραπεζικού κεφαλαίου με το βιομηχανικό και δημιουργία μιας χρηματιστικής ολιγαρχίας πάνω στη βάση αυτού του χρηματιστικού κεφαλαίου

3) Εξαιρετικά σπουδαία σημασία αποκτάει η εξαγωγή κεφαλαίου σε διάκριση από την εξαγωγή εμπορευμάτων

4) Συγκροτούνται διεθνείς μονοπωλιακές ενώσεις των καπιταλιστών οι οποίες μοιράζουν τον κόσμο

5) Έχει τελειώσει το εδαφικό μοίρασμα της γης ανάμεσα στις μεγαλύτερες καπιταλιστικές δυνάμεις

Ο ιμπεριαλισμός είναι ο καπιταλισμός στο στάδιο εκείνο της ανάπτυξης, στο οποίο έχει διαμορφωθεί η κυριαρχία των μονοπωλίων και του χρηματιστικού κεφαλαίου, έχει αποκτήσει εξαιρετική σημασία η εξαγωγή, έχει αρχίσει το μοίρασμα του κόσμου από τα διεθνή τραστ και έχει τελειώσει το μοίρασμα όλων των εδαφών της γης από τις μεγαλύτερες καπιταλιστικές χώρες.

από Μάχνο 09/01/2017 5:33 μμ.


Μόνο αναρχικός δεν είσαι.  Αυτό εδώ που έγραψες : [ "Σε άλλο νήμα συζητήσεων πρόσφατα ανέδειξα την αδυναμία της αναρχίας να οργανώσει τον κόσμο που την πλησίασε και να ανακατευθύνει την οργή σε πολιτική στράτευση, με το παράδειγμα του Δεκέμβρη του 2008."  ] έχει ξεκάθαρο λενινιστικό πρόσημο. Οι αναρχικοί φίλτατε θρακιώτη  λενινιστή με μανδύα αναρχικού δεν " οργανώνουν " τον κόσμο ούτε ανακατευθύνουν την οργή του. Οι αναρχικοί δεν είναι έξω από τον κόσμο ( τους από τα κάτω δηλαδή) ούτε πάνω από αυτούς και ούτε κάποια πρωτοπορεία ποθ να οργανώνει. Οι λενινιστές είναι ναι. Οι αναρχικοί όμως όχι. Οι αναρχικοί βρίσκονται πάντα μέσα στον κόσμο. Στην καρδιά του κόσμου και προσπαθούν να διαχύσουν τη λογική της αυτοοργανωμένης επαναστατικής πάλης μέσα από κάθε κοινωνικό πεδίο στο οποίο υπάρχουν καταπιεσμένοι-εξουσιαζόμενοι.  

Η αντιλήψη περί οργάνωσης των μαζών ( βλέπε κόσμος) και περί καθοδήγησης ( βλέπε ανακατεύθυνση της οργής) είναι το απόσταγμα του Τι να κάνουμε του Λένιν κύριε Θρακιώτη μου. Και επιτέλους μας κάνατε και σαφές τι εννοείται με το πείσμα σας να χωρίζετε την αναρχία σε δίπολα εκ των οποίων το ένα , πάντα σύμφωνα με τη δική σας αυθεραισία , είναι μια μαυρη ολντ-σκουλα αναρχία και μια κάποια άλλη πιο ώριμη και πιο σοβαρή. Αυτή φαντάζομαι είναι η αναρχία που θέλει να " οργανώσει τον κόσμο" και " να ανακατευθύνει " την οργή του. Δηλαδή οι διάφορες  νεοκομμουνιστικές φράξιες που έχουν ξεπεταχτεί τα δυο τρία τελευταία χρονάκια. 

Εντάξει το ότι είσαι αντι-αναρχικός όπως αντι-αναρχικοί  είναι όλοι οι κομμουνιστές κατά βάση το κατάλαβαμε πλέον καλά. Σταμάτα λοιπόν να υπογράφεις ως αναρχικός. 

από αναρχικός από θράκη 09/01/2017 7:39 μμ.


Ποιο έχει ξεκάθαρο λενινιστικό πρόσημο μωρέ;
Που τα άκουσες αυτά; Οι αναρχικοί δεν ανακατευθύνουν την οργή του κόσμου;;; Τι κάνουν; Γουστάρουν να είναι ανεξέλεγκτη ή/και να βασίζεται στο θυμικό; Δεν οργανώνουν τον κόσμο; Ναι σίγουρα. Τι; πρότειναν οι αναρχικοί ποτέ την οργάνωση; Όχι μωρέ! Το διάχυτο επαναστατικό αντάρτικο πρότειναν. Στην ισπανία τη δεκαετία του 30 για μπάχαλα προέτρεπαν τους αγρότες (και τους εργάτες) οι οργανωμένοι αναρχικοί της cnt. Και η fai μετά τα ίδια έλεγε. Μαζικά μπάχαλα.

Ούτε και ο Μαχνο (τον οποίο χρησιμοποιείς και σαν υπογραφή, σα δε ντρέπεσαι!) πρότεινε στους ουκρανούς αγρότες την οργάνωση. Ούτε σε σοβιέτ, ούτε σε στρατό. Τους πρότεινε να κάνουν πλιάτσικα μονάχα. Σα δε ντρέπεσαι! Μας τα χουν πει κι άλλοι αυτά. Λενινιστές.

Προσπαθείς να πιάσεις λίγο τη βασική -κατά τη γνώμη μου- αντίθεση μεταξύ λενινιστών και αναρχικών. Το αν η επαναστατική γραμμή παράγεται μέσα στην τάξη ή έξω από αυτήν και τα κάνεις σκατά. Το ότι οι αναρχικοί πιστεύουμε ότι είμαστε κομμάτι της τάξης μας και ως τέτοιο μιλάμε και δρούμε, δε σημαίνει ότι δεν θέλουμε τον κόσμο να οργανώνεται αντικαπιταλιστικά, σε στέρεες και με διάρκεια δομές, ή ότι δε θέλουμε να αυξάνουμε τις δυνάμεις με οργάνωση νέων μελών στις ομάδες/δομές μας. Δε σημαίνει ότι δε θέλουμε να παίρνει πολιτικά χαρακτηριστικά η διάθεση για χτύπημα εικόνων/συμβόλων της καπιταλιστικής εξουσίας, τα οποία να μετουσιώνονται σε πολιτική στράτευση και πολιτική οργάνωση της τάξης μας! Αυτό είναι "αυτοοργανωμένη επαναστατική πάλη μέσα σε κάθε κοινωνικό πεδίο" όπως γενικόλογα και απροσδιόριστα λες. Όλα τα άλλα είναι ιδεολογικές παρλαπίπες.

Και ξαναλέω. Δεν υπάρχει αναγκαστικά δίπολο στην αναρχία. Αλλά σχηματίζεται σίγουρα ένας πόλος (ετερόφωτος και ετεροπροσδιοριζόμενος), ο οποίος υπερασπίζεται με λύσσα αυτό που ήταν η αναρχία τόσα χρόνια στην ελλάδα. Δηλαδή ένα τουρλουμπούκι αυτονομίας/αναρχοεξεγερτισμού που έχει ταυτιστεί με την κουκούλα και τη μολότωφ φετιχοποιώντας εργαλεία του αγώνα. Τα χω πει και σε άλλο νήμα συζητήσεων ακριβώς τα ίδια, και πιο αναλυτικά. Δεν παραπέμπω βέβαια σε λεγόμενά μου αλλού. Δεν είμαι δα και κάνας στοχαστής. Τα βασικά και προβλεπόμενα λέω. Απλά στο ιντιμίντια (αυτά τα ψηφιακά εξάρχεια), τα προβλεπόμενα είναι σαν επανα-ανακάλυψη της φωτιάς.

Και όχι ρε συ. Δε θα σταματήσω να υπογράφω σαν αναρχικός. Τι σόι τσαμπουκάς είναι αυτός. Ιδεολογικοί νταβατζήδες παντού - σοβαρότητα πουθενά. Ακούς εκεί! Ο/η τύπος/α που υπογράφει σαν "Μαχνο" και λέει ότι οι αναρχικοί γουστάρουν "βία, χάος, εγώ δεν είμαι πράος".

από χιόνια στο καμπαναριό 09/01/2017 10:40 μμ.


Προφανώς και ένας μετανάστης δεν θα καθήσει να συζητήσει σοβαρά με κάποιον άγνωστο που τον σταμάτησε στο δρόμο. Είναι θέμα στοιχειώδους ασφάλειας για τον ίδιο και τους οικείους του. Οι αναρχικοί ξέρουμε πως/πότε να μάθουμε αυτά που θέλουμε να μάθουμε. Όσοι παριστάνουν τους αναρχικούς έχουν το πρόβλημα ενημέρωσης. Όχι, δεν υπάρχει σε RSS. Όχι, ούτε στο fb.

από @ 10/01/2017 8:05 πμ.


Να σου εξηγήσω λοιπόν τα αυτονόητα.

 

Πρώτον, αν είχε συμβεί κάτι τόσο χοντρό όσο εκτελέσεις σωματεμπόρων στον Άγιο Παντελεήμονα, σίγουρα θα είχε φτάσει μέχρι τις ειδήσεις. Αυτά δεν μένουν κρυφά

αλλά

 

Δεύτερον, ακόμα και αν υποθέσουμε, σε ένα συνωμοσολογικό σενάριο, ότι διεξάγεται ένας αόρατος υπόγειος πόλεμος τον οποίο γνωρίζουν μόνο κάποιοι μυημένοι, δεν μπορείς να το αποδείξεις, ακριβώς επειδή δεν μπορείς να επικαλεστείς δημοσίως ελέγξιμα τεκμήρια. Ο λόγος σου δεν μας αρκεί διοτί μπορεί κάλλιστα να είσαι παθολογικός ψεύτης. Όπως ισχυρίζεσαι ότι έχεις ως μυημένος την απόκρυφη γνώση ότι έχουν συμβεί εκτελέσεις σωματεμπόρων, έτσι μπορεί και οποιοσδήποτε άλλος, με ίση πειστικότητα, να ισχυριστεί ανωνύμως ότι ως μυημένος  γνωρίζει ότι δεν έχουν συμβεί εκτελέσεις σωματεμπόρων ή ότι υπάρχει ο Άγιος Βασίλης και τον κρυβουν σε ένα μυστικό θάλαμο στο υπουργείο έθνικης άμυνας. Και όλοι οι ισχυρισμοί αυτού του τύπου θα είναι εξίσου αναξιόπιστοι, στο βαθμό που όλοι επικαλούνται μια υποτιθέμενη μυστική γνώση που είναι αδύνατο να επαληθευθεί.

 

Με λίγα λόγια δεν μας πείθεις και μόνο γέλιο βγάζεις.

 

Αν εσύ είσαι αναρχικός εγώ είμαι ο Πάπας Φραγκίσκος.

 

Κρίμα που πρέπει να εξηγούμε τα αυτονόητα.

 

 

 

από @ 10/01/2017 6:46 μμ.


Ισα που προλαβαίνεις να πας μέχρι το Κρεμλίνο να προσκυνήσεις το πτώμα του, απ'όσο έμαθα τελευταία οι Ρώσοι έχουν γίνει πολύ χριστιανοί για να διατηρούν βαλσαμωμένους μπολσεβίκους κι ετοιμάζονται να τον θάψουν (η πληροφορία είναι διασταυρωμένη).

Τα παπατζιλίκια περί ιμπεριαλισμού έχουν ανατραπεί στην πράξη από τον ίδιο το Λένιν. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα είχε γίνει καμιά επανάσταση το '17, στην ημι-αγροτική Ρωσία αλλά θα περίμενε κάποιο πιο πρόσφορο στάδιο, κάποιον "ιμπεριαλισμό" για να ανατρέψει.

Το να βαφτίζεις "ιμπεριαλισμό" κάποια εξέλιξη του καπιταλισμού δε θα πείραζε κανέναν. Πες τον και "βασιλόπιτα". Το πρόβλημα εντοπίζεται όταν αναζητάς τις αντικειμενικές συνθήκες της επανάστασης ανάμεσα στα διάφορα καταπιεστικά της στάδια. Κάθε στάδιο καταπίεσης είναι πρόσφορο για την ανατροπή αρκεί να θέλουν να το ανατρέψουν οι καταπιεσμένοι. Σε κάθε του φάση ο καπιταλισμός είναι ένα εξουσιαστικό σύστημα που οφείλουμε να ανατρέψουμε. Οχι μόνο ο "ιμπεριαλισμός". Η αντιδιαλεκτική επινόηση τέτοιων "σταδίων" έχει παίξει συγκεκριμένο ρόλο στην ιστορία των επαναστάσεων.

Στον ελλαδικό χώρο έχουμε συγκεκριμένα παραδείγματα, την προδοσία της εξέγερσης του '36 στη Θεσσαλονίκη από το "κ"κε επειδή "οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες" και τη συμφωνία της Βάρκιζας. Εκεί χρησιμεύει ο τεμαχισμός της διαλεκτικής πορείας του καπιταλισμού, πουθενά αλλού. Στο να αναβάλλει την επανάσταση επ'αόριστο.

Δυστυχώς το α/α κίνημα δεν έχει τις δομές αυτοκαθορισμού του, άργησε πολύ να σκεφτεί την οργάνωση κι όταν το έκανε προσπάθησε να την υλοποιήσει προσχηματικά. Ετσι, σήμερα μπορεί ο άλλος να μιλάει για "ιμπεριαλισμούς" και ταυτόχρονα να δηλώνει "αναρχικός". Κι ίσως αυτό το έλειμμα να είναι περισσότερο ανησυχητικό από τη νεκρανάσταση των ιδεοληψιών του μπολσεβικισμού (με σκοπό τη σύναψη φιλικών -κι όχι πολιτικών- σχέσεων με παράγοντες του εξουσιαστικού σοσιαλισμού). Στο μέλλον θα απολογιστούν όλα αυτά, αλλά τότε οι σημερινοί "αναρχικοί αντιιμπεριαλιστές" θα έχουν καβατζωθεί πιθανότατα σε κάποια λενινιστική σέχτα για να μην μπούν στον κόπο της αυτοκριτικής. Σ'ότι με αφορά πάντως θα κάνω την αυτοκριτική μου για το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί, όπως αναλογεί στον καθένα μας.

Ένα άλλο ζήτημα που δεν είναι καθόλου ακαδημαικό αλλά πολύ πρακτικό, είναι η συμπεριφορά των ταξικά καταπιεσμένων μέσα στο κίνημα. Το κίνημα δεν συσπειρώνει μόνο τους ταξικά καταπιεσμένους. Υπάρχει μια μειοψηφία που δεν είναι τέτοιοι. Είτε έχουν αστική καταγωγή είτε βρίσκονται σε κοινωνικές θέσεις από την πλευρά των καταπιεστών. Παρόλα αυτά δραστηριοποιούνται στο κίνημα για δικούς τους λόγους. Εκεί το ίδιο το κίνημα θα πρέπει να θέσει τους όρους συμμετοχής τους. Για να συμμετάσχει κανει θα πρέπει να απαρνηθεί συνειδητά τα προνόμια της τάξης του. Αν δεν το κάνει, η δραστηριοποίησή του είναι προσχηματική κι ένα επαναστατικό κίνημα δε μπορεί να την αποδεχτεί.

Ομως το ίδιο συμβαίνει και για τους μη-ταξικά καταπιεστές. Οταν δηλαδή ένας ταξικά καταπιεσμένος παίζει ρόλο καταπιεστή κάποιου άλλου με μη-ταξικά κριτήρια, όπως ένας ομοφοβικός εργάτης, ένας ρατσιστής καταπιεσμένος, ένας πατριαρχικός προλετάριος, ακόμα κι ένας "κινηματικός" που επικαλείται την κινηματική του δράση για να μετράει περισσότερο ο λόγος του σε κατα τα άλλα ισότιμες συλλογικές διαδικασίες. Ολοι αυτοί δε θα πρέπει να απαρνηθούν τα εξουσιαστικά τους προνόμια; Μόνο οι ταξικά καταπιεστές;

Εκεί βρίσκεται η ουσία κι όχι στην ιεράρχηση της κυρίαρχης αντίθεσης. Αυτή προκύπτει από την αντικειμενική πραγματικότητα, είτε την αντιλαμβάνεσαι είτε όχι. Κι αν αδυνατείς να την αντιληφθείς, το να αγνοείς την κυρίαρχη αντίθεση δε θα είναι το χειρότερο πρόβλημά σου.Κατα τα άλλα μάλλον απογοητευτική η απάντηση και η γνωστή μέθοδος "άλλα αντί άλλων" παρότι αναμενόμενη. Μπορείς και καλύτερα.


στη βάρκιζα και στη θεσσαλονίκη προσπαθώντας να εξηγήσεις και το γιατί αμέσως σκέφτηκα αν έχεις κάνει ποτέ κριτικη συντροφε για τους δικους μας αγώνες,πολυτεχνειο 1973 ,αθήνα 2008 αλλα και ενέργειες πραγματικών σεχτών που απαρτιζουν τον α.α χώρο?

και οταν λεω να κανεις κριτικη εννοώ να δεις τι έπραξες γιατι το έπραξες και τελικά τι κέρδισες και τί έχασες...

από αναρχικός από θράκη 11/01/2017 11:28 πμ.


κύριε/α "@ 10/01/2017 6:46 μμ." που ρωτάς αν ανακάλυψε κάποιος τον λένιν.

Αναφέρεσαι στα δικά μου γραφόμενα; Γιατί αν ναι, δε βγάζουν νόημα αυτά που λες.

Μα αφού ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ μεταξύ του ιμπεριαλισμού ως λειτουργία των ανεπτυγμένων καπιταλιστικών κρατών με την (όποια) προλεταριακή επανάσταση.
Λέω ότι ο ντετερμινισμός ενυπάρχει ως πρόβλημα σε κάθε μαρξιστική σχολή.
Λέω ότι ούτε ο ίδιος ο λένιν δε γράφει ξεκάθαρα κάπου στην μπροσούρα του ότι ο ιμπεριαλισμός είναι αναγκαίο στάδιο του καπιταλισμού για το πέρασμα στον κομμουνισμό (αν δεν απατώμαι.. ας απαντήσει κάποιος λενινιστής!).
Είσαι ό,τι να 'ναι ρε φίλε/η;

Κάθεσαι και γράφεις ένα ολόκληρο κατεβατό στηριζόμενος σε λάθος συμπεράσματα που έχεις βγάλει εσύ επειδή προφανώς δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και με υποχρεώνεις να σου απαντώ. Άσχετε!

Ας πάμε τώρα στην ημιμάθεια η οποία σε δέρνει (που δε θα ήταν κακό άμα δεν το έπαιζες και έξυπνος).

Λες:
"Τα παπατζιλίκια περί ιμπεριαλισμού έχουν ανατραπεί στην πράξη από τον ίδιο το Λένιν. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα είχε γίνει καμιά επανάσταση το '17, στην ημι-αγροτική Ρωσία αλλά θα περίμενε κάποιο πιο πρόσφορο στάδιο, κάποιον "ιμπεριαλισμό" για να ανατρέψει."

Ο λένιν ως γατόνι και παμπόνηρος είχε προλάβει στη μπροσούρα του αυτή, να διαχωρίσει τη θέση του από τον κάουτσκι, ο οποίος ήταν αυτός που έλεγε ότι ιμπεριαλιστικά μπορεί να είναι τα κράτη με πολύ ανεπτυγμένη βιομηχανία, τα οποία θέλουν να υφαρπάξουν αγροτικές εκτάσεις άλλων χωρών. Ο λένιν βρίζει επί σελίδων τον κάουτσκι, τον λέει άσχετο, αντιμαρξιστή, ρηχό και μπαγλαμά επειδή ρίχνει το βάρος στην αναπτυγμένη βιομηχανία και την πολιτική απόφαση των κρατών αυτών για επέκταση.
Και αυτός λέει ότι πιο σημαντικό ρόλο παίζει το χρηματιστικό κεφάλαιο και τέτοια. Και κάτι πίνακες έχει εκεί. Και σου λέει: μια χώρα έχει αναπτυγμένες παραγωγικές δυνάμεις και συσσωρευμένο κεφάλαιο στα εθνικά της όρια και μια άλλη χώρα έχει πολύ μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο (ιδιοκτησία δηλαδή) και αποικίες/κατακτήσεις (γη έξω από τα εθνικά της όρια). Και αυτή η αντίφαση λύνεται με πόλεμο.
Τώρα πως εσύ κατέληξες περί ιμπεριαλιστικών παπατζιλικίων που ανατράπηκαν από τον ίδιο το λένιν, ποιος να ξέρει.

Τώρα αν θες να "κατηγορήσεις" του μπολσεβίκους και το λένιν συγκεκριμένα για βολονταρισμό, τότε ντάξει! Απλά για κάποιο λόγο οι αναρχικοί (που είναι στοιχειωδώς μορφωμένοι γύρω από το ζήτημα του σοσιαλισμού και της ιστορίας του) ορίζουν αξιακά το βολονταρισμό (του οποίου θεωρούν εαυτούς εκπροσώπους) με τον μαρξιστικό ντετερμινισμό (του οποίου εκπροσώπους θεωρούν τους μαρξιστές/λενινιστές.. οι οποίοι τα ακούν αυτά και χαίρονται).

Λες:
"Ετσι, σήμερα μπορεί ο άλλος να μιλάει για "ιμπεριαλισμούς" και ταυτόχρονα να δηλώνει "αναρχικός"."

Εγώ το κάνω. Ακριβώς αυτό. Και ναι μπορώ. Εσύ είσαι που δεν μπορείς στοιχειωδώς να αντιτάξεις μια άλλη θεωρία/εργαλείο ανάλυσης των σύγχρονων διακρατικών ανταγωνισμών. Και προς το παρόν έχουμε δει αποκλειστικά την μπροσούρα του λένιν που γράφτηκε ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ! Που να δούμε και τις μετέπειτα αναλύσεις επί αναλύσεων περί ιμπεριαλισμού. Εκεί να δεις διαμάντια (και σκατά).

Λες:
"Ένα άλλο ζήτημα που δεν είναι καθόλου ακαδημαικό αλλά πολύ πρακτικό, είναι η συμπεριφορά των ταξικά καταπιεσμένων μέσα στο κίνημα. Το κίνημα δεν συσπειρώνει μόνο τους ταξικά καταπιεσμένους. Υπάρχει μια μειοψηφία που δεν είναι τέτοιοι. Είτε έχουν αστική καταγωγή είτε βρίσκονται σε κοινωνικές θέσεις από την πλευρά των καταπιεστών. Παρόλα αυτά δραστηριοποιούνται στο κίνημα για δικούς τους λόγους. Εκεί το ίδιο το κίνημα θα πρέπει να θέσει τους όρους συμμετοχής τους. Για να συμμετάσχει κανει θα πρέπει να απαρνηθεί συνειδητά τα προνόμια της τάξης του. Αν δεν το κάνει, η δραστηριοποίησή του είναι προσχηματική κι ένα επαναστατικό κίνημα δε μπορεί να την αποδεχτεί."

Και έχεις δίκιο. Αν εξαιρέσω το "για τους δικούς τους λόγους" το οποίο δεν κατάλαβαίνω.

Λες:
"Ομως το ίδιο συμβαίνει και για τους μη-ταξικά καταπιεστές. Οταν δηλαδή ένας ταξικά καταπιεσμένος παίζει ρόλο καταπιεστή κάποιου άλλου με μη-ταξικά κριτήρια, όπως ένας ομοφοβικός εργάτης, ένας ρατσιστής καταπιεσμένος, ένας πατριαρχικός προλετάριος, ακόμα κι ένας "κινηματικός" που επικαλείται την κινηματική του δράση για να μετράει περισσότερο ο λόγος του σε κατα τα άλλα ισότιμες συλλογικές διαδικασίες. Ολοι αυτοί δε θα πρέπει να απαρνηθούν τα εξουσιαστικά τους προνόμια; Μόνο οι ταξικά καταπιεστές;"

Και εδώ έχεις πολύ δίκιο. Αλλά η διαφορά είναι και πάλι στην αντικειμενικότητα της κυρίαρχης αντίθεσης. Δηλαδή πρέπει να καταλάβεις ότι εκκινούμε από τη βάση ότι όλοι είμαστε φορείς πατριαρχίας, ομοφοβίας κ.λπ. Όλα τα υποκείμενα του ταξικού υποκειμένου εννοώ. Ένας από τους βασικούς μας στόχους θα πρέπει να είναι να απαντήσουμε σε αυτές τις αντιθέσεις, δημιουργώντας πολιτικούς περιορισμούς στις καταπιέσεις που γεννιούνται από αυτές, στην προσπάθεια να χτίζουμε στο σήμερα, τις σχέσεις του κόσμου που θέλουμε να έχουμε αύριο. Από την άλλη όμως δεν μπορείς να λες, να μαζευτούμε όλα τα αφεντικά εδώ στον αγώνα για επανάσταση, και να βάλουμε περιορισμούς στο να γίνουμε μετά προλετάριοι. Είναι τρελό!

Λες:
"Εκεί βρίσκεται η ουσία κι όχι στην ιεράρχηση της κυρίαρχης αντίθεσης. Αυτή προκύπτει από την αντικειμενική πραγματικότητα, είτε την αντιλαμβάνεσαι είτε όχι."

Μόλις σου απέδειξα το αντίθετο. Αλλά μάλλον είσαι πολύ τυφλός/ή για να το δεις ή/και απόλυτα ανίκανος/η να απαντήσεις

Τέλος λες:
"Κι αν αδυνατείς να την αντιληφθείς, το να αγνοείς την κυρίαρχη αντίθεση δε θα είναι το χειρότερο πρόβλημά σου.Κατα τα άλλα μάλλον απογοητευτική η απάντηση και η γνωστή μέθοδος "άλλα αντί άλλων" παρότι αναμενόμενη. Μπορείς και καλύτερα."

Τώρα εδώ τι εννοείς δεν καταλαβαίνω. Ποιο θα είναι το χειρότερο πρόβλημά μου; Γιατί είναι απογοητευτική η απάντησή μου; Γιατί λέω άλλα 'ντ' άλλων; Τι θα πει "μπορείς και καλύτερα"; Γιατί οι αναρχικοί είμαστε πρωταθλητές στο ψωνίστικο υφάκι; Το ξέρεις ότι εσύ ΔΕΝ μπορείς καλύτερα;

 

υγ: προς Διαχειριστική Ομάδα:
Γιατί έχετε κόψει το προηγούμενο σχόλιό μου όπου ειρωνεύομαι κάποιον/α που λέει ότι οι αναρχικοί μπορούν να μαθαίνουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν, όπως θέλουν; Δεν καταλαβαίνω. Νομίζω δεν παραβαίνω κάπου την πολιτική δημοσίευσης. Θα κάνω μια ακόμη προσπάθεια μετά.

από αναρχικός από θράκη 11/01/2017 11:43 πμ.


*Τώρα αν θες να "κατηγορήσεις" του μπολσεβίκους και το λένιν συγκεκριμένα για βολονταρισμό, τότε ντάξει! Απλά για κάποιο λόγο οι αναρχικοί (που είναι στοιχειωδώς μορφωμένοι γύρω από το ζήτημα του σοσιαλισμού και της ιστορίας του) ορίζουν αξιακά το βολονταρισμό (του οποίου θεωρούν εαυτούς εκπροσώπους) ως αντιθετικό με τον μαρξιστικό ντετερμινισμό (του οποίου εκπροσώπους θεωρούν τους μαρξιστές/λενινιστές.. οι οποίοι τα ακούν αυτά και χαίρονται).

από αναρχικός από θράκη 11/01/2017 4:05 μμ.


φράγκα για το κίνημα βεβαίως.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του/της "χιόνια στο καμπαναριό":

"Οι αναρχικοί ξέρουμε πως/πότε να μάθουμε αυτά που θέλουμε να μάθουμε. Όσοι παριστάνουν τους αναρχικούς έχουν το πρόβλημα ενημέρωσης. Όχι, δεν υπάρχει σε RSS. Όχι, ούτε στο fb."

Εγώ λοιπόν προτείνω να κάνουμε μια ωραιότατη κολλεκτίβα ντετέκτιβς, για να μπορέσουμε να αποδεσμευτούμε από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις ντετέκτιβς. Με σκοπό την επανάσταση βεβαίως. Αυτοδιαχειριζόμενο γραφείο παροχής υπηρεσιών φάση. Έχω και τη ρεκλάμα έτοιμη:

Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών: "Η Αναρχία".
Μαθαίνουμε τα πάντα για εσάς.
Σοβαρότητα. Ταχύτητα. Εμπιστευτικότητα. Εχεμύθεια.
Σίγουρη Επιτυχία.

Τιμές προσιτές.

Γιατί οι αναρχικοί ξέρουν να μαθαίνουν αυτά που θέλουν.
Όπως θέλουν. Όποτε θέλουν. Ό,τι θέλουν.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μένουμε κολλημένοι στις κολλεκτίβες εργασίας που είναι μπαρ/καφέ ή χωράφια ή μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Η τοποθετησάρα του/της "χιόνια στο καμπαναριό" παραπάνω μου άνοιξε τα μάτια. Ας κάνουμε και μια κολλεκτίβα εργασίας που να είναι γραφείο ερευνών. Και ένα τμήμα των εσόδων να πάει στο κίνημα. Δοκιμασμένη συνταγή. Εκεί που θα πας να δώσεις τα λεφτά σου σε μια καπιταλιστική επιχείρηση για να δεις άμα σε απατάει η γυναίκα σου, δεν είναι καλύτερα να πας να τα δώσεις σε κολλεκτίβα συντρόφων ώστε ένα τμήμα τους να καταλήξει στο κίνημα; Τρομερή ιδέα. Ιδεάρα θα έλεγα αγαπητοί φίλοι.

από @ 11/01/2017 5:10 μμ.


απευθυνόμουν στον 1599449.

από @ 11/01/2017 10:05 μμ.


να κανω μία ψιλοάσχετη, η αλήθεια είναι, ερώτηση?

(ελπίζω να μου την επιτρέψει η δ.ο, μιας και το ζητάω ευγενικά, όπως και συ προηγουμένως).

Παρακολουθείς καιρό το μέσο?

Και αν ναι, ποια η γνώμη σου, ως αναρχικός, για τα κατά καιρούς σχόλια σε διάφορες συζητήσεις, του el quinto regimiento?

από αναρχικός από γκράβαρα 12/01/2017 8:40 πμ.


το τερμάτισες. Τι ανακατεύεσαι με το λενινισμό και τη θεωρία του ιμπεριαλισμού ημιμαθώς και κατηγορείς και τους άλλους για ημιμάθεια; Μήπως πήρε το μάτι σου τίποτα σχετικά με το πως σχηματίζεται το χρηματιστικό κεφάλαιο σύμφωνα με τη μ-λ θεωρία; Μπορεί να σχηματιστεί τέτοιο κεφάλαιο σε αγροτική κοινωνία κι όχι σε ανεπτυγμένες βιομηχανικές; Έπειτα, το Λένιν, τον κατηγόρησαν για βολονταρισμό πρώτοι οι ίδιοι οι μαρξιστές του κόμματος του, και πολύ σωστά αν κάτσεις να διαβάσεις το σκεπτικό τους και τη θρησκεία τους. Όσο για το αν εξηγεί τους πολέμους αυτό το σχήμα, μάλλον μπερδεύεις τον ιμπεριαλισμό του χόμπσον με τον ιμπεριαλισμό του λένιν. Κάτσε και διάβασε λοιπόν κι άσε την κούφια ειρωνεία που αποθρασύνεται επειδή δεν ασχολείται και κανείς σοβαρά με τις βλακείες σας.

Παρεπιπτόντως που θα με ενδιέφερε να μας εξηγούσες εδώ πέρα, τους σύγχρονους διακρατικούς ανταγωνισμούς και πολέμους με τη θεωρία του ιμπεριαλισμού και τα αντικειμενικά της κριτήρια, όσο και να πάρεις θέση αν η ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική με βάση την ίδια θεωρία υπο θεωρείς έγκυρη. Hic salta...

από αναρχικός από θράκη 12/01/2017 μεσημέρι


"αναρχικέ από τα μαγευτικά και κοσμοπολίτικα γκράβαρα"

Έχεις δηκτικό ύφος χωρίς λόγο και αιτία.
Δεν είπα πουθενά ότι το χρηματιστικό κεφάλαιο σύμφωνα με την μπροσούρα του λένιν για τον ιμπεριαλισμό αναπτύσσεται πιο έντονα σε αγροτικές περιοχές απ' ότι σε βιομηχανικά ανεπτυγμένες. Αντιθέτως απάντησα στον/στην "@ 10/01/2017 6:46 μμ." ότι κατά τον λένιν και πιο συγκεκριμένα τη μπροσούρα του πάνω στην οποία συζητάμε με απαίτηση του/της "@ 05/01/2017 4:29 μμ.", ο ιμπεριαλισμός αφενός δεν παρουσιάζεται ξεκάθαρα ως αναγκαίο στάδιο του καπιταλισμού πριν τη σοσιαλιστική επανάσταση και αφετέρου, δεν είναι ανάγκη να είναι μια χώρα να είναι η πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένη για να είναι ιμπεριαλιστική. Σύμφωνα με την μπροσούρα του λένιν πάντα. Ο οποίος μην ξεχνάς, πρώτα και κύρια ήταν πολιτικός/επαναστάτης και όχι φιλόσοφος. Που σημαίνει ότι τα γραπτά του πρώτα και κύρια είχαν στόχο να υποστηρίξουν τη στρατηγική του κόμματός του και όχι να αναλύσουν την πραγματικότητα (δευτερεύων στόχος για τους λενινιστές πάντα!). Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό. Με ευχαριστείς άλλη φορά. Τώρα γενικά η μ-λ θεωρία έχει πει σχεδόν τα πάντα πάνω στο ζήτημα (το ξαναλέω και παραπάνω χριστιανέ μου!)... και ειδικότερα οι κάθε είδους τροτσκιστές. Μπορούμε να συζητήσουμε περαιτέρω πάνω σ' αυτό που λες. (Ή και όχι! Δεν αντιλαμβάνομαι τις συζητήσεις του ιντιμίντια σα χώρο μελέτης και πολιτικής μόρφωσης, όπου ο καθένας και η καθεμία μπορεί να έρχεται και να πετάει τη χαζομάρα του -όπως κάνεις εσύ!- και να φεύγει χωρίς καμιά δέσμευση. Είναι προτιμότερο να κάνεις πολιτική προπαγάνδα με ολίγον από θεωρία.)

Όσον αφορά το βολονταρισμό του λένιν, ακριβώς αυτό λέω. Ότι μπορείς να τον "κατηγορήσεις" για βολονταρισμό άμα θες. Τι τσινάς; Θεέ μου τι προκατάληψη...

Δεν μπερδεύω τον ιμπεριαλισμό του χόμπσον με αυτόν του λένιν. Ο/η "@ 10/01/2017 6:46 μμ." μάλλον μπερδεύει τον ιμπεριαλισμό του κάουτσκι με αυτόν του λένιν.

Δεν είναι κούφια η ειρωνία μου. Μασίφ είναι. Εσύ είσαι που έρχεσαι και πετάς την παπάτζα "μπερδεύεις τον χόμπσον με τον λένιν" χωρίς να εξηγείς γιατί και πως. Και αν προσπαθήσεις να το κάνεις, θα αποτύχεις παταγωδώς. Γιατί έχω θωρακιστεί πολιτικά σε παραπάνω τοποθέτησή μου.

Τέλος θέλεις να μου πάρεις συνέντευξη, ρωτώντας με για το τι είναι η ελλάδα; ιμπεριαλιστική ή όχι; Επίσης μου ζητάς να αναλύσω τον τρίτο-τέταρτο-δεν-ξέρω-τελικά παγκόσμιο πόλεμο σε παγκόσμια κλίμακα με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια της θεωρίας του ιμπεριαλισμού.
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ; "Να πάρεις θέση" λέει. ΡΕ Α ΠΑΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ! Που απαιτείς κιόλας.

Θες να κάνεις κριτική στα λεγόμενά μου; Κάν' το. Θες να αποδείξεις ότι είμαι ημιμαθής; Κάν' το. Θες να αποδείξεις ότι λέω βλακείες όπως λες; Κάν' το. Θες να μας πεις ποια είναι η δικιά σου η γνώμη για την κίνηση των διακρατικών ανταγωνισμών και συμμαχιών, περιφερειακών πολέμων, προσπάθειας δημιουργίας χάους στο μαλακό υπογάστριο εθνικών καπιταλιστικών αντιπάλων, προσπάθειας δημιουργίας προτεκτοράτων στις ζώνες επιρροής εθνικών καπιταλιστικών αντιπάλων, δημιουργίας θερμών επεισοδίων σε περιοχές αμφισβητούμενης εθνικής κυριαρχίας, δεσίματος ασθενέστερων κρατών σε ισχυρότερα, επέκτασης καπιταλιστικών επιχειρήσεων με τη βοήθεια (ή την απειλή βοήθειας ή τη μόνιμη ύπαρξη) στρατού;;;;;;;;;;;;; Κάν' το!
Θες να μας πεις ποια είναι η θεωρία που τα εξηγεί καλύτερα όλ' αυτά; Κάν' το! Ή πες τέλος πάντων ότι λέω χαζομάρες και ότι δεν ισχύουν όλα αυτά.

Αλλά μην απαιτείς κιόλας να κάνω εγώ πολιτικές τοποθετήσεις με περιεχόμενο για να κριτικάρεις στα σημεία. Που και αυτό αποτυχημένα θα το κάνεις.

Και τέλος είναι αστείο να βλέπεις τους -ανοιχτόμυαλους και αμφισβητίες υποτίθεται- αναρχικούς, να βγάζουν αφρούς μόλις ακούν ότι υπάρχουν συλλογικότητες (ή και άνθρωποι γενικώς) που δηλώνουν αναρχικοί και χρησιμοποιούν ορισμούς και θεωρίες που μας κληροδότησε η μαρξιστική/λενινιστική αριστερά. Ιδεολογικό νταβατζιλίκι και πιουρισμός.

ΥΓ προς "@ 11/01/2017 10:05 μμ.": Άσε μας ρε μεγάλε/η.

από Γελοίο όχι αστείο απλά 12/01/2017 1 μμ.


"είναι αστείο να βλέπεις τους -ανοιχτόμυαλους και αμφισβητίες υποτίθεται- αναρχικούς, να βγάζουν αφρούς μόλις ακούν ότι υπάρχουν συλλογικότητες (ή και άνθρωποι γενικώς) που δηλώνουν αναρχικοί και χρησιμοποιούν ορισμούς και θεωρίες που μας κληροδότησε η μαρξιστική/λενινιστική αριστερά. Ιδεολογικό νταβατζιλίκι και πιουρισμός."

Είτε από εγκληματική ασχετοσύνη, είτε από λάθος της υπηρεσίας (τον έβαλαν σε άλλο πόστο) το άτομο βιάζει τη λογική (και ως αποτέλεσμα όλες τις συζητήσεις που συμμετέχει) κατεξακολούθηση.

Αφήστε τον εκεί στη "Θράκη" (μήπως είναι συνθηματικό για τον όροφο αυτό "σύντροφε", είσαι στα ψηλά; ).  

Σε περίπτωση που δεν τον έχετε "συναντήσει" στο παρελθόν (λόυφαξε λίγο μετά από απανωτά ρεζιλίκια) είχε ασελγήσει και στην μνήμη του Αλέξανδρου. 

από @ 12/01/2017 1:03 μμ.Μήπως είσαι ο quinto regimiento ή Λυσιέν ή Σ.Σ.;

Καρφώνεσαι...

από αναρχικός από θράκη 12/01/2017 1:31 μμ.


Ντροπιάζετε ακόμα και τις ανοιχτές συζητήσεις του ιντιμίντια, όπου όποιος/α θέλει γράφει ό,τι θέλει.

Και κάνετε και κακή διαφήμιση για το αυτοδιαχειριζόμενο γραφείο ερευνών που θα μπορούσαμε να ανοίξουμε και να βγάλουμε φράγκα για το κίνημα, καταλήγοντας σε λάθος συμπεράσματα μετά από μηδαμινή έρευνα.

από @ 12/01/2017 2:14 μμ.


και μ' ένα στίχο από γνωστό λαϊκό (πάντα...) άσμα

Όποια και να 'σαι, ό,τι και να 'σαι
δυο λόγια πες μου τρυφερά... λαλαλα...

ότι τόση απαξίωση των αναρχικών για την υποτιθέμενη αμορφωσιά τους, είχαμε να δούμε από την εποχη που "κάποιος" μας έλεγε "πελάτες του"... επειδή αντιστεκόμαστε στην ερμηνεία της ιστοριας των αναρχικων απο μη αναρχικούς και της διαχρονικής κατ' αυτούς αξίας ιεραρχικής οργάνωσης.

από @ 12/01/2017 2:40 μμ.


"...ΥΓ προς "@ 11/01/2017 10:05 μμ.": Άσε μας ρε μεγάλε/η..."

..έλα βρε, μην αγχώνεσαι! Εγω για το καλό σου την κάνω την ερώτηση. Για να αποδείξεις στους αμόρφωτους, ημιμαθείς αναρχικούς πως παλεύεις για τη διάδωση των αναρχικών ιδεών που οι δε γνωρίζουν.

Ή, αν το θες αλλιώς, δες το σαν μια πρώτη έρευνα του αυτοδιαχειριζόμενου αναρχικού γραφείου, που εσύ ο ίδιος πρότεινες:

Υπόθεση Πρώτη

"Ξεβράκωμα σταλινόπληκτου σε μέσω αντιπληροφόρησης"

από αυτοδημιουργητος 12/01/2017 3:32 μμ.


Ιντερνετικος αυτισμος.Βγειτε έξω να συζητησετε στον πραγματικο χωρο και χρόνο.Στο ιντερνετ ξεκατίνιασμα,ειρωνια και μαγκια κλανια και στις συνελεύσεις σοβαρότητα.Γελοιοι και ψευτες είμαστε και πρώτα απ ολα με τους εαυτους μας.Πως να τα βρεις στα σοβαρα,αν δεν μπορεις να συνενοηθεις στα απλα..Το πνευμα τις εποχης πλεον είναι το...πνευμα και η ειρωνια.Περαστικα σε όλους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΖΟΜΠΙ

από αναρχικός από θράκη 12/01/2017 3:39 μμ.


είστε δηλαδή τουλάχιστον τρεις-τέσσερις εδώ πέρα, που πιστεύετε ότι είμαι στην πραγματικότητα κοντρίτης που παριστάνω τον αναρχικό για κάλυψη;

επειδή λέω ότι στο χώρο της αντιεξουσίας παίζει πολλή πολιτική αμορφωσιά;

και επειδή μιλάω για ιμπεριαλισμό και όχι για "διεθνοποιούμενη κυριαρχία" ή "παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό";

σοβαρά τώρα ε;

από αναρχικός από γκράβαρα 13/01/2017 9:41 πμ.


  δεν είπα ότι είπες ότι το χρηματιστικό κεφάλαιο αναπτύσσεται σε αγροτικές χώρες περισσότερο, άμεσα, αλλά το λες δια της εις άτοπον, όταν λες αυτό "Και αυτός λέει ότι πιο σημαντικό ρόλο παίζει το χρηματιστικό κεφάλαιο και τέτοια. Και κάτι πίνακες έχει εκεί. Και σου λέει: μια χώρα έχει αναπτυγμένες παραγωγικές δυνάμεις και συσσωρευμένο κεφάλαιο στα εθνικά της όρια και μια άλλη χώρα έχει πολύ μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο (ιδιοκτησία δηλαδή) και αποικίες/κατακτήσεις (γη έξω από τα εθνικά της όρια). Και αυτή η αντίφαση λύνεται με πόλεμο.", αντιπαραθέτωντας με αυτό τον τρόπο δύο χώρες, για να την πείς στον Κάουτσκι τάχα, μας λες ότι μπορεί μια χώρα να έχει μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο χωρίς να είναι βιομηχανικά ανεπτυγμένη ή να έχει περάσει το στάδιο της βιομηχανικής ανάπτυξης με τα καρτέλ, τα τραστ τα μονοπώλια κ.τ.λ,. Και ειδικά για πριν 100 χρόνια αυτό είναι μεγάλη αντι-ιστορική μαλακία...

Έπειτα, κάνεις πάλι λάθος όταν λες ότι για το Λένιν ο ιμπεριαλισμός ως ύστατο στάδιο του καπιταλισμού δεν είναι αναγκαίο στάδιο για το σοσιαλισμό. Φυσικά και είναι γι' αυτό κι έλεγε ότι η επανάσταση πρέπει να έχει αστικοδημοκρατικό χαρακτήρα στη Ρωσία και να κάνει όσα δεν έκανε η αστική επανάσταση που ποτέ δεν έγινε εκεί. Κι αυτό κι έγινε τελικά, αστική ανάπτυξη χωρίς αστικές ελευθερίες... Λέει ο Λένιν στον Ιμπεριαλισμό του στη σελ.313 "Πολύ περισσότερο πού ό πασιφισμός καί ό «δημοκρατισμός» γενικά, πού δέν προβάλλουν καθόλου την άξίωση νά παρουσιάζονται γιά μαρξισμός, μά πού άκριβώς, όπως ό Κάουτσκι καί Σία, σκεπά­ζουν τό βάθος των αντιθέσεων του ιμπεριαλισμού καί τό άναπόφευκτο τής έπαναστατικής κρίσης πού τή γεννά ό ίδιος...". «Ο ιμπεριαλισμός είναι η παραμονή της κοινωνικής επανάστασης του προλεταριάτου. Από το 1917 και δω αυτό επιβεβαιώθηκε σε παγκόσμια κλίμακα» (Από τον πρόλογο στη γαλλική και τη γερμανική έκδοση του έργου του Β. Ι. Λένιν «Ο ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού», Άπαντα, τ. 27, σελ. 314). Αν δε το βλέπεις εδώ να πας στον οφθαλμίατρο, εκτός αν υποστηρίζεις ότι ο Λένιν όταν μιλούσε για επαναστατική κρίση και κοινωνική επανάσταση εννοούσε το φασισμό και τον εθνικισμό.....

Αν λοιπόν ήταν πολιτικός επαναστάτης κι όχι φιλόσοφος, έτσι αντιθετικά όπως τα θέτεις εσύ αυτά τα δύο, κι αν για τους λενινιστές πρωτιστό μέλημα είναι η κατάληψη της εξουσίας κι όχι η εξήγηση της πραγματικότητας, τότε τα έργα του ήταν κωλόχαρτα από άποψη επιστημονικότητας, φιλοσοφίας κ.ο.κ κι όχι "επιστημονικές" θεωρίες και οι υποστηρικτές του κι εσύ να μη μας τα ζαλίζουν και πολύ με το μέτρημα των χιλιομέτρων των σιδηροδρομικών γραμμών και με τα πινακάκια. Αν και αυτό με κάνει να απορώ γιατί ο Λένιν τα χώνει συνέχεις στους "ιδεαλιστές"...βλέπε κατεξοχήν το "υλισμός κι εμπειριοκριτικισμός"...Άλλα λέει η καρικατούρα λενινισμού που πρεσβεύεις εσύ κι άλλα ο λενινισμός που περιγράφουν τα βιβλία του λένιν... 

Επίσης οι αναρχικοί δεν είναι οι εκπρόσωποι του βολονταρισμού,νέτα σκέτα, διότι και αποδέχονται κάποιους φυσικούς περιορισμούς και δε σέβονται κάποιους άλλους που τίθενται από τη φύση των πραγμάτων, ανάλογα το πεδίο για το οποίο μιλάμε και το αντικείμενο για το οποίο μιλάμε. Η επιστήμη είναι ένας βολονταρισμός η ίδια, από την άποψη ότι σε κάθε ιστορικό στάδιο επιδιώκει να διευρύνει τη γνώση της φύσης και το καταφέρνει. Αν δεν ήταν θα προσκυνάγαμε ακόμα ηφαίστεια. Αν οι αναρχικοί ήταν οι εκπρόσωποι του βολονταρισμού, έτσι όπως το λες εσυ, θα ψήφιζαν μαζικά στις κάλπες ή θα γίνονταν λενινιστές κάτι που είναι το ίδιο...Βέβαια οι κάθε είδους εξουσιαστές λένε πάντα βολονταριστές αυτούς που αμφισβητούν την εξουσία τους, γιατί ως γνωστόν αυτή είναι "φυσικός περιορισμός", "αναγκαίο κακό", "ελέω θεού" κ.ο.κ, και με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνεσαι κι εσύ το βολονταρισμό. Αντεπαναστατικά κι αντιεπιστημονικά.

Όσον αφορά τα περί χόμπσον, φυσικά και τα μπερδεύεις αφού η τεράστια παπάτζα που πέταξες παραπάνω κι έτσι όπως την πέταξες περί αντίθεσης χρηματιστικών-βιομηχανικών κεφαλαίων, εσωτερικών-εξωτερικών ορίων χωρών κ.ο.κ, το μόνο που κάνει είναι να αποκόπτει (και να διαστρεβλώνει τη θέση του Λένιν περί ιμπεριαλισμού) τον ιμπεριαλισμό από την οικονομική του βάση με αποτέλεσμα να υπερασπίζεις με συγκαλυμμένο τρόπο τον ιμπεριαλισμό, όπως ο χόμπσον. Ο λένιν αναλύει τον ιμπεριαλισμό ως οικονομικό φαινόμενο με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, εργαλεία και στοιχεία, άσχετα που λέει και πολλές μαλακίες και αντιφάσκει.


Τέλος, κάνεις την πάπια, στα ερωτήματα που παίρνουν σοβαρά τα μαθήματα "προπαίδειας" σου, όπως ήταν αναμενόμενο, και λες ότι "δεν κάνεις τοποθετήσεις με πολιτικό περιεχόμενο". Ευχαριστούμε πολύ για την παραδοχή ότι τα σεντόνια που τόσες μέρες αραδιάζεις εδώ μέσα είναι απλά αμπλαούμπλες προβοκατόρικες και προπαγανδιστικές wannabe μαρξιστο/λενινιστικές χωρίς καμιά αντικειμενική βάση είτε ιστορική, είτε θεωρητική είτε κινηματική, είτε τα λεγόμενα σου αφορούν αναρχικούς είτε λενινιστές. Άντε καλό χιονοπόλεμο στη θράκη και να ξέρεις ότι το δηκτικό υφάκι αναλογεί στο επι-δηκτικό κούφιο δικό σου...

υ.γ: με βάση τα παραπάνω κάνε πέντε αυτούς που πιστεύουν ότι αναστήθηκε ο αγαπημένος μας σταλινικός el quinto και κάνει subterfuge, που δεν το κατέχουν οι αναρχικοί...περιμένουμε ακόμα τη μπροσούρα για την Ισπανία.

 

 

από αναδημοσιευτής 16/01/2017 3:38 πμ.


Η παραπάνω συζήτηση έχει ξεφύγει από τους σκοπούς της πρώτης δημοσίευσης. Αναρωτιέμαι γιατί η ΣΟ δεν την έχει κλείσει εδώ και μέρες.

Το θέμα παραπέμπεται στον πραγματικό κόσμο. Η κατάληψη GARE καλεί σε "ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το καταδοτικό κείμενο της “λαϊκής συνέλευσης Εξαρχείων” για τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη" την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη) στις 18:00.

 

από αναρχικός από θράκη 16/01/2017 10:55 πμ.


αναρχικέ από γκράβαρα:

Πρώτα τα πιο ενδιαφέροντα.

Αυτό που γράφει ο λένιν στην εισαγωγή της γαλλικής και γερμανικής μετάφρασης της μπροσούρας του δεν το ήξερα! Και ανατρέπει αυτό που πίστευα ως τώρα: Ότι ούτε καν ο ίδιος ο λένιν γράφει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι ο ιμπεριαλισμός ως ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ για τη σοσιαλιστική επανάσταση. Και αυτό γιατί δεν είχα διαβάσει (και ούτε έχω διαβάσει ακόμα, σε εμπιστεύομαι) τον πρόλογο αυτόν. Ο μοναδικός που έχω διαβάσει είναι αυτός της αρχικής έκδοσης του 1917 (πριν την επανάσταση).
Σε ευχαριστώ που το φέρνεις υπόψη μου. Αποδεικνύει αυτό που λες. Ότι κατά το λένιν είναι υποχρεωτικό το στάδιο του ιμπεριαλισμού πριν τη σοσιαλισιτκή επανάσταση.

Γράφω σε παραπάνω σχόλιό μου:
"Λέω ότι ούτε ο ίδιος ο λένιν δε γράφει ξεκάθαρα κάπου στην μπροσούρα του ότι ο ιμπεριαλισμός είναι αναγκαίο στάδιο του καπιταλισμού για το πέρασμα στον κομμουνισμό (αν δεν απατώμαι.. ας απαντήσει κάποιος λενινιστής!)." (εδώ: https://athens.indymedia.org/post/1567224/#1599552)

Από λενινιστή ζητούσα να μου πει αν απατώμαι, τελικά αναρχικός μου το έδειξε. Καλύτερα!

Όπως καταλαβαίνεις δε με νοιάζει και τόσο πολύ αν ο λένιν πιστεύει τελικά κάτι τέτοιο ή όχι. ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΒΑΣΙΚΑ! Είναι ένα παράπλευρο ζήτημα της συζήτησής μας εδώ, η οποία με την τροπή που έχει πάρει, επικεντρώνεται στο ΑΝ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Ή ΟΧΙ! ΈΧΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;;;;;;

Από την άλλη το χωρίο από την ίδια τη μπροσούρα του, που παραθέτεις, δεν αποδεικνύει αυτό. Αλλά αποδεικνύει το ότι -κατά το λένιν- δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τον καπιταλισμό μετά τον ιμπεριαλισμό παρά η ανατροπή του και η έλευση του σοσιαλισμού. Αυτό είναι αυταπόδεικτο από τον τίτλο της μπροσούρας κιόλας (ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού!).

Αλλά το σημαντικό εδώ πέρα είναι αφενός η απόδειξη αυτή που κάνεις και αφετέρου ότι δεν μιλάνε όλοι τελείως στην τύχη και εμφορούμενοι από την περήφανη πολιτική τους αμορφωσιά στις συζητήσεις του ιντιμίντια. Έκατσες και διαβασες (ξανά;) την μπροσούρα ή έψαξες τι λέει σε άλλα σημεία ο λένιν για να αποδείξεις τη θέση σου. Σωστός!

Ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά το ότι είανι πρώτα και κύρια πολιτικός. Από τα γραφόμενα του προλόγου που παραθέτεις, συνάγεται ότι γράφτηκε μετά την επιτυχημένη κατάληψη της εξουσίας στη ρωσία από τους μπολσεβίκους. Και τότε γράφει ξεκάθαρα.

 

Τώρα τα πιο σημαντικά (σε σχέση με την κουβέντα μας) αν και όχι τόσο ενδιαφέροντα.

Λενινισμός

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΩ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΚΑΟΥΤΣΚΙ ΒΡΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!
ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΛΕΝΙΝ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙ ΕΠΙ ΣΕΛΙΔΩΝ!!!!!!!!!!!!!
Ρε τι κόλλημα είναι αυτό;

Ο Λένιν λέει στον ιμπεριαλισμό του (που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιο στοχευμένος και πετυχημένος από του Κάουτσκι) ότι δεν είναι αναγκαστικά μόνο οι πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες ιμπεριαλιστικές. Ομποοοο.... όλη την ώρα τα ίδια θα λέω;

Επιστημονικός Σοσιαλισμός

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ/ΛΕΝΙΝΙΣΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!
Είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ από όσα γράφω!!!!
Ρε τι κόλλημα είναι αυτό!
Δεν με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ τον μαρξισμό ως μια κοινωνική επιστήμη. Ούτε το λενινισμό ως τη σωστή και άγια πολιτική γραμμή. Ο ιμπεριαλισμός που μας κληροδότησε ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ο λένιν είναι η καλύτερη θεωρία για να αναλύσεις τις ενδοκαπιταλισιτκές/διακρατικές συγκρούσεις! ΈΧΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;;;;;;

Βολονταρισμός/ντετερμινισμός

Δεν λέω εγώ ότι οι αναρχικοί είναι ή πρέπει να είναι ντε και σώνει βολονταριστές παρουσιάζοντας κάποιο μανιχαϊκό δίπολο βολονταρισμού - ντετερμινισμού. Ολόκληρη παράγραφο με ηφαίστεια και περίεργα γράφεις για να επιχειρηματολογήσεις για το τίποτα. Λέω ότι πολλοί αναρχικοί το κάνουν και κακώς. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ! ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΤ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(https://athens.indymedia.org/post/1567224/#1599554)

Χόμπσον/Λένιν

Δεν τα μπερδεύω και καθόλου!!!! Αυτά που γράφω είναι από την μπροσούρα του λένιν. Είμαι σίγουρος. Δε θα κάτσω να ψάξω σε ποια σελίδα. Δεν είναι γελοίο, είναι τραγικό να λες: "...το μόνο που κάνει είναι να αποκόπτει (και να διαστρεβλώνει τη θέση του Λένιν περί ιμπεριαλισμού) τον ιμπεριαλισμό από την οικονομική του βάση με αποτέλεσμα να υπερασπίζεις με συγκαλυμμένο τρόπο τον ιμπεριαλισμό, όπως ο χόμπσον. Ο λένιν αναλύει τον ιμπεριαλισμό ως οικονομικό φαινόμενο με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, εργαλεία και στοιχεία, άσχετα που λέει και πολλές μαλακίες και αντιφάσκει." χωρίς να λες: α) γιατί αποκόπτω, β) γιατί διαστρεβλώνω, γ) γιατί υπερασπίζομαι, δ) ποιος είναι ο τρόπος, τα εργαλεία, τα στοιχεία, οι μαλακίες και οι αντιφάσεις του λένιν.

Είσαι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ! Εγώ γράφω ξεκάθαρα τη θέση του λένιν για τον ιμπεριαλισμό ως ζήτημα που άπτεται της οικονομίας. Είναι η θέση που εκφράζει ο λένιν στη μπροσούρα του. Γράφω επίσης γιατί λέει -ο λένιν- ότι ο κάουτσκι ξεχνάει πλήρως την οικονομία και μιλάει μόνο για πολιτική απόφαση ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών να καταλάβουν αγροτικές εκτάσεις. Επίσης ο λένιν υπαρασπίζεται το χόμπσον έναντι του κάουτσκι. ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΕΣ ΑΠΛΑ "ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ", "ΤΑ ΑΠΟΚΟΠΤΕΙΣ" χωρίς να λες γιατί και που. ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ "ΕΡΓΑΛΕΙΑ" και "ΣΤΟΙΧΕΙΑ" και τέτοια ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Πολιτικές Τοποθετήσεις

Αυτό που κάνω ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ. Και με χαρά διαφωνώ με τις περισσότερες παπαριές που διαβάζω. Στην παραπάνω μου παρέμβαση γράφω ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ότι ζητάς πολιτική τοποθέτηση από μένα επί συγκεκριμένου ζητήματος για να την κριτικάρεις στα σημεία. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! Πες την άποψή σου εσύ για τα ερωτήματα στα οποία απαντάει ο ιμπεριαλισμός για να συζητήσουμε βρε παιδί μου!

Αντιγράφω από το σχόλιό μου εδώ (https://athens.indymedia.org/post/1567224/#1599590)
"Θες να κάνεις κριτική στα λεγόμενά μου; Κάν' το. Θες να αποδείξεις ότι είμαι ημιμαθής; Κάν' το. Θες να αποδείξεις ότι λέω βλακείες όπως λες; Κάν' το. Θες να μας πεις ποια είναι η δικιά σου η γνώμη για την κίνηση των διακρατικών ανταγωνισμών και συμμαχιών, περιφερειακών πολέμων, προσπάθειας δημιουργίας χάους στο μαλακό υπογάστριο εθνικών καπιταλιστικών αντιπάλων, προσπάθειας δημιουργίας προτεκτοράτων στις ζώνες επιρροής εθνικών καπιταλιστικών αντιπάλων, δημιουργίας θερμών επεισοδίων σε περιοχές αμφισβητούμενης εθνικής κυριαρχίας, δεσίματος ασθενέστερων κρατών σε ισχυρότερα, επέκτασης καπιταλιστικών επιχειρήσεων με τη βοήθεια (ή την απειλή βοήθειας ή τη μόνιμη ύπαρξη) στρατού;;;;;;;;;;;;; Κάν' το!
Θες να μας πεις ποια είναι η θεωρία που τα εξηγεί καλύτερα όλ' αυτά; Κάν' το! Ή πες τέλος πάντων ότι λέω χαζομάρες και ότι δεν ισχύουν όλα αυτά.)"

Κούφιο επιδεικτικό ύφος

Δεν είναι κούφια η ειρωνία μου ρε. Μασίφ είναι σου λέω!

Ιμπεριαλισμός

Είναι τελικά το καλύτερο εργαλείο;
Θες να πιάσουμε έναν έναν αναλυτικά τους σημερινούς περιφερειακούς πολέμους ή/και εντάσεις; Θες να ξεκινήσουμε με τα νησιά ντιαογού στα νοτιοανατοικά της κίνας;
Πολύ πολύ συνοπτικά.
Είναι η προσπάθεια επιβολής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ο οποίος όχι ότι τα θέλει τα κωλόνησα να τα πάρει για την πάρτη του (άλλωστε η ιαπωνία τα διεκδικεί), αλλά χτυπάει την κινέζικη καπιταλιστική μηχανή έτσι. Την αναγκάζει να ασχοληθεί με το θέμα, χρησιμοποιώντας τη στρατιωτική υπεροπλία του. Ποιος έχει μεγαλύτερη καπιταλιστική ανάπτυξη; Η κίνα. Ποιος έχει περισσότερο στρατό και περισσότερο κεφάλαιο στο εξωτερικό; Η αμερική. Τι κάνει η αμερική; Ασχολείται με το ζήτημα για να χτυπήσει την κίνα και όχι για να επωφεληθεί η ίδια. Τι κάνει η κίνα; Προστατεύει την ανάπτυξή της, επεκτείνεται όσο προλαβαίνει στο εξωτερικό επενδύοντας κεφάλαια και αναπτύσσει στρατό ταχύτατα, για να γίνει αυτή η κυρίαρχη ιμπεριαλιστική δύναμη όσο προλαβαίνει. Ποιος θέλει μανούρες και αστάθεια; Η αμερική. Ποιος δε θέλει; Η κίνα.

Η ελλάδα είναι ενδιάμεσος κρίκος στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα μια και ρωτάς. Νομίζω είναι η καλύτερη ανάλυση. Εσύ τι πιστεύεις; Ότι είναι ιμπεριαλιστική χώρα; Ότι είναι πλήρως εξαρτημένη; Ότι δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα;

Δεν θα ξαναγράψω πολιτική τοποθέτηση ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ. Έπεσα στο σφάλμα συνειδητά γιατί με τρώει.

Πες την άποψή σου εσύ τώρα. Και το εργαλείο με το οποίο αναλύεις τους διακρατικούς ανταγωνισμούς.

από αναρχικός από θράκη 16/01/2017 11:15 πμ.


ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ - σχόλιο με υπογραφή "γελοίο όχι αστείο"

υπάρχει ένα σχόλιο παραπάνω (https://athens.indymedia.org/post/1567224/#1599594) με υπογραφή "γελοίο όχι αστείο".

Λέει ότι είμαι μπάτσος. Οκ. Είναι αθεράπευτο το σύνδρομο καταδίωξης των αναρχικών. Ναι βέβαια ρε μεγάλε/η. Κάθεται μπάτσος και γράφει για να μολύνει την αναρχία με αριστερές ιδέες. Έλεος. Μην μεγαλοπιανόμαστε και τόσο ρε παιδιά!
Επίσης λέει ότι είμαι στους ψηλούς ορόφους της γαδα εννοώντας ότι είμαι στην αντιτρομοκρατική;;;;; ΕΛΕΟΣ!

Αλλά το ντροπιαστικό είναι ότι λέει: "Σε περίπτωση που δεν τον έχετε "συναντήσει" στο παρελθόν (λόυφαξε λίγο μετά από απανωτά ρεζιλίκια) είχε ασελγήσει και στην μνήμη του Αλέξανδρου."

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι ρε συ. Με κάνεις και σιχαίνομαι που -κατ' όνομα- είμαστε στον ίδιο πολιτικό χώρο. Που το έκανα αυτό ρε; ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΣΠΗ ΡΕ ΑΝΗΘΙΚΕ/Η; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;; ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ! ΤΩΡΑ! Ασέλγησα στη μνήμη ενός δολοφονημένου παιδιού από το κράτος εγώ ρε; ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ" ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΡΕ! Το σχόλιό σου είναι συκοφαντικό και θα έπρεπε να είχε κοπεί. Αλλά βέβαια. Όσοι καθόμαστε και διαβάζουμε την πολιτική δημοσίευσης είμαστε μαλάκες. Απ' ότι φαίνεται δεν ωφελεί και σε τίποτα. Ανάλογα με τις υποκειμενικές και μη ανακοινωμένες απόψεις της Διαχειριστικής Ομάδας ανεβαίνουν σχόλια ή όχι. ΝΤΡΟΠΗ! Σιχάθηκα πραγματικά.

 

Ο/η "@ 12/01/2017 2:14 μμ." λέει:

"και μ' ένα στίχο από γνωστό λαϊκό (πάντα...) άσμα"

Δεν έχω γράψει πουθενά εγώ για λαό και τέτοια. Δεν ταιριάζει στην πολιτική μου ανάλυση ο όρος για να περιγράψει το ταξικό υποκείμενο. Αλλά είσαι αμόρφωτος/η και βιαστικός/ή να γράψεις μια αποτυχημένη εξυπνάδα. Ως συνήθως.

 

Γενικώς:

Εϊναι προφανές από τα όσα έχω γράψει οπουδήποτε στις συζητήσεις στο ιντιμίντια ότι δεν είμαι μαρξιστής/λενινστής και ως εκ τούτου δεν είμαι κοντρίτης. Ξεκολλάτε.
Επίσης δεν αγχώνομαι για τα ψηφιακώς διαμειβόμενα στο ιντιμίντια.


η Ρωσία στο σημερινό γεωπολιτικό σκηνικό, σύμφωνα με τη δικιά σου ιμπεριαλιστική ανάλυση, θα σε καταλάβουμε καλύτερα "αναρχικέ από Θράκη"... Ξεκινώντας από το ρόλο της στη Μέση Ανατολή, ας πούμε...

από @ΜΕΛΟΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 17/01/2017 6:30 πμ.


ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, ΚΑΜΕΝΑ ΜΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΕΛΕΟΣ

από τσιγκλημενος 17/01/2017 5:30 μμ.


Ολα τα Εξάρχεια είναι στοχοποιημένα κατ΄επανάληψη αλλά καποιοι προς "τιμήν" της μνήμης του Γρηγορόπουλου ηθελαν (και μαλλον εξακολουθουν να θελουν) να ανέβουν ακομα περισσότερο στις προτεραιότητες της ατζέντας του Κυριάκου. Και να πεις οτι υπαρχει καποια αλληλεπίδραση με το μαθητικό κινημα να πω χαλάλι αλλα...

από old classic school of marxism-leninism 17/01/2017 5:57 μμ.


κύριε αναρχικε απο τη θράκη, μια βοήθεια, δεν εισαι εγώ :-)

...

χα χα χα!!!

ο κύριος με το subterfuge (κάντε cltr+f) έχει κερδίσει ήδη τη μπροσούρα

)( ειναι ο γνωστός τρολοϊστορικός που όλω ανακαλύπτει...εμένα ;-0

σορρυ για την παρέμβαση, συνεχίστε

υγ: οχι και βολονταριστής ο Λένιν αγαπητέ...και δεν εχεις διαβάσει καλά τον ιμπεριαλισμό. Αλλα τώρα τα εχουμε ξαναπει αυτα και βαριέμαι αφόρητα.

από αναρχικός απο γκράβαρα 18/01/2017 8:47 πμ.


1. "Ο Λένιν λέει στον ιμπεριαλισμό του (που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιο στοχευμένος και πετυχημένος από του Κάουτσκι) ότι δεν είναι αναγκαστικά μόνο οι πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες ιμπεριαλιστικές."

Σε ποιά σελίδα ακριβώς;

 

2. "Ο ιμπεριαλισμός που μας κληροδότησε ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ο λένιν είναι η καλύτερη θεωρία για να αναλύσεις τις ενδοκαπιταλισιτκές/διακρατικές συγκρούσεις! ΈΧΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;;;;;;"

Πρώτος εξέφρασες αυτή τη θέση ότι είναι η καλύτερη θεωρία, πρέπει να το αποδείξεις κιόλας για να μπορέσει να γίνει συγκεκριμένη κριτική στη θέση σου και να μη γράψουμε ολόκληρο βιβλίο θεωρίας...

 

3.Τώρα λες: "Δεν λέω εγώ ότι οι αναρχικοί είναι ή πρέπει να είναι ντε και σώνει βολονταριστές παρουσιάζοντας κάποιο μανιχαϊκό δίπολο βολονταρισμού - ντετερμινισμού. Ολόκληρη παράγραφο με ηφαίστεια και περίεργα γράφεις για να επιχειρηματολογήσεις για το τίποτα. Λέω ότι πολλοί αναρχικοί το κάνουν και κακώς."

Πριν είπες: "Τώρα αν θες να "κατηγορήσεις" του μπολσεβίκους και το λένιν συγκεκριμένα για βολονταρισμό, τότε ντάξει! Απλά για κάποιο λόγο οι αναρχικοί (που είναι στοιχειωδώς μορφωμένοι γύρω από το ζήτημα του σοσιαλισμού και της ιστορίας του) ορίζουν αξιακά το βολονταρισμό (του οποίου θεωρούν εαυτούς εκπροσώπους) με τον μαρξιστικό ντετερμινισμό (του οποίου εκπροσώπους θεωρούν τους μαρξιστές/λενινιστές.. οι οποίοι τα ακούν αυτά και χαίρονται)."

Και εσύ τώρα υπογράφεις ως αναρχικός και μάλιστα στοιχειωδώς μορφωμένος αφού κατηγορείς τους άλλους για αμορφωσιά...Άρα λύσε την αντίφαση και πες μας τελικά, κακώς είναι βολονταριστές οι αναρχικοί λες ή καλά κάνουν και είναι και να μην το αρνούνται, γιατί με αυτό χαίρονται οι λενινιστές που δικαιώνεται ο ντετερμινισμός τους;

 

4. Είπες πριν: "Αλλά μην απαιτείς κιόλας να κάνω εγώ πολιτικές τοποθετήσεις με περιεχόμενο για να κριτικάρεις στα σημεία."

Tώρα λες: "Αυτό που κάνω ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ."

Αποφάσισε, είναι ή δεν είναι ή ΄για να γίνω και λίγο διαλεκτικός είναι πολιτικές τοποθετήσεις χωρίς περιεχόμενο, δλδ, κούφιες αμπλαούμπλες και βερμπαλισμοί;

 

5. "Είναι τελικά το καλύτερο εργαλείο;
Θες να πιάσουμε έναν έναν αναλυτικά τους σημερινούς περιφερειακούς πολέμους ή/και εντάσεις; Θες να ξεκινήσουμε με τα νησιά ντιαογού στα νοτιοανατοικά της κίνας;"

Με πινακάκια αριθμητικά κι όχι με σενάρια, παρακαλώ, και μετά μιλάμε. Όπως ο Λένιν στον ιμπεριαλισμό του προσπάθησε να το κάνει...

 

υ.γ: περιμένω τη μπροσούρα σταλινικέ

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License