post image

Στην κεντρική ιστοσελίδα της CIA φιγουράρει αυτές τις ημέρες (31/12/2016) άρθρο για τη βράβευσή της (και ένα σχετικό ντοκιμαντέρ παραγωγής της ίδιας της CIA) σχετικά με το δίκτυο που έχει ιδρύσει και την έμφαση που δίνει στα θέματα ισότητας αναφορικά με τους LGBT πράκτορες και συνεργάτες της. (Συνημμένο σχετικό screenshot- όποιος θέλει ας επισκεφθεί και τη σελίδα της να το διαπιστώσει).

Το ενδιαφέρον της CIA για το θέμα είναι αξιοπρόσεκτο. Η υπηρεσία αυτή δεν είναι παριστάνει ότι είναι κάποιο ευαγές ίδρυμα που προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η προπαγάνδα που ασκεί σχετικά με το ρόλο της συνοψίζεται στο «κακή πλην αναγκαία». Η δράση της εξ ορισμού αφορά την προάσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ με την χρήση των πιο σκοτεινών και καθόλου πολιτικά ορθών μεθόδων. Επομένως το ενδιαφέρον της για τα ειδικά θέματα των LGBT είναι μάλλον ύποπτο.

Η περίπτωση της CIA πρέπει να προβληματίσει περισσότερο από το γενικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί (κυρίως) στις ΗΠΑ. Τα ζητήματα της LGBT κοινότητας τείνουν μέσα από διάφορους θεσμικούς κρατικούς διαύλους (τους οποίους άνοιξε πρώτο το κράτος του Ισραήλ) να αναδειχθούν σε μείζον πυλώνα του κυρίαρχου πολιτικού λόγου. Σε κοινωνικό επίπεδο, πλάι στα φυλετικά ζητήματα, ανάγονται από τους κυρίαρχους σε βασική κοινωνική αντίθεση και αναδεικνύονται ως κύρια επίδικα προς επίλυση, αλλά και ως κριτήριο ακόμη και για τη στάση στις διακρατικές σχέσεις, την αντιμετώπιση άλλων κρατών, την κατηγοριοποίησή τους σε «δημοκρατικά», «δυτικά» κ.λπ.

Αποτελεί συνεπώς ερώτημα το τι συμβαίνει. Νίκησαν οι αγώνες της LGBT κοινότητας και κατέκτησαν μια θέση στο δημόσιο λόγο; Πέτυχαν δηλαδή ένα ρήγμα; Ή οι αγώνες αυτοί ενσωματώθηκαν από την κυρίαρχη αφήγηση; Ή ακόμη χειρότερα, μήπως αυτές οι αντιθέσεις και τα ζητήματα ταυτοτήτων φαίνονται για κάποιο (ανεξήγητο επί τους παρόντος) λόγο χρήσιμα στα επιτελεία της εξουσίας για την προώθηση της δικής τους ατζέντας σε εσωτερικό (για τις ΗΠΑ κυρίως) και διεθνές επίπεδο;

Κι αν αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει επιτέλους σοβαρά να συζητηθούν για να πάρουν κάποιες απαντήσεις, το ενδιαφέρον της CIA πως πρέπει να μας προβληματίσει;

Εικόνες:

από @ροζμαγκας 03/01/2017 1:35 πμ.


Σε συνδικαλιστικό περιοδικό των μπάτσων που είχε βρει σύντροφος στην γαδά υπήρχε ολόκληρο αφιέρωμα για τον πρώτο συνάδελφο που έκανε αλλαγή φύλου. Και έλεγε πόσο σημαντικό είναι για τα δημοκρατικά στοιχεία της αστυνομίας το γεγονός. Στην ΕΛΑΣ αυτή την στιγμή υπάρχει τρανς και αυτό έχει αναφαιρθεί σε έναν απ' τους πιο φασιστικούς θεσμούς ως καλό.

από μμ 03/01/2017 11:58 πμ.


Πιστεύω πως πράγματι νοιάζεται. Οι Liberals είναι υπερ των δικαιωμάτων του ανθρώπου έτσι και αλλιως και αναπτύσσουν πιο εντονα τον civic nationalism, ενώ ανθίσανε επι Ομπάμα και ακουμπήσανε και το βαθύ κράτος. Το πιο πάνω σκρινσοτ, είναι μια εκφραση αυτού του φαινομένου.

α

από @μα 04/01/2017 4:40 μμ.


και τι ειναι κακο να αποδεχονται οι μπατσοι τρανς ατομα? ειναι παντα ατομικη επιλογη το πως αισθανεται ανετα με το φυλο του/της ο καθενας/καθεμια και η κοινωνικη αποδοχη ειναι επιβεβλημενη αν οχι αναγκαια. το οτι οι νεοφιλελευθεροι ενσωματωνουν πιο ευκολα αυτα τα ατομα ειναι και προβλημα του ''χωρου''.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License