ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΓΕΝΑΡΗ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΓΕΝΑΡΗ

 

ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL

Ζόφος Η φοροκαταιγίδα που άρχισε από την πρώτη του Γενάρη είχε θεσμοθετηθεί από την περασμένη άνοιξη, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου Μνημόνιου. Αλλο όμως να ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα αυξηθούν μια σειρά έμμεσοι φόροι και άλλο να φτάνει η στιγμή της αύξησης. Είναι ζήτημα ψυχολογίας. Γι' αυτό και ο κόσμος βλαστημάει, μολονότι ακόμα δεν έχουν περάσει όλοι οι νέοι φόροι στις τιμές.
ΣΕΛΙΔΑ 4

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμοι για παράταση του Μνημόνιου και μετά το 2018 Πάμε στοίχημα ότι τα ίδια θα λέει η κυβερνητική προπαγάνδα αν καταλήξουν σε επέκταση του «κόφτη» μετά το 2018 (άγνωστο για πόσα χρόνια). Το βέβαιο είναι πως ο Τσακαλώτος δεν το ξεφούρνισε τυχαία. Είναι βέβαιο ότι στο παρασκήνιο γίνεται μια τέτοια συζήτηση. Δεν ξέρουμε αν έχουν καταλήξει όλοι οι εμπλεκόμενοι (ΔΝΤ, Γερμανία, Κομισιόν, ΕΚΤ) σ' αυτήν τη λύση, όμως πρέπει να επισημανθεί ότι αυτό που δημοσιοποίησε ο Τσακαλώτος είναι απόλυτα μέσα στη λογική της απόφασης του Eurogroup στις 5 Δεκέμβρη, που μιλά για δέσμευση της κυβέρνησης να συμφωνήσει με το κουαρτέτο/τρόικα «σε έναν μηχανισμό και διαρθρωτικά μέτρα που θα διασφαλίσουν αυτόν τον στόχο» (τη διατήρηση του «πρωτογενούς πλεονάσματος» στο 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και μεσοπρόθεσμα).
ΣΕΛΙΔΑ 8

Σε ενιαία γραμμή οι ιμπεριαλιστές δανειστές Ο μύθος της διάσπασης μεταξύ των ιμπεριαλιστών δανειστών, που ανά διαστήματα ξαναπλασάρουν στην πιάτσα οι συριζαίοι, διαλύθηκε και πάλι με τη συνέντευξη του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, που δημοσιεύτηκε πρωτοχρονιάτικα στην εφημερίδα «Boersen Zeitung». 
ΣΕΛΙΔΑ 8

Κυπριακό

Η λύση θα είναι διχοτομική σε κάθε περίπτωση Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, αντιλαμβάνεται κανείς ότι -και όλοι οι όροι του τρίπτυχου να γίνουν δεκτοί από την Τουρκία (πράγμα απίθανο, όταν πρόκειται για διαπραγμάτευση)- έχουν συμφωνήσει σε μια διχοτομική λύση και ψάχνουν φιοριτούρες για να μπορούν να τη σερβίρουν ως «έντιμο συμβιβασμό». Η αστική τάξη Ελλάδας και Κύπρου ξαναδείχνει την ξενοδουλεία και τον κομπραδορισμό της.
ΣΕΛΙΔΑ 6

ΔΙΕΘΝΗ

25 χρόνια από την κατάρρευση του παλινορθωμένου καπιταλισμού της «ΕΣΣΔ»

Το «τέλος της ιστορίας» δεν ήρθε ακόμα (2) Μακριά από τις θεοκρατικού τύπου προσεγγίσεις που εξιδανικεύουν το σοσιαλισμό, θεωρώντας τον σαν μία κοινωνία χωρίς αντιθέσεις, οι μπολσεβίκοι γνώριζαν ότι οι αντιθέσεις στο σοσιαλισμό υπάρχουν. Μπορεί οι αντιθέσεις αυτές να μην είναι ανταγωνιστικού τύπου, η πιθανότητα όμως να μετατραπούν σε τέτοιες υπάρχει καθ’ όλη την περίοδο της οικοδόμησης της νέας κοινωνίας.
ΣΕΛΙΔΑ 3   ΚΟΝΤΡΑ   http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/27661.ΔΙΑΒΑΣΤΕ-ΣΤΗΝ-«ΚΟΝΤΡΑ»-ΤΗΝ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-6-ΓΕΝΑΡΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License