Παρέμβαση στην Έρα Κρήτης (Κυριακή 08/01)

Παρέμβαση στην ΕΡΑ Ηρακλείου Κρήτης την Κυριακή 08/01 στο δελτίο των 2 για τις συλλήψεις και την ομηρία του εξάχρονου Λάμπρου.

Ακολουθεί το κείμενο που διαβάστηκε:

 

Διακόπτουμε το πρόγραμμα παραπληροφόρησης και ψεύδους ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνουν οι σύντροφοι Π.Ρούπα, Ν. Μαζιώτης, Κ.Αθανασοπούλου που βρίσκονται σε απεργία πείνας και δίψας.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 05.01.2017, η Πόλα Ρούπα και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, έπεσαν στα χέρια της αντιτρομοκρατικής. Μαζί τους τέθηκε σε ομηρία ο 6χρονος Βίκτωρας-Λάμπρος, γιός των επαναστατών Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη. Από τη στιγμή της αρπαγής του, ο Βίκτωρας-Λάμπρος βρίσκεται όμηρος στην παιδοψυχιατρική κλινική Παίδων Αγ. Σοφίας, όπου και κρατείται με απόφαση της εισαγγελέα Ανηλίκων Νικολού, ενάντια στην θέληση των γονιών και συγγενών του, φρουρούμενος από τα ένοπλα σκυλιά του κράτους και με τη συγκατάθεση των γιατρών του νοσοκομείου. Απευθείας, οι γονείς του και η συντρόφισσα Αθανασοπούλου ξεκίνησαν απεργία πείνας-δίψας, με αίτημα να δοθεί το παιδί στην γιαγιά και την θεία του.

Είναι η τέταρτη μέρα όπου σκόπιμα κωλυσιεργείται η διαδικασία της παράδοσης του παιδιού στους συγγενείς πρώτου βαθμού με άθλια προσχήματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ πήρε μία πολιτική απόφαση πολεμώντας ένα παιδί. Χρησιμοποιεί δόλια μέσα, όχι πολύ διαφορετικά από την τακτική της Φρειδερίκης και τις «σωφρονιστικές» της παιδουπόλεις. Η τρομοκρατία τους απευθύνεται σε όλο τον αγωνιστικό κόσμο, δείχνοντας ό,τι δεν θα διστάσουν να πάρουν ακόμα και τα παιδιά μας.

Η κράτηση αυτή δεν είναι τυχαία. Προφανώς στοχοποιείται ένα παιδί λόγω της πολιτικής δράσης των γονιών του, οι οποίοι επέλεξαν να αντισταθούν σε αυτόν τον βόθρο που ονομάζεται κράτος και κεφάλαιο. Ο εμετικός ρεβανσισμός του κράτους απέναντι στους πολιτικούς εχθρούς του, δεν σταματά ούτε μπροστά σε ένα 6χρονο παιδί, χρησιμοποιώντας το ως μοχλό πίεσης στους συντρόφους.

Ο Ε.Α. αποτελεί μία από τις πιο συνεπείς οργανώσεις, σε όλες του τις πτυχές, σύμφωνα με τις βάσεις που ο ίδιος έθεσε. Ποτέ δεν διαβρώθηκε και ποτέ δεν παραιτήθηκε. Διασχίζει τον δρόμο των κοινωνικών και ταξικών αγώνων προωθώντας την κοινωνική ένοπλη επανάσταση. Ο μόνος αισχρός τρόπος που βρήκαν τα σιχαμένα μιάσματα της συστημικής καταστολής να κάμψουν τους συντρόφους μας, εφόσον τα άλλα μέσα δεν έπιασαν τόπο, είναι ο ψυχολογικός εκβιασμός σε έναν γονέα που του παίρνουν και απειλούν το παιδί του.

Επιπλέον, ο Βίκτωρας-Λάμπρος είναι μία αυτοτελής προσωπικότητα που του έχουν αφαιρεθεί η ελευθερία και όλα τα δικαιώματα. Η ομηρία του δεν έχει γνώμονα ούτε την ασφάλεια, όπως ισχυρίζονται οι «αρμόδιοι φορείς», ούτε το συμφέρον του. Έχει μοναδικό γνώμονα την άντληση πληροφοριών και την δημιουργία εντυπώσεων μίας δήθεν επικίνδυνης ανατροφής του παιδιού, υποβαθμίζοντας τον πολιτικό αγώνα του Ε.Α. στα μάτια της κοινωνίας. Κύριος στόχος όμως, πέρα από την εκδικητική μανία των άχρηστων εξουσιαστών, είναι η ψυχολογική εξόντωση του παιδιού.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν οι σύντροφοι Π.Ρούπα, Ν.Μαζιώτης και Κ.Αθανασοπούλου.

Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής. Μέχρι την ταξική επανάσταση.

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ!

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ – ΔΙΨΑΣ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ, ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ Κ.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!

Αλληλέγγυοι/ες Ηρακλείου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License