μικροφωνικη αλληλεγγυης στο Μεσολογγι

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Την Τριτη 10 Ιανουαριου πραγματοποιηθηκε μικροφωνικη αλληλεγγυης στην συντροφισσα Πολα Ρουπα . Εγινε μοιρασμα του ακολουθου κειμενου :

Σκύβε, ραγιά, κατάχαμα στη λάσπη και ξύνε τ’ άρβυλά σου με τα νύχια. Κι όσο βαστάς, γενού μικρός. Και τρέμε, σαν περνάς το μαρμάρινο κατώφλι.
Και πέτα την ψυχή σου στα σκουπίδια, τ’ αχρείαστο ράκος, αφού χρόνια τώρα την ατιμάζουν οι προσκυνημένοι. Που μπαίνει εδώ, ψυχή δεν πρέπει να ’χει!
Μπροστά σου η πιο πλατιά του κόσμου πύλη και μέσα οι διαλεμένοι των κριμάτων. Η Ελλάδα τούς κουνάει στην αγκαλιά της, γιατί χαλάσαν τα μισά παιδιά της.
Όξω μαύρα, γυμνά τα λίγα δέντρα. Μέσα λόγγος οι πράσινες οι δάφνες.  Όξω αλυσίδες, θάνατος και νύχτα. Μέσα φως, αρχοντιά κι αθανασία.
Αν το χωριό σου κάψανε και βιάσαν πλάι στη σφαγμένη μάνα το κοράσι κι αν κρεμάσαν τ’ αγόρια σου απ’ το δέντρο  και σένα σε κυνήγησαν οι σφαίρες,
καλότυχε, που γλίτωσες! Και τώρα, προσκύνα τους, σιγά, μην τους ξυπνήσεις. Τους σάρωσε η καρδιά του παρτιζάνου, μα πίσω τούς ξανάφερε ο Γραικύλος.
Κοίτα! Η Δόξα μονάχη περπατώντας «μελετάει τα λαμπρά τα παλικάρια» και χαράζει στην πλάκα τ’ όνομά τους. Κι εσύ δεν έχεις όνομα και τάφο! …
Σ’ Ανατολή και Δύση αίμα και φλόγες  από Καλάβρυτα ίσαμε Νταχάου, και στην αιματολάσπη και στη στάχτη φτύνει και ξαναφτύν’ η προδοσία!
Κάν’ ένα βήμα πίσω! Σε ρωτάνε τ’ αυτόματα: «ποιός είσαι;» Μην ξεχάσεις, «Τούρκος» να πεις! Το πιο μεγάλο κρίμα να ’σαι Έλληνας στη σκλάβα σου πατρίδα.
Τρομάρα και ντροπή! Σε κυνηγάνε οι νόμοι των θεών και των ολίγων, των κυρίων τ’ ουρανού και γης κι ανθρώπων. Και τιμή σου να ’σαι άτιμος και δούλος!
Και μάθε το καλά το μάθημά σου, με μάλαμα γραμμένο στον πυλώνα, ύμνος χρυσός τ’ αθάνατου Πινδάρου: —«Τιμάτε οι σκοτωμένοι τους φονιάδες!» «Τιμάτε οι προδομένοι τους προδότες!» «Τιμάτε τους χτηνάνθρωπους οι ανθρώποι!» «Διπλαρώνετε κάθε ξένο αλήτη!» Προδίνετε με μάσκα ή χωρίς μάσκα·
και σκοτώνετε μ’ άρματα δικά του  »όσους δεν τον αφήνουν να ριζώσει!» Στη σαπίλα του «ελεύθερου…υποκόσμου» οι κατασάπιοι μοναχά πρωτεύουν!
                                                                                                           
                                                                                            
ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ


Το τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες μιας λυσσαλέας προσπάθειας σπίλωσης και ευτελισμού ιδεών όπως είναι ο επαναστατικός ένοπλος αγώνας. Η εξουσία βαφτίζει ξανά και ξανά τους λαϊκούς αγωνιστές ως τρομοκράτες, την ώρα που ασύδοτοι τοκογλύφοι και τεχνοκράτες κομματάρχες εξαθλιώνουν τις ζωές μας.
Η άποψη ότι οι επαναστάτες είναι κοινοί εγκληματίες δεν είναι καινούργια. Είναι διαχρονικό φαινόμενο, αγωνιστές που ξεσηκώνονται να αποκαλούνται έτσι ιδιαίτερα από πολιτικές ελίτ και από εξουσίες με ελάχιστη νομιμοποίηση. 
Στη σύγχρονη κοινοβουλευτική τους δημοκρατία διαπράττονται χιλιάδες εγκλήματα σε βάρος του λαού και άλλων λαών. Οι κυρίαρχες τάξεις λειτουργώντας στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας δεν διστάζουν να σκοτώνουν διαδηλωτές και να προκαλούν μαζικούς θανάτους αμάχων σε συνθήκες πολέμου ή φτώχιας, μέσω των βάρβαρων μηχανισμών του διεθνούς εμπορίου που μόνο στόχο έχουν το ιδιωτικό κέρδος. Σε τέτοιες συνθήκες η ένοπλη αντίσταση μπορεί δίκαια να εμφανίζεται σαν μόνη διέξοδος.
Το κύριο χαρακτηριστικό της τρομοκρατίας είναι η πρόκληση μαζικού τρόμου στο πληθυσμό. Η μόνη τρομοκρατία είναι αυτή που προέρχεται από την εξουσία:
1.Οι στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και των δυτικών δυνάμεων εναντίον μικρών κρατών, όπως ο πόλεμος κατά του Ιράκ του ’91 με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, η επίθεση στη Γιουγκοσλαβία με θύματα κυρίως αμάχους, η επίθεση στο Αφγανιστάν, η σχεδιαζόμενη σήμερα απρόκλητη επίθεση εναντίον μικρότερων κρατών που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, η σταδιακή οικονομική εξαθλίωση των  ασθενέστερων κρατών μέσω διεθνών μηχανισμών οικονομικού ελέγχου (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ). Οι πρακτικές αυτές είναι καθαρή τρομοκρατία αφού οι οικονομικά ισχυρότερες υπερδυνάμεις καταστρέφουν τις οικονομικά ασθενέστερες  χώρες  οι οποίες ανίκανες να αμυνθούν υφίστανται τις αλυσιδωτές συνέπειες των τεχνητών οικονομικών κρίσεων.
2.Η τυφλή βία των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίων των δίκαιων λαϊκών αγώνων και κινητοποιήσεων. Και δω υπάρχει ο χαρακτήρας της τρομοκρατίας γιατί η βία χρησιμοποιείται μαζικά και αδιάκριτα απέναντι σε κάθε κοινωνική ομάδα που αγωνίζεται ,δηλαδή απέναντι σε όλο το λαό, με εμφανή σκοπό την πρόκληση τρόμου .
Η ΕΝΟΠΛΗ ΒΙΑ ΑΝΤΛΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΙΤ
Ποτέ κανένας αντάρτης πόλης δεν έθιξε τα συμφέροντα του λαού. Αντιθέτως, τα υπερασπίζεται με πολιτικό και ένοπλο αγώνα. Προπαγανδίζουν την επίκαιρη όσο ποτέ λαϊκή βία ενάντια στη βία της εξουσίας. Δεν θίγουν σε καμία περίπτωση τα λαϊκά στρώματα ,αφού αυτά προστατεύουν και από αυτά προέρχονται. Έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον τίμιο και καθαρό αγώνα τους.


ΛΑΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΟΙ ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ
ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ
ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ
 
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΒΕΙΟΥ

 

Η απαντηση στην επιθεση του κρατους και του κεφαλαιου εναντια σε καθε ελευθερο ανθρωπο ειναι ο διαρκης αναρχικος αγωνας και η συνεχης διασπορα των εξεργετικων ιδεων . Για αυτο το λογο λειτουργει καθε Τριτη 18:00-20:00 στον αυτοδιαχειριζομενο χωρο Δίχως Σκέπη και καθε Πεμπτη απεναντι απο το "Μπαλκονι της Οργης" (πλακοστρωτο) αυτοοργανωμενο βιβλιοπωλειο . Τηλ. Επικοινωνιας 6980647895

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License