Για τον μετανάστη απεργό πείνας Μ. Α.


Ο Μ.Α βρίσκεται στην Μυτιλήνη από τον περασμένο Απρίλιο, στο κέντρο κράτησης της Μόριας περιμένοντας για την εξέταση του αιτήματος ασύλου. Αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αίγυπτο από όπου κατάγεται διότι η επιλογή του να δημοσιοποιήσει βίντεο από δολοφονίες οπαδών του Μόρσι από το στρατιωτικό καθεστώς τον έβαλε στο στόχαστρο δεχόμενος απειλές για τη ζωή του. Η υπηρεσία ασύλου έβγαλε απορριπτικές αποφάσεις στα αιτήματα ασύλου που έχει καταθέσει με αποτέλεσμα να οδηγηθεί από τον Οκτώβριο στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου προς απέλαση. Ο Μ.Α. βρίσκεται σε παρατεταμένη απεργία πείνας ζητώντας την ακύρωση της απέλασής του και την χορήγηση πολιτικού ασύλου. Kατάφερε την αναβολή της απέλασής του, που ήταν προγραμματισμένη για τις 17/12. Έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο ήδη, ακριβώς λόγω της απεργίας πείνας που κάνει. Τεχνηέντως, τον πήγαν εκ νέου από το νοσοκομείο στα κρατητήρια Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, όπου ενημερώθηκε ότι αυτές τις μέρες θα οδηγηθει προς απελαση στην Τουρκια, ενώ οι γιατροί ζητάνε την νοσηλεία του. Την στιγμή που γράφεται το κείμενο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς η υγεία του διαρκώς εξασθενείται.
Για άλλη μια φορά γίνεται κατανοητό πως δεν δίνεται πολιτικό άσυλο σε όσους και όσες πράγματι κινδυνεύουν σε περίπτωση επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους αλλά χρησιμοποιείται ως ένα ακόμα εργαλείο διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών που ρυθμίζεται ανάλογα με τα συμφέροντα και τις διπλωματικές σχέσεις εκάστοτε κράτους. Άλλωστε, οι συριζαίοι από την πρώτη στιγμή της εκλογής τους δεν δίστασαν να διατηρήσουν άριστες σχέσεις με ένα ακραίο ολοκληρωτικό καθεστώς όπως αυτό της Αιγύπτου και να υπογραμμίσουν την σχέση αυτή με εμπορικές συμφωνίες.
Εμείς από την μεριά μας στηρίζουμε τον αγώνα του μετανάστη απεργού πείνας Μ.Α.

Άμεση παύση όλων των απελάσεων

Νοσηλεία του Μ.Α, καθ’όλη την διάρκεια της απεργίας πείνας

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
13/1/2017
Συνέλευση για την διάχυση των μεταναστευτικών αγώνων

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License