Τελική Δήλωση της Δεύτερης Συνάντησης της Συντακτικής Συνέλευσης της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας

11 Ιανουαρίου 2017

Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή, και ως αποτέλεσμα των προετοιμασιών που έχουν γίνει από το σχηματισμό της Συντακτικής Συνέλευσης της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας, στις 16-17 Μαρτίου 2016, η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 27-28-29 Δεκεμβρίου 2016, στην πόλη της Rmeilan. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν 165 μέλη από τα τρία καντόνια και την περιοχή της Shahba.
Η συνάντηση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των μαρτύρων. Στη συνέχεια, η συμπροεδρία της Συντακτικής Συνέλευσης έδωσε μια σύντομη ομολία για την παρούσα κατάσταση. Μια ακόμη ομιλία πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του οργανωτικού διοικητικού συμβουλίου της Συντακτικής Συνέλευσης της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας, αναφορικά με της εξελίξεις στη συριακή αρένα.
Τα μέλη της συνέλευσης συζήτησαν την πολιτική και στρατιωτική κατάσταση στη Συρία γενικά αλλά και στην βόρεια Συρία ειδικότερα, και πιο συγκεκριμένα σχτικά με την κατάληψη της Jarablus απο την Τουρκία, την απληστία της τελευταίας να καταλάβει το al-Bad και την απειλή που αποτελεί για το Manbij και το Χαλέπι, πράγματα που έχουν οδηγήσει σε μια δημογραφική αλλαγή στην περιοχή και την τέλεση σφαγής εναντίον αθώων αμάχων. Τα μέλη έκριναν αναγκαίο να σταματήσει η τουρκική επέκταση στο συριακό έδαφος. Αξιολογήθηκαν οι στρατιωτικές εξελίξεις στο Χαλέπι και την Παλμύρα, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε αλλαγή τις ισορροπίας δυνάμεων και θα έχουν επιπτώσεις στην επόμενη φάση. Εδωσαν έμφαση στη σημασία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη της κατάπαυσης του πυρός και του πολιτικού διαλόγου, καθώς και την αναγκαιότητα της συμμετοχής των βασικών ενεργών δυνάμεων στο έδαφος, συμπεριλαμβανομένων αυτή τη φορά και των πραγματικά δημοκρατικών δυνάμεων -κάτι που δε συνέβαινε ως τώρα.
Τα μέλη τόνισαν τα επιτεύγματα των Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων (SDF) στην εκστρατεία "Οργή του Ευφράτη" για την απελευθέρωση της Raqqa. Κατόπιν αυτού, διαβάστηκε η αναφορά του οργανωτικού συνεδρίου, που συμπεριελάμβανε μια παρουσίαση των δραστηριοτήτων όλων των επιτροπών, από την πρώτη συνάντηση μέχρι την ημερομηνία πραγματοποίησης της δεύτερης. Στη συνέχεια, συζητήθηκε το κύριο θέμα της συνάντησης, το "Κοινωνικό Συμβόλαιο". Κάποια άρθρα τροποποιήθηκαν και κάποια νέα προστέθηκαν. Η τελική μορφή του Συμβολαίου έγινε δεκτή από την πλειοψηφία της Συνέλευσης. Υιοθετήθηκε επίσης το πολιτικό έγγραφο, που αντιπροσωπεύει το όραμα της Συνέλευσης για τις βασικές αρχές ως προς την επίλυση της συριακής κρίσης. Η Συνέλευση ακόμη τόνισε εμφατικά ότι η Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα μιας δημοκρατικής, ομοσπονδιακής Συρίας και ότι το ομοσπονδιακό σύστημα αποτελεί μια μελλοντική δημοκρατική λύση για την Συρία, για την έξοδο από τη συριακή κρίση και την καταστροφή της κοινωνίας. Οι δυνάμεις μας, που πραγματοποίησαν την επανάσταση της 19ης Ιουλίου του 2012 και τα επιτεύγματά τους αναφορικά με το μοντέλο της αμοιβαίας συνύπαρξης σύμφωνα με τις αρχές του δημοκρατικού έθνους, έβαλαν τα θεμέλια για τη λύση και ματαίωσαν πολλά σχέδια που ήταν αντίθετα στα συμφέροντα του συριακού λαού. Η εμπειρία μας, η οποία απέδειξε την αποτελεσματικότητά της οδηγώντας αυτή τη φάση, αποτελεί πλέον ένα μοντέλο για ολόκληρο το συριακό λαό.
Οι συμμετέχοντες κάλεσαν όλες τις Συριακές εθνικές και δημοκρατικές δυνάμεις, που πιστεύουν σε μία ειρηνική λύση, να επισκεφτούν τις περιοχές της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας, που έχουν απελευθερωθεί από την τρομοκρατία και την τυραννία, και να εργαστούν μαζί μας για να οικοδομήσουμε μία Συρία για όλους τους πολίτες της, σύμφωνα με ένα πλουραλιστικό, κοινοβουλευτικό, δημοκρατικό ομοσπονδιακό σύστημα. Κάλεσαν, ακόμη, όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της Συρίας να συμμετάσχουν ενεργά στη σταθεροποίηση του δημοκρατικού μας συστήματος.

Το επίτευγμά μας, το οποίο βαφτίστηκε στο αίμα χιλιάδων μαρτύρων, είναι το δώρο μας σε όλο το συριακό λαό, με την ευκαιρία του νέου έτους.

Ευτυχισμένο το νέο έτος

29-12-2016
Η Συντακτική Συνέλευση της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας

https://www.facebook.com/SolidarityWithKurdistanGreece/posts/1806650019549975

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License