[Αθήνα] Ανταπόκριση από τον συμβολικό αποκλεισμό των Everest στο Γαλάτσι


post image

Την Παρασκευή 13/1 μαζί με συντρόφους από την Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και τον Κένταυρο, την αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε και την Εργατική Λέσχη Κυψέλης - Πατησίων - Γαλατσίου, περίπου 40 άτομα στο σύνολο, προβήκαμε σε συμβολικό αποκλεισμό του καταστήματος Everest στη συμβολή των οδών Γαλατσίου και Βεΐκου στο Γαλάτσι από τις 6μμ μέχρι τις 7:30μμ. Παράλληλα, μοιράσαμε το κείμενο που ακολουθεί, αποσπάσματα από το οποίο διαβάζονταν στη μικροφωνική που είχε στηθεί για την περίσταση, ενώ τρικάκια πετάχτηκαν στους γύρω δρόμους.

Προχωρήσαμε σε αυτήν την ενέργεια προκειμένου να διατρανώσουμε στην τοπική κοινωνία τις θέσεις της τάξης μας για το «εργατικό ατύχημα» που έλαβε χώρα στο κατάστημα της αλυσίδας στην πλατεία Βικτωρίας πριν ενάμιση μήνα. Ότι δηλαδή όταν δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας και συστεγάζονται κουζίνα και λογιστήριο στο υπόγειο χωρίς έξοδο κινδύνου και πυρασφάλεια, όταν επικίνδυνες εργασίες συντήρησης πραγματοποιούνται με ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία το κατάστημα, τότε είναι ζήτημα χρόνου να σημειωθεί θάνατος κι άρα καθόλου δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για μια ακόμα εργοδοτική δολοφονία. Ότι τέτοιες δολοφονίες μαζί με την εντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας, τα εξοντωτικά ωράρια, τις συνεχείς μειώσεις μισθών, την ανασφάλιστη εργασία και τις απλήρωτες εργατοώρες, είναι που διατηρούν τα κέρδη των αφεντικών σε υψηλά επίπεδα, παρά την κρίση. Κι ότι οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι, ντόπιοι και μετανάστες, οφείλουμε μέσα από συλλογικούς αντιιεραρχικούς και αδιαμεσολάβητους αγώνες στους χώρους εργασίας, στη γειτονιά, στις σχολές, στα σχολεία και οπουδήποτε αλλού μαίνεται ο ταξικός και κοινωνικός πόλεμος να οργανωθούμε και να τσακίσουμε κάθε μορφή εκμετάλλευσης, καταπίεσης και εξουσίας.

Επισυνάπτεται το κείμενο που μοιράστηκε.

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License