Έκτακτο : Το γαλλικό κράτος επιτίθεται ξανά στην κοιλάδα της Roya !! Κάλεσμα αλληλεγγύης προς Ελλάδα !

Η κοιλαδα της Roya, όπου οι κάτοικοι αποφάσισαν να υποδεχτούν τους μετανάστες, διαμόρφωσαν χώρο για τη φιλοξενία τους, τους βοηθούν να περάσουν τα ιταλόγαλλικά σύνορα κι έπειτα να πάνε σε άλλα σημεία της χώρας όπου επιθυμούν δέχεται από χθές ξανά επίθεση απο το γαλλικό κράτος. Ενημέρωση από το Δίκτυο Αθήνα Μασσαλία

 

Αλληλέγγυοι εγκληματίες

Αν το να προσφέρεις βοήθεια σε ξένους θεωρείται πλημμέλημα τότε είμαστε όλοι εγκληματίες !

 

 

Η κοιλαδα της Roya, όπου οι κάτοικοι αποφάσισαν να υποδεχτούν τους μετανάστες, διαμόρφωσαν χώρο για τη φιλοξενία τους, τους βοηθούν να περάσουν τα ιταλόγαλλικά σύνορα κι έπειτα να πάνε σε άλλα σημεία της χώρας όπου επιθυμούν δέχεται από χθές ξανά επίθεση απο το γαλλικό κράτος.

 

Χθες στις 19 Ιανουρίου η γαλλική αστυνομία προσάγει για ακόμη μια φορά τον Cedric Herrou, κάνοντας έφοδο στο σπίτι του όπου συνελήφθη και η αδερφή του και ακόμη μία αλληλέγγυα της Roya. Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, συνελήφθη σήμερα στις 20 Ιανουαρίου και μία δημοσιογράφος που πραγματοποιούσε ένα ρεπορτάζ για την κοιλάδα και τον αλληλέγγυο με τους μετανάστες κόσμο εκεί. Η  δημοσιογράφος Lisa Giachino κατηγορείται ότι παρείχε βοήθεια σε άτομα που φιλοξενούν, θρέφουν και φροντίζουν παράνομους μετανάστες (sic.) Επίσης αξίζει ν΄αναφέρουμε ότι η αστυνομία δεν επιτρέπει την προσέλευση δημοσιογράφων ή φωτογράφων γενικά στην κοιλάδα. Έτσι το Parti Socialiste, προφυλάσσει την δημοκρατική του εικόνα εν όψει εκλογών, φυλάσσοντας όμως σαν κέρβερος τα σύνορα με την αιτιολογία της τρομοκρατικής απειλής.

 

Ακολουθεί εν μέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης “Roya Citoyenne” (Η Roya των πολιτών) :

 

O Cédric Herrou βρίσκεται ακόμα στo κρατητήριο! Πολλές ακόμα συλλήψεις και βίαιες προσαγωγές. Μια επικίνδυνη μανία. Ο Νομάρχης, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, είναι απόλυτα υπεύθυνος για τις εντάσεις που δημιουργούνται μιας και πήρε την απόφαση  για τη διατήρηση αυστηρών ελέγχων στα σύνορα. Κλείδωμα των συνόρων όχι για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης, αλλά για ένα face control της μετανάστευσης με αποτέλεσμα την έφοδο της αστυνομίας, της gendarmerie (μέρος αστυνομίας με παραλλαγές και βαρύ εξοπλισμό) και του στρατού σ΄όλη την κοιλάδα της Roya και το Sospel, οι οποίοι ελέχγουν τα τραίνα, τα φορτία, τα αυτοκίνητα, ρωτώντας κάποιους ακόμη και προς τα πού πηγαίνουν ! Πολύ σημαντικοί πόροι δίνονται για τον εντοπισμό των προσφύγων και των αλληλέγγυων πολιτών. Το κράτος δικαίου κι οι δημοκρατικές αξίες μας παύουν τώρα, δίνοντας τη θέση τους στην αυθαιρεσία. Στις κοιλάδες μας, δεν πρόκειται πλέον για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά για μία κατάσταση πολιορκίας αντί να επιτίθεται κανείς σ΄εκείνους που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχίαd. Λυπούμαστε για τις πολιτικές μεταξύ του Νομάρχη και του Εισαγγελέα που περπατούν χέρι-χέρι σε βάρος των οικουμενικών αξιών.

 

Βίντεο αλληλεγγύης στον αγρότη Cedric Herrou

https://www.youtube.com/watch?v=FKqYvxGFUGo

Περισσότερα για την κοιλάδα της Roya :

reseau-marseille-athenes.espivblogs.net/2017/01/16/vallederoyarebel/

 

Κάλεσμα αλληλεγγύης προς Ελλάδα! Σταθείτε στο πλευρό της Roya! Η αλληλεγγύη δεν είναι και δεν μπορεί να θεωρείται έγκλημα !

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License