Μέλος των IWW τραυματίστηκε από πυροβολισμό σε διαδήλωση ενάντια στον Τραμπ

Σιάτλ: πυροβόλησαν στο στομάχι σύντροφο από IWW σε πορεία κατά του Τραμπ

post image

H επίσημη ανακοίνωση των IWW

https://iww.org/de/content/fellow-worker-and-gdc-member-shot-anti-fascist-protest-seattle

 

Πριν και κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ορκωμοσίας οι διαδηλώσεις εναντίον του Τραμπ ήταν πανταχού παρούσες και όχι φυσικά μόνο στην Ουάσινγκτον.

Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο Σιάτλ, όπου οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον (University of Washington) και στην «κόκκινη πλατεία» στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης.

Στόχος ο αποκλεισμός του Kane Hall, όπου ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του Milo Yiannopoulos, ως παράλληλη εκδήλωση την ώρα της ορκωμοσίας.  Ο Μ. Γιαννόπουλος, «άνθρωπος» του προέδρου Τραμπ, ελληνικής καταγωγής , βασικός αρθρογράφος του Breitbart μιας ιστοσελίδας με ακροδεξιές θέσεις (από τις βασικές μηχανές προπαγάνδας τη εκστρατείας Τραμπ), προκάλεσε την έκρηξη στην πανεπιστημιούπολη.

Αρχικά, οι φοιτητές και οι διαδηλωτές κατόρθωσαν να αποκλείσουν περιμετρικά το χώρο. Η αστυνομία κινήθηκε προς την είσοδο του Kane Hall, ουσιαστικά αποκλείοντάς την και η ροή προς την εκδήλωση ως εκ τούτου σταμάτησε. Και τότε άρχισαν οι συγκρούσεις σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KIRO 7.  

Σχεδόν δύο ώρες μετά, με τις συγκρούσεις και τις αντεγκλήσεις να συνεχίζονται,  κάποιος από τους «υποστηρικτές» του Τραμπ, πυροβόλησε προς τους διαδηλωτές. Ενας διαδηλωτής, μέλος των IWW, πυροβολήθηκε στο στομάχι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Harborview Medical Center, σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ακόμη ένας τραυματίας με κακώσεις στο κεφάλι, από χτυπήματα.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License