post image

Αφίσα από νέο πανάθλιο ΚαφεΜπαρ των Εξαρχείων που πουλάει εναλλακτικίλα και πέρα από το πανάθλιο υπονοούμενο του Βιασμού πάει να κάνει και τα Εξάρχεια τουριστο-διασκεδαστήριο τύπου Ψυρρή/Γκάζι για λιωμένους στα πατώματα ποτοκαταναλωτές.

Η εικόνα στο πάτωμα   (?) 

-τα πόδια μιας Γυναίκας με (ξε)σκισμένο καλσόν πεσμένης κατω

-ένα (φαλλικού σχήματος) μπουκάλι  βότκα  ανάμεσα στα πόδια

-το τσαντάκι της  - τα τσιγάρα της - το κιλοτάκι της ριγμένα δίπλα της 

 

https://www.facebook.com/PeraTerra.CafeBar

Εικόνες:


Γενικά, αν και ακούω τη μουσική που λέει ότι θα παιξει, η αφισα βγάζει μια κυρίλα και μια mainstream αισθητική που δεν συνάδει με το γκαράζ. Θα προτιμούσα κάτι σε κόμικς με ζόμπι και βαμπιρέλες με ψηλές δικτυωτές κάλτσες. Επίσης με χαλάει η διαφήμιση της βότκας μέσα στην εικονα. Για φλωρο-χιπστεράδικη φάση μου κάνει, όχι true rock 'n' roll.

 

Ωστοσο εξακολουθώ να μην συμμερίζομαι την υστερία του-της κατοίκου. Η εικόνα είναι ερωτική. Τα υποννοούμενα περί βιασμού εμφανίζονται στο μυαλό του ερμηνευτή, αν είναι αρκετά βρώμικο. Δεν βρίσκω κάτι το κακό στο να προωθεί κανείς τον ερωτισμό και τη μέθη.

 

Μα τί έχετε πάθει;

 

 

από max 26/01/2017 1:41 μμ.


Δικά σου είναι και στα καταπατήσανε;Πολλοί απο εμάς γουστάρουμε να πηγαίνουμε σε τέτοια events,να πίνουμε και ό,τι ήθελε προκύψει.Ποιός είσαι εσύ που θα μας πείς άθλιους,ποτοκαταναλωτές κλπ;Όταν έρθει ο Στάλιν κάντε ότι γουστάρετε,πίνετε γκαζόζα και μετράτε πόσους πόντους είναι η φούστα,αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα πηγαίνουμε όπου θέλουμε και δεν θα σου πέφτει λόγος για το τι γίνεται μεταξύ ενηλίκων σε ιδιωτικούς χώρους και πίσω απο κλειστές πόρτες

α

από @ 26/01/2017 1:45 μμ.


Στα άγια σου Εξάρχεια που δήθεν πάνε να στα χαλάσουν λιωμένους στα πατώματα ποτοκαταναλωτές βλέπεις ίσως περισσότερους από Ψυρρή/Γκάζι.

Το υπονοούμενο του βιασμού το βλέπεις μόνο εσύ που θες να το δεις.

Η εικόνα στο πάτωμα τι;

- το σκισμένο καλσόν (κολάν μου φαίνεται εμένα) πολλές το φοράνε έτσι δεν σημαίνει ότι το έσκισε κάποιος

- το μπουκάλι δεν έχει φαλλικό σχήμα.

- Το κιλοτάκι προφανώς δεν είναι δικό της μιας και φοράει ακόμα το παντελόνι της. Το βρακί πάνω από το παντελόνι μόνο ο superman το φοράει.


Απαράδεχτο, στην κουμουνιστική κοινωνία που οραματιζόμαστε μόνο άντρες με μούσια θα μεθάνε. Τι να πεις, είναι προφανές ότι τα 2 χρόνια αριστερά έχουν επηρεάσει τους συντρόφους (αλλιώς τα περίμεναν)... περνάνε δύσκολη ΠΕΡΙΟΔΟ.

??

από @? 26/01/2017 3:52 μμ.


Όχι μόνο υπονοεί ότι, ξέρετε, στα Εξάρχεια θα βρείτε τις γυναίκες σε αυτή την κατάσταση, πεσμένες κάτω με ανοιχτά τα σκέλια, είτε από το ποτό είτε από βιασμό. Λες και είναι κάτι το συνηθισμένο και επιτρεπτό. Σαν η αφίσσα να κλείνει το μάτι στις σεξουαλικές φαντασιώσεις του καθένα, ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Σαν να είναι ένα κάλεσμα να ζήσεις τέτοιες καταστάσεις, και μάλιστα, δεν τρέχει και τίποτα, αφού από τη στιγμή που δημοσίως κυκλοφορεί τέτοιου είδους αφίσσα, άρα κάτι ξέρουν αυτοί που την φτιάξανε αλλά και αυτοί που την αποδέχονται, όλα μπορούν γίνουν και δεν τρέχει και τίποτα.

Κάποιοι μπορούν να εκμεταλευτούν πχ την έννοια της ελευθεριότητας για να πυρπολήσουν τη γειτονιά από τα μέσα, διεστραβλώνοντας τα πάντα.

Επίσης, το "EZLN" στο όνομα του dj τι ρόλο παίζει; Είναι εγγύηση ότι όλο αυτό, μην ανησυχήτε, όλα καλά, είμαστε μέσα στην επανάσταση; άρα όλα είναι επιτρεπτά;

Και οι χρυσές γόβες; Ελάτε να βρείτε τη χρυσή ευκαιρία; Όλα μπορούν να γίνουν εδώ στα Εξάρχεια;
Και πάνω απόλα, μην σκέφτεστε τίποτα, μην αμφισβητείτε τίποτα, τα έχουμε κανονίσει όλα, εσείς να κοιτάτε μόνο τη διασκέδασή σας. Όσοι αποχαυνωμένοι, προσέλθετε.
Τι θα σκεφτόμαστε αν ήταν ένα αντρικό σώμα με χρυσά ανδρικά παπούτσια στη θέση του γυναικείου; Τόσο πολύ έχουμε εθιστεί στο να γίνεται οποιαδήποτε χρήση του γυναικείου που ούτε καν το σκεφτόμαστε;
Αν αυτό που γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες γίνεται με την κοινή και συνειδητή συναίνεση των ενηλίκων τότε ντάξει.

Πολύ κακόγουστη αφίσσα.

 

από @νικ 26/01/2017 3:54 μμ.


Εγω παντως προτιμω τα Εξαρχεια γεματα πιτσιρικαδες με μοϊκανες ή κοτσιδες και δερματινα…Παρα τυπους με φραντζες και πουκαμισα με τις βοτκες στο χερι.Και οντως η αφισα βγαζει κατι το σεξιστικο,μην τα ωραιοποιειτε ολα.

από πώς @λλιώς; 26/01/2017 3:56 μμ.


αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα πηγαίνουμε όπου θέλουμε και δεν θα σου πέφτει λόγος για το τι γίνεται μεταξύ ενηλίκων σε ιδιωτικούς χώρους και πίσω απο κλειστές πόρτες

γιατί να μας πέφτει ο λόγος για το τι γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, και σε ιδιωτικούς χώρους μεταξύ ενηλίκων, με λιωμένες από το αλκοόλ στο πάτωμα γυναίκες?

 

 

 

!!!

από @ 26/01/2017 4:23 μμ.


"Λες και είναι κάτι το συνηθισμένο και επιτρεπτό. Σαν η αφίσσα να κλείνει το μάτι στις σεξουαλικές φαντασιώσεις του καθένα, ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Σαν να είναι ένα κάλεσμα να ζήσεις τέτοιες καταστάσεις, και μάλιστα, δεν τρέχει και τίποτα"

 

Μα ναι, όντως είναι κάτ το επιτρεπτό, και όμορφο επίσης και φυσικά δεν τρέχει τίποτα.

Με την κυρία Λουκά μιλάω;

!!!

από @ 26/01/2017 4:26 μμ.


"γιατί να μας πέφτει ο λόγος για το τι γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, και σε ιδιωτικούς χώρους μεταξύ ενηλίκων, με λιωμένες από το αλκοόλ στο πάτωμα γυναίκες?"

Όντως, από που κι ως που σας πέφτει λόγος; Γιατί να σας πέφτει λόγος, ακόμα και αν οι κυλιόμενες στο πάτωμα γυναίκες κάνουν όργια; Ποιο είναι το πρόβλημά σας;

από πώς @λλιώς; 26/01/2017 5:06 μμ.


δεν είναι τα όργια που κάποιος μπορεί να συμμετέχει με τη θέλησή του.

Το θέμα είναι ότι η αφίσα διαφημίζει όργια που γίνονται πάνω σε αναίσθητες από το ποτό γυναίκες, που αφού είναι αναίσθητες δεν συμμετέχουν με τη θέλησή τους.

 

από max 26/01/2017 5:38 μμ.


Τέτοια και πολύ "χειρότερα"...swingers clubs που κάθε βράδυ μεθοκοπάνε και κάνουν όργια,που διοργανώνουν όργια σε prive σουίτες σεξοθεματικών ξενοδοχείων.Περιθωριακά σινεμά που πάνε πορνόγεροι,γριές και ότι άλλο θες και την βρίσκουν αναμεταξύ τους στα σκοτάδια.Sex shops με πίσω δωμάτια,μαστίγια,βρωμιά-κυριολεκτικά και μεταφορικά.Χαμάμ στο κέντρο που γίνετε το έλα να δείς.Να δώ τι θα κάνετε,πουριτανοί,όταν έρθουν αυτά και "βρωμίσουν" το γαλατικό χωριό σας

από black 26/01/2017 5:45 μμ.


κακόγουστη η αφίσα,ακόμα πιο κακόγουστο αυτό το εναλλακτικό λαιφστάιλ..επίσης καλως ήρθατε στο 2017 όπου τα εξάρχεια είναι τουριστοδιασκεδαστήριο εδώ και χρόνια κι ας βαυκαλιζόμαστε εμείς με νησίδες ελευθερίας και γαλατικά χωριά.

Όσοι πάλι στραβώσατε με την αφίσα που "καλεί κόσμο στα εξάρχεια να βρει γυναίκες μεθυσμένες στα πρόθυρα βιασμού" προφανώς όταν βλέπετε π.χ. αφίσες από πανκ λάιβς περιμένετε να βρείτε στις συναυλίες νεκροκέφαλα και εκτελεσμένους μπάτσους.ας μην μένουμε στην εικόνα

Τα εξάρχεια πέρα από αυτό που εμείς έχουμε στο μυαλό μας είναι και μια καταναλωτική-εμπορευματική ζώνη της μητρόπολης δυστυχώς..Το πως και αν αλλάζει αυτό,είναι πολύ μεγάλη κουβέντα

από @Α.Α 26/01/2017 5:53 μμ.


γιατι να τρεχουν τα μισα εξαρχεια στο γκαζι και στα σεξιστικα μαγαζια τυπου στουντιο.. ας φερουμε το γκαζι στα εξαρχεια. και μη ξεχασετε να βγαλετε φωτογραφια με μπεβεντερ στο χερι. επαναστατες με φεισμπουκ και σελφισ. ρε μειναμε λιγοι πραγματικα λιγοι κι ασε που κ αυτοι π μειναμε τρωγομαστε μεταξυ μας. δεν υπαρχει σωτηρια το μελλον μας ξεχαστηκε μεθυσμενο σε πεζοδρομια εξω απο φανταχτερα μαγαζια με την ξεφτυλλα στα 2 του χερια αγκαλια .

από @ 26/01/2017 6:06 μμ.


"Το θέμα είναι ότι η αφίσα διαφημίζει όργια που γίνονται πάνω σε αναίσθητες από το ποτό γυναίκες, που αφού είναι αναίσθητες δεν συμμετέχουν με τη θέλησή τους."

 

Εσύ είδες δύο πόδια και έβγαλες ολόκληρο σενάριο.

 

Και γιατί να μην υποθέσουμε ότι μεθυσμένη, όπως και όλη η παρέα της, έκανε τρίο με έναν τύπο και μια τύπισσα, όλοι με τη θέλησή τους και έχοντας τις αισθήσεις τους, ο εραστής και η ερωμένη της της έσκισαν το κολάν μέσα στο ερωτικό πάθος (πιο πάνω που δεν φαίνεται είναι εντελώς ξεσκισμένο) και αυτή γούσταρε, και έκαναν και πρωκτικό και της άρεσε και, μετά το σεξ, κείται αναίσθητη στο πάτωμα μαζί με το κιλοτάκι της ερωμένης της, τα τσιγάρα του εραστή της και το μπουκάλι που επίσης χρησιμοποίησαν στο σεξ. Έχει κανείς πρόβλημα με αυτό;

 

Ερμηνείες μπορούμε να βγάζουμε με το κιλό.

 

Γιατί πρέπει σώνει και καλά να αποδεχτούμε την κακοπροαίρετη αφήγηση;

 

από πώς @λλιώς; 26/01/2017 6:07 μμ.


τα νεκροκέφαλα στα πανκ λάιβς με το αίσχος αυτής της αφίσας.

Τα νεκροκέφαλα δεν αναπαράγουν την κυρίαρχη κουλτούρα, ενώ αυτή η αφίσα προάγει ακριβώς τη σαπίλα του βιασμού αναίσθητων γυναικών.

Η εικόνα ποτέ δεν είναι ουδέτερη, περνάει μηνύματα. Και το μήνυμα αυτής της αφίσας είναι πολλά σκαλιά παρακάτω απο τη συνήθη εμπορευματική-καταναλωτική διαφήμιση.

από @μαυρος 26/01/2017 6:15 μμ.


Η διαφήμιση της βότκας το συνολικότερο αφισάκι αλλά αμέρικα είναι όντως εμετικό.Μακάρι τα μαγαζιά να μην χρειάζονταν στα εξάρχεια και την διασκέδασή μας να την οργανώναμε με άλλους όρους.Τώρα επειδή η κοπέλα στην φοτό είναι χάλια και πεσμένη στο πάτωμα μέχρι το σενάριο του βιασμού απέχει άπειρα.Το μπουκάλι έχει σχήμα φαλλού??? Σχήμα μπουκαλιού βλέπω εγώ.Αυτή η λογική της θυματοποίησης έχει κουράσει άπειρα.

από black 26/01/2017 6:41 μμ.


στην δύναμη της εικόνας..και ναι το όλο αυτό κονσεπτ "διασκέδασης" είναι άθλιο.Αλλά το να συνδέεται η εικόνα μιας μεθυσμένης γυναίκας ντε φακτο με υποψήφιο θύμα βιασμού για μένα απέχει πολύ.Αν τα πόδια δεν ήταν γυναικεία αλλά αντρικά τι θα έπρεπε να υποθέσουμε;ότι είναι τα πόδια ενός βιαστή;ενός που σάπισε τη σύντροφό του στο ξύλο αφού πρώτα είχε σουρώσει;ή ότι απλά μέθυσε και σωριάστηκε;

από κάποι@ 26/01/2017 6:45 μμ.


μέσα στα τελευτέα 15 χρόνια, αξίζει επιτέλους στα Εξάρχεια να βουλιάξουν και να θεωρούνται πια μια θλιβερή επέκταση του Κολωνακίου. Ακόμα και το τοπικό στοιχείο έχει αλοιωθεί. Οσοι μένουν είναι ντυμένοι όλοι μοδάτα και μόνο με το σύγχρονο Κρόιτσμπεργκ μπορεί να συγκριθεί. Μήν εθελοτυφλούν όσοι ασχολούνται με τα πολιτικά γιατί έχουνε βάλει το χεράκι τους στην εξυγίανση (κάποτε κάποιοι, μέχρι και ταυτότητα ζητάγανε από περαστικούς... σε λίγο θα υπάρχουν και άτομα που θα σε φωνάζουν να κάτσεις στα σουβλατζίδικα, όπως στα τουριστικά μέρη. Οι καιροι ζητούν αποκέντρωση.

από @@ 26/01/2017 6:53 μμ.


τι να λέει άραγε για όλα αυτά;

Ή όλα καλά, αφού δεν πρόκειται για μπουκάλια ενάντια σε μπάτσους;

Οι αναθυμιάσεις φλεγόμενων μπουκαλιών μόνο την ενοχλούν, και όχι οι αναθυμιάσεις του πιο αηδιαστικού καταναλωτισμού στη γειτονιά της;

Για δες πώς ξεβρακώνονται τελικά μερικοί...

από (α)ντικειμενικος 26/01/2017 7:03 μμ.


α) Η αφισα του μαγαζιου αντιπροσωπευει την αισθητικη του μαγαζιου, οπως ειθισται με ολες τις αφισες ολων των μαγαζιων απο Κολωνακι, μεχρι Δενδροποταμο Θεσσαλονικης. Δεν αντιπροσωπευει την πλατεια ή την ευρυτερη περιοχη των εξαρχειων παρ'οτι εδρευει εκει!

β) Το προβλημα, συμπεραινω, εγκειται στο οτι το μαγαζι βρισκεται στα εξαρχεια και η ευρυτερη εμπορευματοποιηση/μετατροπη σε καταναλωτικη ζωνη της περιοχης! Γεγονος οχι και πολυ ευχαριστο ειναι η αληθεια, αλλα για να μη χαθει το μετρο ας μην ξεχναμε οτι μεχρι τα εξαρχεια να γινουν ελευθεριακη νησιδα μεσα στον ακρατο καπιταλισμο (κατι σαν την μαριναλεδα ενα πραγμα, στο πιο ελευθεριακο) και αρα αυτοδιευθυνομενη περιοχη, ανηκουν στο κρατος τους! Με ο,τι αυτο συνεπαγεται (δλδ ακομα και αφισες και μαγαζια σαν το συγκεκριμενο)! Το υπογραμμιζω για να μην κοιταμε μονιμως το δεντρο και χανουμε το δασος.

γ) Τα περι βιασμου, φαλλικου μπουκαλιου κτλ ειναι τουλαχιστον αστεια!

δ) Ο καθενας ειναι ελευθερος να πηγαινει οπου θελει, αρκει να ξερει τι του γινεται! Κι εγω μια φορα στο διμηνο αγοραζω 3 σκρατς, ξερω ομως τι ειναι ο τζογος και σε ποιανου αφεντικου την τσεπη πανε τα λεφτα! Δεν τρεφω αυταπατες! Ο καθενας μας εχει τις αντιφασεις του και ο καθενας λιγο-πολυ ειναι καταναλωτης στην καπιταλιστικη κοινωνια! Αλλος καταναλωτης της amstel, αλλος καταναλωτης του ΟΠΑΠ, αλλος καταναλωτης των ΠΑΕ, αλλος καταναλωτης της YAMAHA, αλλος καταναλωτης του Pera-Terra… Αντι να εχουμε επι μονιμου βασεως τα ζωναρια μας λυμμενα για καυγα σχετικα με το ποιος ειναι ο περισσοτερο συνειδησιακα καθαρος καταναλωτης, ας κοιταξουμε να επαναπροσδιορισουμε τις καταναλωτικες μας αναγκες συλλογικα και να τις μετασχηματισουμε σε προταγμα αγωνα…

ε) Τι το κακο εχουν οι σεξουαλικες φαντασιωσεις; Να αρχισω να νιωθω αβολα που εχω μερικες;

δ) Απο που κι ως που το σκισμενο κολαν αντιτιθεται στις αρχες του φεμινισμου και στην υποθεση της χειραφετησης του γυναικειου φυλλου; Νομιζα πως το να ντυνεται καθε γυναικα οπως τις κανει κεφι, να κυλιεται στα πατωματα απο το αλκοολ, να κανει ελευθερο ερωτα και ολα αυτα χωρις να ειναι κοινωνικα κατακριτεα, ειναι μερος της χειραφετησης του φυλλου της!

στ) Το πραγματικο προβλημα με αυτες τις αφισες δεν ειναι προφανως το σκισιμο του κολλαν, η κυλωτα στο πατωμα ή το γυμνο -οταν αυτο υπαρχει, αλλα το γεγονος οτι στις περισσοτερες των περιπτωσεων εχουν περιεχομενο το γυναικειο σωμα, σε βαθμο αντικειμενοποιησης! Αν λαβει κανεις υπ'οψιν του παλαιοτερα παγιωμενα φαινομενα στον «χωρο» της νυχτας, οπως για παραδειγμα το «lady's night» μπορει να οδηγηθει σε συνολικοτερα συμπερασματα για τα επιβαλλομενα κοινωνικα προτυπα απο την καπιταλιστικη κοινωνια!

από @αντε γεια 26/01/2017 7:17 μμ.


Λοιπον δυο πραγματα για την συγκεκριμενη αφισα και για τα εξαρχεια

αρχικα πολλοι θα πουν οτι τα εξαρχεια ειναι μια περιοχη οπως ολες οι αλλες και πραγματικα δεν απεχει πολυ απο τις υπολοιπες. Ομως εχει καποια χαρακτηριστικα που καμια αλλη δεν εχει, οπως οι περιπολιες των μπατσων με βαση αλλων περιοχων που και ενας μπατσος μονος του περναει χωρις κανενα προβλημα, η ρατσιστικες επιθεσεις ακομα και σεξιστηκες συγκριτικα με αλλες και βασικοτερο ολων η μαζωξη ανθρωπων με πολιτικα χαρακτηριστικα και μαλιστα εκει που ειναι φυσιολογικο να μιλαμε για αυτα ενω εξω απο αυτα ειμαστε λουιδες!

 Αρα φιλοι μου μικροαστοι οχι, μπορει αυτο το μερος να εχει μια σκατιλα οπως οι υπολοιπες περιοχες: μπραβους, μαγαζια αδιαφορους καταναλωτες!

Αλλα εδω υπαρχει κατι που ενωνει εμας τους μη αδιαφορους που το κυριο ζητημα μας δεν ειναι που θα ξερασουμε το βραδυ μας αλλα τι θα μπορουσαμε να κανουμε για να σταματησει αυτος ο οχετος που εχει γινει τα τελευταια χρονια η περιοχη απο τους νομιμους πελατες της.

Ωσο για την αφισα, η λεπτομερειες ειναι αδιαφορες ειναι προφανες οτι προωθει μια ξεφτιλο κουλτουρα που δεν αρμοζει πουθενα πραγματικα ομως και μαλιστα για τους οργιολατρες αυτη η κουλτουρα προωθειται τοσα χρονια απο τα ποιο αντικαπιταλιστικα μαγαζια και φυσικα εννοω γκαζι κτλπ αν δεν μπορειτε να αντιληφθείτε οτι ολο αυτο γινεται για την τσεπι του μαγαζατωρα και πως αυτο που πραγματικα θα ηθελε ειναι μια εναλλακτικη περιοχη χωρις "πολλα πολλα" τοτε ειστε αξιοι της μοιρας σας και καλο θα ηταν να πατε εκει που ανηκετε, σιγουρα ομως οχι σε εναν χωρο που πολλοι ανθρωποι εχουν δωσει αγωνες με συλληψεις, ξυλο ακομα και αιμα για να διατηρησουν μια περιοχη τουλαχιστον ποιο "συνειδητοποιημενη" απο της αλλες και δεν θα την αφησουμε να ξεπεσει αλλο, στο ονομα της διασκεδασης και της καταναλωσεις.

Ηδη ειναι γνωστο το θεμα με την συνελευση κατοικων εξαρχειων οι οποιοι τον δεκεμβρη προσπαθουσαν να διαλυσουν τα οδοφραγματα και να αποστειροσουν την περιοχη απο τους μη νομιμους, βεβαια το καλυτερο ειναι πως στην συγκεκριμενη συνελευση εχουν παρει μερος και μαγαζατορες.....ναρκωτικο ειναι και ο μπαφος ναρκωτικο και το αλκοολ. αυτοι που θελαν να κανουν μαζεμα ψηφων μαζεψαν και τα σκατα τους!

 

 

από max 26/01/2017 7:36 μμ.


Επειδή λέει η tv ότι τα εξάρχεια έχουν κάποια ταυτότητα διαφορετική,δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι.Δεν καθόμαστε όλοι να χαιρόμαστε πλάθοντας με το νοητό ουτοπίες κάπου μεταξύ Λ.Αλεξάνδρας και Ακαδημίας.Στην καρδιά του αστυνομικού κράτους και της πρωτεύουσας,νομίζετε ότι μπορεί να υπάρξει κάτι άλλο απο καπιταλισμό και διασκεδαστήρια...που αρκεί να κοπεί ρεύμα,νερό και εμπορεύματα για μισή μέρα για να φωνάζουν όλοι"που'ναι το κράτος".Λες και το Γκάζι(ή το Κολωνάκι)είναι σε άλλη χώρα,λες και έχει καμιά σημασία αν μένεις λίγες δεκαετίες πίσω απο τις γενικές εξελίξεις.Σαν να λέμε είσαι επαναστάτης γιατί έχεις κινητό του 2006 και όχι smartphone.Και τελικά να που οδηγεί αυτό,να σε ξεπερνάει σε ελευθερία έκφρασης και ηθών το κάθε Γκάζι,να μένεις στην μιζέρια και να κυνηγάς αφίσες...

από πώς @λλιώς; 26/01/2017 7:56 μμ.


Γράφεις

δεν διαφωνώ... στην δύναμη της εικόνας..και ναι το όλο αυτό κονσεπτ "διασκέδασης" είναι άθλιο.Αλλά το να συνδέεται η εικόνα μιας μεθυσμένης γυναίκας ντε φακτο με υποψήφιο θύμα βιασμού για μένα απέχει πολύ.Αν τα πόδια δεν ήταν γυναικεία αλλά αντρικά τι θα έπρεπε να υποθέσουμε;ότι είναι τα πόδια ενός βιαστή;ενός που σάπισε τη σύντροφό του στο ξύλο αφού πρώτα είχε σουρώσει;ή ότι απλά μέθυσε και σωριάστηκε;

Μα αυτή ακριβώς είναι η δύναμη της εικόνας, ότι περνάει μηνύματα της κυρίαρχης σάπιας κουλτούρας, ή της κουλτούρας που είναι επιθυμητό να γίνει κυρίαρχη.

Στην προκειμένη περίπτωση, οπως όλοι ξέρουμε, αν τα πόδια ήταν ανδρικά όλοι θα υπέθεταν πως είναι κάποιος σουρωμένος, ενώ τώρα που είναι γυναικεία πόδια, και με όλα αυτά τριγύρω, για πολλούς η εικόνα παραπέμπει σε βιασμό.

*

Αλλά η ουσία είναι αυτό που γράφει ο άντε γεια στο 7.17

Ηδη ειναι γνωστο το θεμα με την συνελευση κατοικων εξαρχειων οι οποιοι τον δεκεμβρη προσπαθουσαν να διαλυσουν τα οδοφραγματα και να αποστειροσουν την περιοχη απο τους μη νομιμους, βεβαια το καλυτερο ειναι πως στην συγκεκριμενη συνελευση εχουν παρει μερος και μαγαζατορες.....ναρκωτικο ειναι και ο μπαφος ναρκωτικο και το αλκοολ. αυτοι που θελαν να κανουν μαζεμα ψηφων μαζεψαν και τα σκατα τους!

 

από @ 26/01/2017 8:09 μμ.


"ενώ τώρα που είναι γυναικεία πόδια, και με όλα αυτά τριγύρω, για πολλούς η εικόνα παραπέμπει σε βιασμό"

Ωραία, και για πολλούς άλλους, μάλλον περισσότερους, δεν παραπέμπει σε βιασμό. Οπότε;

??

από @? 26/01/2017 8:12 μμ.


Είπε ο: από @ 26/01/2017 4:23 μμ.

" "Λες και είναι κάτι το συνηθισμένο και επιτρεπτό. Σαν η αφίσσα να κλείνει το μάτι στις σεξουαλικές φαντασιώσεις του καθένα, ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Σαν να είναι ένα κάλεσμα να ζήσεις τέτοιες καταστάσεις, και μάλιστα, δεν τρέχει και τίποτα"

Μα ναι, όντως είναι κάτ το επιτρεπτό, και όμορφο επίσης και φυσικά δεν τρέχει τίποτα.

Με την κυρία Λουκά μιλάω; "

 

Αφού συνδέεις τη φράση "Λες και είναι κάτι το συνηθισμένο και επιτρεπτό" έτσι όπως την συνδέεις δηλαδή με τις δύο επόμενες φράσεις, σου απαντάω ότι όλοι μας έχουμε σεξουαλικές φαντασιώσεις και τίποτε το μεμπτό δεν υπάρχει σε αυτό, από τη στιγμή που ο καθένας κάνει ότι γουστάρει μέσα στο κεφάλι του και μέσα στη φαντασία του. Για να το κάνει όμως μέσα στην πραγματικότητα και μαζί με κάποιον άλλον/η θα πρέπει να έχει την συνειδητή συναίνεσή του άλλου/ης.

Επειδή όμως η ίδια φράση συνδέεται κυρίως με την προηγούμενη, ελπίζω να μην υπονοείς ότι η αφίσσα, εκτός από το γαργάλημα των σεξουαλικών φαντασιώσεων, αν και αυτό το βρίσκω πολύ περίεργο εως ύποπτο ως κάλεσμα, υπονοεί και αυτά που έγραψα στην προηγούμενη φράση δηλαδή "Όχι μόνο υπονοεί ότι, ξέρετε, στα Εξάρχεια θα βρείτε τις γυναίκες σε αυτή την κατάσταση, πεσμένες κάτω με ανοιχτά τα σκέλια, είτε από το ποτό είτε από βιασμό";;

Κατά τα άλλα το να κάνει κανείς όργια με τη θέληση του ούτε αυτό το βρίσκω μεπτό. Το να είσαι όμως μεθυσμένος/η η σε οποιαδήποτε κατάσταση όπου δεν έχεις την ελεύθερη βούληση σου και την ελεύθερη κρίση σου η να σε σμπρώχνει κάποιος/α να μεθύσεις με το σκοπό να ενδώσεις σεξουαλικά, είναι καταδικαστέο.

Όσο για την κυρία στην οποία αναφέρεσαι είναι μάλλον δική σου γνωστή εγώ δεν ξέρω ποιά είναι. Σαν προκατηλειμμένος να φαίνεσαι, ε;   Και τέλος, ας δούμε πως αντιδρούμε όλοι μας: κανένας δεν φαντάστηκε ότι αν ήταν άντρας στην αφίσσα θα ήταν έτσι μετά από βιασμό! Όλοι όσοι έγραψαν κάτι για αυτό φαντάστηκαν ότι θα ήταν μεθυσμένος και τίποτε άλλο! Ας μην αφήνουμε αφίσσες και οποιαδήποτε μορφής μηνύματα να μας τα περνάνε χωρίς να τα συζητάμε η έστω να αντιδρούμε σε αυτά!

 

 

 

από @ 26/01/2017 8:30 μμ.


Οκ, τα εξαρχεια ειναι ηδη απο χρονια περιοχη για εναλλακτικο τουρισμο, ειναι meme.

από ένας 26/01/2017 8:46 μμ.


 

Δυστυχώς αυτή η συζήτηση φανερώνει ότι (πολλοί) αναρχικοί είναι συντηρητικοί. Και, επίσης, δογματικοί που δεν ανέχονται το διαφορετικό. Όπως γίνεται τόσος ντόρος με την ανακοίνωση της Λαικής συνέλευσης (που ονομάζεται τόσο αβίαστα ως 'καταδοτική' και γίνονται συνελεύσεις για αυτήν), έτσι και με αυτή την αφίσσα αυτή. Ό, τι δε μας αρέσει και δε συμφωνούμε, είναι απαράδεκτο, άθλιο, και πρέπει να απαγορευτεί ή να 'λάβει απαντήσεις'.

Είναι τραγικό ότι φιλεύθεροι, αστοί, και διάφοροι άλλοι εχθροί της εργασίας και της ελευθερίας, είναι πιο ανεκτικοί από εμάς. Ας μας βάλει σε σκέψεις.

υγ. τα περί βιασμού, σεξισμού, κτλ δεν αξίζουν καν σχολιασμό. Είναι γελοία.   

από @... 26/01/2017 9:22 μμ.


Ναι, ήταν καταδοτική η ανακοίνωση της Λαικής Συνέλευσης γιατι στοχοποιούσε συνελεύσεις.

Κι όσο για την αφίσα, και τα περί ανεκτικότητας των αστών, φιλελεύθερων, εννοείς ανεκτικότητας στον βούρκο; Μα θα συμφωνούσε και η Λαική Συνέλευση μαζί σου, νομίζω.

Επιπλεον, διάβασε αυτό που γράφει το σχόλιο 8.12

ελπίζω να μην υπονοείς ότι η αφίσσα, εκτός από το γαργάλημα των σεξουαλικών φαντασιώσεων, αν και αυτό το βρίσκω πολύ περίεργο εως ύποπτο ως κάλεσμα, υπονοεί και αυτά που έγραψα στην προηγούμενη φράση δηλαδή "Όχι μόνο υπονοεί ότι, ξέρετε, στα Εξάρχεια θα βρείτε τις γυναίκες σε αυτή την κατάσταση, πεσμένες κάτω με ανοιχτά τα σκέλια, είτε από το ποτό είτε από βιασμό";;

από @μπελάνος 26/01/2017 10:08 μμ.


Απο που να το πιάσεις το αφισάκι. Ακόμα κι αν βγάλουμε το θέμα του βιασμού κι αν τελικά το απεικονίζει ή το υπονοεί, το θέμα δεν ξεφέυγει από το κλασικό μοτίβο που βλέπουμε σε διαφημίσεις με τη γυναίκας σε ρόλο ερωτικού αντικειμένου.

Αν μια αφίσα με μια ημίγυμνη γυναίκα που διαφημίζει σουτιέν δε μας σοκάρει ή δεν μας αγανακτά είναι επειδή το έχουμε φάει στην μάπα όλη μας στην ζωή. Και όχι δεν είμαστε εμείς συντηρητικοί που δεν μας αρέσουν αυτά τα μοτίβα, ούτε εσείς είστε προοδευτικοί που το περνάτε στο ντούκου ή που το έχετε αφομοιώσει και το θεωρείτε νορμάλ. Το γεγονός παραμένει ότι το γυναικείο κορμί κοτσάρεται παντού για να αυξησει πωλήσεις. Και όποιος νομίζει ότι αυτό δεν είναι σεξιστικό ή φαλοκρατικό κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Κάποιος παραπάνω είπε πως τα περι βιασμού τα λέμε επειδή είμαστε πεινασμένοι και ονειρευόμαστε καρβέλια. Η ίδια η αφίσα είναι αυτή που προσπαθεί να ψαρέψει πεινασμένους, λέγοντας ότι στο μαγαζάκι μας το πράμα ξεφεύγει και γαμάει κι ο φτωχός.

Το αφισάκι είναι εμετικό και στα εξάρχεια και παντού, για μένα δεν τίθεται θέμα χώρου και γειτονιάς.

από παρατηρηση 27/01/2017 12:03 πμ.Ενω κάποιοι κατηγορούν κάποιους οτι πανε να επιβάλουν μια νοοτροπια στο χώρο, καποιοι άλλοι πανε να ε[πιβαλάλουν μια νοοτροπια στα πάντα, οπως εκαναν με την "κατειλημένη" γειτονιά τους ετσι και τώρα μιας και πλησιασαν αρχισαν να λειτουργούν έτσι. Το μαγαζί δεν επιλεχθηκε τυχαία, εδω και δεκαετιές μαγαζια των εξαρχείων βγαζουν αφισες αναλόγου περιεχομένου αλλα κουβέντα, ομως τώρα ποιοι δουλευουν εκει; ποιοι το έχουν; δεν τους γουσταρουν κάποιοι και ξεκιναει το γαϊτανακι, πάντα υπάρχουν σκοπιμότητες συντροφοι οπότε μην τσιμπάτε και μην εξυπηρετήτε συμφέροντα.

ΥΓαν κανουμε τοσο σκληρη κριτική στις αφίσες ας ξεκινήσουμε απο αυτές του χώρου και μετα πιανουμε τους άλλους

από ένας 27/01/2017 12:52 πμ.


Σόρρυ ρε παιδιά, ξαναδιάβασα την ανακοίνωση της λαικης συνέλευσης, δεν είδα που 'στοχοποιούσε' συνελεύσεις. Με τρόπο μάλιστα που να είναι 'καταδοτικός'. Εχουν χάσει οι λέξεις το νόημα.

Οσο για το αφισσάκι, το ενδεχόμενο ότι δείχνει μια κοπέλα που γούσταρε, τα ήπιε και έπεσε τέζα, προσκαλώντας έτσι με αστείο τρόπο κοπέλες στο πάρτυ (που θα είναι 'τρελό', κτλ) αλλά και αγόρια, και όχι κάτι το σεξιστικό, δεν σας περνάει από το μυαλό?

Συντηρητικοί και μη-ανεκτικοί, το ξαναλέω. Κολλημένοι δηλαδή. 

 

 

 

από φωνή λογικής 27/01/2017 11:50 πμ.


Και προωθεί την κουλτούρα της ξέφρενης διασκέδασης μέχρι λυποθυμίας. Μια κουλτουρα υπαρκτη και σε DIY παρτυ οποτε ως προς το αισθητικο . Επειδη στην αφισα βρισκεται λυποθυμη μια κοπελα κι οχι ενα παλικαρι δε σημαινει οτι στηριζει το βιασμω λιποθυμων κοριτσιών στα πάρτι. Αν ήταν αγόρι δηλαδή θα πρόετρεπε επίσης σε βιασμό λυπόθυμων αγοριών ; 

Μη γινόμαστε γελοίοι-ες. Το μπουκαλι εχει το σχημα οου εχουν ολα τα μπουκαλια του κοσμου. Επουδενι δεν ειναι φαλικο συμβολο. Αλλιως οποιοδηποτε μακροστενο αντικειμενο με σεβαστες διαστασεις υψους/μήκους είναι φαλικό σύμβολο. Η αλλιώς ολόκληρη η βιομηχανία μπουκαλοποιιας είναι μια διαχυτη κουλτουρα βιασμου καθως παραγει απειρα φαλικα συμβολα. Ισως μαλιστα οσοι πινουν ποτο απ το μπουκαλι αναπαραγουν κουλτουρα βιασμου καθως συμβολιζει τον εξαναγκασμο σε πεολειχια.  Μπορούμε να μην το καίμε τελείως ; 

 

Τα σκισμένα καλτσον ρε παιδια είναι ενδυματολογική άποψη σε ενα σωρό underground υποκουλτουρες ( γκοθ, πανκ, μεταλ, ροκ κτλ ) ενω τη σημερον μεχρι και fashion trend ειναι. Απο που κι ως που συμβολιζει αποπειρα η τετελεσμενο βιασμο λυποθυμης κοπελας ; 

 

Φτάνει. Μια απλή αφίσα είναι που λέει ελάτε στο μαγαζί μας να τα πιούμε μέχρι να γίνουμε χάλια και να σερνόμαστε στο πάτωμα. Κουλτούρα αλκοολισμου προωθει ναι. Βιασμου οχι. 

από Sigmund Freud 27/01/2017 12:53 μμ.


Ποιο είναι το πρόβλημα με τα φαλλικά σύμβολα;

Ναι, το μπουκάλι (στην κλασική ψυχαναλυτική θεωρία) ΕΙΝΑΙ φαλλικό συμβολο, όπως και τα καρότα, τα αγγούρια, τα μαχαίρια, τα πιστόλια, τα παλούκια και τα φίδια.

Και όπως είναι συμβολα του αιδοίου τα πηγάδια, οι σπηλιές, οι κλειδαρότρυπες, τα μύδια και οι πρίζες.

Ε και λοιπόν; Τί το κακό έχουν οι φαλλοί και δεν πρέπει να συμβολίζονται; Μας δουλεύετε;

Κάποιοι εχουμε πουλάκι και μας αρέσει και να το συμβολίζουμε. Συμβολίστε και εσείς το μουνάκι σας να ενώσουμε τα σύμβολά μας, να μπούνε τα φίδια στις τρύπες τους, να μπει η κάλτσα στο συρτάρι κτλ

Και μιλώντας για σύμβολα, κλασικά σύμβολα που παρουσιάζουν την ένωση αρσενικού και θηλυκού, φαλλού και αιδοίου, είναι το γιν-γιανγκ, ο σταυρός, η σβάστικα και το σήμα της κατάληψης (βέλος -φαλλικό σύμβολο- σε κύκλο -αιδοίο).

Αντιθέτως το σφυροδρέπανο είναι διπλό φαλλικό σύμβολο, δύο φαλλοί που ενώνονται, και ένας φροϋδικός θα μπορούσε να πει ότι υποδηλώνει ομοφυλοφιλία.

 

από @? 27/01/2017 12:57 μμ.


Μια αφίσσα-κράχτης με τα όλα της.

Ναι, κάθε μακρύ αντικείμενο έχει φαλλική συμβολικότητα.

Ελάτε να γ@@##ουμε στο αλκοόλ και ότι προκύψει. Με τα αστειάκια περνάς ότι μήνυμα γουστάρεις.

Ο καθένας κάνει ότι του αρέσει και τον ευχαριστεί, αλλά να μην σταματήσει να στοχάζεται, να σκέφτεται και να αμφισβητεί ό,τι του σερβίρουν απλά και μόνο για να μη θεωρηθεί συντηρητικός, γιατί καταντάει ταμπού πια ο δήθεν μη συντηρητισμός, αν δεν πηδας/ιέσαι από δω κι από κει και δεν γουστάρεις τέτοιες κουλτούρες την έβαψες. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να υποκείψει σε συναισθηματικό εκβιασμό οποιασδήποτε αφίσσας και οποιουδήποτε μηνύματος. Απλά πράγματα.

 

από @ 27/01/2017 3:44 μμ.


και τι σημαίνει το ροζ βρακί, γιατί βλέπω ότι αυτό το παραλείπεις στην ανάλυσή σου.

Αν προωθούσε μόνο κουλτούρα αλκοολισμού, δεν θα κότσαρε μόνο μια πεσμένη γυναίκα μ' ένα ροζ βρακί δίπλα της.

Προωθεί αυτό που λέει και ο μπελάνος παραπάνω

Και όχι δεν είμαστε εμείς συντηρητικοί που δεν μας αρέσουν αυτά τα μοτίβα, ούτε εσείς είστε προοδευτικοί που το περνάτε στο ντούκου ή που το έχετε αφομοιώσει και το θεωρείτε νορμάλ. Το γεγονός παραμένει ότι το γυναικείο κορμί κοτσάρεται παντού για να αυξησει πωλήσεις. Και όποιος νομίζει ότι αυτό δεν είναι σεξιστικό ή φαλοκρατικό κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

...

Η ίδια η αφίσα είναι αυτή που προσπαθεί να ψαρέψει πεινασμένους, λέγοντας ότι στο μαγαζάκι μας το πράμα ξεφεύγει και γαμάει κι ο φτωχός.

 


Όλα τα μπαρ σε όλη τη γη από καταβολής κόσμου αυτό πουλάνε: αλκοόλ και τη δυνατότητα ερωτικών γνωριμιών.

Από άλλο πλανήτη έχετε έρθει παιδιά;

από @ 27/01/2017 5:01 μμ.


αυτό που έχει γραφτεί αρχή αρχή από ? 26/1, 3.52:

Όχι μόνο υπονοεί ότι, ξέρετε, στα Εξάρχεια θα βρείτε τις γυναίκες σε αυτή την κατάσταση, πεσμένες κάτω με ανοιχτά τα σκέλια, είτε από το ποτό είτε από βιασμό. Λες και είναι κάτι το συνηθισμένο και επιτρεπτό. Σαν η αφίσσα να κλείνει το μάτι στις σεξουαλικές φαντασιώσεις του καθένα, ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Σαν να είναι ένα κάλεσμα να ζήσεις τέτοιες καταστάσεις, και μάλιστα, δεν τρέχει και τίποτα, αφού από τη στιγμή που δημοσίως κυκλοφορεί τέτοιου είδους αφίσσα, άρα κάτι ξέρουν αυτοί που την φτιάξανε αλλά και αυτοί που την αποδέχονται, όλα μπορούν γίνουν και δεν τρέχει και τίποτα.

Κάποιοι μπορούν να εκμεταλευτούν πχ την έννοια της ελευθεριότητας για να πυρπολήσουν τη γειτονιά από τα μέσα, διεστραβλώνοντας τα πάντα.

Επίσης, το "EZLN" στο όνομα του dj τι ρόλο παίζει; Είναι εγγύηση ότι όλο αυτό, μην ανησυχήτε, όλα καλά, είμαστε μέσα στην επανάσταση; άρα όλα είναι επιτρεπτά;

 

Πολλή εναλλακτικούρα 4.19, κι άμα οι γυναίκες είναι και αναρχικές (κλείσιμο ματιού καθότι Εξάρχεια...) ακόμη καλύτερα. Θα μπορεί μετά ο κάθε λιγούρης να μοστράρει στο φέισμπουκ τις κατακτήσεις του... (πραγματικές ή φανταστικές).

Και την επόμενη φορά, ο dj μπορεί να λέγεται ΕΑΜ, ή ΣΠΦ, ή 17Ν, έτσι για να γειωθεί καλύτερα στο εδώ λιγούρικο λουμπεναριό στο οποίο απευθύνεται.

 

από @Α.Α 27/01/2017 5:52 μμ.


ας βαλουμε μια αφισα που εχω  η οποια απεικονιζει μια γεναια γυναικα απο τη rojava διπλα διπλα με το αφισακι του μαγαζιου μηπως και βρουμε τις διαφορες.δηλαδη ποσο μυαλο θελει για να καταλαβεις ? αλλα δε φταιτε μονο εσεις... περισσοτερο φταιμε εμεις που επιτρεπουμε στον καθε τσογλανομαγαζοτορα με τις ευχες της λ.σ  να "αξιοποιησει" την περιοχη ωστε να αρχισουν να νοικοκυρευονται οι επαγγελματιες "αγωνιστες". σχεδον ολοι μας με τα λαθη μας κι αθελα μας θελω να πιστευω..βγαλαμε απο ενα λιθαρακι σε αυτο το οικοδομιμα 10ετιων.. δε θα επιτραπει ομως σε κανεναν να βγαλει τα θεμελια.


Κατ΄αρχάς φιλαράκο κόψε αυτό το οργίλο υφάκι, λες και ασχολούμαστε με κανένα σοβαρό θέμα.

 

Λοιπόν:

Αυτά που παραθέτεις από άλλους έχουν ήδη απαντηθεί. Όσον αφορά τώρα σε αυτά που λες εσύ:

"Πολλή εναλλακτικούρα 4.19, κι άμα οι γυναίκες είναι και αναρχικές (κλείσιμο ματιού καθότι Εξάρχεια...) ακόμη καλύτερα. Θα μπορεί μετά ο κάθε λιγούρης να μοστράρει στο φέισμπουκ τις κατακτήσεις του... (πραγματικές ή φανταστικές).

Και την επόμενη φορά, ο dj μπορεί να λέγεται ΕΑΜ, ή ΣΠΦ, ή 17Ν, έτσι για να γειωθεί καλύτερα στο εδώ λιγούρικο λουμπεναριό στο οποίο απευθύνεται"

 

Ναι, έτσι γίνεται πάνω-κάτω σε όλα τα μπαρ σε όλο τον πλανήτη. Ακόμα και οι αναρχικές κάνουν σεξ, ενίοτε και εκτός Εξαρχείων, οι λιγούρηδες μοστράρουν στο φέισμπουκ τις κατακτήσεις τους (πραγματικές ή φανταστικές) και οι dj βγάζουν διάφορα ονόματα, ακόμα και ονόματα υπαρκτών οργανώσεων, μέσα στο γενικό μεταμοντέρνο χυλό. Ε και λοιπόν; Το τρομερό που είναι; Δεν λέω ότι όλο αυτό είναι ωραίο αλλά δεν το βρισκω και λόγο να αγανακτώ και να αρπάζομαι. Το έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Χεστήκαμε ρε παιδί μου, εχουμε καλύτερα πράγματα να ασχοληθούμε.

 

Πρέπει να μας εξηγήσεις αν είσαι εναντίον του συγκεκριμένου μπαρ ή εναντιον γενικώς της έννοιας "μπαρ". Μας ζητάς να καταργήσουμε τα μπαρ ή κάτι τέτοιο; Γιατί αυτά που λες, επαναλαμβάνω, αφορούν γενικώς όλα τα μπαρ, κλαμπ, παμπ, ντισκοτεκ, κτλ

Εξωγήινος είσαι παιδάκι μου και εκπλήσσεσαι;

 

Κατά τη γνώμη μου είσαι τρολ. Σε έχω δει και σε άλλες συζητήσεις και πάντα τρολάρεις υπέρ των πιο ακραίων πουριτανικών/κνίτικων θέσεων με ξεροκέφαλη επιμονή και οργίλο υφάκι.

 

 

 

 


Αυτά που γράφεις έχουν ήδη απαντηθεί παραπάνω. Και το χαλαρό-οργίλο υφάκι δεν πιάνει.

Γιατί να είμαι εναντίον γενικώς της έννοιας "μπαρ"; Αλλά μπαρ από μπαρ... Για κωλόμπαρα έχεις ακούσει τίποτε; Αλλά μάλλον κνίτικο θα είναι κι αυτό που λέω...

Πολλά @ πέφτουν εδώ μέσα για να έχεις δει μόνο το δικό μου.

Γιατί όμως ασχολείσαι, αφού έχεις και καλύτερα πράγματα να κάνεις; Κι αφού μάλιστα τα έχεις συνηθίσει τόσο όλα αυτά; Ε κάποιοι αρνούμαστε να τα συνηθίσουμε. Τόσο απλό.

από @ 27/01/2017 8:36 μμ.


"Αυτά που γράφεις έχουν ήδη απαντηθεί παραπάνω. Και το χαλαρό-οργίλο υφάκι δεν πιάνει."

Δεν σε κατάλαβα. Σε τίποτα δεν έχεις απαντήσει. Όλο τις ίδιες βλακείες αναμασάς. Και το υφάκι το έχεις εσύ.

"Γιατί να είμαι εναντίον γενικώς της έννοιας "μπαρ"; Αλλά μπαρ από μπαρ... Για κωλόμπαρα έχεις ακούσει τίποτε; Αλλά μάλλον κνίτικο θα είναι κι αυτό που λέω..."

Σε όλα τα μπαρ οι άνθρωποι πάνε για να μεθύσουν και/ή να βρουν γκόμενα-ο. Αυτό μερικές φορές γίνεται επί πληρωμεί, όπως στα κωλόμπαρα. Από τη στιγμή που γίνεται μεταξύ συναινούντων ενηλίκων δεν υπάρχει πρόβλημα. Το συγκεκριμένο μαγαζί δεν το κόβω για κωλόμπαρο, αλλά και να ήταν, τί με νοιάζει; Δεν είμαι κατά της πορνείας. Άλλα έτσι κι αλλιώς που κολλάνε τα κωλόμπαρα στη συζήτηση;

"Γιατί όμως ασχολείσαι, αφού έχεις και καλύτερα πράγματα να κάνεις;"

Επειδή προκαλείς τη νοημοσύνη μου και επειδή το βρίσκω διασκεδαστικό να καταρρίπτω τους σαθρούς ισχυρισμούς σου.

"Ε κάποιοι αρνούμαστε να τα συνηθίσουμε. Τόσο απλό."

Τί να συνηθίσετε; Ότι στους ανθρώπους αρέσει να μεθούν και να γαμιούνται;

από @ 27/01/2017 9:31 μμ.


1.δεν βλεπετε βιασμο γιατι δεν σας ειναι γνωριμο το να σασ φερονται με βαση αυτην την κουλτουρα.

2.οποιος δεν ειναι αντρας εδω ας σηκωσει το χερι του( γενικα αντρες που μιλανε για βιασμο δε μου φαινεται πλυ σοι, οποτε οτι συμπερασματα και να βγαλετε μη νομιζετε οτι λυσατε και το ετερνιτυ))

3. δεν υπηρχε περιπτωση να βλέπαμε αντρα σε τετοια αφίσα ( οποιοσ πιστευει το αντίθετο να μην απαντήσει γτ η απάντηση του θα είναι βαρετή και βλακώδης)

4. γενικα θα πινουμε και θα μεθαμε και θα κυλιομαστε στο πατωμα όσο θελουμε . το πω ομωσ θέλουμε εμέισ ( γυναικεσ) διαφερει απο το πωσ μπορει να θέλετε εσείσ ,δημιουργεί λοιπόν και διαφορετικές εικόνες..οι διαφημίσεισ δεν μασ έχουν συνηθίσει να στο να κοιτάνε με το δικό μας βλέμμα τέτοια πραγματα.  σχεδον πάντα ( δλδ πέρα απο αυτές με τισ σερβιέτες) οι εικόνες που αναπαράγουν έιναι με βάση το δικό σας αντρικό βλεμμα που ναι (μην σοκαριστειτε) ειναι σεξιστικο

 

από φωνή λογικης 27/01/2017 10:02 μμ.


Ξεχασα το ροζ βρακί. Με δουλευεις βρε ανθρωπε ; Ότι προωθεί κουλτούρα βιασμού η αφίσα επειδή φαίνεται ένα ροζ βρακί; Είσαι με τα καλά σου;  Δεν ειναι πολιτικοποημένη η αφίσα. Μια mainstream  εμπορική αφίσα που καλεί σε ξέφρενη διασκέδαση είναι . Εσύ τι κάνεις τώρα και καλά ; slut shaming στην κοπελιά της αφίσας που πηγε και ηπιε μεχρι λυποθυμιας και φανηκε το βρακι της ; Μήπως προκαλεί το βιαστή να τη βιάσει επειδή βγήκε off απ τα ξύδια; μήπως πήγαινε γυρεύοντας; Μήπως όσες μεθάνε στα μπαρ και σέρνονται στο πάτωμα "ψάχνονται" για βιασμό; Εξήγησε μας λίγο το σκεπτικό σου  γιατί προς το παρόν την κουλτούρα του βιασμού στη συζήτηση εσύ κι άλλοι σαν κι εσένα την αναπαράγουν όχι η αφίσα . 

Μια χαρά δικαίωμα έχει η κάθε μια να κυκλοφορεί με σκισμένα καλτσόν , με κοντές φούστες και ροζ βρακιά που φαίνονται όπως έχουν δικαίωμα αν θέλουν να πιουν μέχρι να μη μπορούν να περπατήσουν. Τους αξίζει να βιαστούν ή απλά το θεωρείς ως φυσική νομοτέλεια που προκύπτει απ τις συνέπειες των επιλογών τους ;

Αντιδραστικοί πουριτανοί είστε που απλά είπατε να χώσετε το θέμα του βιασμού μπας και προκαλεσετε φεμινιστικους αυτοματισμους αλλά δεν. Φαίνεται πως τα σχόλια είναι από μια αντρική σκοπιά γιατί ουσιαστικά βγάζουν έναν πατριαχικό προστατευτισμό προς τα άμοιρα κοριτσόπουλα που κινδυνεύουν να διακορευτούν αν ντυθούν προκλητικά και μεθύσουν  σε ένα μπαρ. 

Αλλού αυτά δε μασάμε 

από Βιασμός της λογικής 27/01/2017 10:03 μμ.


Έχει πάει με τα χρυσά σου τα τακουνάκια, το σκισμένο εφαρμοστό (μη μας πεις ότι τι βίασε από το καλάμι), τα κατοστάρια τα τσιγάρα σου αφημένα και ήπιες ένα μπουκάλι βότκα και προσπάθησαν να σε βιάσουν; Αν η αφίσα δεν παραπέμπει στον άνδρα (που δε σου φαίνονται πολύ σόι να μιλάνε για το θέμα) σε βιασμό, ποιος θα είναι ο δράστης;

Είπαμε κακόγουστη η αφίσα αλλά την έχετε ξεπεράσει κατά πολύ με την "κριτική" σας.

Στο φεστιβάλ της ΚΝΕ δεν έχει τέτοια. Κάτω τα Εξάρχεια. Περισσός μόνο!

από @μια τρυπα στο νερο αλλα δε βαριεσαι 28/01/2017 1:03 πμ.


δλδ που αναπαραγεται η κουλτουρα του βιασμου αν οχι σε κατι τετοιο?

επισης τι ειναι φεμινιστικος αυτοματισμος? πως το παθαινει κανεις? κολλαει?

 

από @ 28/01/2017 4:08 μμ.


Σε όλα τα μπαρ οι άνθρωποι πάνε για να μεθύσουν και/ή να βρουν γκόμενα-ο. Αυτό μερικές φορές γίνεται επί πληρωμεί, όπως στα κωλόμπαρα. Από τη στιγμή που γίνεται μεταξύ συναινούντων ενηλίκων δεν υπάρχει πρόβλημα. Το συγκεκριμένο μαγαζί δεν το κόβω για κωλόμπαρο, αλλά και να ήταν, τί με νοιάζει; Δεν είμαι κατά της πορνείας. Άλλα έτσι κι αλλιώς που κολλάνε τα κωλόμπαρα στη συζήτηση;

 

Υπάρχουν και μπαρ στα οποία οι άνθρωποι πάνε για να περάσουν καλά, να ακούσουν μουσική, να πουν δυο κουβέντες με τους φίλους τους, χωρίς να έχουν κατά νου να μεθύσουν ή να βρουν γκόμενο/α. Εσύ μάλλον συχνάζεις σ' αυτά που γίνεσαι λιώμα και την πέφτει ο ένας στον άλλο. Κρίμα χάνεις πολλά...

Τώρα για το που κολλάνε τα κωλόμπαρα στη συζήτηση, απλώς σκέφτηκα ότι αυτή την αφίσα θα τη λάτρευαν κάτι κωλόμπαρα στη γειτονιά μου, γιατί ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική τους.

 

# Τι ψάχνεις κι εσύ 1.03; Να σου απαντήσει αυτός που είχε τη φαεινή ιδέα για την αφίσα, ή όσοι θέλουν να τα τσεπώσουν από αυτή την ξεφτίλα εντός Εξαρχείων;

 

από @ 28/01/2017 6:05 μμ.


Δεν θα είχα αντίρρηση το συγκεκριμένο μαγαζι να σπαστεί, να καεί και να ξυλοκοπηθούν ο dj και ο ιδιοκτήτης, όχι όμως επειδή η αφισα προωθεί το βιασμό ή τη μεταφυσική έννοια της "κουλτούρας του βιασμού" (σαν τον "κοινωνικό κανιβαλισμό" ένα πράγμα, ένα φάντασμα που στοιχειώνει τα Εξάρχεια), διότι  επ ουδενί δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά για άλλους λόγους, π.χ. επειδή προωθεί την κυριλοποίηση/τρεντοποίηση/χιπστεροποίηση της αγαπημένης μου μουσικής.

από @? 29/01/2017 10:21 πμ.


 

"...τη μεταφυσική έννοια της "κουλτούρας του βιασμού..."

αν νομίζεις ότι με αυτή τη επιστημονικοφιλοσοφικίστικη παπαριά μας πείθεις γελιέσαι. Τώρα, αν θες να μας πεις (προφανώς άθελά σου) ότι ο βιασμός η η προώθηση αυτής της κουλτούρας είναι ακόμα μια μορφή κανιβαλισμού, συμφωνώ.

Ακόμα κι αν παραδεχτούμε ότι ο αφισάκιας έφτιαξε αυτή την εικόνα για την πλάκα, δεν μπορώ να μην αναρρωτηθώ πόσο, η βλάκας είναι, η ασυνείδητος (προφανώς άντρας είναι αυτός που την έφτιαξε, εννοείται, έτσι δεν είναι;) είναι, ώστε να μην ψυλλιαστεί ότι η αφίσσα μπορεί να διαβαστεί με πολλούς τρόπους. Τόση βλακεία η τόση ασυνειδησία είναι ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και ύποπτη.

Όσο περισσότερο και επίμονα το αρνείσαι τόσο περισσότερο πείθομαι ότι αυτό είναι που προωθεί η αφίσσα.

Ο καπιταλισμός και η κουλτούρα του ότι νάναι η του εγώ έτσι γουστάρω και άντε να γαμηθήτε όλοι οι άλλοι έχει μπει στο αίμα πολλών, ζήτω το έλα μωρέ τώρα! Η χυδαιότητα έχει επικρατήσει εδώ και πολλά χρόνια στην κοινωνία ως μια από τις αξίες της μεταξύ άλλων "αξιών" της ίδιας εμμετικότητας.

!

από @ 29/01/2017 11:14 πμ.


"ώστε να μην ψυλλιαστεί ότι η αφίσσα μπορεί να διαβαστεί με πολλούς τρόπους"

 

Κάθε εικόνα μπορεί να διαβαστεί με πολλούς τροπους. Δεν θα δίνουν λογαριασμό οι γραφίστες στον-την κάθε υστερικό-ή για τις ερμηνείες που γεννα το βρώμικο κομπλεξικό μυαλό του-της. Εσείς οι πουριτανοί παντού υπονοούμενα βλέπετε. Αν κάποιος τρώει λουκάνικο και σας προσφέρει και εσάς λέγοντας "θες λουκάνικο;" το ερμηνεύετε ως απόπειρα βιασμού.


την επινόησαν οι φεμινίστριες για να έχουν κάτι να ασχολούνται και να πορώνονται. Δηλαδή για τους ίδιους λόγους που οι αναρχοκουκουέδες επινόησαν τον "κοινωνικό κανιβαλισμό".

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License