ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Επ’ ευκαιρία της αποχώρησης του Μπαράκ Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο παρουσιάζουμε δύο άρθρα του έγκυρου Αμερικανού δημοσιογράφου-ερευνητή Γουέιν Μάντσσεν για τις στενές σχέσεις του απερχομένου Προέδρου και της οικογενείας του με την CIA. Η δημοσιογραφική έρευνα του παρελθόντος της οικογενείας Ομπάμα ρίχνει φως στην ανάδειξη ενός υποτιθέμενου υπέρμαχου της κοινωνικής δικαιοσύνης και δήθεν ακτιβιστή αγωνιζομένου υπέρ των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών στην αμερικανική Προεδρία, στην οποία παρέμεινε επί οκτώ συναπτά έτη, ως αχυράνθρωπος της CIA.

https://engymo.wordpress.com

Γουέιν Μάντσεν

 

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ CIA

Νέα στοιχεία για την συνεργασία του Ομπάμα με την CIA

 

Το Γουέιν Μάντσεν Ριπόρτ [WMR[1]] έχει λάβει πρόσθετα στοιχεία σχετικά με την Business International Corporation (BIC), την επιχείρηση-βιτρίνα της CIA, στην οποία ο Πρόεδρος Ομπάμα εργάσθηκε επί έναν χρόνο μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια το 1983.

Η BIC χρησιμοποιούσε δημοσιογράφους ως ανεπίσημους κρυφούς πράκτορες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρεία δημοσίευε επί εβδομαδιαίας και δεκαπενθήμερης βάσεως ενημερωτικά δελτία από στελέχη επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων της Business International, της Business Europe, της Business Latin America και της Business Asia.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2009 το WMR αναφέρει τα εξής:

«Επί έναν χρόνο ο Ομπάμα εργάσθηκε ως ερευνητής στην Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της BIC, όπου έγραφε σε δύο έντυπα της εταιρείας –το Financing Foreign Operations και το Business International Money Report, ένα εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο».

Ενημερωμένη πηγή είπε στο WMR ότι η BIC πλήρωσε τα δίδακτρα του Ομπάμα στο Κολούμπια. Επιπλέον, το WMR έχει μάθει ότι όταν ο Ομπάμα ζούσε στην Ινδονησία μαζί με την μητέρα του και τον θετό πατέρα του, Λόλο Σοετόρο, ο εικοσάχρονος τότε Ομπάμα, ο οποίος ήταν γνωστός ως «Μπάρρυ Σοετόρο», ταξίδεψε στο Πακιστάν το 1981. Εκεί φιλοξενήθηκε από την οικογένεια του Μουχαμαντμιάν Σοόμρο, ενός Πακιστανού «Σίντι»[2], που έγινε Πρόεδρος του Πακιστάν μετά την παραίτηση του στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ, στις 18 Αυγούστου 2008. Το WMR πληροφορήθηκε ότι το ταξίδι Ομπάμα και Σοετόρο στο Πακιστάν, δήθεν για «κυνήγι πέρδικας» με την οικογένεια Σοόμρο, εσχετίζετο με άγνωστη υπόθεση της CIA. Το κρυφό πρόγραμμα της CIA για την παροχή βοήθειας τους Αφγανούς μουτζαχεντίν τότε βρισκόταν ήδη σε πλήρη εξέλιξη και το Πακιστάν ήταν η κύρια βάση υποστηρίξεως των δραστηριοτήτων της CIA… Η BIC ήταν προ πολλού συνδεδεμένη με τις δραστηριότητες της CIA. Η BIC ιδρύθηκε από τον Έλντριντζ Χέινς [Eldridge Haynes], έναν αυτοχαρακτηριζόμενο ως φιλελεύθερο Δημοκρατικό. Τα κεντρικά γραφεία της BIC βρίσκονταν στην περίοπτη διεύθυνση: Εμπορικό Κέντρο Νταγκ Χάμαρσολντ [Dag Hammarskjold] αριθμός 1, στο Μανχάταν».

Διαμέσου των επαφών της με σημαίνοντες φιλελευθέρους σε ολόκληρο τον κόσμο η BIC επεδίωκε να αποκτήσει πράκτορες για την CIA προερχόμενους από την Αριστερά καθώς και κεφάλαια. Τα έγγραφα της BIC που απέκτησε το WMR περιγράφουν μια σειρά από «στρογγυλά τραπέζια» κορυφής μεταξύ αμερικανικών επιχειρήσεων, επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών και πρωθυπουργών σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Αυτοκράτορα της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ και 83 υπουργών και στελεχών από 33 πολυεθνικούς οργανισμούς στην Αντίς Αμπέμπα το 1969, του Προέδρου της Κολομβίας Κάρλος Γέρας Ρεστρέπο [Carlos Lleras Restrepo], επιχειρηματιών και εργατικών ηγετών από έξι χώρες του Μπλοκ των Άνδεων[3] το 1968 και το 1972, του Προέδρου της Αργεντινής στρατηγού Χουάν Κάρλος Ονγκάνια [Juan Carls Ongania] και της χούντας του το 1966, του δικτάτορα της Ισπανίας Φρανσίσκο Φράνκο και του υπουργικού του συμβουλίου το 1962 και το 1967, του Προέδρου της Βραζιλίας Εμίλιου Μέντιτσι [Emilio Mendici] το 1970 και του δικτάτορα της Ινδονησίας Σουχάρτο και του υπουργικού του συμβουλίου το 1968 και το 1972.

Η μητέρα του Ομπάμα, Αν Ντάνχαμ [Ann Dunham], και ο πατέρας του, Μπαράκ Ομπάμα ο πρεσβύτερος, γνωρίσθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης το 1960 σε μια τάξη διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας. Τότε η CIA και η βρετανική ΜΙ-6 ανησυχούσαν για την σοβιετική διείσδυση στο κίνημα ανεξαρτησίας της Κένυας. Η Κένυα ανεξαρτητοποιήθηκε από την Βρετανία το 1963.

Μετά τον γάμο της με τον Ινδονήσιο υπήκοο, Λόλο Σοετόρο, η Ντάνχαμ εγκαταστάθηκε με τον Μπαράκ Ομπάμα τον νεώτερο στην Ινδονησία το 1966, την εποχή που η δικτατορία του Σουχάρτο εδραιωνόταν στην εξουσία σφάζοντας περί το 1 εκατομμύριο Ινδονήσιους κομμουνιστές. Η Ντάνχαμ έφυγε από την Ινδονησία το 1972 και επέστρεψε στην Χαβάη με τον γιό της. Η ίδια ανά περιόδους έκανε ταξίδια στην Ινδονησία καθώς επίσης και στο Πακιστάν, ενώ εργαζόταν για το Ίδρυμα Φορντ (Ford Fundation) και τον Οργανισμό Διεθνούς Αναπτύξεως των ΗΠΑ (USAID), με το τελευταίο να χρησιμοποιείται συνήθως από την CIA για τους κρυφούς της πράκτορες.

Η Ντάνχαμ Σοετόρο βρισκόταν στην Ινδονησία όταν οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στο Αφγανιστάν το 1979. Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε την Λαχώρη του Πακιστάν, όπου η μητέρα του εργαζόταν ως «σύμβουλος» το 1981. Σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένο πρώην άκρως απόρρητο έγγραφο της CIA, με τίτλο «Παγκόσμια αντίδραση στην σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν», με χρονολογία Φεβρουάριος 1980, η Ινδονησία είχε μετατραπεί σε εστία αντισοβιετικών φοιτητικών διαδηλώσεων μετά την εισβολή της Μόσχας στο Αφγανιστάν. Το έγγραφο αναφέρει ότι:

«Οι Ινδονήσιοι φοιτητές πραγματοποίησαν αρκετές ειρηνικές διαδηλώσεις στην Τζακάρτα και σε άλλες τρεις μεγάλες πόλεις. Ζητούν επίσης την ανάκληση του Σοβιετικού Πρέσβη, λόγω των σχολίων που έκανε σε μια φοιτητική αντιπροσωπεία στις 4 Ιανουαρίου, και απαιτούν την διακοπή των σοβιετο-ινδονησιακών σχέσεων».

Οι φάκελοι της CIA περιέχουν επίσης μια αναφορά για το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων του Σικάγου (CFRS) (1971-1973), το οποίο πιθανώς σχετίζεται με την ανάμειξη της υπηρεσίας στην Ινδονησία. Ένας από τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο του CFRS το 1971, στο Όουκ Μπρουκ ήταν ο Ζπίγκνιου Μπρεζίνσκι, ο οποίος αργότερα έγινε Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Τζίμυ Κάρτερ και ο οποίος υπήρξε ο κύριος αρχιτέκτων της υποστήριξης των ΗΠΑ προς τους Αφγανούς μουτζαχεντίν καθώς και ένας από τους καθηγητές του Ομπάμα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Στις 27 Απριλίου 1973 το CFRC υπήρξε χορηγός ενός σεμιναρίου υπό τον τίτλο «Η Ινδονησία σήμερα», σύμφωνα με αναφορά του ιδίου, η οποία περιλαμβάνεται στους φακέλους της CIA. Παρόντες σε αυτό υπήρξαν «τέσσερις εκπρόσωποι του Κέντρου Στρατηγικών Διεθνών Σπουδών στην Τζακάρτα», οι οποίοι ανέπτυξαν τον ρόλο της Ινδονησίας στην Νοτιοανατολική Ασία. Ένας από τους συμμετέχοντες ήταν ο Σοετάριο Σιγκίτ, ο Ινδονήσιος Υπουργός Ορυχείων.

Η αναφορά του CFRC αναφέρει επίσης ότι το Ατλαντικό Σύνεδριο που προσήλκυσε τους ίδιους υψηλού επιπέδου συμμετέχοντες, όπως την BIC, ξεκίνησε τις εργασίες του το 1965 υπό την αιγίδα του CFRC υπό τον Γιόζεφ Σλάτερ [Joseph Slater] του Ιδρύματος Φορντ. Το Ίδρυμα Φορντ προσέλαβε την Ντάνχαμ στην Ινδονησία.

Οι φάκελοι της CIA περιέχουν μια σελίδα από το “Chicago Buyers Guide”. Στην σελίδα αυτή βρίσκεται η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου του Business International Corporation στο Σικάγο (ΙΒΜ Plaza, Suite 1420, 60611. 321-0300).

 

Πηγή: Rock Creek Free Press, μηνιαία αμερικανική εφημερίδα της Ουάσιγκτον, Vol. 3., No. 10, Οκτώβριος 2009

Μετάφραση: Σωτήρης Γιαννέλης

Γουέιν Μάντσεν

Η CIA ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ

 

Το Γουέιν Μάντσεν Ριπόρτ [WMR] αποκάλυψε κατά το πρόσφατο παρελθόν ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα εργάσθηκε πλέον του ενός έτους σε επιχείρηση-βιτρίνα της CIA, την Business International Corportation Inc. (BIC) της Νέας Υόρκης μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια το 1983.

Ωστόσο, η τελευταία αποκάλυψη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως απάντηση προς το αίτημα του FOIA[4] ότι τα αρχεία διαβατηρίων προ του 1965 της μητέρας του Ομπάμα, Αν Ντάνχαμ Σοετόρο, κατεστράφησαν την δεκαετία του 1980, αναθέρμαναν τις υποψίες ως προς το ό,τι η μητέρα του Ομπάμα εργάσθηκε για την CIA υπό μη επίσημη κάλυψη[5] (NOC) στην Ινδονησία, ενώ ήταν παντρεμένη με τον Λόλο Σοετόρο Μανγκουνχάρχο, συνταγματάρχη εν αποστρατεία, προερχόμενο από τις υποστηριζόμενες από την CIA τάξεις του στρατού του στρατηγού Σουχάρτο. Ο Σοετόρο και η Ντάνχαμ παντρεύθηκαν το 1965 μετά την γνωριμία τους στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης. Την ίδια χρονιά ο υποστηριζόμενος από την CIA Σουχάρτο πραγματοποίησε ένα αντικομμουνιστικό πραξικόπημα, το οποίο τελικώς εξεδίωξε από την εξουσία τον αριστερό Πρόεδρο Σουκάρνο και πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα που θεωρήθηκαν ύποπτα ως κομμουνιστές, συμπεριλαμβανομένων και πολλών Κινέζων της Ινδονησίας, εσφαγιάσθησαν από κυβερνητικά στρατεύματα. Ο Ομπάμα προσφάτως ήρε την απαγόρευση αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης προς το σώμα ειδικών δυνάμεων KORASSUS, η οποία είχε επιβληθεί λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είχε διαπράξει το εν λόγω σώμα στο Ανατολικό Τιμόρ την δεκαετία του 1990. Η δωδεκαετής απαγόρευση, η οποία επεβλήθη επί προεδρίας Κλίντον, διετηρήθη και επί προεδρίας Μπους του νεωτέρου.

Το 1967 η Ντάνχαμ εγκαταστάθηκε μαζί με τον εξάχρονο τότε Μπαράκ Ομπάμα στην Τζακάρτα. Το 1966, όταν ο Σουχάρτο εδραίωνε την εξουσία του, ο συνταγματάρχης Σοετόρο πολεμούσε κατά των κομμουνιστών ανταρτών της Ινδονησίας. Η Ντάνχαμ επέστρεψε στην Χαβάη το 1972, έναν χρόνο αφότου ο Ομπάμα έφυγε από την Ινδονησία για να παρακολουθήσει το σχολείο στην Χαβάη, και πήρε διαζύγιο από τον Σοετόρο το 1980. Ο Σοετόρο προσελήφθη από την Mobil ως αξιωματικός-σύνδεσμος της εταιρείας με την δικτατορία του Σουχάρτο. Ο Σοετόρο πέθανε το 1987 σε ηλικία 52 ετών. Η Αν Ντάνχαμ πέθανε το 1995, επίσης σε ηλικία 52 ετών. Ο Ομπάμα ο πρεσβύτερος πέθανε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Κένυα το 1982 σε ηλικία 46 ετών. Ο ίδιος είχε φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης με υποτροφία του Κενυάτη εθνικιστή ηγέτη Τομ Μπόγια. Ο Ομπάμα και η Ντάνχαμ παντρεύθηκαν το 1961, αλλά ο Ομπάμα είχε τότε σύζυγο στην Κένυα. Ο Ομπάμα και η Ντάνχαμ χώρισαν επισήμως το 1964, την ίδια χρονιά κατά την οποία η Ντάνχαμ παντρεύτηκε τον Σοετόρο.

Ο Ομπάμα ο πρεσβύτερος συναντήθηκε με τον παλιό του φίλο, Μπόγια, ο οποίος τώρα ήταν Υπουργός Οικονομικού Σχεδιασμού και Αναπτύξεως στην Κένυα, λίγο προτού ο Μπόγια δολοφονηθεί από τα πυρά ενός δολοφόνου στο Ναϊρόμπι το 1969. Ο αυταρχικός Πρόεδρος της Κένυας, Γιόμο Κενυάτα, εθεωρήθη ότι βρισκόταν πίσω από την δολοφονία του Μπόγια, ο οποίος ήταν επίδοξος αντίπαλός του για την Προεδρία. Ο Μπόγια ήταν 39 ετών όταν δολοφονήθηκε. Ο Ομπάμα ο πρεσβύτερος κατέθεσε στην δίκη του δολοφόνου του Μπόγια και λίγο αργότερα υπήρξε ο ίδιος στόχος απόπειρας δολοφονίας.

Φάκελοι που εδόθησαν στην δημοσιότητα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την αίτηση της Ντάνχαμ για αλλαγή ονόματος στο διαβατήριό της αναφέρουν δύο χρονολογίες και δύο τόπους του γάμου της με τον Σοετόρο: 5 Μαρτίου 1964 στο Μάουι και 15 Μαρτίου 1965 στο Μολοκάι, σχεδόν ένα έτος διαφορά. Στην αίτηση ανανέωσης του διαβατηρίου της το όνομα του Μπαράκ Ομπάμα αναφέρεται ως Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα (Σαεμπαρκάχ). Στους φακέλους αιτήσεως και αλλαγής στοιχείων διαβατηρίου που έχουν κατατεθεί στην Τζακάρτα η Ντάνχαμ χρησιμοποιεί δύο διαφορετικά ονόματα: Στάνλεϋ Αν Ντάνχαμ και Στάνλεϋ Αν Σοετόρο.

Η Ντάνχαμ έκανε ξανά αίτηση χορηγήσεως διαβατηρίου στην Τζακάρτα το 1981, ενώ εργαζόταν για το Ίδρυμα Φορντ. Ο καινούργιος της εργοδότης ήταν ο Πήτερ Γκάιτνερ [Peter Geithner], πατέρας του Υπουργού Οικονομικών του Ομπάμα, Τίμοθι Γκάιτνερ [Timothy Geitner]. Η Ντάνχαμ εργάσθηκε επίσης σε χωριά στην Ιάβα για τον Οργανισμό Διεθνούς Αναπτύξεως των ΗΠΑ (USAID), ο οποίος ήταν και εξακολουθεί να παραμένει διαβόητος για την διεξαγωγή επιχειρήσεων υπέρ την CIA σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Αν Ντάνχαμ και ο πατέρας του Προέδρου Ομπάμα, Μπαράκ Ομπάμα ο πρεσβύτερος, που γεννήθηκε στην Κένυα όταν αυτή ήταν βρετανική αποικία, γνωρίσθηκαν σε μια τάξη εκμαθήσεως της ρωσικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης το 1959. Η διδασκαλία της ρωσικής στην Χαβάη, η οποία φιλοξενούσε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και αποτελούσε έδρα επιχειρήσεων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, είναι ενδεικτική καθώς η διδασκαλία της ρωσικής κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου προσήλκυε κατά κύριο λόγο επαγγελματίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Τον καιρό που η Ντάνχαμ γνώρισε τον Ομπάμα τον πρεσβύτερο στην τάξη διδασκαλίας της ρωσικής στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης, η CIA διεξήγαγε μείζονες μυστικές επιχειρήσεις στην Ασία, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και απόπειρες δολοφονίας Ασιατών ηγετών. Σε ένα άρθρο του πρώην δημοσιογράφου των New York Times, Ταντ Σουλτς [Tad Szulc], στο περιοδικό Penthouse τον Αύγουστο του 1975 αναφέρεται ότι την δεκαετία του 1950 ανώτερα κλιμάκια της CIA είχαν πάρει απόφαση για την πραγματοποίηση δύο δολοφονιών, η οποία ακυρώθηκε από «ανώτερα κλιμάκια» του Λευκού Οίκου:

«… ανώτατα στελέχη της CIA πρότειναν την δολοφονία του Προέδρου της Ινδονησίας Σουκάρνο ως μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας για την ανατροπή της αριστερής του κυβέρνησης. Τουλάχιστον ένας Αμερικανός πιλότος που εργαζόταν για την CIA συνελήφθη από τις δυνάμεις του Σουκάρνο κατά την διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος. Για την δολοφονία του Σουκάρνο η CIA, σύμφωνα με πηγές των μυστικών υπηρεσιών, σχεδίαζε να εκτοξεύσει μια οβίδα από ένα κανόνι 105 χιλιοστών μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο την ώρα που ο Σουκάρνο θα εκφωνούσε λόγο από το μπαλκόνι».

Η CIA τελικώς επέτυχε να εκδιώξει από την εξουσία τον Σουκάρνο το 1965 με την βοήθεια του θετού πατρός του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Σουλτς γράφει επίσης τα εξής:

«Το 1958 εξυφαίνετο συνωμοσία για την δολοφονία του Κινέζου πρωθυπουργού Τσου εν-Λάι κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του στην Ρανγκούν της Μπούρμας[6]. Εκείνον τον καιρό η σινοσοβιετική ρήξη βρισκόταν στην απαρχή της και προφανώς η CIA σκέφθηκε ότι ο θάνατος του Τσου θα επιδεινώσει την αναπτυσσόμενη ρήξη. Σύμφωνα με το σκεπτικό της CIA, ο Τσου ήταν μετριοπαθής και επομένως αποτελούσε εμπόδιο σε μια πιθανή σινοσοβιετική σύγκρουση. Επιπλέον, πηγές των μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι η CIA σχεδίαζε, μέσω της διασποράς παραπληροφόρησης στα κανάλια των μυστικών υπηρεσιών, να κάνει τους Κινέζους να πιστέψουν ότι ο Τσου δολοφονήθηκε από την ρωσική KGB. Η δολοφονική αυτή συνωμοσία, την οποία σταμάτησε η Ουάσιγκτον, προέβλεπε την τοποθέτηση μη ανιχνευσίμου δηλητηρίου σε γαβάθα ρυζιού, από την οποία ο Τσου ανεμένετο ότι θα έτρωγε σε κυβερνητικό δείπνο διεξαγόμενο προς τιμήν του. Αυτό το ιδιαίτερο είδος δηλητηρίου, σύμφωνα με τις πηγές των μυστικών υπηρεσιών, θα δρούσε εντός σαράντα οκτώ ωρών και δεν θα ενετοπίζετο κανένα ίχνος στην αυτοψία που θα διεξήγετο. Το σχέδιο ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή».

Όπως το WMR ανέφερε σε πρόσφατη δημοσίευσή του:

«Όταν φοιτούσε στο Κολέγιο Occidental του Λος Άντζελες κατά την περίοδο 1979-81, ο Ομπάμα, χρησιμοποιώντας το όνομα Μπάρυ Σοετόρο και ένα ινδονησιακό διαβατήριο το οποίο εξεδόθη στο ίδιο όνομα, ταξίδεψε στο Πακιστάν κατά την περίοδο πραγματοποιήσεως των αμερικανικών επιχειρήσεων παροχής βοηθείας προς τους Αφγανούς μουτζαχεντίν. Το WMR γνωρίζει από πληροφορημένες πηγές στην Καμπούλ ότι ο Ομπάμα υπήρξε άκρως φιλικός, μέσω προσωπικής αλληλογραφίας με επιστολόχαρτο του Λευκού Οίκου, με ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία, της οποίας μεταξύ των ανωτέρων της υπαλλήλων ήσαν αρκετοί Αφγανοί μουτζαχεντίν, βετεράνοι που πολέμησαν παρά τω πλευρώ του διοικητού της Βορείου Συμμαχίας, Αχμάντ Σαχ Σασούντ.

Το 1981 ο Ομπάμα διήγε τον χρόνο του στο Πακιστάν, και συγκεκριμένα στην Γιακομπαμπάντ και στο Καράτσι, και φαίνεται ότι είχε έναν μεγαλύτερο Αμερικανό «εκπαιδευτή», κατά πάσα πιθανότητα έναν αξιωματικό της CIA. Το WMR ανέφερε επίσης ότι:

«ο Ομπάμα διέσχισε τα σύνορα του Πακιστάν και πέρασε λίγο καιρό στην Ινδία. Κατά την περίοδο της παραμονής του ιδίου στο Πακιστάν η χώρα εχρησιμοποιείτο ως βάση επιχειρήσεων της αφγανικής εξεγέρσεως κατά των Σοβιετικών, υπό την εποπτεία του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Κάρτερ, Ζπίγκνιου Μπρεζίνσκι, και αργότερα του Διευθυντή της CIA επί Προεδρίας Ρέιγκαν, Γουίλιαμ Κάσεϋ [William Casey]. Ο Ομπάμα υπόπτως αρνήθηκε να παρουσιάσει τα πιστοποιητικά σπουδών του από το Κολέγιο Occidental και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και παρέμεινε ‘κουμπωμένος’ ως προς την απασχόλησή του στην BIC μετά την αποφοίτησή του από το Κολούμπια».

Στις αρχές του 2008, όταν υπάλληλοι της The Analysis Corporation, εταιρείας-εργολήπτη της CIA (της οποίας τότε διευθύνων ήταν ο σημερινός Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τζων Ο. Μπρέναν [John O. Brenna], πρώην αξιωματούχος της CIA) απέκτησαν παρανόμως πρόσβαση στα αρχεία διαβατηρίων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το WMR ανέφερε σχετικώς:

«Πληροφορημένη πηγή είπε στο WMR ότι η BIC πλήρωσε τα δίδακτρα του Ομπάμα στο Κολούμπια. Επιπλέον, το WMR έμαθε ότι όταν ο Ομπάμα ζούσε στην Ινδονησία μαζί με την μητέρα του και τον θετό πατέρα του, Λόλο Σοετόρο, ο εικοσάχρονος τότε Ομπάμα, ο οποίος ήταν γνωστός ως ‘Μπάρρυ Σοετόρο’, ταξίδεψε στο Πακιστάν το 1981. Εκεί φιλοξενήθηκε από την οικογένεια του Μουχαμαντμιάν Σοόμρο, ενός Πακιστανού ‘Σίντι’, που έγινε Πρόεδρος του Πακιστάν μετά την παραίτηση του στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ, στις 18 Αυγούστου 2008. Η Ουέιν Μάντσεν πληροφορήθηκε ότι το ταξίδι Ομπάμα και Σοετόρο στο Πακιστάν, δήθεν για ‘κυνήγι πέρδικας’ με την οικογένεια Σοόμρο, εσχετίζετο με άγνωστη υπόθεση της CIA. Το κρυφό πρόγραμμα της CIA για την παροχή βοήθειας τους Αφγανούς μουτζαχεντίν τότε βρισκόταν ήδη σε πλήρη εξέλιξη και το Πακιστάν ήταν η κύρια βάση υποστηρίξεως των δραστηριοτήτων της CIA».

Το WMR ανέφερε επίσης ότι:

«Η Ντάνχαμ Σοετόρο βρισκόταν στην Ινδονησία όταν οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στο Αφγανιστάν το 1979. Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε την Λαχώρη του Πακιστάν, όπου η μητέρα του εργαζόταν ως ‘σύμβουλος’ το 1981. Σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένο πρώην άκρως απόρρητο έγγραφο της CIA με τίτλο ‘Παγκόσμια αντίδραση στην σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν’, με χρονολογία Φεβρουάριος 1980, η Ινδονησία είχε μετατραπεί σε εστία αντισοβιετικών φοιτητικών διαδηλώσεων μετά την εισβολή της Μόσχας στο Αφγανιστάν. Το έγγραφο αναφέρει ότι: ‘Οι Ινδονήσιοι φοιτητές πραγματοποίησαν αρκετές ειρηνικές διαδηλώσεις στην Τζακάρτα και σε άλλες τρεις μεγάλες πόλεις. Ζητούν επίσης την ανάκληση του Σοβιετικού Πρέσβη, λόγω των σχολίων που έκανε σε μια φοιτητική αντιπροσωπεία στις 4 Ιανουαρίου και απαιτούν την διακοπή των σοβιετο-ινδονησιακών σχέσεων’».

Η μητέρα του Ομπάμα βρισκόταν στην Λαχώρη ως σύμβουλος της Asian Development Bank -μια τέλεια δουλειά για έναν πράκτορα της CIA υπό μη επίσημη κάλυψη, υπό την διεύθυνση του Γουίλιαμ Κάσεϋ- ενίσχυσε την κρυφή της ιδιότητα στο Πακιστάν για να πολεμήσει κατά των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν.

Η γιαγιά του Ομπάμα, Μαντλύν Ντάνχαμ [Madelyn Dunham], γνωστή στον Ομπάμα ως «Τουτ», άρχισε να εργάζεται για την Bank of Hawaii το 1960, έναν χρόνο αφότου η κόρη της γνώρισε τον Ομπάμα τον πρεσβύτερο, και το 1970 έγινε μια από τις πρώτες γυναίκες αντιπροέδρους της τράπεζας. Η Μαντλύν Ντάνχαμ συνταξιοδοτήθηκε από την τράπεζα το 1986. Εικάζεται ότι η Bank of Hawaii δρούσε ως οικονομικό όχημα των δραστηριοτήτων της CIA στην Ασία και στον Νότιο Ειρηνικό. 

Η Bank of Hawaii, σύμφωνα με δημοσιευμένες αναφορές, σχετίζεται με έναν αριθμό επιχειρήσεων που συνδέονται με την CIA στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων δεσμών με το ινδονησιακό Lippo Group και εισφορές της Mochtar Riady στην προεδρική εκστρατεία επανεκλογής του Μπιλ Κλίντον∙ το American International Group (AIG), το οποίο διεσώθη οικονομικώς από τον Ομπάμα∙ η Nugan Hand Bank της CIA στην Αυστραλία∙ άλλη μια τράπεζα υπό την επιρροή της CIA, η Bank of Credit and Commerce International (BCCI) και μια θυγατρική τράπεζα στα Νησιά Κουκ, η Commercial Bank of Commerce Cook Islands, Ltd. (CBCCI) στην Ραροτόνγκα[7]- η οποία την δεκαετία του 1980 διοχέτευε χρήματα σε Νησιά του Νοτίου Ειρηνικού για να αντισταθμίσει την σοβιετική επιρροή στην περιοχή∙ τo στέλεχος της USAID στην Σούβα, των πρωτεύουσα των Φίτζι, Ουίλιαμ Ράουπε [William Raupe], ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν μυστικός πράκτορας της CIA∙ η παγκόσμια εμπορική επιχείρηση με δισεκατομμύρια κέρδη Deak International∙ η European Pacific Investments και μια εταιρεία-βιτρίνα της CIA στην Χονολουλού, η Bishop Baldwin Rewald Dillingham Wong (BBRDW) Ltd, η οποία διατηρούσε οικονομικές και πολιτικές σχέσεις με ηγέτες της Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου των Φιλιππίνων Φερδινάνδου Μάρκος, του Πρωθυπουργού της Ινδίας Ρατζίβ Γκάντι, του Σουχάρτο της Ινδονησίας, του Σουλτάνου του Μπρουνέι, των επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νέας Ζηλανδίας –που έδρασαν εκ μέρους της CIA σε νησιωτικά κρατίδια του Νοτίου Ειρηνικού και διατηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς για δωροδοκίες στα Νησιά Καϊμάν, στα Νησιά Κουκ, στην Ισπανία και την Νότιο Αμερική. Η CIA, η οποία ανέλαβε τα περιουσιακά στοιχεία της χρεωκοπημένης Nugan Hand Bank στην Αυστραλία, χρησιμοποίησε επίσης τον ηθοποιό Τζακ Λορντ [Jack Lord], της διάσημης τηλεοπτικής σειράς Χαβάη 5-0, στο διαφημιστικό της υλικό για να «ανοίξει πόρτες» και να διατηρήσει στενούς δεσμούς με το Στρατηγείο των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, που έχει την έδρα του στην Χαβάη.

Την δεκαετία του 1960 η Bank of Hawaii άρχισε να ανοίγει υποκαταστήματα σε ολόκληρο τον Ειρηνικό: Παλάου, Γκουάμ, Γιάπ, Πονάπε και Κοσράε. Αγόρασε επίσης την Bank of American Samoa και την First National Bank of Arizona και απέκτησε σημαντική επιρροή, αν όχι πλήρη έλεγχο, στις εξής τράπεζες: Bank of New Caledonia, Bank Indosuez (Βανουάτου), National Bank of the Solomon Islands, Bank of Queensland, Bank of Tonga, Bank Indosuez Niugini (Παπούα Νέα Γουινέα), Bank Paribas Polynesia. Η Bank of Hawaii άνοιξε επίσης υποκαταστήματα στην Σούβα, στο Σαϊπάν και στο Τόκιο. Όταν η Μαντλύν Ντάνχαμ συνταξιοδοτήθηκε, το 1986, η τράπεζα είχε αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με τον Τζων  Ουάχι [John Waihee], τον πρώτο γηγενή κυβερνήτη της Χαβάης, που εξελέγη το 1986. Η BBRDW της CIA και μία θυγατρική της, η καναδική Far East Trading Corporation διατηρούσε επίσης στενούς δεσμούς με τον Ουάχι και τον κυβερνήτη Τζωρτζ Αριγιόσι [George Ariyoshi].

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα απεφοίτησε από το ιδιωτικό γυμνάσιο-λύκειο Punahou High School στην Χαβάη, το 1979, και πήγε για σπουδές στο Occidental College, στο Λος Άντζελες, ο Γιουτζίν Γουέλς [Eugene Welch] ήταν ο σταθμάρχης της CIA στην Χαβάη. Το Punachou High School ήταν επίσης το σχολείο στο οποίο φοίτησε ο Αμερικανός γερουσιαστής Χιράμ Μπίνγκαμ [Hiram Bingham] ο 3ος , ο εκ του Κονέκτικατ, ο οποίος λέγεται ότι ήταν ο εμπνευστής του Ιντιάνα Τζόουνς, του κινηματογραφικού χαρακτήρα που έκαναν γνωστό στο κοινό ο Τζωρτζ Λούκας [George Lucas] και ο Στήβεν Σπίλμπεργκ [Steven Spielberg]. Εκείνη την περίοδο η CIA ήταν απασχολημένη με μια μεγάλη εκστρατεία στρατολόγησης συνεργατών, συμπεριλαμβανομένων και συνεργατών εκ κολεγίων, αφότου ο ναύαρχος Στάνσφιλντ Τέρνερ [Stansfiled Turner], διευθυντής της CIA, έλαβε εντολή από τον Πρόεδρο Τζίμυ Κάρτερ να «καθαρίσει» την υπηρεσία λόγων σκανδάλων που είχαν προηγηθεί.

Η οικονομική επιχείρηση της CIA σε Ασία-Ειρηνικό, με βάση την Χαβάη, φαίνεται ότι ήταν πνευματικό τέκνο του αναπληρωτή διευθυντή της CIA, Ρέι Σ. Κλάιν [Ray S. Cline], υπέρμαχο της πρακτικής της δωροδοκίας ισχυρών ανδρών σε ολόκληρο τον κόσμο με μεγάλα ποσά από την υπηρεσία προκειμένου να διασφαλίσει την αφοσίωσή τους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Μομπούτου Σέσο Σέκο του Ζαΐρ, ο βασιλιάς Χουσεΐν της Ιορδανίας, ο Τζιάν κάι-Σεκ της Ταϊβάν, ο στρατηγός Λον Νολ της Καμπότζης, ο Σάχης του Ιράν, ο Σουχάρτο και ο Μάρκος. Αρωγός για την πραγματοποίηση αυτών των επιχειρήσεων ήταν η Μαντλίν Ντάνχαμ, η οποία ήταν υπεύθυνη των μυστικών λογαριασμών της Bank of Hawaii. Το 2008 η Μαντλύν Ντάνχαμ αρνήθηκε όλες τις προτάσεις συνεντεύξεως που της έγιναν από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πέθανε στην Χαβάη δύο ημέρες αφότου ο εγγονός της εξελέγη Πρόεδρος. Με τον θάνατο της Τουτ, τα πρώτα κεφάλαια της ζωής του Μπαράκ Ομπάμα του νεωτέρου, του πατέρα του, της μητέρας του και του θετού του πατέρα πήγαν στον τάφο.

Όταν η μητέρα και ο πατέρας του Ομπάμα γνωρίσθηκαν σε τάξη εκμαθήσεως της ρωσικής γλώσσας στην Χαβάη η CIA είχε ξεκινήσει μια επιθετική μυστική εκστρατεία στην Ασία, η οποία επεδίωκε την πρόκληση σινοσοβιετικού πολέμου και την δολοφονία του Σουκάρνο της Ινδονησίας. Η CIA συμμετείχε επίσης στον επιθετικό μυστικό πόλεμο με τους Σοβιετικούς στην Αφρική, στον ανταγωνισμό για την έλεγχο των νέων ανεξαρτήτων χωρών της ηπείρου. Στον κόσμο της CIA δεν υπάρχουν συμπτώσεις.

 

Πηγή: http://www.veteranstoday.com/2010/08/07/obama%e2%80%99s-cia-pedigree/

Μετάφραση: Σωτήρης Γιαννέλης

 

Ό Γουέιν Μάντσεν (Wayne Madsen) είναι δημοσιογράφος-ερευνητής και συγγραφέας με έδρα την Ουάσιγκτον. Τα τελευταία του βιβλία είναι τα εξής: Jaded Tasks: Big Oil, Black Ops & Brass Plates και Overthrow a Fascist Regime on $15 a Day. Η ιστοσελίδα του είναι WayneMadsenReport.com

https://engymo.wordpress.com

 

[1] Ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Γουέιν Μάντσεν: http://www.waynemadsenreport.com.

[2] Λαός του Πακιστάν. (Σ.τ.Μ.)

[3] Εμπορική Ένωση των χωρών των Άνδεων (Βενεζουέλα, Κολομβία, Εκουαδόρ, Περού, Βολιβία). (Σ.τ.Μ.)

[4] Freedom of Information Act (FOIA) (Νόμος περί ελευθερίας της πληροφορήσεως): Αμερικανικός ομοσπονδιακός νόμος, ο οποίος επιτρέπει την εν συνόλω ή εν μέρει γνωστοποίηση πρώην απορρήτων πληροφοριών της αμερικανικής κυβερνήσεως. (Σ.τ.Μ.)

[5] Το καθεστώς μη επισήμου καλύψεως (NOC) αφορά συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα εντός διαφόρων οργανώσεων και οργανισμών χωρίς να διαθέτουν επίσημη ιδιότητα ως μέλη των μυστικών υπηρεσιών για τις οποίες εργάζονται και οι οποίοι δεν τυγχάνουν κρατικής αρωγής σε περίπτωση που συλληφθούν. (Σ.τ.Μ.)

[6] Βιρμανία ή Μπούρμα είναι η προ του 1989 ονομασία της σημερινής Μιανμάρ. (Σ.τ.Μ.)

[7] Ηφαιστειακή νήσος του νησιωτικού συμπλέγματος Κουκ στον Ειρηνικό Ωκεανό. (Σ.τ.Μ.)

Αρχεία:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License