ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ, Κ. ΓΟΥΡΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ, Κ. ΓΟΥΡΝΑ

Οι άδειες των κρατουμένων είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς, μακροχρόνιους και μαζικούς αγώνες στα κολαστήρια των ελληνικών φυλακών. Δε χαρίστηκε απ' τους εξουσιαστές...

Από το 2011 ως και σήμερα το κράτος αρνείται να δώσει τις νόμιμες άδειες που δικαιούται στον κομμουνιστή επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ πρόσφατα απορρίφθηκε και η αίτηση για χορήγηση αδειών στον αναρχικό επαναστάτη Κώστα Γουρνά. Εναντιωνόμαστε στο καθεστώς εξαίρεσης και την ειδική μεταχείριση των συντρόφων μας. Ο αγώνας για την ελευθερία, εξάλλου, δεν αναγνωρίζει κανένα διαχωρισμό.

Οι πρόσφατες απορρίψεις των αιτήσεων συνοδεύονταν με το σύνηθες πλαίσιο της «τέλεσης νέων εγκλημάτων», της σχέσης και συναναστροφής των έγκλειστων μελών των επαναστατικών οργανώσεων αλλά και την πρωτοεμφανιζόμενη στη μεταπολιτευτική ελλάδα δήλωση μετάνοιας. Να αποκηρύξουν, δηλαδή, τις ιδέες τους, τις επαναστατικές τους επιλογές. Να αποποιηθούν τη στράτευσή τους στον αγώνα. Να δηλώσουν πως η κυριαρχία κατέχει το μονοπώλιο στη βία, αυτή διαφεντεύει, αυτή κάνει κουμάντο. Αποκορύφωμα στην κρατική προσπάθεια περιχαράκωσης και πολιτικής φίμωσης του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα αποτελεί το κλείσιμο της Νομικής Σχολής και η περικύκλωσή της από τα ΜΑΤ στις 14 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα λάμβανε χώρα εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον ίδιο.

Ο δρόμος του αγώνα, όμως, είναι μονόδρομος και οι μετάνοιες και τα πισωπατήματα δε χωράνε.

Περί τρομοκρατίας ο λόγος

Από το Σεπτέμβρη του 2001 μέχρι και σήμερα γινόμαστε μάρτυρες ενός πολέμου που έχει οριστεί από τους κυριάρχους ως πόλεμος κατά της τρομοκρατίας. Στο όνομα αυτού λαμβάνει χώρα ένας αδίστακτος τζόγος που ποντάρει τους αριθμούς των πεσόντων αμάχων στις χώρες της Αφρικής και της Ανατολής. Έτσι διαμορφώνονται οι «νέες τάσεις» διεθνούς εμπορίου ενέργειας, όπλων και ανθρώπων. Γίνεται πλέον σαφής η εικόνα πως οι ίδιες δυνάμεις που δημιουργούν τους πολέμους είναι εκείνες που κανονίζουν το σύγχρονο δουλεμπόριο και τη συνεχώς αυξανόμενη λεηλασία της φύσης.

Το κύριο όμως, μέρος του πολέμου αυτού βρίσκει τα κράτη να οχυρώνονται κατά των καταπιεσμένων με μία επίθεση που διαχέεται σε όλο το κοινωνικό πεδίο. Μια επίθεση με κύρια όπλα την οικονομική ομηρία και εξαθλίωση, την επιτήρηση και τον φόβο, κρατώντας έτσι ολόκληρους λαούς σε έλεγχο και καταστολή.

Ανάμεσα στους καταπιεσμένους του κυρίαρχου οικοδομήματος κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να βαδίζουν τους δρόμους της αντίστασης, του αγώνα και της ελευθερίας. Άνθρωποι που βάζουν την προσωπική ελευθερία και τη ζωή τους ενέχυρο για την Επαναστατική Υπόθεση, για την Κοινωνική Επανάσταση.

Τα συνήθη ονόματα που η κυριαρχία τους βαφτίζει είναι εγκληματίες, «επικίνδυνοι και επικίνδυνες για το κοινό καλό», τρελοί και τρελές, τρομοκράτες και τρομοκράτισσες. Αλλά, «ποιών η δικαιοσύνη το δίκιο θα δικάσει;». Έτσι, η κυριαρχία επιδίδεται ανά τους καιρούς και τις καταστάσεις σε διώξεις και φυλακίσεις (στις περιπτώσεις των συντρόφων Δ. Κουφοντίνα και Κ. Γουρνάακόμα και συγγενικών τους προσώπων), αρπαγές-απαγωγές, εξαφανίσεις και δολοφονίες, ανακριτικά βασανιστήρια και ισόβια ομηρία στα κελιά της δημοκρατίας, αποδόμηση της πολιτικής υπόστασης των αγωνιστών και αγωνιστριών, διαπόμπευση και δημόσιο εξευτελισμό προσπαθώντας να σώσει ό,τι απομένει από το κύρος και την παντοδυναμία της απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους.

Διαχρονικά ο σκοπός της τιμωρίας σχετίζεται με τον παραδειγματισμό, την εκδίκηση και τον έλεγχο, κατέχοντας εξέχουσα θέση στο κρατικό οπλοστάσιο. Τότε κρατούνταν δέσμιοι ολόκληροι πολιτισμοί με τον φόβο της γκιλοτίνας, σήμερα εκβιάζονται τα κινήματα και οι αγώνες των καταπιεσμένων με την πολύχρονη-ισόβια ομηρία των κοινωνικών αγωνιστών. Έτσι, βρίσκονται σε καθεστώς αιχμαλωσίας για 32 χρόνια άνθρωποι σαν τον Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπντάλα, Λιβανέζο αγωνιστή της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Στεκόμαστε δίπλα στους φυλακισμένους αγωνιστές και στις φυλακισμένες αγωνίστριες, κομμάτι από τον αγώνα μας. Σκοπός της αλληλεγγύης μας δεν είναι να γράφει καταγγελίες, ούτε να συνεργάζεται με (μη) κυβερνητικές οργανώσεις και ανθρωπιστικά δίκτυα. Η αλληλεγγύη μας οργανώνεται από τους καταπιεσμένους και τις καταπιεσμένες, τους εξεγερμένους και τις εξεγερμένες.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΧΑΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙΤαμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

 

από @@@ 31/01/2017 1:16 μμ.


Γράφει το κείμενο: "... Έτσι, η κυριαρχία επιδίδεται ανά τους καιρούς και τις καταστάσεις σε διώξεις και φυλακίσεις (στις περιπτώσεις των συντρόφων Δ. Κουφοντίνα και Κ. Γουρνά ακόμα και συγγενικών τους προσώπων),..."

Να υπενθυμίσω στο Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών ότι, εκτός από τα συγγενικά πρόσωπα των Δ. Κουφοντίνα & Κ. Γουρνά, διώξεις και φυλακίσεις έχουν δεχτεί επίσης συγγενικά πρόσωπα της οργάνωσης Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς (Σ.Π.Φ). Θυμίζω επίσης ότι στην μεγάλη Απεργία Πείνας του μεγαλύτερου μέρους των πολιτικών κρατουμένων (Άνοιξη 2015) αίτημα των μελών της Σ.Π.Φ. που συμμετείχαν ήταν η απελευθέρωση των συγγενικών τους προσώπων. Παρόλα αυτά, χρειάστηκε και άλλη μια απεργία πείνας ενός από τα συγκεκριμένα προφυλακισμένα συγγενικά πρόσωπα της Σ.Π.Φ. για την τελική τους απελευθέρωση.

από @ 01/02/2017 2:11 μμ.


πολύ σωστή η υπενθύμηση προς το Ταμείο.Η επιλεκτική αναφορά και η επιλεκτική αλληλεγγύη δημιουργεί μισούς αγώνες και οι διαχωρισμοί βολεύουν τους εχθρούς μας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License