Βέρνη, Ελβετία: Επίθεση με μπογιές σε φυλακή και μπάτσους

https://gr-contrainfo.espiv.net/2017/01/31/bern-farbe-gegen-knast-und-bullen/

Το Σάββατο 21 Γενάρη 2017, σε πλήρη απόρριψη όλων των φυλακών, μαρκάραμε με μπογιές την περιφερειακή φυλακή της Βέρνης. Στον γυρισμό μετά τη δράση, ένα βανάκι των μπάτσων έκανε το λάθος να μας πάρει στο κατόπι, μα τράπηκε σε οπισθοχώρηση με το που δώσαμε αποφασιστική απάντηση. Η ενέργειά μας έγινε σ’ ένδειξη αλληλεγγύης στην παγκόσμια μέρα δράσης για τρανς αιχμάλωτxς, και στο κάλεσμα για στήριξη της ομάδας Επαναστατικός Αγώνας στην Ελλάδα.

Μέρα δράσης για τρανς αιχμάλωτxς
Στις 22 Γενάρη καλείται για δεύτερη φορά η παγκόσμια μέρα δράσης αλληλεγγύης σε τρανς αιχμάλωτxς. Τις διερευνητικές ματιές, τη σιχασιά, την απομόνωση, τις παρενοχλήσεις και τη σεξουαλικού περιεχομένου βία τις εισπράττουν διπλά τα τρανς άτομα στις φυλακές, δεδομένων και των υλικών και συναισθηματικών περιορισμών στο κυριολεκτικό κλουβί, το οποίο δεν αφήνει καμία οδό διαφυγής. Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από πλευράς τρανς αιχμαλώτων και υποστηρικτών τους σε διεθνές επίπεδο. Είναι ένας τρόπος για όσxς είναι εκτός των τειχών να θυμηθούν όσxς βρίσκονται πίσω από τα σίδερα, να τους δείξουν αλληλεγγύη και να γνωστοποιήσουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι τρανς αιχμάλωτxς. Επίσης, είναι ένας τρόπος για τxς εντός των τειχών να υψώσουν τη φωνή τους και να οργανωθούν από κοινού.

Μέρα δράσης για τον Επαναστατικό Αγώνα
Για τις 21 Γενάρη καλέστηκε παγκόσμια μέρα δράσης αλληλεγγύης στxς αιχμάλωτxς του Επαναστατικού Αγώνα. Όσο κι αν θέλουν να πιστεύουν οι Αρχές ότι με το να φυλακίζουν αναρχικούς και αναρχικές μπορούν να εξαλείψουν τον (ένοπλο) αγώνα, κάνουν λάθος. Σε πλήρη συνενοχή, εντός ή εκτός των φυλακών, εμείς παλεύουμε για έναν κόσμο απαλλαγμένο απ’ την κυριαρχία. Γι’ αυτό και δεν εναποθέτουμε καμιά ελπίδα σε αριστερά κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που ενδιαφέρεται μόνο για την κοινωνική ειρήνευση, και γι’ άλλη μια φορά μέσα απ’ τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και του γιου της, όπως και με τη μεταχείριση αναρχικών κρατουμένων, αποκάλυψε τ’ αληθινό του πρόσωπο.

Αλληλεγγύη στο πρόσωπο όλων των αναρχικών και άλλων πολιτικών κρατουμένων, που έχουν απαχθεί και ριχτεί στη φυλακή.

στα γερμανικά | αγγλικά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License