Βίαια επεισόδια στο Μπέρκλεϊ – Φοιτητές ακύρωσαν ομιλία φασίστα υποστηρικτή του Τραμπ

ΒΙΝΤΕΟ RIOT: Violent Protest Erupts at UC Berkeley Over 'Alt-right' Breibart Speaker Milo Yiannopoulos https://www.youtube.com/watch?v=E6gl-iHb1gA

        Bίαια επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία σημειλώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί ομιλία του ακροδεξιού υποστηρικτή του Τραμπ  Μίλο Γιαννόπουλος. 

Ο Mίλο Γιαννόπουλος είναι υπεύθυνος της ακροδεξιάς ιστοσελίδας Breitbart News που στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ. είναι γνωστός για τις ακραίες απόψεις του κατά του Ισλάμ, της πολιτικής ορθότητας και του φεμινιστικού κινήματος.

 Διαδηλωτές – κυρίως φοιτητές – αντέδρασαν έντονα όταν έμαθαν ότι ο Γιαννόπουλος θα μιλήσει στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.             RIOT: Violent Protest Erupts at UC Berkeley Over 'Alt-right' Breibart Speaker Milo Yiannopoulos     https://www.youtube.com/watch?v=E6gl-iHb1gA      ..    Στις εστίες του Πανεπιστημίου οργανώθηκαν διαδηλώσεις που κατέληξαν σε επεισόδια. «Έξω από το Πανεπιστήμιό μας, κάθαρμα ναζί», ήταν το βασικό σύνθημα. 

Κάποιοι φοιτητές έσπασαν τα τζάμια στα παράθυρα της αίθουσας που θα δινόταν η ομιλία και άναψαν φωτιές. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους φοιτητές με αποτέλεσμα πολλοί να τραυματιστούν.


Το Πανεπιστήμιο αναγκάστηκε να ακυρώσει την ομιλία.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής στρατηγικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ήταν ο προηγούμενος επικεφαλής της ακροδεξιάς σελίδας Breitbart News.

«Ενοχλώ τις φεμινίστριες και τους τύπους του «Black Lives Matter» πιθανότατα τόσο όσο και ο ίδιος ο Τραμπ, ειδικά στα πανεπιστήμια. Οπότε, κυνήγησαν το «επόμενο καλύτερο» που βρήκαν, πιστεύοντας πως μπορούν να με τρομάξουν. Λοιπόν, δεν με τρομάζουν και θα συνεχίσω να δίνω ομιλίες στα πανεπιστήμια μέχρι να πεθάνω», ήταν η αντίδραση του Μίλο Γιαννόπουλος.  

«Δεν θέλουν να συζητάμε γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν. Δεν είναι υπέρ τους τα δεδομένα και εδώ και 30 χρόνια η Αριστερά κάνει μπούλινγκ σε ανθρώπους για να σιωπήσουν, βρίζοντάς τους, τόσο που εκείνη έχει ξεχάσει να συζητά». 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License