ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ "ΑΡΓΥΡΕΣ ΛΟΓΧΕΣ" ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥ ΝΕΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ

Τεράστια πλήθη κατέκλυσαν για έκτη συνεχή μέρα την πλατεία Νίκης στην πρωτεύουσα, ενώ ένα τεράστιο λέηζερ πρόβαλλε τα συνθήματα: «μην τα παρατάτε» και «παραίτηση» στο κυβερνητικό κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του πρωθυπουργού.

 

Στους δρόμους και πάλι οι Ρουμάνοι παρά την απόσυρση του διατάγματος για τη διαφθορά

 

Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους σ’ ολόκληρη τη Ρουμανία, μολονότι η κυβέρνηση της χώρας απέσυρε το αμφιλεγόμενο διάταγμα που είχε ανάψει το φιτίλι της λαϊκής οργής.

Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση είχε αποσύρει νωρίτερα το διάταγμα, το οποίο επέτρεπε σε πολιτικούς αξιωματούχους να αποφύγουν την άσκηση διώξεων για κατηγορίες διαφθοράς.

Όμως οι διαδηλωτές διαφωνούν και με την αναθεωρημένη εκδοχή του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να κατατεθεί στη βουλή. Ορισμένοι, μάλιστα, καλούν σε παραίτηση την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σόριν Γκριντεάνου.

Τέτοιου εύρους κινητοποιήσεις έχει να δει η Ρουμανία από την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος Τσαουσέσκου το 1989

Η απόφαση απόσυρσης του νομοσχεδίου επιβεβαιώθηκε χθες σε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στο Βουκουρέστι. Αλλά οι διαδηλωτές ανησυχούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να κατεβάσει ένα αναθεωρημένο νομοσχέδιο, που θα μπορούσε να περάσει από τη βουλή.

Τεράστια πλήθη κατέκλυσαν για έκτη συνεχή μέρα την πλατεία Νίκης στην πρωτεύουσα, ενώ ένα τεράστιο λέηζερ πρόβαλλε τα συνθήματα: «μην τα παρατάτε» και «παραίτηση» στο κυβερνητικό κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του πρωθυπουργού.

«Η κυβέρνηση οργανώνεται απ’ την κορυφή προς τα κάτω με δομές που θυμίζουν μαφία κι εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο», είπε η διαδηλώτρια Πορφίρα Πόπο στο Associated Press.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση καταγγέλλει απόπειρα ανατροπής της: ο επικεφαλής του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Λίβιου Ντράγκνεα, ισχυρίστηκε πώς «εάν συνεχιστούν οι διαδηλώσεις και μετά την απόσυρση του διατάγματος, είναι σαφές πως πρόκειται για σχέδιο που καταρτίστηκε μετά τις εκλογές» του Δεκεμβρίου.

Ο Ντράγκνεα είναι ένας από τους πολιτικούς που θα «επωφελούνταν» από το διάταγμα, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί δίκη που θα ξεκινούσε στις 31 Ιανουαρίου – την ίδια μέρα που υιοθετήθηκε το διάταγμα.

Καμιά σχέση με λαϊκό κίνημα δεν έχουν αυτές οι πρόσφατες διαδηλώσεις στο Βουκουρέστι. Αφορμή …θεόσταλτη υπήρξε  για κάποιους το διάταγμα  για  τη διαφθορά από τη νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση  και ο…λαϊκός ξεσηκωμός για την απόσυρσή του. Είχαν και έχουν δεκάδες άλλους ουσιαστικούς λόγους, για να ξεσηκωθούν οι Ρουμάνοι . Και δεν το έκαναν ακόμα. Ελπίζουμε να συμβεί αργότερα.

΄Οσο κι αν η ανάπτυξη σήμερα είναι ραγδαία στη χώρα, που άφησε πια πίσω της  την πάμπτωχη δεκαετία του ΄90, όμως, δεν απέφυγε και τούτη τις παγίδες της Οικονομίας της Αγοράς και τις κομπίνες, που έστησε το παγκόσμιο, ανήθικο τραπεζικό σύστημα και στην αγορά της Ρουμανίας. Και θα εξηγήσουμε  σε ποια φουρτουνιασμένα πελάγη πλέει αυτή την ώρα  η οικονομία σε  μια  χώρα που ο Τσαουσέσκου την άφησε με μηδενικό (0) χρέος. Μοναδικές «περιπτώσεις» μαζί με τη Λιβύη στον κόσμο ολόκληρο!

΄Αναυδος μένει κανείς που γνώριζε το Βουκουρέστι αμέσως μετά την πτώση του καθεστώτος Τσαουσέκου,  αν το επισκεφτεί σήμερα . Πανάκριβα τζιπ με… φιμέ τζάμια και με πολλά άλογα μηχανής, καινούρια μοντέλα αυτοκινήτων, αγοράς αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, κυκλοφορούν στην κεντρική λεωφόρο Μακγιέρου στη πιάτσα Ρομάνα, την Κάλεα Βικτόριεϊ και τη Στέφαν Τζεμάρε.  Σαράβαλο ή έστω 10αετίας αμάξι, δύσκολα να συναντήσεις σήμερα στο Βουκουρέστι. Στη δεκαετία του ΄90, στα 10 αμάξια, τα 8 ήταν παλιά Ντάτσια της ρουμάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας (σήμερα την πήρε η Ρενό). Ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ κατάμεστα, όλες τις ώρες της ημέρας.  Πολυτελή «ΜΟΛ» στο Κοτροτσένι και τη Μπανεάσα, κόβουν την ανάσα από την πολυτέλεια, αφού πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν τα συναντά κανείς. Και τα περίφημα εκείνα γκρίζα «μπλοκ» με τα αναρίθμητα  διαμερίσματα στο καθένα, άβαφα και παρατημένα παλιότερα, ορθώνονται  σαν καινούρια σήμερα με πολύχρωμα βαψίματα και ακριβές επισκευές.

Κι αναρωτιέται ο αδαής περί τα οικονομικά επισκέπτης. Πού διάβολο βρήκαν ξαφνικά τόσα λεφτά οι Ρουμάνοι, όταν λίγα χρόνια πριν, ένα μέσος μισθός 8άωρης, σκληρής δουλειάς ήταν λιγότερος απ 800 λέι (περίπου 200 ευρώ); Καθόλου δύσκολη  η απάντηση.

Η …Περέους,  η ΄Αλφα, η Γιούρομπανκ και οι λοιπές ελληνικές τράπεζες, που κατείχαν μέχρι πρόσφατα  το μεγαλύτερο μερίδιο της τραπεζικής αγοράς στη Ρουμανία, έκαναν… καλά τη δουλειά τους. ΄Όπως και με την Ελλάδα, φόρτωσαν με  εύκολα  στεγαστικά, καταναλωτικά και εορταστικά θαλασσοδάνεια τη χώρα από τη μια ως την άλλη άκρη, έτσι που σήμερα, σπάνια να συναντήσεις Ρουμάνο να μην έχει στην πλάτη του 2 και 3 επαχθή τέτοια δάνεια. Και τα πληρώνει ο Ρουμάνος. «Κάνει το σκατό του παξιμάδι», αλλά τα εξοφλεί. «Κόκινα δάνεια» λίγα έχει (ακόμα) η Ρουμανία.  

Να, γιατί λέμε πως είναι περίεργο και εκ του πονηρού, που ξαφνικά κατέβηκε ο κόσμος και μάλιστα  σε λίγες μέρες μέσα στο πεζοδρόμιο, για να αγωνιστεί, για  μη βγει έξω ο αντίστοιχος Ρουμάνος …«Τσοχατζόπουλος»!  Και δεν έκαναν πρωτύτερα και ποτέ το ίδιο και μάλιστα  σε τέτοια συχνότητα για τα εκατοντάδες «φίδια που τον ζώνουν». Και ειδικά να αγωνιστεί για  «σεισάχθεια», που, όπως είπαμε, σήμερα το ασήκωτο  βάρος των δανείων είναι το υπ΄αριθ. 1 οικονομικό-κοινωνικό  πρόβλημα των πολιτών της χώρας.  

 Να η αλήθεια. Μια Δεξιά-Ακροδεξιά ρουμάνικη φράξια με «αχυρανθρώπους» του δικτάτορα Πούτιν, κινεί τα νήματα της τάχα μου πρόσφατης λαϊκής εξέγερσης.  Οι «προχτεσινές» εκλογές  στη Ρουμανία, έστειλαν τους σοσιαλιστές στην εξουσία, κάτι που η  σκληρή ρουμανική Δεξιά και ο ίδιος ο επίσης δεξιός πρόεδρος Κλάους Βέρνερ Γιοχάνι  δε συγχωρούν.

Τα ποσά που διέθεσε τόσο στη Ρουμανία, όσο και στη Μολδαβία ο Ρώσος δικτάτορας παραμονές των εθνικών τους εκλογών,  ήταν τεράστια. Πακτωλός από ρούβλια έρευσε και στις δύο χώρες. Στη Μολδαβία κέρδισε το παιχνίδι. Το ρωσόφιλο, εθνικιστικό κόμμα, έγινε κυβέρνηση. ΄Οχι όμως και στη Ρουμανία. Εκεί η Δεξιά-Ακροδεξιά και φίλα προσκείμενη στο δικτάτορα, αφού με δικά του λεφτά διεξήχθη ο προεκλογικός της αγώνας,  απέτυχε παταγωδώς.

 Ο «Τσάρος της Ρωσίας» ετοιμάζεται  να ξεκινήσει επιχειρήσεις στην Υπερδνειστερία και τη Μολδαβία με στόχο να κάνει την περιοχή μα νέα Ουκρανία. Οι πρόσφατες αναζωπυρώσεις των συγκρούσεων στην Αν. Ουκρανία με δεκάδες νεκρούς, δείχνουν πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στους νέους σχεδιασμούς  του δικτάτορα.  Η αναγκαστική ανοχή που θα  επιδείξει ο ακροδεξιός, ρατσιστής και τραμπούκος πρόεδρος της Αμερικής, τώρα που είναι ακόμα αρχή, αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία του «Τσάρου» να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις του, πιθανότατα την ΄Ανοιξη.

Μόνο που η  Ρουμανία δεν είναι Μολδαβία. Αν εξαιρέσει κανείς τα 3 εκατομμύρια Ούγγρους, που ζουν στην Τρανσυλβανία, ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι ομοιογενής και συμπαγής. Η εθνική της ιστορία τονίζει μάλιστα με έπαρση και  σε όλους τους τόνους, που η χώρα  είναι η περίφημη  Βλαχία (Βλαχ=λατινόφωνος). Η «Νέα Ρώμη», που οι κάτοικοί της δεν αναμείχθηκαν ποτέ με τους Σλαύους και κράτησαν ολοζώντανη  την παραδοσιακή, λατινική  γλώσσα των ρωμαϊκων λεγεώνων από τις οποίες κατάγονται.

Ο ρουμανικός εθνικισμός «σπάζει κόκαλα». Γι΄ αυτό επισημαίνουμε πως θα είναι η   πρώτη χώρα που θα αρπάξει από το λαιμό τους Ρώσους. Η ιστορική Βεσσαραβία (Μπασαράμπ), η σημερινή Μολδαβία, είναι ρουμανική. Καμιά ιστορική  σχέση με τους Ρώσους. Η κατάληψη της Μολδαβίας και της παράνομα   αποσχισμένης με εθνικιστικό τσαμπουκά Υπερδνειστερίας, θα θεωρηθεί κατάληψη ρουμανικών  εδαφών. ΄Ετσι διδάσκονται όλοι οι  Ρουμάνοι «εξ απαλών ονύχων» στην  παραδοσιακή, σχολική τους Ιστορία. Και δε θα  επιτρέψουν, αντίθετα με τους Ουκρανούς, να χαθεί ούτε σπιθαμή απ΄ αυτά τα εδάφη.

Ο Ρώσος δικτάτορας το γνωρίζει πως εδώ θα τα βρει σκούρα. Δεν υπάρχουν ερείσματα εθνοτικά, όπως στην Αν.Ουκρανια, για να στηριχτεί πάνω τους και να δημιουργήσει τα γνωστά τετελεσμένα. Ο μόνος τρόπος που του απομένει, είναι η γνωστή  μέθοδος  της διάσπασης της εθνικής ενότητας  με τη  δημιουργία  μορφών αντεπανάστασης κατά της νόμιμης εξουσίας, τύπου  «Μεϊντάν» στο Κίεβο. ΄Ηδη το «τημ» των Ρουμάνων, ακροδεξιών αχυρανθρώπων του ,έχει συγκροτηθεί εδώ και πολύ καιρό . Είναι η γνωστή  σε όλη την Ευρώπη  λαϊκιστική Ακροδεξιά.

Η ίδια μέθοδος του δικτάτορα , όπου εφαρμόστηκε, πέτυχε απόλυτα.  Ουκρανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία ήταν οι χώρες που δοκίμασε  ο Ρώσος δικτάτορας  τέτοιες "μαϊμού"  λαϊκές εξεγέρσεις. Σ΄αυτές  για πρώτη φορά πρόσφατα δοκιμάστηκε η ισχύς και η αποτελεσματικότητα των «αργυρών λογχών» (διάβαζε ρούβλια).

Και όντως αποδείχτηκαν ισχυρές. Ακροδεξιά  στη Γαλλία, Ποντέμος στην Ισπανία, Κίνημα πέντε αστέρων στη Ιταλία, «δραχμιστές» της Ελλάδας  ήταν και είναι τα κομματικά μορφώματα που ανέδειξε η συμβολή του Ρώσου δικτάτορα στην Ευρώπη. Με την οικονομική υποστήριξή του μικρές και ασήμαντες λαϊκιστικές ομάδες, αναγορεύτηκαν σε ρυθμιστές, σε αξιόλογες πολιτικές δυνάμεις στις παραπάνω χώρες.

 Ο «Τσάρος» αναπαράγει τώρα και στη Ρουμανία τις ίδιες συμπεριφορές. Με 100 χιλιάδες κόσμο στους δρόμους της ίδιας…επανασταστικής ακεραιότητας και  συμπεριφοράς ,όπως των Αγανακτισμένων του Συντάγματος, οπαδών εν πολλοίς του ΣΥΡΙΖΙ-ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, προσπαθεί κι εδώ να πετύχει ό,τι σημαντικό πέτυχε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αλλά δεν  μπορεί, όμως, να μην έχει υπόψη του  ο δικτάτορας Πούτιν πως η Ρουμανία είναι μια άκρως εθνικιστική  χώρα. Αν χτες κατέβηκαν 100-150.000 στους δρόμους, εν αγνοία του πλήθους πως είναι ενεργούμενα των Ρώσων,  οι τελευταίες πρόσφατες διαδηλώσεις των εθνικιστών  στο Βουκουρέστι με σύνθημα «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΣΑΡΑΜΠΠ» (μήνυμα ισχυρό στους Ρώσους)  ήταν απείρως πιο δυναμικές και αριθμητικά υπέρτερες.

Οπότε, το σίγουρο είναι πως εδώ θα τα  βρεί  μπαστούνια  ο «Τσάρος». Η περιοχή πάνω από το Δούναβη, ήταν από παλιά ο τάφος της δύναμης του ιμπεριαλισμού, από την εποχή των Δακών και των Ρωμαίων. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται και όχι ως φάρσα που νομίζουν οι αφελείς. Αλλάζουν πρόσωπα, εποχές. Κίνητρα, αποτελέσματα-συνέπειες είναι ακριβώς ίδια

Γράφαμε για τις εθνικιστικές αυτές  κινητοποιήσεις των Ρουμανάνων σστις 26 Οκτώβρη 2016.

 

«Αφήσαμε τη διακυβέρνηση του κόσμου στα χέρια των χειρίστων. Και όχι μόνο σήμερα. Ανέκαθεν  η ανθρωπότητα κυβερνάται ή από ανόητους και ανίκανους  ή από εγκληματικές φυσιογνωμίες.

Αυτή την ώρα, παρανοϊκά άτομα με επιρρέπεια  στο έγκλημα, που ηδύνονται στο αίμα και τον όλεθρο, έχουν αναλάβει τα πόστα της διακυβέρνησης χωρών με πυρηνικό οπλοστάσιο. Οι δικτάτορες της Ρωσίας και της Β. Κορέας   είναι πρώτοι στη λίστα του κακού.

Και δεν απειλούν απλώς. Ο  δικτάτορας Πούτιν  έχει αναλάβει  προ πολλού   εγκληματική  δράση, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Συρία. Και ήδη προετοιμάζει και άλλες όμοιες άφρονες και αιματηρές  επεμβάσεις στη Βαλτική, αλλά και κοντά στη…γειτονιά μας.

Το περασμένο Σάββατο στο Βουκουρέστι πραγματοποιήθηκε  εντυπωσιακή διαδήλωση  εθνικιστών με αίτημα την επιστροφή της Βεσσαραβίας    (Basarabia στα Ρουμάνικα)  . Ακροδεξιοί, Ναζί, αλλά και ανεγκέφαλοι υπερπατριώτες Ρουμάνοι σε ένα πρωτοφανές εθνικιστικό ξέσπασμα- παραλήρημα ,απαιτούσαν εδώ και τώρα την ένωση της Μολδαβίας με τη μητέρα Ρουμανία.

Στο μεταξύ, μέσα στη Μολδαβία,  εδώ και πολύ καιρό, έχει ξεσπάσει ένας πραγματικός εμφύλιος μεταξύ εκείνων που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρώσοι και όσων υποστηρίζουν πως είναι Ρουμάνοι. Η ρώσικη και η ρουμανική γλώσσα που μιλιέται επίσημα από τους κατοίκους, είναι πέρα από «κόκινο πανί» και πιστοποιητικό  ταυτότητας για τις δυο εθνότητες.

Υποκινητής όλης αυτής της αναστάτωσης, που έχει πλέον εξελιχθεί σε   έκρυθμη κατάσταση και στο Βουκουρέστι και στο Κισινάου είναι ασφαλώς ο δικτάτορας της Ρωσίας, ο οποίος είναι πλέον ή σίγουρο πως θα παίξει και στη Μολδαβία το ίδιο αισχρό παιχνίδι που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε  στην Αν.Ουκρανία. Η μέθοδός τους είναι γνωστή. Αφού θα προκαλέσει  αιματηρό εμφύλιο στην πάμπτωχη Μολδαβία, θα βάλει τους αυτοαποκαλούμενους Ρώσους εθνικιστές  της μικρής χώρας να ζητήσουν βοήθεια από τη μάνα Ρωσία και ο δρόμος για εισβολή θα έχει ανοίξει.

Από την άλλη, ο Τραμπ   φλέγεται να εγκατασταθεί στο Λευκό οίκο, για να ξεκινήσει την εφαρμογή του ακροδεξιού του προγράμματος που δεν περιορίζεται απλώς στην εκδίωξη και το κυνηγητό των «λαθρό», αλλά και στη χρήση πυρηνικών όπλων . Και θα μπορούσε να το κάνει, δοθέντος πως δε διαθέτει ίχνος ηθικής συνείδησης  και λογικής.

Πούτιν και Τράμπ είναι δυο αιμοβόρα  θηρία με όψη ανθρώπου. Θα αιματοκυλήσουν την υφήλιο, αν δεν προφτάσουμε. Και ως φαίνεται, η ανθρωπόμαζα δεν είναι διατεθειμένη  να αφήσει την παραλυτική ακινησία του καναπέ   και τη χαύνη που τη διακατέχει. Οι ακτιβιστές, οι άνθρωποι που αγωνίζονται από διάφορα μετερίζια για την παγκόσμια ειρήνη είναι και λίγοι, αλλά  και οι εκκλήσεις τους δεν εισ-ακούονται, αφού δεν διαθέτουν βήμα να τις προωθήσουν.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ. ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

από ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ (Homo-Naturalis.gr) 07/02/2017 6:51 μμ.


 

 

Η ΜΟΣΧΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗ Ο Πούτιν ζήτησε από τη ρωσική πολεμική αεροπορία να είναι «έτοιμη για πόλεμο»

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, μετά τον «αιφνιδιαστικό έλεγχο» που διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η εντολή του ρώσου προέδρου αποσκοπεί στο να ελεγχθεί το ετοιμοπόλεμο των στρατευμάτων, των οπλικών συστημάτων και των υπηρεσιών, ώστε να μην πιαστεί στον ύπνο η άμυνα της χώρας, μεταδίδει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, είπε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Ηγέτη των Ενόπλων Δυνάμεων ένας αιφνιδιαστικός έλεγχος των δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας άρχισε να αξιολογεί την ετοιμότητα των στρατιωτών και των αρμόδιων υπηρεσιών να διεξάγουν μάχιμες εκπαιδευτικές αποστολές», ανέφερε.

Οι προετοιμασίες αυτές έρχονται σε μια περίοδο που εντείνονται οι ανησυχίες για τις εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και ορισμένων απ’ τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταδικάσει τις στρατιωτικές εκστρατείες της Μόσχας, αλλά δέχεται έντονη κριτική για τις σχέσεις που θέλει να αναπτύξει με τη ρωσική ηγεσία, ενώ οι σχέσεις της Ρωσίας με ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί.

Η Μόσχα ζεσταίνει το τελευταίο διάστημα την πολεμική της μηχανή σε πολλά μέτωπα, από τα δυτικά και νοτιοδυτικά σύνορά της μέχρι την Αρκτική. Ενώ αποκάλυψε τα σχέδιά της να ενισχύσει φέτος τις ένοπλες δυνάμεις της με 900 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, 170 αεροσκάφη, πέντε στρατηγικά βομβαρδιστικά, οκτώ πολεμικά πλοία, τρία νέα υποβρύχια και δύο φρεγάτες για το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας παραμένουν ουσιαστικά ασθενέστερες απ’ τις αντίστοιχες νατοϊκές, αλλά κερδίζουν τεχνολογικό έδαφος υπό τη στιβαρή καθοδήγησή τους από τον Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ιγκόρ Σουτιάγκιν, ερευνητή της λονδρέζικης δεξαμενής σκέψης Royal United Services Institute, ο ρωσικός στρατός μπορεί να μην είναι ο ισχυρότερος του κόσμου, αλλά η αποτελεσματικότητά του αυξάνεται διαρκώς, εν μέρει επειδή ο Πούτιν έχει τα ηνία του.

«Η έλλειψη περιορισμών τον φέρνει σε καλύτερη θέση μάχης απ’ τους αντιπάλους του», λέει. «Είναι ισχυρότερος επειδή αν θελήσει να τον χρησιμοποιήσει ο Πούτιν δεν θα ζητήσει από κάποιον άλλον συμβουλές. Δεν χρειάζεται να πάει στη βουλή ή στο Καπιτώλιο για να πάρει έγκριση..»

Δε στέγνωσε το χτεσινό «μελάνι» μας στην ανάλυση για τα σχέδια του δικτάτορα Πούτιν (με αφορμή τις διαδηλώσεις στη Ρουμανία), το πιθανότερο στην Υπερδνειστερία ή και τη Βαλτική ακόμα, και έχουμε σήμερα από τα διεθνή πρακτορεία την επιβεβαίωση πως ο «Τσάρος» ζεσταίνει την πολεμική του μηχανή!

Ζούμε τη χειρότερη συγκυρία για την ανθρωπότητα. Ούτε την περίοδο του αποκαλούμενου «ψυχρού πολέμου» δεν είχε φτάσει ο συναγερμός σε τέτοιο «κόκινο». Συνέπεσαν να εξουσιάζουν  οι…πλανήτες δυο άκρως επικίνδυνων  και παρανοϊκών ηγετών υπερδυνάμεων.

Τραμπ και Πούτιν είναι ο απόλυτος εξευτελισμός της έννοιας "εξουσία" και  του παραλογισμού της . Ταυτόχρονα ο τρόπος διαχείρισής της σηματοδοτεί  τη νεκρανάσταση στον αιώνα μας ενός άκρατου, ιστορικά απρόσμενου και σφόδρα επικίνδυνου  εθνικισμού. Το  συγκεκριμένο  δίδυμο της αφροσύνης και της εγκληματικής άσκησης μιας ολοκληρωτικής εξουσίας, αποτελεί τον υπ΄αριθ. 1 κίνδυνο  για την παγκόσμια ειρήνη.

΄Οσο μένουν στις θέσεις τους τα ανθρωπόμορφα και αιμοδιψή αυτά θηρία, κανείς δεν έχει το δικαίωνα να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.  Από «χτες» όφειλαν οι πολιτικοί  ακτιβιστές να είναι στους  παγκόσμιους δρόμους.  Να έχουν καταλάβει τις πρεσβείες ων δύο χωρών σε όλες τις χώρες του κόσμου με αίτημα την απομάκρυνση των  «αγγέλων» του  νέου Αρμαγεδώνα.


Ζούμε τη χειρότερη συγκυρία για την ανθρωπότητα. Ούτε την περίοδο του αποκαλούμενου «ψυχρού πολέμου» δεν είχε φτάσει ο συναγερμός σε τέτοιο «κόκινο». Συνέπεσαν να εξουσιάζουν  οι…πλανήτες δυο άκρως επικίνδυνων  και παρανοϊκών ηγετών υπερδυνάμεων.

Δεν ειμαι πουτινικος, αλλα οχι και να παίρνουμε θέση στη σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρώσσίας υπερ του πρώτου. Εγώ λέω να ειμαστε εχθροι και των δυο.

ΠΟΛΥΤΡΟΠΕ ΣΤΡΙΒΕ...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License