Εισήγηση της βιβλιοπαρουσίασης «Αναμνήσεις τρομοκρατισσών»

(Το ξανανεβάζουμε γιατί στη προηγούμενη ανάρτηση δεν λειτουργούσε το link)

(Το ξανανεβάζουμε γιατί στη προηγούμενη ανάρτηση δεν λειτουργούσε το link)

 

Στην  παρακάτω επισύναψη βρίσκεται  η εισήγηση της παρουσίασης του βιβλίου «Αναμνήσεις τρομοκρατισσών» από το μεταφραστή του βιβλίου Φίλιππα Κυρίτση. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε Αγρίνιο (κατάληψη Apertus) και Γιάννενα (ελευθεριακό εργαστήρι F451) στις 27 & 28 Ιανουάριου αντίστοιχα (διοργάνωση «βιβλία ανομίας»).

Το βιβλίο αποτελεί μια έκδοση του Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών.

Αρχεία:

από @@ 10/02/2017 2:40 μμ.


πολύ καλή η εισήγηση του Φ.Κυρίτση.Ενα πράμα θέλω να επισημάνω μόνο για να μην γίνεται παραπληροφόρηση.Στο τέλος αναφέρει τα ονόματα των συντροφισσών που βρίσκονται αιχμάλωτες  στις φυλακές ως "τρομοκράτισσες" και λέει οτι τα έσοδα απο τήν εκδήλωση θα διατεθούν προς οικονομική στήριξη τους.Δεν διευκρινίζει ομως οτι οι συντρόφισσες Ολγα Οικονομίδου και Αγγελική Σπυροπούλου δεν στηρίζονται απο το Ταμείο Φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών.

από Φ 11/02/2017 4:35 μμ.


Δεν τις αποκαλεί τις 4 φυλακισμένες  τρομοκράτισσες αλλά αναφέρει ακριβώς «θεωρούμενες από το κράτος τρομοκράτισσες».  Επίσης δεν λέει « τα έσοδα απο τήν εκδήλωση θα διατεθούν προς οικονομική στήριξη τους» αλλά λέει «Τα λεφτά που μαζεύονται από τις πωλήσεις αυτού του βιβλίου, πηγαίνουν αποκλειστικά στις φυλακισμένες και στους φυλακισμένους επαναστάτες, που το κράτος θεωρεί τρομοκράτισσες και τρομοκράτες, μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών.» Το ποιους στηρίζει ή όχι το Ταμείο είναι δουλεία του ίδιου του Ταμείου και των φυλακισμένων αγωνιστών /τριών. Ο Κυρίτσης δεν έχει καμιά δουλεία να κάνει περεταίρω διευκρινίσεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License