δημόσια παρέμβαση στα ΜΜΜ

δημόσια παρέμβαση στα ΜΜΜ

post image

Την Τετάρτη 01/02, ήταν η πρώτη μέρα (σταδιακής) εφαρμογής του ηλεκτρονικού ειστηρίου σε λεωφορεία, τρόλει, ηλεκτρικό και τράμ. Έτσι κι εμείς από τη μεριά μας συμμετείχαμε στα εγκαίνια του ΟΑΣΑ με τον δικό μας τρόπο.


Πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στις αφετηρίες των λεωφορείων 608 και 220,221,235 με πανό που έγραφε «Ούτε μπάρες, ούτε εισιτήρια, ούτε ελεγκτές, ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/όλες». Μοιράζοντας κείμενα ενάντια στα νέα μέτρα επιτήρησης και ελέχγου στα ΜΜΜ και συνομιλώντας με επιβάτες και περίοικους.


Στα πλαίσια της δημόσιας παρέμβασης αφαιρέσαμε όσα παλιά και νέα ακυρωτικά μηχανήματα βρέθηκαν στο δρόμο μας θέλοντας απ’τη μια να δώσουμε ένα παράδειγμα του προτάγματός μας για σαμποτάζ και από την άλλη να κάνουμε πράξη τις ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες.


Για να αφαιρέσουμε τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα χρειαστήκαμε άλεν ν.4 και ΤΤ25. Για τα παλιά αρκεί άλεν ν.5. Και ένα μονωμένο κόφτη για να κόψουμε τα καλώδια.
Τα νέα μέτρα (μπάρες, ηλ. εισιτήριο κτλ) εντείνουν τον έλεγχο και την επιτήρηση στις ζωές μας, στην καθημερινή μας μετακίνηση από και για τη δουλειά, για την αναζήτηση δουλειάς, τη σχολή, τις καθημερινές μας ανάγκες. Το κόστος των μετακινήσεων πρέπει να βαραίνει αυτούς τους οποίους εξυπηρετούν. Οι μετακινήσεις υπάρχουν για τις ανάγκες του κεφαλαίου, του κράτους και της αγοράς. Και αυτό το κόστος προσπαθούν να το μεταφορτώσουν σε εμάς. Εμείς αρνούμαστε αυτό υο κόστος, προτάσσουμε τις ελεύθερες μετακινήσεις, αρνήσεις πληρωμών και σαμποτάζ στα νέα συστήματα στα ΜΜΜ.

 

Εικόνες:

από @ 11/02/2017 12:59 πμ.


Υποθετω στην τελευταια παραγραφο στο "Το κοστος ...  εξυπηρετουν" θελατε να βαλετε ενα "δεν" πριν το"..πρεπει..". Το επισημαινω καθαρα ως διευκρινηση.

Συντροφικα απο τα βορεια της ελ-λαδας (που εδω κι αν ειναι ζοφος το μμμ)


Μάλλον δεν έχουν κάνει λάθος οι σύντροφοι. Είναι σαρκαστική η σύνταξη και αναφέρεται στις βουλές κράτους και κεφάλαιου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License