Μπομπινί (γαλλία) – Επίθεση των μπάτσων σε μεγάλη αντιμπατσική συγκέντρωση


Το Σάββατο 11/2 πραγματοποιήθηκε αντιμπατσική συγκέντρωση κοντά στα δικαστήρια του βόρειου προαστίου του Παρισιού, στο Μπομπινί. Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν απο νωρίς το απόγευμα για να διαδηλώσουν ενάντια στην κρατική βία, με αφορμή τον βιασμό του Theo από τέσσερις μπάτσους. Στη συγκέντρωση κυριάρχησαν αντιμπατσικά συνθήματα με σχεδόν όλο τον υπαίθριο χώρο γύρω από τα δικαστήρια κατάμεστο από πλήθος. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν στην συγκέντρωση με πολλά χημικά και έβαλαν κατά του κόσμου με πλαστικές σφαίρες. Μέχρι αργά το βράδυ βρίσκονταν σε εξέλιξη οδομαχίες ενώ η περιοχή είχε «πνιγεί» στα δακρυγόνα. Έγινα επιθέσεις σε δημόσια κτίρια καθώς και εμπρηστική επίθεση σε ένα τηλεοπτικό βαν καθεστωτικού σταθμού. Υπήρξαν τραυματισμοί από τις ρίψεις πλαστικών σφαιρών των μπάτσων.

βιντεο

https://www.youtube.com/watch?v=uJ-iR1-0-oY

Πηγή: baktirio

από @ 12/02/2017 6:25 μμ.


Με 37 συλλήψεις έληξαν τα χθεσινοβραδινά επεισόδια έξω από το ανώτατο δικαστήριο στο προάστιο του Μπομπινί, όπου έχουν προσαχθεί για να δικαστούν όλοι οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο τετραήμερο κινητοποιήσεων.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License