Όλοι γνωρίζουμε την πατριαρχική ληστεία που συντελείται σήμερα στο ελληνικό προτεκτοράτο της ΕΕ και του ΔΝΤ.  Τα εξουσιαστικά ελληνικά πολιτικά κόμματα λειτουργούν ως σύμμαχοι της ντόπιας πλουτοκρατίας και των ξένων αγορών. Εφαρμόζοντας την πάγια πολιτική τους από το 1821 μέχρι σήμερα. Με στόχο τη διαρκή υποδούλωση της κοινωνίας και τη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους των εργαζόμενων.  Δεν χρησιμοποιώ τον όρο εργατική τάξη ή προλεταριάτο, διότι τον θεωρώ ιστορικά παρωχημένο.  Επίσης, διότι χωρίς εργασία δεν είναι μόνο και αποκλειστικά άνθρωποι που προέρχονται από την εργατική τάξη. Η οποία είναι τόσο διευρυμένη που συμπεριλαμβάνει  ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.  Η νεοφιλελεύθερη αξία της  αγοράς εργασίας περιλαμβάνει : τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ομαδικές απολύσεις, την ανασφάλιστη εργασία, την πτώση της τιμής της προσφερόμενης εργασίας, και την απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης στην εργασία. Αφού η ‘’ ανάπτυξη ‘’ αφορά τους κατόχους κεφαλαίου.  Οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι  ( στα πρότυπα του Βυζαντίου ) και η απόλυτα ελεγχόμενες, περιορισμένες και κακοπληρωμένες  θέσεις εργασίας, οδηγούν μεγάλο μέρος της εργαζόμενης κοινωνίας στην ανέχεια και στην ελεημοσύνη για την επιβίωση.  Το  χορτάτο  μέρος της κοινωνίας αδιαφορεί επιδεικτικά για το 36% των ανέργων και τους 700.000 που ζουν σήμερα στο όριο της φτώχειας ( αυτό καθορίζεται από τους κανίβαλους της κυβέρνησης στα 200 ευρώ το μήνα ) . Η αναμενόμενη αντίδραση, αντίσταση, ‘’ επανάσταση ‘’,  του κοινωνικού αποθέματος, βολεύεται προς το παρόν με τις κάρτες ελεημοσύνης ξεπουλώντας την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του.  Στο ερώτημα εάν υπάρχει πολιτική άμεση λύση. Η απάντηση είναι θετική και έρχεται από το παρελθόν . Οι πρακτικές της συμμορίας Μπονό εφαρμοσμένες σε ευρεία κλίμακα πανελλαδικά. 

από αναρχικός κομμουνιστής 15/02/2017 6:56 μμ.


 "Επίσης, διότι χωρίς εργασία δεν είναι μόνο και αποκλειστικά άνθρωποι που προέρχονται από την εργατική τάξη. Η οποία είναι τόσο διευρυμένη που συμπεριλαμβάνει  ευρύτερα κοινωνικά στρώματα."

Το έχουμε ξαναπεί. Η εργατική τάξη δεν είναι τάξη που ορίζεται με βάση την αρχή jus sanguinis για να μας ενδιαφέρει από που προέρχεται ο κάθε άνεργος. Ορίζεται με βάση τη θέση και το ρόλο της στην παραγωγή κι ο άνεργος είναι εργατική τάξη, αφού κατά πάσα πιθανότητα μισθωτός εργάτης θα γίνει μόλις βρεί δουλειά, αν δεν πάρει ΕΣΠΑ κι ανοίξει μαγαζί ας πούμε. Ο άεργος μπορεί και να μην είναι εργατική τάξη αν και κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για κονομημένο τεμπελόσκυλο ειδάλλως καταλήγει παρίας.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License