Οι 300 ιερόδουλες του αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush, η φιλανθρωπία και το καθεστώς ετεροδικίας

ταυλανδη τα χανια????

Οι 300 ιερόδουλες του αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush, η φιλανθρωπία και το καθεστώς ετεροδικίας

07/02/2017 1 Σχόλιο

 

Του Γιάννη Αγγελάκη

Δεν το συνηθίζω κι ίσως είναι μάλιστα η πρώτη φορά που το κάνω αυτό, αλλά θα πρέπει να πω ένα μπράβο στην εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα” για το σημερινό της πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα με την ανάδειξη της “ροζ” διάστασης της άφιξης των αεροπλανοφόρων. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται για να καλυφθούν ανάγκες των ναυτών έφτασαν στα Χανιά από την υπόλοιπη Ελλάδα 200 με 300 επιπλέον ιερόδουλες.

Χθες, οι δρόμοι του παλιού λιμανιού γέμισαν με ναύτες. Κλαμπ των Χανίων άνοιξαν από νωρίς το απόγευμα με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, έβγαλαν έξω γυναίκες κράχτες που καλούσαν τους ναύτες να τα επισκεφθούν υποσχόμενοί τους εκπλήξεις. Είναι μέρος μιας εικόνας που τείνουμε να συνηθίσουμε εδώ στα Χανιά, να την αποδεχθούμε περίπου ως “φυσική”, κάθε φορά που έχουμε “επισκέψεις αναψυχής”. Πλέον – και θεσμικά δια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη – μας λένε ότι όχι απλά πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την πραγματικότητα, αλλά πρέπει να την επιθυμούμε, ελεω και οικονομικής κρίσης.

"Sponsored links"

Γνωρίζω ότι η ανάδειξη της “ροζ” πλευράς της έλευσης των αεροπλανοφόρων από την εφημερίδα “Αγώνας της Κρήτης” τις προηγούμενες ημέρες ενόχλησε πολλούς καταστηματάρχες. Κάποιοι μάλιστα μας είπαν ότι απείλησαν διαφημιζόμενους σε εμάς να σταματήσουν να διαφημίζονται εξαιτίας αυτών που γράφαμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και δε θα είναι η τελευταία. Είναι το πραγματικό κόστος του να λες τα πράγματα ως έχουν. Όμως, άλλες φορές, και εξαιτίας της σιωπής των πολλών άλλων μέσων του τόπου μας, στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν αυτά που γράφονται, λένε ότι μόνο ο “Α.τ.Κ.” τα γράφει αυτά. Σήμερα λοιπόν, τα γράφουν και τα “Χανιώτικα Νέα”.

Ιερόδουλες στην Pattaya της Ταϋλάνδης περιμένουν την έλευση των αμερικάνων ναυτών από την εκεί βάση. Αν συνεχίσουμε έτσι, η πραγματικότητα της Ταϋλάνδης θα γίνει και των Χανίων, με τις ευλογίες της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Τώρα θα πρέπει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων να πάρει ξεκάθαρη θέση και να δώσει εξηγήσεις για τα καραγκιοζιλίκια του με τον διοικητή των αμερικάνικων βάσεων αλλά και με την ανάληψη περίπου ρόλου στα των δημοσίων σχέσεών τους δια της μετατροπής τους σε συνδιοργανωτή σε τουρνουά ποδοσφαίρου για το “Χαμόγελο του Παιδιού”, μαζί με άλλους φορείς του νομού όπως ο Ιατρικός και Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, το Πολυτεχνείο και το ΤΕΙ Κρήτης αλλά και όλους τους δήμους των Χανίων.

Όλα έχουν τα όριά τους.

Σημείωση: Από τους φορείς – συνδιοργανωτές του τουρνουά ποδοσφαίρου για το “Χαμόγελο του Παιδιού”, μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων με πρόεδρο τον Νίκο Βουρλάκη απαίτησε να μη συμμετέχει εξαιτίας της συμμετοχής της αμερικάνικης βάσης ως συνδιοργανωτή της εκδήλωσης. Οι άλλοι φορείς και οι δήμοι δεν έχουν καμία αντίρρηση; Το “Χαμόγελο του Παιδιού” δεν έχει κάποια αντίρρηση;

2η Σημείωση: Για όλους αυτούς που επιμένουν περίπου να εξισώνουν το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ που απολαμβάνει καθεστώς ετεροδικίας με τους απλούς τουρίστες, εφημερίδες και ιστότοποι σήμερα αναφέρουν ότι οι των βάσεων δίνουν εντολή σε καταστημάρχες των Χανίων με το που παρατηρούν ένταση λόγω της μέθης των αμερικάνων ναυτών, αντί να καλούν την ελληνική αστυνομία να καλούν σε δύο συγκεκριμένα τηλέφωνα την αστυνομία της βάσης για να τους μαζεύουν δίχως να προκαλείται επιπλέον θόρυβος. Για τον σκοπό αυτό βρίσκονται διασκορπισμένοι στο λιμάνι των Χανίων μυστικοί αστυνομικοί. Μάλιστα, τους ενημέρωσαν ότι θα αποζημιώνουν τους καταστηματάρχες για την όποια ζημιά προκληθεί. Παρακρατική δομή και λειτουργία, πέρα και υπεράνω νόμου, με τις ευλογίες του ίδιου του κράτους, πληρωμένη με δολάρια. Όλα πάνε καλά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License