Περού: για τη δίκη σχετικά με την έκρηξη στην Ταράτα το 1992

Ξεκίνησε στις 14 του μηνός η δίκη για την έκρηξη στην οδό Ταράτα σε μια συνοικία της μεγαλομεσαίας αστικής τάξης στη Λίμα του Περού που σημειώθηκε στις 16 Ιούλη 1992. 12 ηγέτες του ΚΚ Περού (γνωστού και ως “Φωτεινό Μονοπάτι”) κατηγορούνται ως “ηθικοί” αυτουργοί. Η δίκη, όπως είναι «φυσικό», διεξάγεται υπό μιντιακό «αντιτρομοκρατικό» ντελίριο. Πήρε, όμως, αναβολή για τις 28 Φλεβάρη λόγω μη προσέλευσης του κρατούμενου από το 1992 προέδρου του ΚΚ Περού Αμπιμαέλ Γκουζμάν Γκονζάλο.

Τα 11 μέλη της ηγεσίας του ΚΚ Περού που παραβρέθηκαν στην έναρξη της δίκης (πηγή)

***

Τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Περού, μπροστά στη νέα δίκη για την υπόθεση Ταράτα, απορρίπτουμε αυτή τη δικαστική φάρσα

***

Απορρίπτουμε αυτή τη δικαστική φάρσα για τους ακόλουθους λόγους:

1)Παραποιείται η πραγματικότητα των γεγονότων γενικά, καθώς πρόκειται για έναν επαναστατικό πόλεμο ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταστολή από ένα σύστημα ημιφεουδαρχικό, ημιαποικιακό και γραφειοκρατικού καπιταλισμού το οποίο βυθίζει τη λαϊκή πλειοψηφία στην πείνα, την εξαθλίωση και την καθυστέρηση (στην επαρχία η ζωή είναι σχεδόν όπως στο 16ο αιώνα).

Όμως στο Περού, αντί να αναγνωριστεί αυτή η επαναστατική πραγματικότητα και να αναλυθούν τα αίτιά της, ποινικοποιείται η επανάσταση και απαγορεύεται να είσαι κομμουνιστής.

Από την άλλη, τα συγκεκριμένα γεγονότα που εκδικάζονται σε αυτή τη δικαστική φάρσα επίσης διαστρεβλώνονται και κατασκευάζονται μάρτυρες, λόγια και έργα, ώστε απλούστατα να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες.

Όταν η μόνη αλήθεια είναι ότι η Κεντρκή Επιτροπή ποτέ δεν σχεδίασε ούτε διέταξε να συμβεί αυτό το γεγονός, ούτε αποτελεί τμήμα της κομματικής μας πολιτικής. Ήδη έχουν δικαστεί και καταδικαστεί οι αυτουργοί, και επρόκειτο για ένα γεγονός τυχαίο, το οποίο έχει αναγνωρίσει επίσης ο αρχηγός της ειδικής αστυνομικής υπηρεσίας πληροφοριών Μπενεντίκτο Χιμένεθ σε δήλωσή του και στο βιβλίο του.

2)Εφαρμόζεται ένας γενικός έκτακτος νόμος: ο αντιτρομοκρατικός νόμος 25475 (σ.parapoda:βλ.εδώ), ο οποίος διατηρείται και επιφέρει περαιτέρω περιστολή δικαιωμάτων (για “ναρκοτρομοκρατία”, δεν υπάρχει κανένα προβλεπόμενο δικαίωμα (σ.parapoda:βλ.άρθρο 19), για συνωμοσία, πολιτικός θάνατος, δεν υπάρχει επανακοινωνικοποίηση, αποκατάσταση ή επανένταξη), και τον οποίο νόμο έφερε η ειδεχθεής και γενοκτόνα, προδοτική και πιο διεφθαρμένη δικτατορία σε ολόκληρη την ιστορία του Περού ως κράτους.

Εφαρμόζονται έκτακτοι νόμοι για τη δίκη και δικονομικό δίκαιο: αρχίζοντας από ένα ποινικό δικαστήριο (σ.parapoda: Sala Penal, δικαστικό όργανο τακτικό που δημιουργήθηκε για τα εγκλήματα της τρομοκρατίας, βλ.εδώ) που παραβιάζει το δικαίωμα στο φυσικό δικαστή και που ο ίδιος ο πρόεδρος της δικαστικής εξουσίας αναγνωρίζει ότι πρέπει να αναδιοργανωθεί γιατί δεν έχει καμία νομική βάση·

συνεχίζοντας με το ότι οι προθεσμίες παραγραφής δεν ισχύουν για εμάς, ούτε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ η προληπτική κράτηση ξεπερνά το φυσιολογικό όριο.

Επίσης υπάρχουν και άλλες αρνήσεις δικαιωμάτων που επιφέρουν η “επικινδυνότητα” του ατόμου και η επέκταση της τιμωρητικής εξουσίας του κράτους ή η επιβολή της έμμεσης αυτουργίας, παραβιάζοντας τη νομιμότητα. Επίσης παραβιάζεται συστηματικά η νομική διαδικασία της δίκης. Και, τέλος, εφαρμόζονται έκτακτοι νόμοι έκτισης ποινών όπως ο εγκλεισμός στη Ναυτική Βάση (σ.parapoda: χώρος διεξαγωγής της δίκης), την Ανκόν ή τη φυλακή των Πιέδρας Γκόρδας 1, όλες χωρίς νομική βάση.

3)Κατασκευάζονται νέες κατηγορίες, πέραν της βαριάς τρομοκρατίας. Τώρα έχουμε: Εμπόριο ναρκωτικών, απαγωγή και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χωρίς πραγματική ή νομική βάση· μόνο για δυσφήμιση και τιμωρία. Όμως, όσο υπάρχει η καπιταλιστική εκμετάλλευση, πάντοτε θα υπάρχει και η παγκόσμια προλεταριακή επανάσταση.

4)Επιβάλλεται ισόβια φυλάκιση για όλους τους ηγέτες χωρίς να ήταν τέτοιοι τη στιγμή των γεγονότων και για να εμποδιστεί η ελευθερία όσων ήδη έχουν εκτίσει τη μέγιστη ποινή.

5)Όλο αυτό το σύστημα έκτακτων μέτρων είναι ποινικό δίκαιο που αρμόζει σε ανοιχτές δικτατορίες και το οποίο επίσης επικρατεί στις επιφανειακές δημοκρατίες (ή τις φάρσες δημοκρατίας) όπως τη σημερινή. Επιπρόσθετα, αυτή η φάρσα έχει στηθεί σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, κατά την οποία όλοι οι πρόεδροι που υπήρχαν στο Περού κατά τα τελευταία 40 χρόνια είχαν ή έχουν διωχθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή για διαφθορά, κάτι που δείχνει την κρίση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και της αστικής δημοκρατίας.

Έτσι, μας χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά· στην περίπτωση αυτή για να καλύψουν τα δικά τους ειδεχθή εγκλήματα.

Ο Αμπιμαέλ Γκουζμάν Γκονζάλο σε παλαιότερη εμφάνισή του (πάντα σε δίκη) (πηγή)

Για όλα αυτά, απορρίπτουμε αυτή τη δικαστική φάρσα, η οποία έχει κατασκευαστεί ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα του Περού και τους ηγέτες του, ενάντια στην περουβιανή επανάσταση και τους περουβιανούς επαναστάτες του μαρξισμού – λενινισμού – μαοϊσμού και της σκέψης Γκονζάλο.

Επανεπιβεβαιώνουμε ότι η μαρξιστική – λενινιστική – μαοϊκή Παγκόσμια Προλεταριακή Επανάσταση είναι δίκαια, απαραίτητη και πλήρως εφικτή.

Ζήτω ο Πρόεδρος Γκονζάλο!

Ζήτω το Κομμουνιστικό Κόμμα Περού!

Ζήτω η Περουβιανή Επανάσταση!

Φλεβάρης 2017

Κομμουνιστικό Κόμμα Περού

το κείμενο στα ισπανικά εδώ

https://parapoda.wordpress.com/2017/02/16/%ce%ba-%ce%ba-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%8d-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%cf%80%cf%8c/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License