ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α ΣΤΟ ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ 7/1/2015

-ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α ΣΤΟ ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ 7/1/2015 -ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 23/2/2017 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΤ.9 & ΩΡΑ 09.00

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α ΣΤΟ ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ 7/1/2015

 

Ο πόλεμος με το φασισμό ιστορικά ποτέ δεν τελείωσε, αφου αποτελεί την εφεδρεία και την εμπροσθοφυλακή του κράτους και του κεφαλαίου. Οι κρατικοί μηχανισμοί και οι οικονομικοί παράγοντες πάντοτε στόχευαν στην ισοπέδωση των κοινωνικών αντιστάσεων, αφήνοντας χώρο για την ανάπτυξη του εθνικισμού ως την ασπίδα αυτοπροστασίας τους. Κατα την περίοδο της μεταπολίτευσης στον ελλαδικό χώρο, και ειδικότερα την τελευταία δεκαετία, οι φασίστες με όποιο πολιτικό φορέα και αν συντάχθηκαν, είναι το πιο συντηρητικό και αντιδραστικό εμπόδιο εντός του κοινωνικού σώματος για την επαναστατική προοπτική(κοινωνική απελευθέρωση). Οι ψηφοφόροι της χρυσής αυγής και οι θερμοί υποστηρικτές της ανήκουν στην κυρίαρχη οικονομική τάξη, την μικροαστική λουμπεναρία και στο αντιδραστικό κοινωνικό περιθώριο. Οι φασίστες είναι οι τραμπούκοι των μικρών και μεγάλων αφεντικών, οι απεργοσπάστες-καννίβαλοι, οι δολοφόνοι αγωνιστών, οι βιαστές όσων αποκλείνουν απο τον πολιτισμό της κυριαρχίας και τις κυρίαρχες νόρμες. Εχθρεύονται οποιαδήποτε μαχητική συγκρότηση για την κοινωνική απελευθέρωση απο τα δεινά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.

Κατά την έκρηξη της δυναμικής του ανατρεπτικού κινήματος απο τη δολοφονία Γρηγορόπουλου(2008) και έπειτα, οι φασίστες συνέχισαν τη δράση τους με ολοένα και περισσότερη ένταση και δυναμική. Η απειλή μιας κοινωνικής αλλαγής πέρα απο τις καπιταλιστικές εναλλακτικές και την κρατική επιβολή, ταρακούνησε το σύστημα και το εξανάγκασε να θωρακιστεί. Απο το 2009 σώματα ασφαλείας και φασιστικοί σχηματισμοί συμμετέχουν στην καταστολή του κοινωνικού και αντιφασιστικού κινήματος. Η νεοσύστατη ομάδα ΔΕΛΤΑ και οι φασίστες ξεκινούν μια σειρά επιθέσεων ειδικότερα στο πιο δυναμικό κομμάτι του ανατρεπτικού κινήματος εκείνη την περίοδο, τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι επιθεσεις σε αναρχικά στέκια και καταλήψεις, οι δολοφονίες του αντιφασίστα Φύσσα και του εργάτη Λουκμάν αποτελούν την αιχμή της εθνικιστικής αντζέντας που αποζητά την μονιμοποίηση της κρατικής και οικονομικής τρομοκρατίας. Το ελληνικό κράτος αποφυλακίζει τα μέλη της χρυσής αυγής(που κατηγορούνταν για εγκληματική οργάνωση), αποφυλακίζει τον δολοφόνο -του Φύσσα- ρουπακιά. Είναι αποδεδειγμένο οτι αρκετά μεγάλο κομμάτι των σωμάτων ασφαλείας(ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ) έχουν δηλώσει δημόσια πως είναι υποστηρικτές, ψηφοφόροι, ακόμα και μέλη της Χρυσής αυγής.

Η Χρυσή Αυγή, το εθνικιστικό κόμμα του κοινοβουλίου ξεκίνησε και παραμένει μια συμμορία που έχει βάψει τα χέρια της με αίμα. Η ναζιστική φιλολογία τους απο κοινού με την παρουσία των ένστολων τραμπούκων δηλητηριάζει τις γειτονιές και τον κόσμο των φτωχών, για να βγουν τα αφεντικά αλώβητα απο τον κοινωνικό πόλεμο. Ο Λαγός και ο Παναγιώταρος ήταν αυτοι που εξυμνούσαν το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο στο Πέραμα. Μέλη της Χρυσής αυγής είναι αυτοί που κυνηγούσαν μετανάστες μικροπωλητές και διέπρατταν ρατσιστικό πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας. Προκυρήξεις της Χρυσής Αυγής είχαν οι δολοφόνοι του Λουκμάν στα σπίτια τους. Πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής ήταν ο Ρουπακιάς, που μαχαίρωσε τον Φύσσα.

Ως κομμάτι της κοινωνίας, βιώνουμε την φασιστική καταστολή του κράτους στις γειτονιές μας και εκεί ζούμε και αγωνίζόμαστε, την οικονομική εκμετάλλευση των αφεντικών στους χώρους δουλειάς μας, την φασιστική παρουσία σε αθλητικούς και δημόσιους χώρους. Γι' αυτό δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στη φασιστική θηριωδία, που ως πέπλο, αυτούς τους σκοτεινού καιρούς τείνει να επικαλύψει το σύνολο της κοινωνίας και να μας πνίξει. Εμείς που συμμετέχουμε σε αντιφασιστικούς- αντικατασταλτικούς αγώνες, που βιώνουμε το οικονομικό καθεστώς εκμετάλλευσης, που αντιμετωπίζουμε τους φασίστες στο δημόσιο χώρο, προτάσσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα ως απαραίτητο και επιτακτικής σημασίας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δημόσιο χώρο όπου οι φασίστες εμφανίζονται ως η σωτήρια εναλλακτική ή πραγματοποιούν επιθέσεις. Είναι καθήκον κάθε αγωνιστή, κάθε καταληψία, κάθε αντιφασίστα, κάθε ανθρώπου να μην τους αφήσει να πάρουν χώρο πουθενά. Οι αντιεξουσιαστικές και αντιφασιστικές δυνάμεις, όπου και αν βρίσκονται να εννώσουν τις δυνάμεις τους.

Στη βάση των παραπάνω, αντιφασίστες οπαδοί, αναρχικοί και καταληψίες ώντας είδη στο ευρύτερο αντιφασιστικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια θεωρήσαμε και ακόμη θεωρούμε καίριας σημασίας το αντιεξουσιαστικό/αντιφασιστικό κίνημα να ριζώσει σε κάθε γειτονία, κάθε δημίσιο χώρο. Να δημιουργήσει σχέσεις αλληλεγγύης και αγώνα με συλλογικότητες, ομάδες και συντρόφους παντού. Να αναχαιτήσει τους φασίστες και τη δράση τους όπου παρευρίσκονται. Να υπερασπιστεί τις δομές του κινήματος απο την κρατική και φασιστική καταστολή. Να επικοινωνήσει μέσω ττου αντιφασισμού τα αναρχικά προτάγματα και τον οριζόντιο/αντιιεραρχικό τρόπο οργάνωσης. Κόντρα στο συγκεντρωτικό οπορτουνισμό και τον κομματικό ρεβιζιονισμό που καταστρέφουν το απελευθερωτικό κίνημα και παραπλανούν το ευρύ κοινωνικό σύνολο, μόνο η αλληλεγγύη για την ισότητα και την ελευθερία μεταξύ των αγωνιζόμενων και της πλατιάς βάσης μπορεί να προσφέρει τον απεγκλωβισμό απο τον υπάρχον κόσμο, μέσω της επαναστατικής αλλαγής. Ως αντιφασίστες οφείλουμε τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για την επιτυχία του αγώνα να μην αναπαράγουμε τον τρόπο οργάνωσης της εξουσίας.

Ώντας πεπεισμένοι για την άμεση αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική δράση, την δυναμική και την αξία της συνεχής παρουσίας της στο κοινωνικό έδαφος, σταθήκαμε αλληλεγγυοι στον αντιφασιστικό αγώνα απο το τέλος του 2014 μέσα απο το αντιφασιστικό στέκι ΔΊΣΤΟΜΟ. Μαζί με άλλους αντιφασίστες παίξαμε καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή της επαναλειτουργίας της φασιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής και της νεοσύστατης ΛΕΠΕΝ στον Αγ. Παντελεήμονα. Η χρυσή Αυγή-μετά την αποφυλάκιση των μέλών της, καθώς και η προσπάθεια της ΛΕΠΕΝ να ανοίξουν γραφεία βρήκαν αντιφασιστικό τοίχο. Όλο αυτό το διάστημα δραστηριοποίησης μας στην περιοχή μέχρι και σήμερα σταθήκαμε αλληλέγγυοι σε άλλες ομάδες και καταλήψεις, που επιχείρησαν να αποτρέψουν και να απαντήσουν σε φασιστικές επιθέσεις.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, τους οποίους μέχρι σήμερα υπερασπιζόμαστε, θεωρήσαμε εντός αγωνιστικού μας καθήκοντος να ''απαλλοτριώσουμε'' απο τους φασίστες τη δυνατότητα απεύθυνσης στη γειτονια του Αγ.Παντελεήμονα και στην περιοχή πέριξ των γραφείων τους στο Στ.Λαρίσσης. Θεωρούμε οτι η γειτονία του Αγ.Παντελεήμονα, όπως και κάθε γειτονιά, ανήκει στο αντιφασιστικό κίνημα και τις δομές του. Συνεισφέραμε απο τη μεριά μας μια σαφή θέση οτι η λεηλασία των φτωχογειτονιών απο το κράτος και το φασιστικό παρακράτος έχει αντίπαλο. Οτι η κρατική και φασιστική τρομοκρατία, η συνεργασία των οποίων δολοφόνησε τον Φύσσα και κάθε μέρα δολοφονεί την κοινωνική πλειοψηφία, θα αντιμετωπιστεί απο τους αντιφασίστες. Οτι οι φασίστες δεν μπορούν να εμφανίζονται δημόσια και με την ταυτότητά τους εκεί που εμεις αυτοοργανωνόμαστε.

Κατα την διάρκεια της πορείας-αφισσοκόλλησης μας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Στ.Λαρίσης, οι φασίστες οπισθοχώρησαν στο λαγούμι τους. Αφού κολλήσαμε αφίσσες στην ποντικότρυπά τους αποχωρήσαμε χαλαρά, έχοντας αποδείξει οτι η αποφασιστικότητα των αγωνιστών είναι ικανή να τους αντιμετωπίσει και να τους ξαποστείλει απο κάθε δημόσιο χώρο, κάθε γειτονιά, κάθε αθλητική συνάθροιση, κάθε ζωτικό χώρο των καταλήψεων και σύσσωμα απο το κοινωνικό έδαφος. Κατά τη σύλληψή απο διερχόμενη ομάδα ΔΕΛΤΑ στο μετρό της ''Πανεπιστημίου'' μείναμε ενωμένοι για λόγους συλλογικής αυτοπροστασίας και συντροφικότητας, όπως άλλωστε αρμόζει στον κώδικα κάθε αγωνιστή να μην εγκαταλοίπει τους συντρόφους του μπροστά στον εχθρό. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την αφισοκόλληση του εξωτερικού χώρου των γραφείων τους, την εικαστική παρέμβαση στον απέναντι τοίχο και την ετοιμότητά μας να υπερασπίσουμε τη δράση μας απέναντι στους απόγονους των Ναζί. Οι αυτοσχέδιοι θώρακες και τα κράνη που είχαμε στη διάθεσή μας, αποτελούν στοιχειώδες μέρος της αυτοπροστασίας για να υπερασπίσουμε την δράση μας απ'εναντι στους μαχαιροβγάλτες δολοφόνους του Φύσσα. Ήταν πολιτική μας απόφαση σε περίπτωση σύλληψής μας να αρνηθούμε την υποβολή σε σήμανση(φωτογραφίες, αποτυπώματα ή λήψη DNA).

Δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τίποτα παραπάνω. Ο σπασμένος υαλοπίνακας της εξωτερικής πόρτας των γραφείων και του σκουπόξυλου που μας το χρέωσαν ως ''οπλο'' αποτελεί σχέδιο της αστυνομίας και των φασιστών. Αυτοί έτρεξαν και κλειδαμπαρώθηκαν εντος των γραφείων πρίν την αφιξή μας στο σημείο. Μαζί με αυτούς και ο ένοπλος φρουρός που μας σημάδευε εξ' αρχής της δράσης με το όπλο του. Δυστυχώς, για τους ίδιους και την αξιολυπητη ετοιμότητά τους, δεν μπόρεσαν να μας σταματήσουν. Τους αγνοήσαμε και δώσαμε το σαφές μήνυμα οτι μπροστά σε οργανωμένους και αποφασισμένους αντιφασίστες, οι λιγόψυχοι φασίστες και οι μισθοφόροι του συστήματος απο σκληρούς-τραμπούκους ξαφνικά μεταμορφώνονται σε ελεήμονες ρουφιάνους.

Όμως, γνωρίζουμε πως ο αγώνας για την ισότητα και την ελευθερία δεν δίνεται εκ' του ασφάλούς, ούτε επιλεκτικά. Όσοι ζούν και αντιλαμβάνονται τη τυραννία του κράτους και των φασιστών έχουν χρέος να συμβάλλουν στο ρίζωμα και την ενδυνάμωση του αντιεξουσιαστικού/αντιφασιστικού αγώνα. Η αλληλεγγύη και μαχητική αντιπαράθεση με τους φορείς της εξουσίας είναι μονόδρομος.

Να θυμίσουμε:

Όπως είπε παλαιότερα και ο ισπανός αναρχικός Ντουρρούτι ''δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με την κυβέρνηση, αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης''. Αυτή η φράση, οχι μονο ξεκαθαρίζει το διαχωρισμό μας απο τις μαρξιστικές/εξουσιαστικές φιλολογίες και σχολές, αφού είμαστε αναρχικοί, αλλά τονίζει και την αναγκαιότητα της άμεσης αντιφασιστικής δράσης. Αλίμονο, αν εμείς και οι αγωνιστές διαχρονικά στον αντιφασιστικό χώρο, έπρεπε να ετεροκαθορίζουμε τη δράση μας με βάση την κρατική καταστολή. Αλίμονο αν πρέπει να αντικαταστήσουμε το εθελούσιο της συμμετοχής και την οριζοντιότητα με την κομματική πειθαρχεία και τον κρατισμό. Αυτά ας απασχολήσουν τη συντηρητική και σοσιαλιστική φιλολογία...

 

 22/2/2017

Αναρχικοί που συμμετείχαν στην αντιφασιτική δράση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Στ. Λαρίσης στις 7/1/2015

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License