Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό φασιστών σεκιουριταδών-Πανεπιστημίου

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΩΝ

Η στρατιωτικοποίηση του δημοσίου χώρου σαν τακτική εφαρμογή του δόγματος της ασφάλειας σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, είναι μια από τις βασικές στρατηγικές ανάπτυξης της κρατικής καταστολής.

Ο τομέας της ασφάλειας είναι ίσως και ο μοναδικός που αναπτύσσεται μέσα στην κρίση ενώ η φτωχοποίηση, η ανεργία και η εξαθλίωση για μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι μονόδρομος.

Οι πλούσιοι,τα καταστήματα υψηλής κερδοφορίας και εκμετάλλευσης εργατικού δυναμικού (ΠΛΑΙΣΙΟ,κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας), οι τράπεζες θωρακίζονται με πόρτες ασφαλείας, κάμερες και μπράβους-security που επιβλέπουν τους εργαζόμενους, τον δημόσιο χώρο, την κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Έτσι στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμ.Μπενάκη εδώ και αρκετό διάστημα έχει κάνει την εμφάνιση της ομάδα security η οποία με πρόσχημα την φύλαξη καταστημάτων υψηλής κερδοφορίας περιπολούν τον δημόσιο χώρο.

Το περιστατικό μάλιστα εκδίωξης και καταστολής περιθωροποιημένων ομάδων(ναρκομανής,άστεγοι) συμπληρώνουν την δράση της συγκεκριμένης ομάδας που σαν μισθοφόροι παρακρατικοί περιπολούν το κέντρο της μητρόπολης. 

Οι ιδιωτικοί στρατοί των εταιρειών security βρίσκονται σε άμεση σχέση  και συνεργασία με την Χρυσή Αυγή όπως έχει αποκαλυφθεί και στο παρελθόν.

Ειδικά η συγκεκριμένη εταιρεία εκτός από την έτσι και αλλιώς φασιστικοποίηση που εκφράζει στον δημόσιο χώρο είναι αποδεδειγμένο ότι στρατολογεί στις τάξεις της ομάδες φασιστών και μπράβων που αναζητούν το μεροκάματο σε εργασίες καθ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσιν με τις σάπιες αξίες και τα μισανθρωπικά ιδανικά τους.

Οι μορφές που επιχειρεί το κράτος να εισβάλλει για να εντατικοποιήσει την κυριαρχία του και τον έλεγχο στο δημόσιο χώρο εξαρτώνται από τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι εκάστοτε σχεδιασμοί του. 

Στην περιοχή των Εξαρχείων οι ναρκομαφίες επιχειρούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο.Σε πιο υποβαθμισμένες συνοικίες(Πέραμα),οι φασίστες, πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου και τσάτσοι των εφοπλιστών και της πλουτοκρατίας.

Η σύγκρουση με τις οργανωμένες ομάδες (με οποιαδήποτε μορφή ή περιεχόμενο και αν παρουσιάζονται) που επιχειρούν να διεισδύσουν στο δημόσιο χώρο επιβάλλοντας την ηγεμονία τους και την κερφοδορία των αφεντικών τους,είναι αναπόφευκτη.

 Γιατί η κυριαρχία των ομάδων αυτών πάνω στο δημόσιο χώρο θα δημιουργήσει διαβρωτικές επιδράσεις και διασπαστικές, στα κινήματα και τους αγωνιζόμενους ανθρώπους.

ΥΓ. Χαμογελάμε λοιπόν, με τον ξυλοδαρμό τους στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμ.Μπενάκη και προχωράμε με το κεφάλι ψηλά στους μαγικούς ανήφορους των ταξικών μας καθηκόντων.

Αντιφασίστες, Σύντροφοι/-ισσες

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License