Αλληλεγγύη στην κατάληψη «Ανοιχτό Τρίτο» στην Σύρο

Ο κατειλημμένος κοινωνικός χώρος "Ανοιχτό Τρίτο" στο Βροντάδο της Σύρου εκκενώθηκε από την αστυνομία με βανδαλισμούς και καταστροφική μανία στις 17 Φλεβάρη.

Ένα ερειπωμένο σχολείο που ρήμαζε όχι μόνο πήρε ζωντάνια, αλλά και με προσωπική εργασία και την οικονομική ενίσχυση των αλληλέγγυων στέγασε συλλογικές κουζίνες, βιβλιοθήκη και ανταλλακτικό παζάρι. Τα δυο χρόνια της κατάληψης φιλοξενήθηκαν στο χώρο βιβλιοπαρουσιάσεις, έγιναν προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ, εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε κρατούμενους, συναυλίες αλληλεγγύης στους απεργούς του Νεωρίου, αντιφασιστικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους μετανάστες και στην πρωτοβουλία για τους 11 συλληφθέντες της Σύρου στη μαζική διαδήλωση κατά την επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου το 2011.

Ένας αυτοοργανωμένος χώρος αντίστασης και αλληλεγγύης στις Κυκλάδες χτυπήθηκε από την καταστολή, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Συ.Ρι.Ζα-Αν.Ελ. υπέγραφε μια ακόμα συμφωνία εξαθλίωσης για την πλειοψηφία της κοινωνίας. Η κυβέρνηση της καθεστωτικής αριστεράς έχει επιδείξει θαυμαστή αποφασιστικότητα στην επιδίωξή της να τσακίσει δομές του αγώνα. Το καλοκαίρι που μας πέρασε -το 2016- στη Θεσσαλονίκη τρεις καταλήψεις φιλοξενίας προσφύγων εκκενώθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις (η κατάληψη “Ορφανοτροφείο”, η Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ και η κατάληψη στο “Μανδαλίδειο” στη λεωφόρο Νίκης), η μια μάλιστα γκρεμίστηκε πάραυτα! Για όποιον έτρεφε αυταπάτες ότι η καθεστωτική αριστερά θα επιδείκνυε πιο ανεκτική στάση απέναντι σε ό,τι τοποθετείται πιο αριστερά και πιο ριζοσπαστικά από το Συ.Ρι.Ζα., η κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης αποδεικνύει ότι το κράτος δεν χαρίζεται σε ό,τι δεν ελέγχει.

Ως Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον κοινωνικό/πολιτικό χώρο του "Ανοιχτού Τρίτου" και δηλώνουμε ότι πρόθεσή μας είναι να ξανασυναντηθούμε με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες στο δρόμο του αγώνα. Διότι όπως γράφουν και οι ίδιοι στην καταγγελία τους, οι δομές του κινήματος δεν είναι τα ντουβάρια και τα εργαλεία αλλά οι συλλογικότητες και οι άνθρωποι που τους δίνουν πνοή με το όραμα της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License