ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

 

Ο ανάρχικος αγωνιστής Μάριος Σεϊσίδης, μετά απο 11 χρόνια φυγοδικίας, λόγω της υπόθεσης των «ληστών με τα μαύρα» συλλαμβάνεται στις 4 Αυγούστου άοπλος μαζί με τον σύντροφο Κ. Σακκά, στην περιοχή της Σπάρτης, μετά απο άγρια καταδίωξη με ευθείες βολές  των μπάτσων εναντίον τους. Ο ξυλοδαρμός και βασανισμός των δύο συντρόφων, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, τόσο από τους ντόπιους μπάτσους, όσο και από κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής που μετέβη από την Αθήνα για να τους μεταφέρει στη Γ.Α.Δ.Α, κατέγραψε για ακόμη μία φορά τη λυσσαλέα βία, που εξαπολύουν οι ένοπλοι φρουροί του καθεστώτος εναντίον οποιουδήποτε σταθεί απεναντί τους.

Ο σύντροφος Μ. Σεϊσίδης αφού γλίτωσε από καθαρή τύχη το ραντεβού με το θάνατο, που του έστησαν οι διώκτες του, βρίσκεται προφυλακισμένος με την κατηγορία της συμμετοχής σε 7 ληστείες τραπεζών, που συνέβησαν την περίοδο 2002-2006. Η δίκη που έχει ξεκινήσει από τις 16 Δεκεμβρίου και συνεχίζεται στις 3 Μαρτίου στο εφετείο Αθηνών, ανέδειξε στην ακροαματική διαδικασία εξέτασης της υπόθεσης την πλήρη ένδεια αποδεικτικών στοιχείων, που εμπλέκουν τον σύντροφο με τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Η φυσική πορεία της δίκης πρός μία ακόμη αθώωση, όπως συνέβη  για τους  συντρόφους Σίμο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη, το 2012 και το 2016 αντίστοιχα, όπου και στις δύο δίκες κατέρρευσε παταγωδώς το σενάριο συμμετοχής τους στην ίδια υπόθεση, ανεκόπη από ένα έγγραφο!

Σε μία ύστατη προσπάθεια να ενοχοποιηθεί ο Μάριος, λίγες μόλις βδομάδες πρίν την έναρξη της δίκης, οι διωκτικές αρχές μεθόδευσαν την βίαιη αρπαγή δείγματος DNA στα υπόγεια του εφετείου Αθηνών, μετά την εξοδό του από τα γραφεία του ειδικού εφέτη ανακριτή Ε. Νικόπουλου, όπου ο σύντροφος είχε καλεστεί μαζί με τον Κ. Σακκά, να απολογηθούν σε ένα μνημείο προχειρότητας, όσον αφορά στην κατασκευή κατηγορητηρίου για συμμετοχή τους στην οργάνωση αντάρτικου πόλης Επαναστατικός Αγώνας. Τελικά  για τους δύο συντρόφους, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος γι' αυτήν την υπόθεση, η παγίδα όμως  είχε λειτουργήσει.

Τη σκυτάλη πήραν τα εγκληματολογικά εργαστήρια και σε μια αγωνιώδη προσπάθεια των διωκτικών αρχών να εμποδίσουν την απελευθέρωση του συντρόφου, εμφάνισαν στην έναρξη της δίκης, έγγραφο αμφισβητήσιμης εγκυρότητας, που φέρεται να ταυτοποιεί δείγμα DNA του με ευρήματα που περισυνελέχθησαν το 2006 από την αστυνομία και σχετίζονται με την ληστεία στην Ε.Τ.Ε στη Σόλωνος. Οι ισχυρές ενστάσεις του συνηγόρου υπεράσπισης ως προς την αξία χρήσης του εγγράφου έχουν διακόψει τη διαδικασία της δίκης δύο φορές, μετά από απαίτηση τόσο της εισαγγελέως όσο και του προεδρείου για να αποφανθούν επι των ενστάσεων. Τελικά μετά την πρώτη διακοπή η εισαγγελέας, ως ήταν αναμενόμενο, αποφάσισε υπέρ της νομιμότητας και άρα χρήσης του εγγράφου ως αποδεικτικό στοιχείο, ενώ στις 3 Μαρτίου που έχει οριστεί η επόμενη δικάσιμος αναμένεται η απόφαση της έδρας επί του ίδιου ζητήματος.

Ο Μάριος κινδυνεύει να καταδικαστεί στη βάση μόνο ενός εγγράφου, καθώς η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας πάνω στα πραγματικά γεγονότα, δεν ανέδειξε την παραμικρή ένδειξη συμμετοχής του στην επίμαχη ληστεία τράπεζας στη Σόλωνος.Οι αστυνομοδικαστικοί μηχανισμοί μετά το δεκαετές ανθρωποκυνηγητό, σε όσους συντρόφους κατηγορήθηκαν, για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα», διαμέσου φυλακίσεων, πυροβολισμών και βαρύτατων τραυματισμών, επικηρύξεων και εκατοντάδων δημοσιευμάτων που τους στοχοποιούσαν ως Νο1 δημόσιο κίνδυνο, διψούν και γι’ άλλο αίμα.

Οι μεθοδεύσεις και οι αδηφάγες ορέξεις των κρατικών μηχανισμών δεν πρέπει να περάσουν στη δίκη του συντρόφου.Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο Αθηνών, στις 3 Μαρτίου, στο ισόγειο του κτιρίου(αίθουσα Δ2) και ώρα 9:00.

                                               Συνέλευση αλληλεγγύης στον Μάριο Σεϊσίδη

                                                                                                                                  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ                                       

               ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

                                 Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License