[Ζάγκρεμπ] 11ο Βαλκανικό Αναρχικό Φεστιβάλ Βιβλίου | 7-9 Απρίλη

[Ζάγκρεμπ] 11ο Βαλκανικό Αναρχικό Φεστιβάλ Βιβλίου | 7-9 Απρίλη

post image

11o Βαλκανικό Αναρχικό Φεστιβάλ Βιβλίου | 7-9 Απρίλη 2017 | Ζάγκρεμπ/Κροατία

To 11o Βαλκανικό Αναρχικό Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, από τις 7 έως τις 9 Απρίλη 2017, στην κατάληψη AKC Medika (οδός , Pierottijeva 11, δες χάρτη).

Το Βαλκανικό Αναρχικό Φεστιβάλ Βιβλίου (Balkan Anarchist Bookfair) είναι μια ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται σε διαφορετικούς τόπους των Βαλκανίων. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) το 2003. Ακολούθησαν το 2005 το Ζάγκρεμπ (Κροατία), το 2008 η Σόφια (Βουλγαρία), το 2009 η Θεσσαλονίκη (Ελλάδα),το 2010 το Ζρένιανιν (Σερβία), το 2011 τα Σκόπια (Μακεδονία), το 2013 η Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), το 2014 το Μόσταρ (Βοσνία - Ερζεγοβίνη), το 2015 το Ζάνταρ (Κροατία) και το 2016 τα Ιωάννινα (Ελλάδα). Περισσότερες πληροφορίες για τα προηγούμενα φεστιβάλ θα βρείτε εδώ.

Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι ανοιχτή για όλες τις αντιεξουσιαστικές/αναρχικές ομάδες, τους εκδότες, τις πρωτοβουλίες, τους χώρους κλπ (όχι μόνο από τα Βαλκάνια), οπότε αισθανθείτε άνετα να έρθετε και να στήσετε τον πάγκο σας ή απλά να έρθετε για να συμμετέχετε στις συζητήσεις.

Όπως πάντα, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις και τις ιδέες αναφορικά με τις συζητήσεις/εκδηλώσεις. Επίσης, εάν έχετε κάποιο κείμενο ή βιβλίο που σας φαίνεται ενδιαφέρον και θα θέλατε να το παρουσιάσετε ή να οργανώσετε μια συζήτηση για ένα παρόμοιο θέμα, μη διστάσετε να μας το πείτε.

Η ιδέα για ένα τέτοιο φεστιβάλ δεν είναι καινούρια, αλλά βασίζεται στη θετική εμπειρία άλλων Αναρχικών Φεστιβάλ Βιβλίου. Σε πολύ διαφορετικές περιστάσεις, αυτά τα φεστιβάλ βιβλίου έχουν αποδεδειγμένα καταστεί σημαντικά σημεία συνάντησης και εκδηλώσεων τόσο σε τοπικά όσο και σε διεθνή επίπεδα. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθεια σας! Ελάτε και υποστηρίξτε αυτό το φεστιβάλ με αλληλεγγύη και συμμετοχή!

Εάν θέλετε να οργανώσετε εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης για το 11ο ΒΑΒ, θα το εκτιμούσαμε πάρα πολύ! Τα χρήματα θα διατεθούν για να καλύψουν έξοδα του φεστιβάλ, αλλά και για την ενίσχυση συντρόφων/ισσων που επιβαρύνονται με ταξιδιωτικά έξοδα.

Εάν δεν μπορείτε να έρθετε στο φεστιβάλ βιβλίου, θα μπορούσατε να στείλετε κάποιες δωρεάν εκδόσεις, αφίσες και άλλο υλικό. Επίσης θα μπορούσατε να στείλετε βιβλία και άλλες εκδόσεις προς πώληση. Εμείς θα οργανώσουμε ένα χώρο για όλους εσάς που δεν μπορείτε να έρθετε, αλλά παρόλα αυτά επιθυμείτε να παρουσιάσετε τη δουλειά σας στο φεστιβάλ. Επικοινωνήστε μαζί μας  στο anarhisticki.sajam.knjiga@gmail.com για λεπτομέρειες, διεύθυνση αποστολής υλικού κλπ.

Η αγγλόφωνη εκδοχή της αφίσας του φεστιβάλ βρίσκετε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

web: www.ask-zagreb.org
e-mail: anarhisticki.sajam.knjiga@gmail.com

Μείνετε συντονισμένοι/ες σχετικά με το επίσημο πρόγραμμα.

Συμμετοχή:

Για να μας βοηθήσετε να οργανώσουμε το φεστιβάλ βιβλίου και να ολοκληρώσουμε εγκαίρως το πρόγραμμα, θα θέλαμε να επικυρώσετε το συμμετοχή σας το συντομότερο δυνατό. Το e-mail μας είναι: anarhisticki.sajam.knjiga@gmail.com

Ελάτε σε επαφή και ενημερώστε μας για τον τρόπο που θα θέλατε να συμμετέχετε. Ακολουθούν κάποιες ερωτήσεις, ενώ καλωσορίζουμε οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία. Επίσης ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε φιλοξενία. Υπάρχουν μερικές εναλλακτικές , αλλά χρειαζόμαστε όλες τις λεπτομέρειες το συντομότερο.

Κάποιες από τις λεπτομέρειες που χρειαζόμαστε από εσάς:

1. Ερωτήσεις για όλους τους καλεσμένους που έρχονται εκτός Ζάγκρεμπ:
- πως θέλετε να συμμετέχετε?
- θα θέλατε να κάνετε μια παρουσίαση, ένα workshop ή μια συζήτηση στο φεστιβάλ βιβλίου;
- χρειάζεστε βοήθεια για τη διαμονή σας; (δωρεάν χώροι φιλοξενίας είναι περιορισμένοι)

2. Εάν χρειάζεστε έναν χώρο έκθεσης:
- πόσο μεγάλος θα πρέπει να είναι?
- χρειάζεστε βοήθεια στον πάγκο?
- μπορείτε να βοηθήσετε με τα έξοδα του φεστιβάλ βιβλίου; (Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχετε πάγκο, όλοι οι χώροι έκθεσης είναι δωρεάν)
- θέλουμε κάποιες βασικές πληροφορίες για εσάς (τρόπος επικοινωνίας, τι βιβλία/εκδότες διακινείτε [όχι λίστα, απλά λίγες πληροφορίες]...

_____________________________________________________

το site του ΒΑΒ2016: bab2016.gr

Απολογισμός του ΒΑΒ2016 με τα μάτια των Βιβλίων Ανομίας:

http://vivliaanomias.gr/sites/default/files/vivlia%20anomias%20-%20apologismos%20bab2016.pdf

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License