ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ & ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

http://www.tokeli.gr/2017/03/2017.html

Επιλογή δημοσιευμένων ειδήσεων, σχετικών με φυλακές και κρατούμενους     ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017   1/2 - Στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον μήνα Φεβρουάριο (1/2 και 16/2).   1/2 - Εκδήλωση της «Φωνής Λευτεριάς» στην ΑΣΟΕΕ για το ζήτημα της άμεσης χορήγησης άδειας εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα.   1/2 - Εκτελείται στις ΗΠΑ ο Mark Christeson, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για εγκλήματα που είχε τελέσει το 1998 σε ηλικία 18 ετών.   2/2 - Ρεπορτάζ για το Δ.Ι.Ε.Κ. των φυλακών Κασσάνδρας.   3/2 - Λήξη της απεργίας πείνας του Mohamed A.- Συνέχιση του Αγώνα.   3/2 - Κείμενο του Ν. Ρωμανού σχετικά με τη δήλωση Κορκονέα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.   5/2 - Φωτογραφίες από φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Νορβηγία και τις ΗΠΑ.   6/2- Νεκρός πρόσφυγας στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη. Την ίδια μέρα πραγματοποιείται παρέμβαση αλληλεγγύης στα κρατητήρια.   6/2 -  Σχεδόν 100 Αιγύπτιοι δημοσιογράφοι  και προσωπικό των μέσων ενημέρωσης  κρατούνται στη φυλακή από τις αρχές στο Κάιρο, όπως αποκάλυψε έκθεση που κυκλοφόρησε πρόσφατα.
  8/2 - Κατάληψη του υπουργείου Υγείας από τη συνέλευση αλληλεγγύης στο Κολαστήριο.  Βίντεο από την κατάληψη και η προκήρυξη της κατάληψης.   8/2 - Δελτίο τύπου του 18 ΑΝΩ για την προφυλάκιση του 38χρονου Γιώργου Π., λίγο πριν από την ολοκλήρωση του θεραπευτικού του προγράμματος.   9/2 - Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ύστερα από προσφυγή δεκατεσσάρων κρατούμενων των φυλακών  Χίου.   9/2 - Θάνατος 56χρονου κρατούμενου στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.   9/2 - Θεατρικό εργαστήρι στις φυλακές Κορυδαλλού με τη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου.   9/2 - Τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα μέτρα θεραπείας όσων απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής.   10/2 - Η προτεινόμενη τροποποίηση του νόμου για τη μη κράτηση σε φυλακές ατόμων με ψυχική ή διανοητική διαταραχή στη Ν. Αφρική.   12/2 - Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των κρατουμένων μετά την επίσκεψή της στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.   12/2 - “Ανεξήγητοι” παραμένουν οι μισοί από τους θανάτους κρατουμένων στις φυλακές της Σκωτίας την τελευταία πενταετία.   13/2 - Εγκαίνια μονοθέσιου δημοτικού σχολείου στις φυλακές της Θήβας.   15/2 - Πρόγραμμα άθλησης στις φυλακές Αλικαρνασσού.   16/2 - Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ύστερα από προσφυγή ασθενούς κρατούμενου των φυλακών Νιγρίτας.   17/2 - Καταγγελία για σχέδιο δολοφονίας της Π. Ρούπα.   18/2 - Παλαιστινιακή ταινία για πολιτικούς κρατούμενους κερδίζει το Α' βραβείο  στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, του Βερολίνου. Η ταινία παρουσιάζει πρώην Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους, που ξαναχτίζουν την πρώην φυλακή τους, και ξαναζούν τις εμπειρίες τους με τις ανακρίσεις και τα βασανιστήρια.   18/2 - Ρεπορτάζ  για τους ανήλικους θανατοποινίτες στο Πακιστάν ο αριθμός των οποίων ανέρχεται  στο 10% του συνόλου των θανατοποινιτών.   21/2 - Ποινή ισόβιας κάθειρξης σε κρατούμενο  για την ανθρωποκτονία συγκρατούμενού του στις φυλακές Λάρισας το 2015.   21/2 - Επίσκεψη τριών κρατουμένων των φυλακών Αυλώνα στον υπουργό Δικαιoσύνης.   21/2 - Κράτηση ανηλίκων  στην απομόνωση στις φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου.   21/2 - Φωτογραφίες κρατουμένων από τις φυλακές της Αϊτής.   22/2 - Επίσκεψη μαθητών στο κατάστημα κράτησης Νέων Αυλώνα.   23/2 - Έκθεση για τα περίπου 3 εκατομμύρια προσωρινά κρατούμενους σε όλο τον κόσμο.   24/2 - Επίσκεψη του δημοσιογράφου και ακτιβιστή Γ. Βάλραφ στις φυλακές Κορυδαλλού.   24/2 - Ανακοίνωση  του υπουργείου Δικαιοσύνης της Γαλλίας για την κατασκευή 24 νέων φυλακών.   25/2 - Άρθρο για την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων από  τα ελληνικά δικαστήρια.   27/2 - Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων μετά την  επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού «Αγ. Παύλος», γνωστό ως «Κολαστήριο».   28/2 - Άρθρο για τις γαλλικές φυλακές.  

28/2 - Αποζημίωση πλέον του 1.000.000 λιρών έχει καταβληθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε κρατούμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή δεν αποφυλακίστηκαν την καθορισμένη ημερομηνία.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License