Αναρχική Δράση- Επιθέσεις στα σπίτια των μπάτσων Ευθυμιάδη Ευθύμη & Χατζή Ηλία

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στα σπίτια των μπάτσων Ευθυμιάδη Ευθύμη & Χατζή Ηλία.

Ο Λάμπρος Φούντας ζει μέσα στις φωτιές μας.

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στα σπίτια των μπάτσων Ευθυμιάδη Ευθύμη & Χατζή Ηλία.

 

 

Στις 10 Μάρτη του 2010 εκτελείται στη Δάφνη ο αναρχικός και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρος Φούντας, κατά τη διάρκεια απαλλοτρίωσης οχήματος που θα χρησιμοποιούνταν σε ενέργεια επαναστατικής βίας της οργάνωσης. Οι εμπρησμοί στις κατοικίες των μπάτσων Ευθυμιάδη Ευθύμη στην οδό Κύπρου 20 στον Άγιο Παύλο και Χατζή Ηλία στην οδό Παπαναστασίου Αλεξ. 17 στις Συκιές Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της 9ης Μάρτη, είναι ο δικός μας ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη ενός συντρόφου που έπεσε νεκρός από τα πυρά του μητροπολιτικού στρατού κατοχής της δημοκρατίας, μαχόμενος για την Επανάσταση. Οι νεκροί αγωνιστές είναι η αιτία και αφορμή της συνέχισης του δικού μας επαναστατικού αγώνα.

 

Την Πέμπτη 5 Γενάρη, συλλαμβάνονται τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Κατά τη σύλληψη της συντρόφισσας Πόλας, οι κουκουλοφόροι της αντι-Τρομοκρατικής απαγάγουν τον 6χρονο γιό της και με εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων Νικολού, τον μεταφέρουν στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Παίδων, φρουρούμενο.

 

Τα 3 μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και Νίκος Μαζιώτης ξεκινούν από την πρώτη στιγμή των συλλήψεων απεργία πείνας και δίψας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του 6χρονου παιδιού και την παράδοση της επιμέλειας στο οικογενειακό του περιβάλλον.

 

Το μήνυμα είναι σαφές: μπροστά στην αδιαλλαξία των επαναστατών, η καταστολή επιστρατεύει τα πιο βρώμικα και ανήθικα όπλα. Η ποταπή όμως αυτή προσπάθεια των μηχανισμών, να εκβιάσουν και να εκδικηθούν τις συλληφθείσες, βρήκε απέναντί της τόσο την αποφασιστικότητα των 3 μελών του Επαναστατικού Αγώνα όσο και τη δυναμική του πολύμορφου κινήματος που μέσα από ένα σύνολο ενεργειών πολιτικής στήριξης και επιθετικής αλληλεγγύης, ύψωσαν από κοινού ένα προσωρινό ανάχωμα στη χυδαιότητα της καταστολής.

 

Όλη η δράση του Επαναστατικού Αγώνα αποκρυσταλλώνεται στην εφαρμογή μιας σταθερής επαναστατικής στρατηγικής αποσταθεροποίησης τους καθεστώτος. Τα 3 κατασταλτικά χτυπήματα στην οργάνωση έπειτα από την εκτέλεση του συντρόφου Λάμπρου Φούντα και οι στοχοποίηση ενός ευρύ κύκλου ατόμων με βάση την επαφή και τις σχέσεις που διατηρούσαν με μέλη της οργάνωσης, οι επικηρύξεις 2 καταζητούμενων μελών με 1.000.000 €, ο τραυματισμός κατά τη σύλληψη του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, η απαγωγή του 6χρονου παιδιού, οι τελευταίες απειλητικές απόπειρες προς το πρόσωπο της συντρόφισσας Πόλας (σχέδιο δολοφονίας και απόπειρα δωροδοκίας από την ευρωβουλευτή του Συριζα Κων/να Κούνεβα) και η άρνηση χορήγησης άδειας στον σύντροφο Κώστα Γουρνά αποτυπώνουν πρόδηλα το φόβο της εξουσίας απέναντι στη στρατηγική της ένοπλης πάλης.

 

Το καλοκαίρι του 2002 η εξουσία επιχείρησε, μέσω των συλλήψεων μελών της επαναστατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, να επιβάλλει τον φόβο της αντίστασης και τη ματαιότητα της ένοπλης προπαγάνδας. Ο κρότος από την έκρηξη της βόμβαςτου Ε. Α. στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, τα ξημερώματα της 5ης Σεπτέμβρη του 2003 ήταν το τέλος αυτής της ησυχίας, της τάξης και της ασφάλειας. 14 χρόνια μετά, η εξουσία επιχειρεί να επιβάλλει την ίδια ματαιότητα. Η ιστορία μας καλεί να αποδείξουμε για ακόμη μια φορά πως κάνουν λάθος.

 

Να οργανώσουμε την συλλογική μας αυτοάμυνα, μέσα από την οποία θα ξεπηδήσουν επιθετικοί σχηματισμοί επαναστατικής βίας.

 

Βία για τη βία που εκφράζουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί στο όνομα της τάξης και της ασφάλειας απέναντι στα αγωνιζόμενα κομμάτια.

 

Αίμα για το αίμα των νεκρών επαναστατών από την διεθνοποιημένη καταστολή.

 

Επίθεση με κάθε μέσο στους φορείς και εκφραστές της καταστολής. Επίθεση μέσα από τους αγώνες και τις διαδηλώσεις, επίθεση στα κέντρα λήψης αποφάσεων και τα αστυνομικά τμήματα, επίθεση στα σπίτια τους.

 

Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους αγωνιστές και τους εξεγερμένους όλης της γης, από το Standing Rock της Dakota μέχρι τα φλεγόμενα γαλλικά προάστια.

 

Όσο για τον Τσουτσουβή, τον Κασσίμη, τον Φούντα, τον Morales και κάθε νεκρό επαναστάτη ο αγώνας συνεχίζεται...

 

Οργάνωση Αναρχική Δράση

 

 

 

 

 

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License