Απολογιστικό κείμενο διαγραφεισσών απο την ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


 

Σχετικά  με τα γεγονότα της Τετάρτης 15/02/2017 και της Πέμπτης 16/02/2017

Λαμβάνοντας υπόψη τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους έλαβε χώρα η απομάκρυνσή μας από την γραμματεία  της οργάνωσης καθώς και της απαγόρευσης να συνδιαλεχτούμε με το σύνολο της συνέλευσης παρά μόνο με τη μορφή κειμένου, αποστέλλουμε το παρόν ώστε να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας τόσο στην οργάνωση την ίδια όσο και το αντιφασιστικό κίνημα στο σύνολο του.

Σχετικά με τα γεγονότα που εκτυλίχθησαν στην συνέλευση του πυρήνα κέντρου, ενημερώνουμε ότι στην πρώτη τοποθέτηση που ξεκίνησε επ’ αφορμή της εισήγησης για τους κύκλους ανάγνωσης και συζητήσεων τέθηκε η ερώτηση ως προς το αν η διαδικασία αυτή στοχεύει στο να αποκτήσει η οργάνωση μια πιο σαφή ταυτότητα.

Από τη γέννηση της, η ΟΡ.Μ.Α επικοινώνησε τη δημιουργία μιας ομάδας την οποία θα χαρακτηρίζει η σύμπνοια αναρχικών, κομμουνιστών και άλλων κομματιών του κινήματος κάτω από την ομπρέλα του αντιφασισμού. Είναι γεγονός, ωστόσο, πως τον τελευταίο ειδικά καιρό δε φαίνεται να το υποστηρίζει ούτε στη θεωρία ούτε στην πράξη. Πόση αμφισημία χωράει στη φράση που φιγουράρει στις θέσεις της οργάνωσης:

‘Να τελειώνουμε επιτέλους με κινήματα «πίεσης προς τους θεσμούς», ή με αυτά που δημιουργούν μικρές, «καθαρές», «δικές μας» δομές και αφήνουν το αστικό κράτος να είναι μοναδικός κεντρικός φορέας υλοποίησης πολιτικής’.

Να τονιστεί ότι η συντρόφισσα κατανοώντας την αδυναμία του γραφείου να απαντήσει αυθαίρετα στην ερώτηση, ζήτησε να συγκληθεί ολομέλεια θεωρώντας σημαντικό να ενημερωθεί το σύνολο της οργάνωσης και η υπεύθυνη αυτής, γραμματεία, να κληθεί τότε να ανταποκριθεί στην απορία των συντρόφων. Αντί αυτού, η υπεύθυνη του γραφείου κέντρου ζήτησε διευκρινήσεις ως προς τον προβληματισμό περί πολιτικής ταυτότητας σηματοδοτώντας έτσι την απαρχή μιας διαδικασίας κατά την οποία και άλλοι σύντροφοι εξέφρασαν απορίες και ζήτησαν διευκρινήσεις. Πιο αναλυτικά, εκφράστηκαν προβληματισμοί σχετικά με τη δομή της οργάνωση, η οποία υποστηρίζουμε ότι δημιουργεί καθετότητα στη λήψη αποφάσεων και αποκλείει τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των συντρόφων σε αυτήν. Ανάμεσα στις εύλογες απορίες ήταν και εκείνες που έχουν να κάνουν με την λογική με την οποία αποφασίζονται οι δράσεις και η συνεργασία με συλλογικότητες του χώρου. Το ερώτημα αυτό δεν είναι αυθαίρετο αλλά γεννήθηκε από μια συνεχόμενη αποχή μας σε συγκεκριμένα κομμάτια του αγώνα. Παρότι επαναλάβαμε ότι οι ερωτήσεις τίθενται προς συζήτησιν  και όχι ως ευθεία κριτική η μόνη απάντηση που μας δόθηκε απλοϊκά και ειρωνικά ήταν ότι:

 ‘’Η γραμμή της οργάνωσης δεν είναι τέτοια’’.

 

Η μοναδική απάντηση –πασπαρτού- περί ‘’γραμμής’’ δόθηκε για μία ακόμα φορά με τρόπο τέτοιο που δεν άφησε περιθώριο για περεταίρω συζήτηση. Αντιθέτως, εκλάβαμε τον ερειστικό, έως προσβλητικό, κάθετο ισχυρισμό ότι η οργάνωση αποτελεί την αιχμή του δόρατος τους αντιφασιστικού κινήματος και ‘’χαίρει σεβασμού και εκτίμησης από τον χώρο του αντιφασισμού στο σύνολο του, της αριστεράς και της αναρχίας’’ και δεν δύναται να την αμφισβητούμε. Ύστερα από τη διαδικασία αυτή, το επόμενο πρωί μας γνωστοποιήθηκε από την οργανωτική γραμματεία της οργάνωσης η διαγραφή μας. Μας απαγορεύτηκε η παρουσία στο σώμα της συνέλευσης, καθώς και η ανάγνωση σχετικού κειμένου που είχε δοθεί στην οργάνωση από τις τέσσερις συντρόφισσες που διαγράφτηκαν εν μία νυκτί, και τους δύο οικειοθελώς αποχωρήσαντες. Καταγγέλλουμε την λασπολογία που διαδίδεται σε βάρος μας περί οικειοθελούς αποχώρησης, το οποίο αρνούμαστε και κατηγορηματικά, την αυθαίρετη απόφαση από την ‘’ιεραρχία’’ της οργάνωσης περί διαγραφής χωρίς ενημέρωση του συνόλου των μελών, τις πρακτικές φίμωσης μας στην προσπάθεια μας να ενημερώσουμε τους/τις συντρόφους-ισσες και τέλος τις λεκτικές επιθέσεις και συκοφαντίες επί του προσωπικού που δεχτήκαμε.  . Επίσης, καταγγέλλουμε την παρακράτηση εξοπλισμού που ο σύντροφος είχε παραχωρήσει στην οργάνωση για όσο –προφανώς- αποτελούσε μέλος, προς χρήση σε ‘’μαχητικές’’ δράσεις που εν τέλει δεν έγιναν.

 

Εκ μέρους των τεσσάρων  διαγραφεισών, και των δύο αποχωρησάντων συντρόφων

Αθήνα, 3/3/2017

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License