Ομιλία του Δημήτρη Κουφοντίνα στην Πάτρα (Απόσπασμα)

Από την σημερινή εκδήλωση για τις άδειες στους πολιτικούς κρατούμενους.

Πριν από λίγο διάβασα στη σημερινή συνέντευξη του Κοντονή στην Εφ.Συν. μια απάντηση ιδιαίτερα αποκαληπτική: «Και να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την άδεια, δεν είναι υποχρεωτικό να δωθεί».

 

Ενώ ο σχετικός νόμος το λέει καθαρά: «Αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, η άδεια δίνεται». Ο υπουργός λέει δηλαδή το αντίθετο από ό,τι προβλέπει ο νόμος.

 

Θα μπορούσε να πει απλώς: «Δεν είμαι αρμόδιος, τα συμβούλια αποφασίσουν κ.λ.π.»

 

Όμως εδώ ο υπουργός των νόμων λέει ότι οι νόμοι δεν ισχύουν, δηλαδή απλά και καθαρά δίνει απόλυτη κάλυψη στην εισαγγελέα.

 

Βλέπετε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να διατηρεί τον φασιστικό νόμο Δένδια που ακυρώνει το Συμβούλιο της Φυλακής και καθιερώνει την δικτατορία του εισαγγελέα.

 

Και κυρίως βλέπουμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Σαν τραγωδία ή σαν φάρσα; Γιατί στις μέρες μιας υποτιθέμενης αριστερής κυβέρνησης ζητείται ξανά το «Αποκηρύσσω» των παλιών δηλώσεων μετανοίας που ζητούσαν από τους κομμουνιστές.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License