ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ Κ. ΓΟΥΡΝΑ

Αθήνα, Τετάρτη 15/3, 5 μ.μ., Προπύλαια και διαδήλωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλ. Κουμουνδούρου. Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ Κ. ΓΟΥΡΝΑ

 

Ε ναι λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βάλλεται από τους «δανειστές», αλλά αυτό που υποσχέθηκε, ότι δηλαδή δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στην υπεράσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων για μία ακόμα φορά το αποδεικνύει περίτρανα. Μετά το διαβόητο «παράλληλο πρόγραμμα», έρχεται και η σειρά να αποδείξει την πίστη του στα ανθρώπινα δικαιώματα. Πώς το κάνει;  Μα φυσικά με το μοναδικό του τρόπο. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά από επτά χρόνια μπορεί επιτέλους με τις ψήφους του διευθυντή και της κοινωνικής λειτουργού στο αρμόδιο Συμβούλιο Αδειών της Φυλακής Κορυδαλλού να πάρει άδεια. Βέβαια, δεν μπορεί γιατί θέτει βέτο η μειοψηφούσα εισαγγελέας, οπότε το ζήτημα θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα σε δικαστήριο. Αυτό είναι το μεγαλείο του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να καταργήσει διά νόμου το εισαγγελικό βέτο δηλώνει το σεβασμό του στην «ανεξάρτητη διακαιοσύνη» και ως κότα που είναι υποδύεται το μεγαλύτερο πτηνό, τη στρουθοκάμηλο.

Όμως, η ζωή και η αξιοπρέπεια των πολιτικών κρατουμένων δεν μπορούν να υπόκεινται ούτε στη μοχθηρία της δικαστικής χούντας, ούτε στους πολιτικαντισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, οι σημερινές εισβολές της αστυνομίας στη Βίλλα Ζωγράφου και στην κατάληψη προσφύγων της Αχαρνών αποδεικνύουν και στον πλέον δύσπιστο ότι ο κατήφορος της πλήρους έκπτωσης δικαιωμάτων, είτε αφορά πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου είτε αγωνιστές στα ειδικά κελιά των φυλακών, δεν έχει πάτο.

Γι’ αυτό την Τετάρτη 15 Μαρτίου ενώνουμε την οργή και τις φωνές μας σε όλη την Ελλάδα ενάντια στις δηλώσεις μετάνοιας, την τρομολαγνεία, τη σωφρονιστική πειθάρχηση και την κρατική τρομοκρατία.

 

Αθήνα, Τετάρτη 15/3, 5 μ.μ., Προπύλαια και διαδήλωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλ. Κουμουνδούρου.

 

 Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

 

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License