Κενό Δίκτυο: Επίθεση ενάντια σε 2 Κοινωνικά Κέντρα στην Αθήνα / Ανακοίνωση-Κάλεσμα

Ανακοίνωση-Κάλεσμα αλληλεγγύης στις καταλήψεις Βίλλα Ζωγράφου και Αλκιβιάδου 9 από την συλλογοκότητα Κενό Δίκτυο

post image

Η καταστολή του κοινωνικού απελευθερωτικού κινήματος και των καταλήψεων προσφύγων και μεταναστών δεν θα μείνει αναπάντητη. Οι αστυνομικές επιδρομές  αποτελούν ιδανικό παράδειγμα για την πολιτική που επιθυμεί να επιβάλλει η κυριαρχία στην εποχή μας: όταν εμείς κοιμόμαστε το κράτος συνεχίζει να δουλεύει εναντίον όλων μας. Τα ξημερώματα της 13/3/2017 η Ελληνική αριστερή κυβέρνηση επέλεξε να εισακούσει τις εντολές της δεξιάς συντήρησης και τα νέο-φιλελεύθερα τσιράκια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και να επιτεθεί σε δύο καταλήψεις του ευρύτερου κοινωνικού κινήματος.

Η κατάληψη που εκκενώθηκε στο κτίριο του Δρακοπούλειου αιμοδοτικού κέντρου και βρίσκεται στην οδό Αλκιβιάδου 9, μαζί με την παραπλήσια κατάληψη της οδού Αχαρνών και Σουρμελή στην πλατεία Βάθης που συνεχίζει να αντιστέκεται, μπορούν να αποτελέσουν, με τις χαρές και τις λύπες τους, πραγματικά σχολεία για όλους τους αλληλέγγυους που πέρνουν μέρος στον τιτάνιο αγώνα προσφοράς βοήθειας στους πρόσφυγες έξω από καθεστωτικούς μηχανισμούς σαν άνθρωποι προς ανθρώπους. Οι καταλήψεις αυτές στο κέντρο της πόλης αποτέλεσαν και αποτελούν παράδειγμα άμεσης και αδιαμεσολάβητης αυτοργάνωσης των προσφύγων χωρίς την παρουσία και την συμμετοχή ντόπιων ακτιβιστών, αποτέλούν αυτοργανωμένους χώρους μεταναστών και προσφύγων  από τους ίδιους για τους ίδιους και για αυτό η κατάληψη της Αλκιβιάδου 9 χτυπήθηκε άμεσα από το κράτος.

Η κατάληψη της Βίλλα Ζωγράφου και του περιβάλλοντος πάρκου στην περιοχή Ζωγράφου αποτέλεσε ένα κοινωνικό κέντρο μιας γειτονιάς με πολύ έντονη συμμετοχή στην εξέγερση του 2008 αλλά και στα κινήματα που ακολούθησαν έως την τελική εξέγερση της 12  Φεβρουαρίου 2012. Σε μια εποχή ύφεσης των κινημάτων και αδράνειας από μεριάς της κοινωνίας το κράτος έρχεται να πάρει πίσω κάθε γωνία που κατέκτησαν τα κοινωνικά κινήματα την εποχή που αποπειράθηκαν να δώσουν αγωνιστικές απαντήσεις στην καπιταλιστική, ληστρική επιδρομή που παραπλανητικά ονομάστηκε από τους καταπιεστές μας ως "ΚΡΙΣΗ".

Η απάτη της εκπροσώπησης των λαϊκών συμφερόντων στα έδρανα της βουλής από γελοίους πολιτικάντηδες και ξεπουλημένα κόμματα τελείωσε στην πλατεία Συντάγματος το καλοκαίρι του 2011. Η μαζική αυταπάτη της απελπισμένης πλειοψηφίας πως ο Σύριζα «θα μας σώσει» τελείωσε και αυτή εδώ και καιρό. Η απόδειξη πως η αριστερή διακυβέρνηση  δεν είναι τίποτα άλλο από μια ευθυνόφοβη και αντικοινωνική σοσιαλδημοκρατία είναι μπροστά στα μάτια όλων μας. Ο Σύριζα είναι ένα ζόμπι ΠΑΣΟΚ που αργοπεθαίνει βάζοντας κάθε λεπτό που περνά υποθήκη το μέλλον αυτής της κοινωνίας για να γραπωθεί στην εξουσία. Το κοινοβούλιο βρωμάει πανούκλα και όσοι θέλουν να το στηρίζουν με τις πλάτες τους και να το ποτίζουν με το αίμα τους να ξέρουν πως ζουν εις βάρος των παιδιών τους και ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Το Μέλλον θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα του και ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.

Επανακατάληψη όλων των καταλήψεων που χτυπιούνται από το Κράτος – Δημιουργία καταλήψεων και κοινωνικών κέντρων σε όλους τους πιθανούς και απίθανούς τόπους σε όλη την χώρα- Απελευθέρωση της καθημερινότητας μας από όλες τις ηλίθιες κοινωνικές υποχρεώσεις και τις κυρίαρχες κοινωνικές συμβάσεις – Άρνηση της κυρίαρχης κουλτούρας – Στελέχωση των κοινωνικών κινημάτων της εποχής μας και στήριξη των χώρων του κινήματος με την καθημερινή μας παρουσία-
ΣΥΜΒΙΩΣΗ / ΙΣΟΤΗΤΑ / ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Να στηρίξουμε με λόγο και πράξεις τις καταλήψεις.

Να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που καλούνται.

Καλούμε όλο το λαό του Ζωγράφου και τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/3 ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 18.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ , 6η σταση (ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ 230, 608,235).

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ [Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες] http://voidnetwork.gr

 

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License