Για τις επιθέσεις του πληρωμένου στρατού του αφεντικού της ΑΕΚ
Πίσω τραμπούκοι – εμπρός σύντροφοι!

Το σενάριο για μια ακόμα φορά γνωστό. Ο κόσμος της εκμετάλλευσης, της υποταγής, της εξουσίας και των συμφερόντων της ενάντια στον κόσμο της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. Το Σάββατο 25.2.2017 έγινε η πρώτη επίθεση του οργανωμένου οπαδικού στρατού του Μελισσανίδη (εφοπλιστής, ιδιοκτήτης πετρελαϊκής εταιρίας, μεγαλομέτοχος του ΟΠΑΠ και ιδιοκτήτης της ΑΕΚ) στον Αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Στρούγκα στη Νέα Φιλαδέλφεια (περιοχή της Αθήνας). Η επόμενη επίθεση έγινε δύο μέρες μετά, όπου αφού επιτέθηκαν στα μέλη της κατάληψης που διόρθωναν τις ζημιές που είχαν προξενήσει οι τραμπούκοι κράτησαν σε ιδιότυπη ομηρία δύο αγωνίστριες, βανδαλίζοντας για μια ακόμα φορά το χώρο της κατάληψης. Έκτοτε η ομάδα κρούσης του Μελισσανίδη παραμένει στην περιοχή τραμπουκίζοντας και χτυπώντας οποιονδήποτε αντιδρά στα σχέδια του αφεντικού τους για καταστροφή του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. (Ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Στρούγκα αντιτίθεται στα σχέδια του Μελισσανίδη να καταστρέψει το άλσος της πόλης τους για να χτίσει καινούριο γήπεδο για την ομάδα του.)   Σχεδόν τρία χρόνια μετά το δολοφονικό πογκρόμ 20ής Ιούνη 2014 με τα ανοιγμένα κεφάλια και τα σπασμένα χέρια και πόδια, ο στρατός του Μελισσανίδη επιστρέφει για να προστατεύσει τα συμφέροντα του αφεντικού του. Για μια ακόμα φορά οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες από την κατάληψη Στρούγκα στοχοποιούνται σαν χώρος αλλά και σε προσωπικό επίπεδο για την πολιτική τους επιλογή να υπερασπιστούν με αξιοπρέπεια την πόλη τους και το άλσος κόντρα στα συμφέροντα των αφεντικών, κόντρα στον φόβο που προσπαθεί να επιβάλει η τοπική μαφία.   Οι μπάτσοι, οι φασίστες, οι μαφιόζοι, οι ομάδες κρούσης των κάθε λογής αφεντικών, οι λούμπεν μάτσο χουλιγκανοτραμπούκοι, βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο, αυτό της κυριαρχίας, της μιζέριας, της υποταγής, της ρουφιανιάς, του χαφιεδισμού και της ξεφτίλας. Οι οργανωμένοι στρατοί υπεράσπισης των συμφερόντων επιχειρηματιών είναι αυτό που είναι πίσω από όποιο προσωπείο και αν κρύβονται. Δε χωράνε αυταπάτες. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι όποιο χέρι σηκώνεται ενάντια σε δομή, ενάντια σε ανθρώπους του κινήματος είναι επίθεση στο σύνολο του ανταγωνιστικού κινήματος, ενάντια στον κόσμο της αντίστασης, σε όσους και όσες σηκώνουν κεφάλι ενάντια στο κράτος και στο κεφάλαιο, ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα.   Θα υπερασπιστούμε την πολιτική μας ύπαρξη, τους συντρόφους μας, τις δομές του κινήματος με κάθε μέσο.
Δηλώνουμε την πολιτική μας στήριξη και την αμέριστη αλληλεγγύη μας στις συντρόφισσες και τους συντρόφους από τον Αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Στρούγκα.

Πέλοτο 9.3.17

http://peloto.espivblogs.net/

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License