post image

οι καταλήψεις είναι απ' τις κυριότερες δομές του αναρχικού αγώνα, είναι ένα μέρος στο οποίο δομούνται τα θεμέλια μιας συλλογικής ζωής και χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης, καθώς δίνεται η ευκαιρία στα άτομα να δράσουν ελεύθερα και αντιεραρχικά ενάντια στα πρότυπα που προωθεί το καπιταλιστικό σύστημα. Στους χώρους αυτούς ζυμώνονται τα άτομα μεταξύ τους και οξύνονται συνειδήσεις, δημιουργείται δηλαδή ένας πύρηνας αυτοοργάνωσης και αυτοδιεύθυνσης. Οι καταλήψεις αποτελούν εστίες αντιπληροφόρησης και προπαγάνδισης αναρχικών ιδεών με απώτερο σκοπό τη διάχυσή τους στην κοινωνία. Παίρνουμε στα χέρια μας τα άδεια κτήρια της γκριζούπολης δίνοντάς τα ζωή και μετατρέποντάς τα σε σημείο εκκίνησης και συνέχισης ενός αγώνα αντίστασης απέναντι σε όποιον προσπαθεί να καταπνίξει την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, απέναντι σε όσους σε θέλουν να είσαι μια ζωή με σκυμμένο το κεφάλι υπακούγοντας τους δήθεν ηθικούς νόμους που σου προστάζουν, απέναντι στο βρώμικο παιχνίδι των αγοραπωλησιών και της μέγιστης εκμετάλλευσης με μόνο σκοπό το κέρδος και χαλώντας την αισθητική του ανθρωπάκου που μέσα σε μια ομοιόμορφη και γεμάτη καταστήματα πόλη βλέπει την ιδεατή κοινωνία. Δεν ζητάμε τίποτα και δεν συνεργαζόμαστε με κράτος και αφεντικά. Η κατάληψη ενος κτίριου αποτελεί πολιτική επιλογή καθώς τασσόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε είδους ιδιοκτησία και δε σκοπεύουμε να γίνουμε δούλοι του κρατικού μηχανισμού. Οφείλουμε λοιπόν να υπερασπιζόμαστε τους χώρους αντίστασης καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αναρχικού κινήματος.  Οι καταλήψεις είναι εργαστήρια αγώνα, είναι δέντρα ελευθερίας στην έρημο της εξουσίας, της ετερονομία, της παραίτησης, της υποταγής. Είναι καρφί στο μάτι του καθεστώτος. Και τα τελευταία χρόνια έγιναν και κάτι ακόμα περισσότερο: αποτέλεσαν την απάντηση της αγωνιζόμενης βάσης στην προσφυγική κρίση. Χωρίς πόρους, χωρίς "άκρες", μόνο με την κινηματική προσφορά φιλοξένησαν, προσέφεραν φαγητό και περίθαλψαν χιλιάδες μετανάστες. Κατόρθωσαν με το τίποτα να συγκριθούν με το κράτος στο επίπεδο της πρόνοιας και να το εξευτελίσουν. Κι αυτό το έκαναν όχι με τους όρους των ΜΚΟ, όχι με τους όρους μιας εξωνημένης και από τα πάνω φιλανθρωπίας, αλλά με διαδικασίες σύνδεσης και αληθινής αλληλεγγύης. Είδαμε τη λύσσα εναντίον τους από κόμματα, δημάρχους, μεγαλοιδιοκτήτες, παπάδες. Βλέπουμε τώρα την επίθεση εναντίον τους.. Η επίθεση που δέχονται οι αυτοοργανωμένες δομές είναι συνολική. Η απάντησή μας πρέπει να είναι συνολική, Να σταθούμε αλληλέγγυοι στα κέντρα αγώνα που ονομάζονται καταλήψεις, να τσακίσουμε τις αντικοινωνικές φιλοδοξίες του κράτους, αριστερού ή δεξιού, για την επιβολή σιγής νεκροταφείου σε ότι του αντιστέκεται.Κι αυτή η πρόκληση θα απαντηθεί, κι αυτή η μάχη θα κερδηθεί.Να στηρίξουμε με λόγο και πράξεις τις καταλήψεις.........ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΤΑ ΑΤΟΟΡΓΑΝΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ........ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΙΟΝΙΑ, ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ..

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License