[Πέλοτο-Ξάνθη] Άμεση χορήγηση αδειών στους Δ. Κουφοντίνα και Κ. Γουρνά


Δύο και κάτι χρόνια στην εξουσία και η αριστερή κυβέρνηση Σύριζα συνεχίζει επάξια το έργο των προκατόχων της. Εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τις ζωές μας, ξεφτιλίζει άμεσους και έμμεσους μισθούς, σπέρνει την κοινωνική απελπισία και κάμπτει τις λαϊκές αντιστάσεις εξασφαλίζοντας την εύκολη επέλαση του μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο αποδεικνύει ότι εξυπηρετεί. Απ’ το συνολικό πλαίσιο δε θα μπορούσε να λείπει και η επίθεση στους πολιτικούς κρατούμενους.

 

Η επίθεση αυτή τη φορά συνιστάται στην απόρριψη των αδειών των Δ. Κουφοντίνα, μέλος της Ε.Ο. 17Ν και του Κ. Γουρνά, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Μια πρακτική απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους, στην οποία μας έχει συνηθίσει το κράτος. Μια πρακτική που πάει μάλιστα κόντρα στο ίδιο το νομικό του πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο τις άδεις τις δικαιούνται όλοι οι κρατούμενοι ανεξαιρέτως.[1] Η δικαιολογία; Ότι δεν αποκηρύσσουν τα πολιτικά τους πιστεύω και δεν υπογράφουν δήλωση μετάνοιας. Με λίγα λόγια, δεν υποκλίνονται! Ότι ακόμα και εντός των τειχών συμβάλλουν στο αντικαπιταλιστικό κίνημα από το δικό τους μετερίζι, σε πείσμα των κρατικών προσπαθειών για την πολιτική τους απομόνωση. Τρανταχτό παράδειγμα το lock out στη Νομική Σχολή Αθηνών στις 14/12/16, λόγω επικείμενης πολιτικής εκδήλωσης με τηλεφωνική επικοινωνία του Δ. Κουφοντίνα. Ενδεικτική επίσης είναι η αποστροφή της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού απέναντι στη στάση του Γουρνά να υπερασπίζεται τις πολιτικές του θέσεις και τη δράση που απορρέει από αυτές: «Δηλαδή εσείς είστε αμετανόητος, ε!»

 

Στήνεται λοιπόν τα τελευταία χρόνια, μια συγκεκριμένη πολιτική διαχείρισης απέναντι στους πολιτικούς κρατουμένους, που εκτείνεται από τους νόμους για τις νέες φυλακές τύπου Γ μέχρι τις παράτυπες καταπατήσεις και του παραμικρού δικαιώματος τους, υφαίνοντας ένα εκδικητικό καθεστώς εξαίρεσης, που κεντρικό σκοπό έχει την πνευματική και φυσική εξόντωση τους, θέτοντας ένα παράδειγμα καταστολής. Το ποιος κρατούμενος θα εμπίπτει κάθε φορά στις “ειδικές” διατάξεις αυτού του καθεστώτος εξαρτάται από το βαθμό υποταγής του στην κυρίαρχη ιδεολογία και την αφήγησή της. Ο αδιάκοπος πόλεμος ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενους αποτελεί μια ψηφίδα της συνολικότερης καταστολής των αγώνων ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος του. Η δήλωση μετάνοιας που θέλουν οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι διοικητές φυλακών να αποσπάσουν, δεν είναι παρά ένα άλλο δείγμα ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης. Η υπογραφή μιας τέτοιας δήλωσης από τους Δ.Κουφοντίνα και Κ.Γουρνά (συνολικής αποκήρυξης του ένοπλου αντικαπιταλιστικού αγώνα ως κομμάτι του συνολικού αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση) θα σήμαινε ακόμα μια νίκη της αστικής τάξης και του κράτους της απέναντι στα συμφέροντα του νεοπρολεταριάτου και σε όσους αγωνίζονται με βάση αυτά.

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτικών κρατουμένων θα πρέπει να είναι αυτονόητη για όποιον τάσσεται με την πλευρά της ανατροπής του καπιταλισμού.

 

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

 

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΡΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

 

[1] Οι θεσμοί της αστικής δημοκρατίας, στο πλαίσιο της «επί μόνιμης βάσης κατάστασης έκτακτης ανάγκης» είτε γίνονται κουρέλια είτε ενισχύονται, αποδεικνύοντας την εργαλειακότητα των νομοθεσιών, ανάλογα με τα συμφέροντα της εξουσίας και της πολιτικής της και οι υπήκοοι θα πρέπει –με το καλό ή με το άσχημο- να συναινέσουν.

 

http://peloto.espivblogs.net

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License