Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ... "ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ"

"Ξέρουμε πως μια καμένη τράπεζα ή ένα πυρπολημένο κρατικό όχημα δεν αρκούν για να φοβηθεί η εξουσία όμως η πραγματική δύναμη των αναρχικών παράνομων ενεργειών είναι ότι μοιάζουν με αντικλείδι.Το αντικλείδι που απελευθερώνει την δύναμη που έχουν οι άνθρωποι όταν εξεγείρονται.Την δύναμη να χτυπήσουν την εξουσία και να ζήσουν επικίνδυνα ελεύθεροι Γι’αυτο και δημιουργούμε μικρές μαχητικές ομάδες,έτοιμες για δράση εδώ και τώρα.Δεν περιμένουμε ένα πλήθος χωρίς ψυχή ούτε ψάχνουμε προλεταριακά υποκείμενα που το μόνο που ζητούν είναι ένας καλύτερος μισθός" (Απόσπασμα από το κείμενο "ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ".

  1. Λογοτεχνική και συναισθηματική  (θυμική) περισσότερο η αξία  του κειμένου και δευτερευόντως ιδεολογική.

  2. Το «παιδί» ,που συνέταξε το κείμενο, παρά το νεαρό της ηλικίας του, γνωρίζει πολύ καλά (και το δηλώνει)  πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει  σήμερα,ούτε με τις  στρακαστρούκες-επιστολές στο Σόιμπλε και το ΔΝΤ, ούτε καίοντας τράπεζες και αμάξια διπλωματικών. ΄Αρα, περισσότερο συμβολικές-σημειολογικές  και ως εκ τούτου ουτοπικές, είναι οι  βίαιες ενέργειες που επιλέγουν τα μέλη της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», παρά αποτελεσματικές, που θα συνεισέφεραν, δηλαδή, λύση στα  προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα και ο κόσμος ολόκληρος.

  3. Εμείς, οι μεγαλύτεροι, όσοι  αποφύγαμε σε καθημερινές εξετάσεις της ζωής να μπούμε  στο καλούπι του φιλήσυχου πολίτη, όπως το περιγράφει εδώ ο …λογοτέχνης -επαναστάτης και πέσαμε ,χωρίς βολή και ανάπαυλα, σε κάθε είδους φωτιά, ναι, μεν,  κατακαήκαμε, αποκομίσαμε, όμως,   μια μοναδική και μη ανταλλάξιμη εμπειρία-αλήθεια : Το Σύστημα  δεν πέφτει ούτε με 45αρια,ούτε με βόμβες, ούτε με  φωτιές και …μπαχαλακισμούς.

  4. Οι μεγάλες επαναστάσεις στο ιστορικό γίγνεσθαι απέτυχαν , επειδή ακριβώς  όλες διεξήχθηκαν κατά τρόπο πανομοιότυπο και  ισοπεδωτικά στερεότυπο. Κι αν ζητούμενο μιας επανάστασης είναι η ριζική αλλαγή-ανατροπή  του υφιστάμενου σε κάθε εποχή Συστήματος, η καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των συμμετεχόντων στον αγώνα της, καμιά δεν κατάφερε  ολοκληρωτικά και μόνιμα να ανατρέψει το  κοινωνικό ,πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και άλλο στάτους της εποχής της. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, ως νέο, παγιωμένο σύστημα εξουσίας, κατάντησε χειρότερο από εκείνο που κατάργησε.

5 Πρώτες , σε ιεραρχούμενη κλίμακα, αιτίες της αποτυχίας όλων των ιστορικών,λαικών επαναστάσεων, είναι  α. Η έλλειψη  ανα-δια- μόρφωσης της προσωπικότητας του επαναστάτη μέσα από τις διαδικασίες και τους δρόμους αλλαγής που επιτάσσει-διδάσκει  η ίδια η Φύση.  β. Η χρήση βίας και τις περισσότερες φορές, παράλογης και ανεξέλεγκτης, η οποία μάλιστα, ανιστόρητα και καταχρηστικά, θεωρήθηκε ως…μαμή της Ιστορίας (τέτοιες μαμές, μόνο… τέρατα ξεγεννούν) γ. Η επικράτηση-παγίωση μετα-επαναστατικά   ενός νέου Συστήματος, φαινομενικά διαφορετικού από εκείνο του καταργημένου, στην ουσία, όμως, με ίδιες δομές και  τρόπους λειτουργίας. Παραδείγματα: Μετά από μια Γαλλική και μια Ρωσική επανάσταση, για να περιοριστούμε στις νεότερες,  να΄ μαστε πάλι εδώ, να ζητάμε ξανά να αλλάξουμε τον κόσμο! Και όχι μόνο.’ ΄Ετσι, όπως κατάντησε, να τον φέρουμε... ανάποδα! «Τι χρείαν  έχομεν άλλων μαρτύρων»,  επομένως, και αξιοπιστότερων της Ιστορίας,  για να καλέσουμε και τους σημερινούς επαναστατημένους, όποιας μορφής και κατεύθυνσης, να «καταθέσουν τα όπλα», ως ατελέσφορα μέσα επαναστατικής-ριζικής κοινωνικής,πολιτικής, οικονομικής,πολιτιστικής ή άλλης  αλλαγής  και     να συνυπογράψουν την  ιστορική αυτή αλήθεια;

6  Ο κόσμος δε θα έρθει «ανάποδα»  ούτε με τα υπερσύγχρονα όπλα των  υπερδυνάμεων, ούτε με τις "κροτίδες" των "Ανταρτών Πόλεων". Το πολύ-πολύ, αν τελικά αναποδογυρίσουν τον κόσμο  , να τον αφήσουν έτσι...ανάποδα για πάντα!  Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις, κυρίαρχη αιτία της προσφυγής στα όπλα , είναι ο ατομικισμός  ή  και η άκρατη φιλοδοξία των φορέων τους. Ελαττώματα από τα πιο επικίνδυνα, ως επακόλουθα και μιας στρεβλής προέκτασης κάποιου ενστίκτου,  τις παρενέργειες του οποίου δεν μπορεί να διαχειριστεί λογικά  το άτομο.

  1. Ο κόσμος θα «γυρίσει ανάποδα» και θα… ξανα-γυρίσει, αλλά τούτη φορά, στη σωστή θέση, όταν υπάρχει απόλυτη και καθολική συνειδητοποίηση του ατόμου. Ως τώρα, οι επαναστάτες στόχευαν στη συμμετοχή τους στην επαναστατική διαδικασία -δράση, ως μάζα και καθόλου ως επαναστατημένα (διάβαζε μετα-μορφωμένα) άτομα. Το αποτέλεσμα είναι, σε μια μετα-Σοβιετική, ας πούμε εποχή,  το Σύστημα που επικράτησε τότε με την   επανάσταση των Μπολσεβίκων, να μην έχει καταφέρει να ξεριζώσει από την επαναστατημένη μάζα των υπηκόων του, ΚΑΜΙΑ από τις παθογένειες, που συναντούσαμε και συναντάμε και στα καπιταλιστικά Συστήματα. Και είναι ιστορική και καθόλου ατομική ή  αυθαίρετη η διαπίστωση

  2. Η συνειδητοποίηση του ανθρώπου, δεν μπορεί να εκπηγάζει από καμιά τρέχουσα ή παλιότερη ηθική. Και ως τέτοια συνειδητοποίηση, νοούμε την επικράτηση του φυσικού και αυτονόητου (π.χ, όλοι έχουμε δικαίωμα να ζούμε  ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ   σε τούτο τον κόσμο) και είναι καρπός του μεγαλύτερου δώρου της Φύσης στον άνθρωπο. Του ΝΟΥ. Δεν είναι τόσο δύσκολα και μπερδεμένα τα πράγματα, όσο νομίζουν πολοί. Μόνο και μόνο με την καθολική επικράτηση του «λογικού», λύνονται αυτόματα όλα τα προβλήματα του κόσμου. Δε χρειάζονται, επομένως, άλλοι ένοπλοι  αγώνες, παρά τούτος ο μοναδικός και κυρίαρχος: Να μάθουμε στα άτομα  να απο-δέχονται με ανεξίτιλη εγγραφή στη συνείδησή τους ,το λογικό, το αυτονόητο, το απλό.

  3. Οι άνθρωποι ιστορικά αποδείχτηκε πως ως φορείς εξουσίας,  δικαιοσύνης, διδασκαλίας, έστω και στις φάσεις ,που λειτουργούσαν ως επαναστατημένοι, ΑΠΕΤΥΧΑΝ να εφαρμόσουν ή να επιβάλουν ό,τι είναι από τη Φύση καθορισμένο, ως λογικό και αυτονόητο. Να θυμίσουμε επί τροχάδην πως ούτε η «Οικονομία της Αγοράς» και… ως εκ ταύτης, ούτε οι απειλές του Σόιμπλε και της Λαγκάρντ θα είχαν νόημα ύπαρξης και αποτέλεσμα, αν τα άτομα, ως μονάδες, γνώριζαν συνειδητά, τη φυσική  αξία του μοναδικού, οικονομικού μοντέλου που καταξιώθηκε ιστορικά και λειτουργεί ως «βόμβα μεγατόνων» στα θεμέλια  κάθε  Αγοράς:  «΄Ο,τι παράγω, καταναλώνω». Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και τόσο απλό.

  4. Κι αφού απέτυχαν οι άνθρωποι στην ιστορική τους πορεία να κάνουν την  επιτυχημένη επανάσταση, με κύριο συστατικό της τη βία, ως…μαμή,  που θα μορφοποιούσε αλλιώς τον κόσμο, μένει να δοκιμάσουμε τώρα μια επανάσταση ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ. Την επανάσταση της Μηχανής»! Ας αφήσουμε να αναλάβουν  οι «Μηχανές»! Η τεχνητή νοημοσύνη, ας πούμε, δείχνει να είναι μια καλή εγγύηση και φορέας ελπίδας πως θα καταφέρει μελλοντικά να πετύχει , εκεί που απέτυχε ο ΄Ανθρωπος. ΄Οσοι τώρα θέλουν να συστρατευτούν στη νέα αυτή επανάσταση, ας εξοπλιστούν με δύο και  μοναδικά όπλα: Το φυσικό ήθος και τον αγώνα ενημέρωσης. Σ΄αυτούς, μένει και να βρουν και να επιβάλουν τρόπους, ώστε οι «Μηχανές» να προγραμματιστούν και να λειτουργήσουν με φυσικές προδιαγραφές, όπως εκφράζονται στις αρχέγονες, διαχρονικές και αναφαίρετες αξίες της ζωής και ειδικά στο τρίπτυχο της Γαλλικής επανάστασης: ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ.

από αθεοφοβίξ 17/03/2017 11:01 μμ.


Και αυτό είναι αποτέλεσμα του "δώρου της Φύσης, του Νού!"

Η βία σίγουρα δεν είναι η μαμή της ιστορίας, ο νους όμως είναι η μαμή της βίας.

Δηλαδή να μη σκεφτόμαστε; Στην παρούσα φάση να σκεφτόμαστε, αλλά με μέτρο :) Γιατί όσο το βασανίζεις ένα θέμα με τη σκέψη τόσο το μπερδεύεις σε σημείο να μην ξεμπερδεύεται ποτέ. Συνήθως η πρώτη σκέψη που κάνουμε σχεδόν αυθόρμητα για κάθε ζήτημα, είναι και η σωστή. Η δεύτερη έχει περάσει ήδη από τη διαδικασία των προτύπων που σου έχει ενσταλλάξει το σύστημα από τη γέννησή σου.

από ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ (Homo-Naturalis.gr) 18/03/2017 1:38 μμ.


 Γράφεις:

"Ο κόσμος όμως είναι παρά-λογος, ά-λογος

 

Και αυτό είναι αποτέλεσμα του "δώρου της Φύσης, του Νού!"

 

O παράλογος κόσμος είναι…επίτευγμα της έλλειψης ΝΟΥ-λογικής, της στρέβλωσής του,  της παραφροσύνης.  Ο Νους στην πραγματικότητα είναι το κυρίαρχο  των ενστίκτων  στην ιεράρχησή τους. Συνοδεύει ,όπως τα άλλα, βασικά ένστικτα, τον άνθρωπο από τη γέννησή του. Διαθέτει τον προγραμματισμό-μηχανισμό  να αντιλαμβάνεται εύκολα και αλάνθαστα  την ηθική της Φύσης, (ό,τι είναι φυσικό, είναι και ηθικό). Η διαστρέβλωση του βασικού αυτού ενστίκτου , ήταν επακόλουθο της αλλοίωσης του χαρακτήρα των πρώτων «αθώων» κοινωνιών, όπως τις περιέγραψαν  σπουδαίοι ανθρωπολόγοι και κοινωνιολόγοι (π.χ ο Μόργκαν).

Κάθε ένστικτο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και η μηχανή του  να δίνει στραβές στροφές. Ο Φρόυντ χαρακτήρισε  μια τέτοια μηχανή "χαλασμένη" και τη δεξαμενή που συγκεντρώνει  τα  βρώμικα  λύματα και τα λοιπά άχρηστα και επικίνδυνα υπολείμματα  των ενστίκτων, id.

 Ακόμα και  οι παλιές θρησκευτικές μυθολογίες διέσωσαν αυτή την αλήθεια. Οι Βέδες, η Παλαιά Διαθήκη,η ελληνική μυθολογία και άλλα «ιερά» βιβλία μιλούν για μια χαραυγή αθωότητας του ανθρώπου, η οποία διαταράχτηκε, όταν ακριβώς στρέβλωσε ο ΝΟΥΣ, ανατράπηκε η φυσική τάξη, που είχε ως αποτέλεσμα την Ύβρη.

Τί είναι (φυσικό) καλό και τί κακό, ο καθαρός ΝΟΥΣ, ο μη σκοτισμένος το γνωρίζει. Επομένως, ας μη χρεώνουμε τις ευθύνες της διαστροφής του Ανθρώπου στη Φύση.

 Ο Νους, στη φυσιολογική του λειτουργία,  δέχεται τη βία, ως παράλογη και την επιβάλει   μόνο ως άμυνα. Επειδή ακριβώς η βία ανοίγει ένα  φαύλο  κύκλο που δεν κλείνει ποτέ. Δεν ησυχάζει ο άνθρωπος ,όταν εξουσιάζεται από εκείνη.Απειλείται η ζωή.  Και αυτό δεν το αποδέχεται η Φύση, κυρίαρχο μέλημα της οποίας είναι η διατήρηση της ζωής και η διαιώνισή της, όχι η εξαφάνισής της.

από 18/03/2017 2:34 μμ.


Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ, ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΙ? ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ? ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΡΑΒΔΟ?

από ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ (Homo-Naturalis.gr) 18/03/2017 4:08 μμ.


Η ίδια η συνειδητοποίηση θα φέρει την ανατροπή. Αν όλοι (ή οι περισσότεροι) αντιληφθούν πως ειναι παράλογο,αφύσικο  ο ...πολιτισμένος κόσμος να πετάει στα σκουπίδα τόνους τροφής και να σπαταλά χωρίς αιδώ τον υδροφόρο  πλούτο-ορίζοντα  ,την ίδια στιγμή που  άλλοι στην Αφρική πεθαίνουν για μια μπουκιά ψωμί και μια  σταγόνα νερό,αυτόματα λύνεται το μέγα πρόβλημα της υποσίτισης τεράστιων πληθυσμών στην Αφρική. (κ.ο.κ).    

΄Ολα είναι υπόθεση σωστής, ευθείας, ΦΥΣΙΚΗΣ  λειτουργίας του ΝΟΥ. ΄Οπου στραβώνει, υπάρχουν παρενέργειες,αρρωστήματα, τραγωδίες. 

από αθεοφοβίξ 19/03/2017 4:02 μμ.


Οι πρώτες "αθώες" κοινωνιές αγαπητέ Πολύτροπε, ήταν αθώες ακριβώς επειδή λειτουργούσαν με το συναίσθημα, φυσικά δηλαδή όπως και όλα τα υπόλοιπα ζώα. Δεν τρώγαν από το Δέντρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού, οι πρώτες αθώες κοινωνίες, αλλά λειτουργούσαν ως μέρη του Δέντρου της Ζωής. Και το συναίσθημα εδράζει στην καρδιά κι όχι στον εγκέφαλο. Η ανάπτυξη του εγκεφάλου ως μέσου επιβίωσης είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του νου και τα παρελκόμενά του που βιώνουμε έως και σήμερα από αρχής γνωστού κόσμου.

Οι αρχικές αθώες κοινωνίες όμως, δεν βρίσκονται σε αυτόν τον κόσμο των τριών διαστάσεων, αλλά έχουν την έδρα τους στην τέταρτη διάσταση. Και αυτή την τέταρτη διάσταση ξανα-ανακάλυψαν οι ιδρυτές των μεγάλων θρησκευτικών δογμάτων και πίστεψαν ότι μπορεί και πρέπει να γίνει γνωστή σε όλους. Όμως, εκ του αποτελέσματος, των αιώνιων θρησκευτικών πολέμων δηλαδή, καταλαβαίνουμε πια, ότι ούτε αυτοί είδαν όπως πραγματικά είναι αυτή η τέταρτη διάσταση, αλλά ενθουσιασμένοι κήρυξαν κάτι που νόμισαν ότι είναι η μόνη αλήθεια. Αν ήταν πραγματικοί Κύριοι αυτής της τέταρτης διάστασης, θα είχαν δει και τα επακόλουθα που θα έφερνε ο τρόπος που δημοσιοποίησαν τις εμπειρίες τους από αυτές και θα ψάχναν άλλους τρόπους να κάνουν γνωστή αυτή τη γνώση. Και ίσως τελικά δεν θα λέγαν τίποτα γιατί θα καταλάβαιναν ότι δεν μπορούν να είναι όλοι τόσο εξελιγμένοι ώστε να λειτουργούν σε αυτή την τέταρτη διάσταση που κυριαρχεί το συναίσθημα της χωρίς όρια αγάπης. Η δυσκολία λοιπόν έγκειται στην κατανόηση των παραπάνω.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License