Το IMF.

Πήραν ένα τρισεκατομμύριο ευρώ το 2010. Επιβάλλαν λιτότητα και αποπληρωμή του από ιδιωτικά κεφάλαια καταναγκαστικά. Θέλουν κι άλλα. Εξηγήστε.

Η χώρα μας το 2010 πήρε σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο ευρώ από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και άλλες τράπεζες. Είναι στις 5 χώρες του ΝΑΤΟ με την υψηλότερη δαπάνη σε αμυντικά, όχι εξαιτίας της Τουρκίας, την οποία οι Έλληνες τρέμουν αναίτια, γιατί είναι δειλοί και βλάκες, αλλά γιατί είναι απαίτηση των "συμμάχων" μας, διάβαζε ΗΠΑ. Οι άλλες χώρες είναι η Πολωνία, η Εστονία, βλέπε ρωσική "απειλή" (η ειδικότητα του ΝΑΤΟ) και Πολωνία, μαζί με ΗΠΑ και Βρετανία.
Ακολούθησε άρνηση αποπληρωμής του δανείου και κούρεμα με δαπάνη ιδιωτικών κεφαλαίων και ακραία και παράλογη λιτότητα, διάλυση των πάντων και κρίση.

Πού είναι τώρα το ένα τρισεκατομμύριο, που μας βάλανε να κάνουμε δανεικό και αγύριστο, και γιατί ζητάνε κι άλλα;

Ήδη οι ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ πιέζουν τον Trump να φύγει το ΔΝΤ, γιατί "δεν υπάρχει για να καλύπτει τις πολιτικές ανάγκες" κοπρόσκυλων καθυστερημένων σαν τον Βαρουφάκη και τον "Κούλη".

Επίσης, κατά τον Trump οι πρόσφυγες, κόμπλεξ των ΨΕΙΡΙΖΑΙΩΝ, είναι θέμα "προνομίου και όχι δικαιώματος", το λιγότερο που μπορούσε να πει.

Σαν πολλά δεν έκανε ο ΨΕΙΡΙΖΑ στα δύο χρόνια διακυβέρνησής του;

από @ 19/03/2017 9:53 μμ.


Τα χρήματα είναι ψηφιακές καταχωρήσεις σε υπολογιστικά συστήματα. Εισάγονται από τερματικά, σε βάσεις δεδομένων. Οπότε πρακτικά η απάντηση είναι "σε κάποιο data center".

από @ 21/03/2017 12:18 πμ.


Η πραγματικότητα είναι σκληρή αλλά όπως τα φάγαμε(τα αρχικά),έτσι και τα πήραμε(τα δανεικά).Κάθε χώρα ζεί με όσα παράγει,αν εδώ έγινε γλέντι και τα καίγαμε ας πληρώσουμε.Ας χρεοκοπήσουν οι τράπεζες που πρέπει να χρεοκοπήσουν,ας χρεοκοπήσουν όσοι πρέπει να χρεοκοπήσουν,μαζί και το κράτος.Ο κρατισμός καλά κρατεί και οι διεφθαρμένοι πληρώνονται και ανακεφαλαιοποιούνται απο εμάς,ξανά και ξανά,για να συνεχιστεί η κατρακύλα,εκεί πήγαν και πάνε τα λεφτά.Ούτε μάτριξ υπάρχει,ούτε καμιά συνομωσία,παράγεις και έχεις ή δεν παράγεις και δεν έχεις.Όταν η εργατική σου αξία είναι καλής ποιότητας θα έχεις,όταν ο καπιταλιστής μπορεί να την αγοράσει πιο φτηνά αλλού,θα πάει αλλού.Και ο καπιταλιστής υπάρχει γιατί καταναλώνεις τα προϊόντα του σαν τρελός,αν δεν το έκανες αυτό δεν θα υπήρχε καπιταλισμός.


Ο Μπαρουφάκης κάνει "καριέρα" στη Γερμανία, απέναντι από το γραφείο του Σόιμπλε, λέγοντάς τους τι ωραία θα ήταν να πτωχεύσουμε και να έχουμε δραχμή, να μην πάρουμε τίποτα (πήραμε τεράστιο ποσό και δεν ήξεραν τι να το κάνουν και ακόμα ζητάνε χωρίς να ξέρουμε τι τα θέλουν και προφανώς εκεί κολλάει κιόλας το πράγμα)

https://www.youtube.com/watch?v=0HONp1Y8-7U

είναι για γέλια μόνο. Απατεωνίσκος της πεντάρας, δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις ΗΠΑ, που είναι χώρα, από την ΕΕ, που είναι συνένωση κρατών, πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και άλλα.


Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει κάποιος με άγνοια των εξελίξεων, ακόμα συζητιέται το θέμα του ειδικού δικαστηρίου αλά Κοσκωτά και Ανδρέα Παπανδρέου για τον Βαρουφάκη, σχετικά με το κλείσιμο των τραπεζών το 2015 και την επιβολή ελέγχου στις κινήσεις κεφαλαίων/ρευστού από τις τράπεζες (capital controls), που ισχύει και σήμερα και δε φαίνεται να το αλλάζουν, γιατί η πολιτική τους είναι ίδια και επιμένουν να ληστέψουν την ΕΚΤ, οπότε μοιραία αυτοί θα έχουν σαν όπλο το κούρεμα ιδιωτικών κεφαλαίων όπως το 2011.

Δε βλέπω για ποιο λόγο να ανησυχεί κάποιος για τα capital controls και να ζητάει το κατέβασμα της ανάρτησης, μάλλον θα ζει σε καμιά σπηλιά και δεν έχει ακούσει ότι ισχύουν ακόμα και δεν είναι μύθος των ΜΜΕ.

από RadioAlice 21/03/2017 5:44 μμ.


Αυτά τα τρία τρις που ακριβώς τα βρήκες? Μπορείς να μας δώσεις πηγές? γιατί όσο και αν έψαξα δεν βγαίνει από πουθενά. Φυσικά και δανείστηκε το κράτος αλλά αυτό το εξωφρενικό νούμερο δεν υπάρχει πουθενά. Αντίθετα είναι τα νούμερα που πετάει αυτός ο φασιστάκος - μπατίρης ο Σώρρας και εκτός των άλλων μια εικόνα του συνολικού οικονομικού χρέους που περιλαμβάνει τόσο κράτη όσο και οικονομικούς σχηματισμούς (πολυεθνικές κτλ) σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την γη. Κατά τα άλλα τα δανεια είναι όντως εν μέρει λογιστικές εγγραφές. Για την Ευρώπη συγκεκριμένα αποτελούν εντολές ουσιαστικά για τύπωση χρήματος. Που πάντως δεν έχει και πολύ σχέση με το χρήμα που φτάνει στην τσέπη του καθενός. Αποτελούν ουσιαστικά εγγυητικά χαρτιά και τελικά αυτό που μένει από τις λογιστικές προσθέσεις και αφεραίσεις καταλήγει σε μισθούς και ουσιαστικά στο χρήμα που κυκλοφορεί στην αγορά για την κατανάλωση. Οπότε εδώ πρέπει να ξεχωρίσουμε σε δύο διαφορετικά επίπεδα το τι αποτελεί το χρήμα σ'ημερα. Υπάρχει αυτό που έχει την τυπική ανταλλακτική αξιά και εκείνο που "παίζεται" σαν προϊον με δική του υπόσταση. Όπως καταλαβαίνεις λίγο καζίνο η φάση.

Όσον αφορά τα capital controls επιβλήθηκαν τελείως φασιστηκά από την ΕΚΤ. Γιατί? Για τον φόβο της διαφυγής πολλών κεφαλαίων από τις τράπεζες. Τις τράπεζες που έτσι και αλλιώς είναι χρεωκοπημένες (οι λόγοι είναι πολυσύνθετοι για αυτό). Κατά τα άλλα μια χαρά θα μπορούσαμε να βγούμε από το ευρώ (να σημειωθεί πως πλέον η αναλογία ευρώ - δολλαρίου είναι σχεδόν 1-1. δεν αποτελεί πλέον ανταγωνιστηκό νόμισμα  ). Αλλά βλέπεις με  ένα δικό σου νόμισμα σε αναλογία 1-1 με το ευρώ και τυπώνοντας κάργα χρήμα που με ουσιαστική πολιτική βούληση θα περάσει στην αγορά (αυτό σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση φόρων κτλ) θα δημιουργήσεις πληθωριστικό χρήμα και αυτό όσο είσαι αγκαζέ και σε στενό τανγκό με την ΕΕ απαγορεύεται.

από Ανάλυση 21/03/2017 9:52 μμ.


"Η ευρωζώνη ανάμεσα στη λιτότητα και την αθέτηση πληρωμών", εκδόσεις Λιβάνη, Κ. Λαπαβίτσας και άλλοι.

σελίδα 75.

110 δισεκατομμύρια ευρώ στις 2/5/2010 και 750 δισεκατομμύρια ευρώ στις 9-10/5/2010.

Το 2011 αποφάσισαν να είναι δανεικά και αγύριστα.

Με δραχμή θα είναι χειρότερα από το άνοιγμα των spreads επί ΓΑΠ στην αρχή, που τον ανάγκασαν να σταματήσει τον εξωτερικό δανεισμό της χώρας και να φέρει το ΔΝΤ με πλαστά στοιχεία, που γράψανε οι εφημερίδες ότι πλαστοποίησε η Κομισιόν και όχι ο Γεωργίου με την ΕΛΣΤΑΤ. Με δραχμή θα γίνει άμεση υποτίμηση και θα είσαι άπειρα προς ένα με όλα τα νομίσματα, δε θα μπορείς να αγοράσεις τίποτα, έξω δε θα μπορείς να πας γιατί θα έχεις ελάχιστα λεφτά που σου αρκούν μόνο για εδώ με το ζόρι κλπ. (όπως στην Αφρική).

Αυτά τα λένε και οι ΣΥΡΙΖΑίοι, ότι όσοι έχουν ευρώ θα τα κρατήσουν, θα είναι ισχυρό νόμισμα και θα κυκλοφορεί παράλληλα με την κάλπικη δραχμή (από τις "κάλπες"), θα συναλλάσσονται όλοι σε ευρώ και μόνο το κράτος θα πληρώνει σε δραχμή, αν και εφόσον και όσα πληρώνει κλπ. Αλλά οι εταίροι απαντήσανε "λεφτά υπάρχουνε", θα σας κάνουμε κούρεμα και θα πέσει η κυβέρνηση, όπως το 2011, για να μάθετε να μην λέτε ψέματα πομπώδη και ακραία για να κλέψετε και μόνο.

Στην ουσία το 2011 πληρώθηκε κρατικό χρέος με ιδιωτικά κεφάλαια, με το κούρεμα των ομολόγων. Ο ΓΑΠ ήθελε και δημοψήφισμα και έφυγε από την κυβέρνηση και ήρθε ο Παπαδήμας. Οι άλλοι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες ήταν σε κατάσταση σοκ και δέους. Αυτό για να θέλουνε όλοι μαζί να κλέψουνε το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, όταν έχουν πάρει ένα υπέρογκο δάνειο, σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, γι' αυτό τότε γράφανε ότι τόσο είναι το ΑΕΠ της Γερμανίας και είναι τεράστιο ποσό και τα νοικοκυριά έχουνε χάσει πολλά, αλλά εις μάτην, και δεν ξέρανε τι να το κάνουνε. Είχαν και έχουν αποφασίσει να επιβάλλουν λιτότητα, που δεν προέρχεται από καμία ανάγκη, απλώς είναι απόφαση του κράτους. Γι' αυτό και δε χρειάζονται δάνεια.


Το αρχικό σχέδιο, όπως το παρουσιάζανε το 2011 στο Σύνταγμα, ήταν κλείσιμο των τραπεζών, τις κάνουν κρατικές, τυπώνουν σε μια βδομάδα χρήμα, αφού τα έχουν όλα κλειστά, και φεύγουμε από την ΕΕ. Tα capital controls επιβλήθηκαν γιατί αδειάσανε οι τράπεζες, μήνες μετά πολλοί μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία για φόρους κλπ., π.χ. ο Παπακωνσταντίνου.

https://www.youtube.com/watch?v=t4KOc2Ktk5M

 

από οικονομος 22/03/2017 9:52 πμ.


δικηγορακο της πλακας του τραπεζικου λομπυ...

καλα τα παραμυθακια των τοκογλυφων που αναπαραγεις αλλα...

Ολες οι χωρες του κοσμου εχουν εξωτερικο χρεος

το εξωτερικο χρεος αντιστοιχει σε

1/τραπεζικο χρεος

2/χρεος επιχειρησεων

3/δημοσιο χρεος

4/χρεος νοικοκυριων

Οι πολιτικοι σε ολες τις χωρες του κοσμου (απο νορβηγια μεχρι γιουνανισταν και απο καναδα μεχρι χιλη) φορτωνουν τα χρεη των πλουσιων...στους φτωχους

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ

(τραπεζικο χρεος, χρεος επιχειρησεων)

ΣΕ

(δημοσιο χρεος και χρεος νοικοκυριων)

Το κρατος με το μεγαλυτερο εξωτερικο χρεος στον κοσμο ειναι οι ΗΠΑ

http://www.globalfirepower.com/external-debt-by-country.asp

Αλλα εκει δεν χρειαζονται "μετρα" αφου ολη η χωρα ειναι το Νο1 παραδειγμα νεοφιλελευθερης χουντας που εξαγεται σιγα σιγα σε ολο τον πλανητη.

Οσο περισοτερη ιδιωτικοποιηση και συρικνωση του δημοσιου τομεα τοσο "λιγοτερα προβληματα" εχει το εκαστωτε κρατος με το τραπεζικο λομπυ (παγκοσμια τραπεζα, ΔΝΤ, ΕΚΤ, BIS, χρηματοπιστωτικους οικους κλπ).

...κατα τα αλλα το οτι σε ενοχλουν οι μεταναστες και βγαζεις λαδι το παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο λομπυ που ειναι υπευθυνο για το οτι η μεση ανατολη ειναι μπουρδελο και για το οτι μας ξεσκιζουν εδω περα ειναι η αποδειξη οτι εισαι το κλασικο παραδειγμα ψεκασμενου νεοταξιτη.


Νεοφιλελέρες (ουτε καν απλως φιλελευθεροι) και μενουμευρωπηδες οσφυοκάμπτες, κανουν εισοδισμο στο ιντυμήντια. Ρε, που παμε;

(...)


Εχουν χάσει τη μπάλα οι φιλελέ δεξιοί και τρέχουν με τα δημοσιογραφικά τους σαπάκια εώς το indymedia για να απλώσουν τον τραχανά των αναλύσεων τους . Για τα πολλά ανερματιστα που σκαλώνουν στην καθυστέρηση των δεξιών κοπρόσκυλών και που αναφέρονται παραπάνω δεν γίνετε να τα παρακολουθησουμε θα αρκούσε όμως μία και μονο φράση απο το αρχικό (αν και τα επόμενα είναι απο την ίδια πένα) για να οδηγηθεί και αυτό το πόστ μαζί με το προηγούμενο στο καλάθι των αχρήστων : Θαυμάστε ευαισθισία ηλίθιου φιλελέ με αναφορές στο μαγαλείο του δικού τους trump:

"Επίσης, κατά τον Trump οι πρόσφυγες, κόμπλεξ των ΨΕΙΡΙΖΑΙΩΝ, είναι θέμα "προνομίου και όχι δικαιώματος", το λιγότερο που μπορούσε να πει.

Σαν πολλά δεν έκανε ο ΨΕΙΡΙΖΑ στα δύο χρόνια διακυβέρνησής του;"

 

Αλλά είπαμε η ΣΟ διακατέχεται απο αβασάνιστο ιουδαιοχριστιανισμό που προκαλεί συσπασεις ανοχής

 

ΥΓ το ψειριζα είναι μεταμοντερνισμός των "άπλυτων" ;


Πώς γίνεται να γίνονται συνέχεια περικοπές και απολύσεις, όταν έχουν πάρει τόσα λεφτά;

Υπάρχουν δυο ενδεχόμενα

α) Τα πήραν για να διαλύσουν τα οικονομικά των δανειστών, με υπέρογκα δάνεια και παράλογες αξιώσεις διαγραφής του χρέους τους

β) Είναι ελειμμένη απόφαση η διάλυση της οικονομίας της Ελλάδας, ακόμα και με σημαντική βοήθεια από δανεισμό από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, και είχε ξεκινήσει συστηματικά επί Καραμανλή και συνεχίζεται

Στη δεύτερη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με εγκληματική συμπεριφορά και προδοτική.

Στην πρώτη, είναι πρόβλημα των δανειστών, που δανείζανε σε αφερέγγυους, όπως με την κρίση δανείων κατοικίας του 2008 στις ΗΠΑ.

Αλλά και το 2013 είχανε κρίση οικονομική στις ΗΠΑ, που μας αποδεικνύει ότι το θέμα του χρέους είναι αμελητέο για μια χώρα και παίζουν ρόλο οι πολιτικές της αποφάσεις και μόνο. Αν και πόσο θέλει να χρηματοδοτήσει και τι. Το χρέος είναι κάτι πάγιο που αποπληρώνεται διαρκώς. Αλλά οι υπηρεσίες που κλείσανε θα μπορούσαν να συνδέονται και με απολύσεις σε μη παραγωγικούς-αντιπαραγωγικούς κλάδους ή με αλλαγή πλεύσης ως προς προβληματικές και διεφθαρμένες υπηρεσίες. Κανείς δεν είναι "τέλειος". Ειδικά οι ΗΠΑ, με το "βαθύ κράτος".

από @@@ 22/03/2017 6:33 μμ.


Δεύτερο σχολιο του $, μας παρακολουθεί η mother America;

Γιατί μονο αυτοι ξερουν με σιγουρια ποιος γραφει τι και ποτε.

Και προφανως θολωνουν τα νερα σκοπιμα για να μην ακουστουν καποιες αποψεις που δεν βολευουν τον Uncle Sam, τον "μπάρμπα" του στρατιωτικοοικονομικού μπλοκ στις ΗΠΑ, ήταν να δωσουν και νόμπελ στην Ελλάδα για τη σταση τους απεναντι στους "προσφυγες", ξεχειμώνιασμα στις χιονισμένες σκηνές και πολλοι θανατοι στα "hotspots", τα α.τ., τα κεντρα κρατησης κλπ. Απορώ γιατί το χασαμε αυτο το Νόμπελ, μετά τον Ελύτη και τη χούντα.

Όσο για τον Trump, τον ψηφισανε και θα τον λουστουνε, αναγκαστικά. Εμείς τι να πουμε που τα ακούμε όλα αυτά απο το στομα του;


Μία τον καινε οι δημοσιογράφοι, μία οι νεοφιλελέδες, όρος που άκουσε κάπου εδώ γύρω και του άρεσε για να προβοκάρει, μια ο Trump (το $ τον ψήφισε και κακώς γκρινιάζει, εμείς έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. με τα στρατιωτικά τους) και μία οι χριστιανοί, γιατί αυτός πάει με το $ στο χέρι.

Πολύ δεν σε ανεχτηκαμε, $;

Δε μας αρέσουν και τα δολάρια, γιατί πέφτουν, έχουν μια τάση, μαζί με τη βρετανική λίρα.


Μπαινει μονο για να κατεβασει ποστ και ειναι με το $, σβηστε τον χωρις συζητηση, του φταινε και οι χριστιανοι, έχει συγκεκριμενους στοχους και είναι αγνή προβοκάτσια.

από @ 22/03/2017 6:54 μμ.


Σβηστε το δολαριο, πολυ ανεχτηκαμε τη "διαφορετική" γνωμη του.

από @ 22/03/2017 7:23 μμ.


Πέρα από το "ανοιχτά" δολάριο στο όνομα, λένε τα ίδια συγχρονισμένα με εδω

http://www.athensvoice.gr/politiki/i-sia-anagnostopoyloy-apanta-ston-ntaiselmploym-os

νεοφιλελεύθεροι.

Μαζί αποφασίζουνε, CIA και ΣΥΡΙΖΑ.


Πέρα από το ότι και οι δυο για τα capital controls ήταν προβοκατορες των ηπα ανοιχτά και λέγανε τα ίδια, ειχανε τον ιδιο στοχο και παραπλανητικα τον πετυχανε. Δεν ειναι η πρωτη φορα, ετσι ειναι τα παρασιτα. Αντισταθειτε στις εντολες των παρασιτων των πρεσβειων και ξαναανεβαστε το capital controls και δραχμη, μονο αυτοι οι δυο τα ιδια λεγανε προβοκατορικα. Κανεις αλλος. Οι ΗΠΑ.

από RadioAlice 22/03/2017 8:53 μμ.


Καλά προσπερνάω την φάση είσαι αδιάβαστος και άσχετος κτλ. Το χρέος της Ελλάδας το 2015 άγγιζε τα 250 δισ περίπου ευρώ. Στο ΔΝΤ: 48,1 δις. Στην ΕΚΤ: 18 δις συν 118 δισ που πήγανε από τον ELA (βλέπε στήριξη τραπεζών) για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών. τα υπόλοιπα λεφτά προέρχονται από δάνεια από χώρες της ευροζώνης (πηγή μου είναι το Reuters). Τώρα πως πήγε ξαφνικά στα 3 τρις είναι κάπως ανεξήγητο. Εκτός αν εννοείς την συνολική αποπληρωμή (αν ποτέ γίνει) μαζί με επιτόκια και όλα μέσα. Τα νούμερα και μόνο δείχνουν πως το IMF δεν είναι ο κύριος δανειστής, αλλά αυτό που όλος ο κόσμος ξέρει: εγγυητής για να δοθούν λεφτά. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ θεαματικά περί Ψείριζα κτλ (ποιος? εσύ που αναφέρεις το βιβλίο του Λαπαβίτσα σαν πηγή) μου μοιάζουν κάπως άκαιρα και αστεία. Κατά τα άλλα έχει κολλήσει η φάση στο δεν υπάρχει εναλλακτική. Εντάξει ας συνεχίσουμε έτσι τότε (μήπως να απαγορευτούν και οι κουβέντες για εναλλακτικές δράσεις οικονομίας/μορφές νομίσματος?)

από @ 23/03/2017 8:29 πμ.


Πλακωσανε οι πρακτορες, οπως το 2009-2012 και το 2015 και μετα, να θολωσουν τα νερα, πεταξτε τον εξω. Ποια 3 τρισ., πουθενα, λεει ψεματα το παρασιτο για να τον ακουμε και να μας κοροιδευει. Τσακιστε την Αμερικη.


Η Κριστίν Λαγκάρντ, το μεγάλο φασιστικό μίασμα της γης, διευθύντρια του ΔΝΤ, του κεντρικού οργάνου των ΗΠΑ για την καταλήστευση των λαών, μετά τον ΟΗΕ, το κεντρικό τους όργανο για τους πολέμους εναντίον των λαών, όπως εναντίον της Λιβύης και πρόσφατα της Συρίας, δήλωσε ότι θα μας κάνουν τη χάρη να επιστρέψουν, για να προσφέρουν νέο άχρηστο δάνειο στα λαμόγια που ψηφίζουν τα ληστρικά μέτρα και κλέβουν τον λαό, ενώ τσεπώνουν ό,τι περάσει από μπροστά τους, και να αυξήσουν ληστρικά το χρέος της χώρας μας.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ Η ΕΞΑΠΆΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΎ ΑΠΌ ΤΑ ΜΙΆΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΆΝΩΝ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΊΟΥΣ, ΜΕ ΠΡΏΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΎΣ.

ΚΑΝΈΝΑ ΝΈΟ ΔΆΝΕΙΟ.

ΝΑ ΔΟΘΟΎΝ ΛΕΦΤΆ ΣΤΟΝ ΛΑΌ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ Η ΑΠΆΤΗ ΤΟΥ ΧΡΈΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΦΘΟΎΝ ΝΈΑ ΛΗΣΤΡΙΚΆ ΔΆΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΈΨΟΥΝ ΌΠΩΣ ΤΟ 2011 ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΚΕΦΆΛΑΙΑ.

ΤΣΑΚΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΈΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ. ΈΞΩ Η ΑΜΕΡΙΚΉ.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌΣ ΠΌΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ 2008 ΣΥΝΈΧΕΙΑ.

ΈΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΌ ΠΑΝΤΟΎ.

από @ 14/04/2017 2:58 μμ.


Είναι διεθνής μπίζνα ξεπλύματος χρήματος, όχι κρατική υπηρεσία. Μη μπερδεύεσαι.

από @ 14/04/2017 8:28 μμ.


Αλλά μια χαρά κάνει το δουλάκι τους όποτε τον χρειάζονται, όπως και πολλοί άλλοι διεθνείς οργανισμοί. Το ΔΝΤ είναι το χειρότερο παράδειγμα οικονομικού και πολιτικού ιμπεριαλισμού, με κραυγαλέα παραδείγματα χώρες που έχει διαλύσει και τα μέτρα που προτείνει στην Ελλάδα, μνημόνια, ιδιωτικοποιήσεις ανεξέλεγκτες και τζάμπα, Fraport, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και των συμβάσεων, νέο δάνειο για να βουλιάξει οικονομικά τη χώρα στα χρέη και να τη δέσει πάνω του, ενώ τα λεφτά τα τρώνε τα λαμόγια και εμάς μας ληστεύουν κλπ.

Ποτέ ξανά δεν έχει πάρει χώρα ένα τρισ. από το ΔΝΤ, παίρνουν εκατομμύρια, άντε δυο τρια ως δεκα δισ. και τελειώνει. Εδώ δημιούργησαν μια φούσκα χρέους για να αναγκαστούμε να υπογραφουμε μνημόνια, δήθεν πουλήστε τα γιατι μας χρωστάτε. Δε χρειαζόμαστε και δε μας δίνουν τα λεφτά. 

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΔΝΤ.


Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, σου αναφέρω εν τάχει το Double Irish.

https://en.wikipedia.org/wiki/Double_Irish_arrangement


Το ΔΝΤ κάνει τις διαπραγματεύσεις, το ΔΝΤ έδωσε σκόπιμα το υπέρογκο δάνειο, που δεν έφτασε σε κανένα Έλληνα και το φάγανε μεταξύ τους και δεν ξέρουμε ποιος και τι, το ΔΝΤ θέλει να ξαναδώσει δάνειο, για να υπογραφούν κι άλλα μνημόνια και να ληστέψει και την υπόλοιπη Ελλάδα.

από @ 16/04/2017 1:43 πμ.


Ποιός αυτός που υποσχόταν ότι θα γίνει παραγωγική ανασυγκρότηση επειδή ξανανοίγει η ζάχαρη; 750 δις; Επειδή το γράφει στο βιβλίο του; Και πως το χρέος τότε είναι μόλις 330 δις; Ούτε το PSI το δικαιολογεί αφού ήταν κάτι πάνω από 100 δις... 

Πείτε ό,τι θέλετε αλλά αυτά είναι γελοιότητες... 

Το χρέος της Ελλάδας είναι 330δις, από αυτό το 5% περίπου το χρωστάει στο IMF, δηλαδή ούτε 20 δις... Αν ο Λαπαβίτσας γράφει ότι το IMF έδωσε στην Ελλάδα 750 δις ευρώ τότε θα πρέπει να το ευχαριστούμε γιατί σήμερα του χρωστάμε λιγότερα από 20 δις και από ότι ξέρω έγινε τεράστιο κούρεμα χρέους το 2012 αλλά αυτό ήταν προς τους ιδιώτες πιστωτές (Private Sector Involvement - PSI) και όχι Official Sector Involvment (OSI), δηλαδή κυβερνήσεις, ESM, IMF κτλ. 

Δείτε εδώ: https://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2016/cr16130.pdf 

Και προτείνω να διαβάζετε απευθείας τις πηγές και όχι οικονομολόγους της συμφοράς α λα Λαπαβίτσα και Βαρουφάκη που πολιτική καριέρα κάνουν επάνω στον πόνο του κόσμου...


Οι διεθνείς τοκογλύφοι του ΔΝΤ ετοιμάζονται για μια ακόμα επέλαση στη χώρα μας, θέλουν να ξανακάνουν κούρεμα σε ιδιωτικά κεφάλαια, ώστε να πληρώσουν πάλι οι ιδιώτες τα χρέη του κράτους για τα δάνεια που έκλεψε ο ΓΑΠ, και να επανέλθει δριμύτερο, όπως έχει ξανακάνει, δίνοντας νέο δάνειο και ακυρώνοντας ουσιαστικά την περικοπή χρέους του δημοσίου με τη ληστεία ιδιωτικών κεφαλαίων. 

Δεν είναι κάτι περισσότερο από μια προσπάθεια να ληστέψουν τους ιδιώτες, ξανά και ξανά, και να δώσουν και τη δωροδοκία τους στους πολιτικούς, που θα τσεπώσουν το δανειάκι, θα το εξαφανίσουν και θα φορτώσουν σε εμάς μόνο φόρους, όπως έκαναν όλοι μαζί και παλιότερα, ενώ ακολούθησαν και τρία μνημόνια, για να ξεπουλήσουν και την περιουσία της χώρας, παρά, ή σύμφωνα με, το δάνειο που είχαν πάρει, από το οποίο μόνο τα λαμόγια όπως ο ΓΑΠ και οι Καρανίκες έχουν σίγουρα φάει και κανείς άλλος δεν είδε.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΈΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΊΔΑ ΤΟΥ ΧΡΈΟΥΣ.

ΈΞΩ ΟΙ ΑΛΉΤΕΣ ΕΒΡΑΊΟΙ ΤΟΚΟΓΛΎΦΟΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.

ΚΑΜΙΆ ΑΝΟΧΉ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΉΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΎΝ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ.

ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΕΙ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ ΌΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΡΈΗ ΣΤΗΝ ΏΡΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΝΈΝΑΣ ΙΔΙΏΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΎΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΆΝΟΜΟΥΣ ΦΌΡΟΥΣ.

ΚΑΜΙΆ ΠΕΡΙΚΟΠΉ ΚΑΙ ΚΑΝΈΝΑΣ ΕΜΠΑΙΓΜΌΣ ΑΠΌ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ.


Όπως είναι αναμενόμενο, όταν έχουμε να κάνουμε με τοκογλύφους που θέλουν να ξηλώσουν ό,τι περιουσία υπάρχει από μια χώρα, και όχι με χορηγούς δανείων, που θέλουν να αποτρέψουν την κρίση σε μια χώρα (που ήταν και ο αρχικός λόγος δημιουργίας του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, να αποτρέψει κρίσεις κεφαλαίου και επακόλουθα κοινωνικές, όπως αυτές που δημιουργήθηκαν στη Γερμανία μετά την προδοτική και καταστροφική συνθηκολόγησή της για τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου υπό επαχθείς συνθήκες που επέβαλαν οι υπερφίαλες ΗΠΑ και οδήγησαν στην άνοδο του φασισμού και το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η Γερμανία στέναζε κάτω από το βάρος της συνολικής πίεσης για στοιχειώδη επιβίωση), το ΔΝΤ χαλκεύει κατά σύστημα τα στοιχεία που αφορούν τη χώρα μας και επιδιώκει τη φτωχοποίηση και ραγδαία υποβάθμισή της, αντί για την ανάπτυξη και επάνοδό της στις αγορές, που είναι και ο ουσιαστικός στόχος όλων των δανείων, αν δεν είναι προδοτικά και τοκογλυφικά.

Όταν είδαν ότι έχουμε πλεόνασμα και ότι η χώρα πάει πάρα πολύ καλά, παρά την κυβέρνηση Τσίπρα, τα αντιλαϊκά μέτρα και τους φόρους και τις προσπάθειες απορρύθμισης της αγοράς, πέταξαν το μπαλάκι στο 2018, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι το πλεόνασμα του 3,5% είναι κάτι ανέφικτο, όχι γιατί είναι ανέφικτο αλλά γιατί δεν το θέλουν και δεν τους συμφέρει. Αντίθετα, θέλουν το δέσιμο της χώρας στο άρμα των μνημονίων και του δανεισμού, που επιτρέπει την υπογραφή νέων μνημονίων και την καταλήστευση της χώρας και του ιδιωτικού κεφαλαίου, με φόρους και με το κούρεμα στο οποίο ακόμα προσβλέπουν, κυβέρνηση και ΔΝΤ.

Το παραμύθι συνεχίζεται ακόμα, με το ΔΝΤ να προβάλλει συνεχώς νέες αιτιάσεις για να κοροϊδέψει τους Έλληνες και την κυβέρνηση να προσποιείται ότι διαπραγματεύεται τη χορήγηση νέου δανείου για την αποπληρωμή του παλιού του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ σχεδόν, το οποίο κανείς δεν είδε και κανείς δεν ξέρει πού πήγε και που είναι αδύνατο να έχει ήδη εξαντληθεί όλο και να χρειαζόμαστε, μόλις 7 χρόνια από το 2010, και νέο δάνειο για την αποπληρωμή του, θεωρώντας ότι όλο το ένα τρισ. ευρώ έχει ήδη ξοδευτεί. Η κυβέρνηση, ο μεγαλύτερος προδότης των προσδοκιών του ελληνικού λαού, που προσπάθησε παραπλανώντας μας να κοροϊδέψει και το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά του δανείου του 2010 και η περαιτέρω αποπληρωμή των δόσεών του από τον Ιούνιο του 2015 και μετά θα πρέπει να γίνει με νέο δάνειο, έλαβε ένα ηχηρό όχι από τον λαό, όχι στην ΕΕ, αλλά στην καταλήστευσή του από τον οικονομικό ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, που ελέγχει πλήρως το ΔΝΤ και προσπαθεί να ελέγξει και την οικονομική και πολιτική ζωή του πλανήτη, όπως είναι γνωστό και ολοφάνερο στον καθένα. Το όχι αυτό έγινε νέα μέτρα, ξεπούλημα τζάμπα των αεροδρομίων μας στη γερμανική Fraport, μια πρωτάκουστη ληστεία και δωροδοκία στους Γερμανούς για να ανεχθούν να παρακολουθούν άπραγοι την καταλήστευση μιας χώρας της ΕΕ, για την οποία ΕΕ προσποιούνται ότι κυρίως αυτοί ενδιαφέρονται, και ατέρμονη διαπραγμάτευση για περαιτέρω κούρεμα αλά 2011 και νέο δάνειο και νέο μνημόνιο αλά 2011-2012.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει τα μέσα να απαντήσει στις προκλήσεις, αφού οι πολιτικοί του τον ξεπουλάνε την επομένη της εκλογής τους, έρμεα δωροδοκιών και εκβιασμών, αφού είναι ολοφάνερο ότι τα δικαστήρια ούτε τολμάνε να ακουμπήσουν υποθέσεις όπου εμπλέκονται πολιτικοί, με κραυγαλέα τα παραδείγματα της Novartis και της Siemens. Στα σκάνδαλα αυτά δεν υπάρχουν απαντήσεις, πόσο μάλλον στο ξεπούλημα της χώρας στους επενδυτές που θα προσελκυστούν να κλέψουν την περιουσία της χώρας, όπως η Fraport, και που παρουσιάζονται σαν η λύση για ανάπτυξη, ενώ είναι η συνταγή της καταστροφής της Ελλάδας.

Οι βίαιες διαδηλώσεις του 2010-2011 και πιο μετά είχαν απλώς σαν αποτέλεσμα της εξαιρετικά βιαιότερη, δικτατορικού τύπου καταστολή τους, όπως γίνεται και στη Βενεζουέλα εν μέσω οικονομικού πολέμου από τις ΗΠΑ τώρα και όπως έγινε και στη Συρία το 2011 και οδήγησε, με υποκίνηση και χορηγία όπλων από τις ΗΠΑ, σε ριζοσπαστικοποίηση του πληθυσμού, εμφύλιο και ισοπέδωσή της ως σήμερα.

Η συνταγή της στρατιωτικής/αστυνομικής εξουσίας για καταστολή και τρομοκράτηση του πληθυσμού και ληστρικών οικονομικών μέτρων για καταλήστευση και ισοπέδωση της χώρας είναι παλιό μοτίβο των ΗΠΑ, που αναλυτικά περιγράφεται στο δόγμα του σοκ. Είναι ακριβώς αυτό που είδαμε στη χώρα μας κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΓΑΠ και λίγο μετά και δεν παρουσιάζει τίποτα το περίεργο ή εντυπωσιακό.

Η απάντηση είναι δεδομένη. Κινήσεις του λαού κατά των ΗΠΑ και των προδοτών και ποινικών πολιτικών, ανατροπή των φασιστικών μέτρων καταλήστευσης του λαού και επιβολής παράλογων φόρων, παρεμπόδιση εφαρμογής των μνημονίων και επιτακτική έγκαιρη αποπληρωμή των δόσεων των δανείων και όχι προδοτική και επίπλαστη προσποίηση αδυναμίας αποπληρωμής τους από τους κυβερνώντες, ώστε να γίνει κούρεμα ιδιωτικών κεφαλαίων όπως το 2011 και να ξανακαταληστευτούμε και από αυτή την οδό, του κουρέματος, εκτός από τους φόρους.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΗΠΑ.

ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ.

ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΠΕΡΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥΣ.

ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

από οικονομοτέτοιος 21/04/2017 5:34 μμ.


Ρε παιδιά, αφού από οικονομικά είτε είστε άσχετοι είτε ξέρετε όσα και ο δημοσιογράφος που σας "ενημερώνει" τι συζητάτε;

Όσο για τα κάπιταλ κοντρόλς που διαβάζω από πάνω, στην πραγματικότητα αν ο σύριζα είχε οποιαδήποτε βλέψη να κάνει σοβαρή διαπραγμάτευση τότε έπρεπε να τα είχε επιβάλει αμέσως τον Γενάρη του 2015...

Όταν μπήκαν, ήταν αναγκαστικό αλλά πολύ αργά...

Όσο για το νόμισμα γενικά νομίζω πως το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό. Είσαι φιλελές ή τρεντοαναρχοαριστερός; Ευρώπη, ευρώ και ξερό ψωμί...

Είσαι απ'τους άλλους; τότε το πρώτο που πρέπει να σε νοιάζει είναι να τραβήξεις τη χώρα μακριά απ'την εε.

(...κ δω πάνω θ'αρχίσουν τα ναι μεν αλλά )


Με δεδομένο ότι έχουμε πλεόνασμα, οι φασίστες περάσαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ισχυριζόμενοι ότι από το 2018 και μετά δε θα μπορούμε (ή δεν μπορούν να ανεχτούνε) να έχουμε πάνω από 3,5% και συνέχισαν, η περίφημη μαφία των Βρυξελλών, που έλεγε ο Φαρατζ, σε αγαστή συνεργασία με τον διεθνή τοκογλύφο και μεγαλοαπατεώνα ΔΝΤ, που έχει σκοπίμως διαλύσει όσες χώρες δανειοδότησε, την παλιά συκοφαντική και παραπλανητική κουβέντα για μεταρρυθμίσεις, διάβαζε διάλυση της χώρας και της οικονομίας με σκοπίμως παράλογα και καταστροφικά μέτρα, και νέο δάνειο, διάβαζε δεύτερη απόπειρα διάλυσης της οικονομίας με βούλιαγμά της στα χρέη, γιατί η πρώτη του 2010 με ένα τρισ. ευρώ δεν τους ήταν αρκετή.

Ακολουθεί καταλήστευση ιδιωτικών πόρων, που κλήθηκαν και θα ξανακληθούν, γι αυτό επιβλήθηκαν τα capital controls τον Ιούνιο του 2015, να αποπληρώσουν τα δάνεια του δημοσίου, το οποίο έσπευσε αμέσως μετά το κούρεμα του 2011 να πάρει νέο δάνειο, όπως ζητάει τώρα το ΔΝΤ, ο μεγάλος τοκογλύφος, ώστε να παραμείνει το χρέος σε πολύ υψηλά επίπεδα, παρά και την αδιανόητη καταλήστευση ιδιωτικών κεφαλαίων για να καλυφθεί δημόσιο χρέος από δάνεια που έφαγαν τα λαμόγια και εμείς είδαμε μόνο λιτότητα και σκόπιμη τεχνητή κρίση με διάλυση της οικονομίας και της χώρας.

Κανένα πρόβλημα δεν έχει η Ελλάδα. Κανένα δάνειο δε χρειάζεται, έχουμε και πλεόνασμα.

Οι Αμερικάνοι επιτέθηκαν στην Ελλάδα και την ευρωζώνη από το 2008 με πολύ βίαιο και λυσσασμένο τρόπο και με μεγάλη ποσότητα προπαγάνδας, για να μας εκπτωχεύσουν, να μας διαλύσουν και να μας καταντήσουν αποικίες τους για να έρχονται οι διαβόητοι ξένοι επενδυτές, που τα λαμόγια λένε συνεχώς ότι θέλουν να προσελκύσουν.

Επιτέλους, καμιά συζήτηση με ΕΕ-ΔΝΤ. Να συνεχίσει το κράτος να αποπληρώνει τα δάνειά του και να μην προσπαθεί να εξαπατήσει τους ιδιώτες, ώστε να τα χρεωθούν αυτοί. Να αρθούν οι ληστρικοί φόροι, ΕΝΦΙΑ κλπ. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πολύ άτιμος και δόλιος συνομιλητής, εντός και εκτός της χώρας.

από οικονομοτέτοιος 22/04/2017 7:04 μμ.


Τι να πρωτοδεί κανείς: "Να συνεχίσει το κράτος να αποπληρώνει τα δάνειά του και να μην προσπαθεί να εξαπατήσει τους ιδιώτες, ώστε να τα χρεωθούν αυτοί"

Και πριν απ'αυτό:

"Οι Αμερικάνοι επιτέθηκαν στην Ελλάδα και την ευρωζώνη από το 2008"...

ή

"Κανένα πρόβλημα δεν έχει η Ελλάδα. Κανένα δάνειο δε χρειάζεται, έχουμε και πλεόνασμα."

Και πριν απ'αυτό:

"Ακολουθεί καταλήστευση ιδιωτικών πόρων, που κλήθηκαν και θα ξανακληθούν, γι αυτό επιβλήθηκαν τα capital controls τον Ιούνιο του 2015, να αποπληρώσουν τα δάνεια του δημοσίου"

Και πριν απ'αυτό: "οι φασίστες περάσαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ισχυριζόμενοι ότι από το 2018 και μετά δε θα μπορούμε (ή δεν μπορούν να ανεχτούνε) να έχουμε πάνω από 3,5%"

 

Αρχίζοντας απ'αυτό που αναφέρω τελευταίο και ο φωστήρας από πάνω πρώτο. Κατόπιν συνεχίζω αντίστροφα:

-το ΔΝΤ δεν λέει ότι δεν μπορούμε να έχουμε πάνω από 3.5% πλεόνασμα μετά το 2018. Λέει ότι δεν μπορούμε να έχουμε και υψηλότατο πρωτογενές πλεόνασμα επί σειρά ετών και ανάπτυξη. Οικονομικά 1.01. Μόνο η Ρουμανία πέτυχε να έχει επί σειρά ετών πλεόνασμα επί Τσαουσέσκου (για να πληρώσει τους Ευρωπαίους πάλι) και ήταν με μηδενική ανάπτυξη και στο τέλος οι ευγνωμονούντες Ρουμάνοι εκτέλεσαν τον Τσαουσέσκου για την επιτυχία του.

- Οι Αμερικανοί επιτίθενται στην καημένη την ευρωζώνη; Οι προωθητές της παγκοσμιοποίησης επιτίθενται στο δημιούργημα και τη μεγαλύτερη επιτυχία τους; why? Μηπως μπερδεύεις τα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τα οποία μπορούν να παιζουν και ιδιώτες και έχοντας πάντα έμφαση στο βραχύ χρόνο, με τις στρατηγικές επιλογές δεκαετιών;

-Τα capital controls δυσκολεύουν τη φυγή χρημάτων εκτός χώρας και την παραοικονομία. Είναι ο βασικός λόγος που δεν κατέρρευσαν οι τράπεζες και όλα τα φορολογικά μέτρα υπεραποδίδουν. Αν οι συριζαίοι είχαν οποιαδήποτε έγνοια για διαπραγμάτευση θα τα είχαν επιβάλει στις 26 Γενάρη και δεν θα περίμεναν να τους επιβληθούν αφού έφυγαν 60-80 δις στο εξωτερικό όσο "διαπραγματεύονταν". Επίσης, δεν κατάλαβα γιατί εξανίσταται ο αποπάνω- δεν μπορούν να πληρώσουν οι ιδιώτες που έχουν 50 χιλιάρικα + ένα -ας πούμε- 10% και πρέπει οι φτωχοί να τα πληρώνουν; Σαν να μην είναι πολύ αριστερή πόσω μάλλον αναρχική η γωνία που βλέπει τα πράγματα ο φίλος, ε;

-Κανένα πρόβλημα δεν έχει η... Ελλάδα; Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Όσο για το πλεόνασμα, αυτό είναι ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ, δλδ πριν πληρωθούν οι τόκοι. Αν έχεις 20% του ΑΕΠ να πληρώσεις σε τόκους και χρεολύσια τι να κλάσει το 4% πρωτογενές πλεόνασμα; Πρέπει να δανειστείς 16% του ΑΕΠ για να μη χρεοκοπήσεις- ενδεχόμενο που εμένα δεν μ'ενδιαφέρει ιδιαίτερα πια (βρίσκω τη χρεωκοπία απαραίτητη σαν πρώτο βήμα αλλά ανέφικτο να γίνει με τους όρους μας) αλλά εσένα φαίνεται πως σε κόφτει να μη συμβεί η χρεωκοπία.

-Τέλος αντί για αυτό που γράφεις περί κράτους που προσπαθεί να εξαπατήσει τους ιδιώτες, 'σύντροφε' της κακιάς ώρας, σου απαντώ:

  ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ/ΕΕ/ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

 

 


Ακόμα και τώρα δεν έχει καταστεί σαφές τι διαπραγματεύονται τόσο καιρό, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να φέρει δραχμή και να κλείσει τις τράπεζες για να έχουν λεφτά για να κουρέψουν και να πληρώσουν τις παλιές δόσεις του δανείου από το ΔΝΤ, σχεδόν ένα τρισ. ευρώ. Η δόση τότε ήταν 12 δισ. ευρώ και η παγκόσμια τράπεζα εμπαικτικά προτείνει τη χορήγηση δανείου ενός δισ. ευρώ τώρα, στα γελασμένα αρπακτικά του ΣΥΡΙΖΑ, που ακούν δάνειο και τρέχουν να το πάρουν και αρνούνται να πληρώσουν τις παλιές δόσεις, τα περίφημα χρέη για τα οποία μας κατηγορεί η Γερμανία και ο Σόιμπλε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε μνημονιακότερος των μνημονιακών, ακόμα συζητάνε για τέταρτο μνημόνιο, με τέτοια κατεύθυνση, τι έχει να ζηλέψει από τη χουντοφασιστική ΝΔ, που θα φυλάκιζε αβέρτα αγωνιστές και έχει ήδη προτείνει την παραπομπή του Ρουβίκωνα για τρομοκρατία;

από @ 24/04/2017 11:17 πμ.


Η συζητηση ειναι απο η πλεον ανερματιστη, χαοτική και μπουρδολόγα που εχω δει ποτε στο ιντυ... Δεν λεω ότι ο καθε ένας προσωπικα που επιχειρησε να συμμετασχει σε αυτη την ..."συζητηση" ειναι -απαραιτητα- μπουρδολογος (για να μην παρεξηγηθουμε κιόλας), αλλα το συνολικο αποτελεσμα "συζητησης" μοιαζει στημενη Τρολιά σουπερ-γουάου, Όλέ. Η ΣΟ καλο θα εκανε να την εσβηνε.

από Ντότις 24/04/2017 10:07 μμ.


...από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να φέρει δραχμή και να κλείσει τις τράπεζες για να έχουν λεφτά για να κουρέψουν και να πληρώσουν τις παλιές δόσεις του δανείου από το ΔΝΤ, σχεδόν ένα τρισ. ευρώ...

Ούτε δραχμή ανέλαβε να φέρει ο σύριζα- ούτε ένα τρις(!!!) ευρώ είναι οι δόσεις ούτε ένα τρις υπήρχε ποτέ στις τράπεζες....

...αρνούνται να πληρώσουν τις παλιές δόσεις, τα περίφημα χρέη για τα οποία μας κατηγορεί η Γερμανία και ο Σόιμπλε.

Έχεις φλιπάρει μάλλον...

Ρε Σ.Ο. , έχω ένα ανιψάκι τεσσάρων χρονών που θέλει κι αυτό να πει τη  γνώμη του και γιατί όχι; νομίζω πως είναι πιο τεκμηριωμένη απ'του παραπάνω. Κάντε κάτι με τα βλήματα, γιατί η βλακεία είναι κολλητική.

από @ 25/04/2017 12:20 μμ.


Να γράφουν εδώ οι ίδιοι που δίνουν τις ψεύτικες ειδήσεις στα μέσα μαζικής προπαγάνδας και ελέγχουν τους πόρους τους ή τα εκβιάζουν με κλείσιμο και άδειες που δε δίνουν, με αποτέλεσμα να γίνεται μια ατέρμονη διαπραγμάτευση χωρίς σκοπό από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μέσα να γράφουν συνεχώς τίποτα απολύτως, καταλαμβάνοντας πάρα πολλές γραμμές γι αυτό. Ακόμα νομίζουν ότι δεν έχουμε καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει ό,τι έκανε ο ΓΑΠ το 2011, κι ας το συνόδευσε με μπόλικο ξύλο ο τελευταίος και φωνές για κάψιμο της βουλής και αργεντίνικα ελικόπτερα διαφυγής. Μνημόνιο και κούρεμα, γι αυτό έχουν αφήσει τα capital controls ακόμα, περιμένουν να κάνουν ακόμα κούρεμα σε καταθέσεις ή ό,τι άλλο βρουν.

Τον Ιούνιο του 2015 ήταν να πληρώσουν δόση 12 δισεκατομμύρια ευρώ, αρνήθηκαν και στις 15/6/2015 το ΔΝΤ ξεκίνησε τις συζητήσεις για κούρεμα, οπότε επακόλουθα έγινε μαζική πανικόβλητη απόσυρση καταθέσεων και επιβολή capital controls, με κλείσιμο αρχικά και των τραπεζών.

Και δωράκι στους Γερμανούς για να μην γκρινιάζουν τα αεροδρόμιά μας, με δανεικά από εμάς και χωρίς κεφάλαιο καν, ούτε τζάμπα, τους πληρώσαμε να τα πάρουν. Το τζάμπα ξεπούλημα στη Fraport πέρασε νύχτα από το γερμανικό κοινοβούλιο, ενώ ο λαός έλεγε ότι του κάνουν πραξικόπημα και ο ΣΥΡΙΖΑ ετοίμαζε το φασιστερό στάδιο της διακυβέρνησής του, με τρομοκρατικές συλλήψεις 5 φοιτητών από Ελλάδα για την πρωτομαγιά στην Ιταλία σε ημέρα πορείας για σπάσιμο και μαχαίρι σε ασφαλιστικό, εργασιακά, πορείες μεγάλες κλπ.

Από πίσω έρχονται και τα λιμάνια μας, εμπορικές συμφωνίες για εργασίες σε κάτεργα με μηδενικά δικαιώματα, εντατικοποίηση της καταστολής και της ληστείας προσωπικών δεδομένων και με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που εμφανίστηκε εν μια νυκτί στο προσκήνιο και κουκουλώθηκε/το καθυστέρησαν βιαστικά μέχρι να πέσουν οι αντιδράσεις και φυσικά κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις, ληστεία κρατικής περιουσίας με μηδενικό κεφάλαιο και στόχο την εκπτώχευση της χώρας και του λαού της.

Το 2010 πήραμε σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Το 2011 η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα τους έβαλε όλους να λένε το χρέος επαχθές, ότι δηλαδή συνάφθηκε από δικτατορία και για να πληρώσει τους στρατούς της και ενάντια στη βούληση του λαού, στον οποίο δεν έφτασε πεντάρα από το δάνειο, αλλά ληστείες μισθών και συντάξεων, απολύσεις, περικοπές κλπ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να πάρει και άλλο επαχθές δάνειο και γι αυτό κάνει διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλες, στις οποίες θα προσπαθήσει να ξεπουλήσει κι άλλα κομμάτια κρατικής γης και περιουσίας και καταναγκαστικής εργασίας του λαού αυτής της χώρας, όπως ακριβώς έκανε και ο ΓΑΠ. Και αρνείται να πληρώσει τις δόσεις του δανείου με τα λεφτά που έχουν γεμίσει τα ταμεία και χρησιμοποιούνται μόνο για πανάκριβα διαμερίσματα πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο Παρίσι για να συζητάνε για δήθεν περιβαλλοντικά θέματα και άλλα σχετικά, που σίγουρα δεν αποτελούν λόγο για να πάρει μια χώρα δάνειο έστω και ενός λεπτού του ευρώ. Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας. Αν κάνουν το παραμικρό, το ιμπεριαλιστικό μήνυμα είναι ότι θα γίνουν Βενεζουέλα και δε θα ξέρουν τι τους βρήκε. Αυτά πληρώνει ο βενεζουάλικος λαός, τις φιλίες με το λαμόγιο, τον Τσίπρα, Παππά και λοιπούς παρατρεχάμενους λωποδύτες.


Ζητούν θρασύτατα, πέρα από το ασύλληπτα μεγάλο δάνειο του σχεδόν ενός τρισ. ευρώ του 2010, με το πρώτο μνημόνιο, που συνοδευόταν από ασύλληπτη λιτότητα και αδιανόητη καταστολή κάθε διαμαρτυρίας, και νέο δάνειο, νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ, και ελάφρυνση χρέους, χωρίς να έχει κανείς ιδέα τι έχουν κάνει με το σχεδόν ένα τρισ. ευρώ που πήραν το 2010 και που συστηματικά όλοι παρασιωπούν και σχετικά με το οποίο συστηματικά ψευδολογούν ότι είναι πολύ μικρότερο από όσο πραγματικά είπαν.

Δε μας είπαν ποτέ, τι έκαναν με αυτό το ένα τρισ. ευρώ του 2010, πόσα έφαγαν οι Βενιζέλοι και σία, μια χαρά περνάγανε και ακόμα περνάνε, καθόλου δεν ενοχλήθηκαν να μακελέψουν τη χώρα και καθόλου δεν ενοχλήθηκαν από ό,τι και αν έλεγε και ζήταγε ο λαός.

Με αυτό το ένα τρισ. ευρώ είναι προφανές ότι προσπάθησαν να μας βουλιάξουν σε μια τεράστια μαύρη τρύπα χρέους, το οποίο δε θα μπορούσαμε ποτέ να αποπληρώσουμε και σε αντάλλαγμα σε αυτό θα έπρεπε να αρχίσουμε να ξεπουλάμε περιουσιακά στοιχεία της χώρας, και μάλιστα, σκόπιμα, κοψοχρονιά, με τη μορφή ιδιωτικοποιήσεων και ασύμφορων συναλλαγών, που ουσιαστικά είναι ληστεία της χώρας και συνιστούν πράξη (οικονομικοί και όχι μόνο, ουσιαστικού και πραγματικού) πολέμου κατά της Ελλάδας.

Επειδή τους ήταν λίγο το τεράστιο χρέος, πέρασαν σε όλους την προπαγάνδα τους ότι το χρέος είναι 'επαχθές' και πρέπει να μην αποπληρωθεί ποτέ, θέμα για το οποίο έγιναν τεράστιες διαδηλώσεις, αν και οι πολιτικοί την ίδια ιδέα πλάσαραν και οι ακραίες θέσεις τους περί μη αποπληρωμής αντιμετωπίστηκαν με γενναίο κούρεμα (2011) που συνοδεύτηκε από νέο δάνειο ακολούθως, ακυρώνοντας τα παράδοξα 'οφέλη' του κουρέματος ως τρόπου απομείωσης του χρέους. Ο παραλογισμός επανήλθε επί Τσίπρα και προκλήθηκε πανικός και capital controls, που ισχύουν ακόμα, υποδηλώνοντας τις αληθινές ληστρικές προθέσεις τους που συνεχίζονται απέναντί μας, για πιθανό κούρεμα και παρεμπόδιση της άρσης των κεφαλαίων από τις τράπεζες.

Παρόλα αυτά, ζούμε τις πιο ήσυχες μέρες της χώρας μετά από μνημόνιο εδώ και τόσα χρόνια και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύει ότι η κοινοβουλευτική χούντα που ζούμε από το 2008 και μετά (ή και από νωρίτερα) δεν έχει καμία ουσιαστική και πραγματική πολιτική ισχύ, αλλά οι πράξεις της, ακόμα και ένα νέο μνημόνιο και οι ανακοινώσεις νέων μέτρων κάθε ώρα, ξεφτιλίζονται άμεσα πριν προλάβουν να γίνουν. Αυτό γιατί βασίζονται στην απάτη, τον δόλο και την παρανομία και την εξαπάτηση των πολιτών με παραπλάνηση και την καταλήστευσή τους με παράλογα και άσκοπα μέτρα κατά συστηματικό τρόπο. Για μια ακόμα φορά, η πολιτική τους ένδεια τους άφησε έκθετους και ξεφτιλισμένους μπροστά στα μάτια όλων.

Αυτό που μένει είναι η απόδοση ποινικών ευθυνών μετά από συστηματική έρευνα για τα μνημόνια και την ανομία του παρελθόντος, ώστε να εξοντωθούν τα λαμόγια και οι προδότες και να τιμωρηθούν δεόντως ως εγκληματίες. Όσο το καθυστερούμε, χάνουμε απλώς χρόνο. Το μόνο που κάνουν είναι να πολεμούν εναντίον της χώρας, εξαπατημένοι και οι ίδιοι από τους αληθινούς εχθρούς της Ελλάδας. Ας τιμωρηθούν να σταματήσει το θεατράκι τους.

...

από @ 23/05/2017 8:31 πμ.


"ζητουν θρασυτατα ελαφρυνση χρεους"

Της πρεσβείας είστε κύριε; (της Γερμανικής).

Εννοειται οτι δεν εχω την παραμικρη συμπαθεια για τους αθλιους κωλοτουμπες συριζαιους, αλλα το να λες οτι ειναι αδικο η αναζητειται κουρεμα χρεους για την Ελλαδα, ειναι Ανω Ποταμών.


Με τόσο παράνομο χρήμα στην αγορά, που το έχουν βάλει μόνο για προσάναμμα, έχουν και θράσος να μιλάνε για το τι θα κάνει η μια και η άλλη χώρα, και προσπαθούν να κάνουν τον δούρειο ίππο της περιοχής. Φυσικά, αφού ακόμα δεν τους κάηκαν όλα και δεν τους πετάξανε όλους στον δρόμο, με πρώτους τους εγκληματίες 'μπάτσους', όλων περιλαμβανομένων.

από @ 23/05/2017 10:28 μμ.


Ακόμα δε μάθαμε τι κάνανε τα 860 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδόν ένα τρισ., του 2010, του πρώτου μνημονίου, όταν η παράλογη λιτότητα και η υπερβολική καταστολή οργίαζαν ανεξέλεγκτα και το υπουργείο "προστασίας" του "πολίτη" καθημερινά ευθυνόταν για άπειρους ανελέητους ξυλοδαρμούς. Ποσό που κανένας δεν τολμάει να αναφέρει από τα μέσα μαζικής προπαγάνδας που πλασάρουν τόσο καιρό τη φαντασίωση ότι έχουμε κυβέρνηση και όχι κοινοβουλευτική α-πολιτική χούντα, που απλά ξεφτιλίζεται και ξεσκίζεται άγρια καθημερινά με ευκολία, χάρη στο ότι είναι όλοι τους ασήμαντα μιαρά μηδενικά με την απαίτηση να κουνηθούν κιόλας.

Πολύ περισσότερο, δεν ξέρουμε πώς τους πέρασε από το μυαλό να μας ξαναβάλουν στο 2010-2011 και να κάνουν ακριβώς τα ίδια με τον ΓΑΠ, που είχαν σαν αποτέλεσμα την εξαφάνιση του κόμματός του από τα ποσοστά ψήφων.

Αν πήραν τόσα λεφτά, έχουμε πλεόνασμα, έχουν και υπερβολικούς φόρους, ΕΝΦΙΑ κλπ., θα έπρεπε να ξεχάσουν τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, να ανέβει το αφορολόγητο, να κοπεί ο ΕΝΦΙΑ, να αρθούν τα capital controls και να συνεχίσει να πληρώνεται κανονικά το όποιο χρέος της χώρας. Πλεόνασμα έχουμε, η κοροϊδία είναι κουραστική.

από @ 24/05/2017 9:23 πμ.


Επειδή δεν κατάλαβα ποιός πήρε τα 860 δις (σχεδόν ένα τρις) και από ποιόν, μπορείτε να το εξηγήσετε λίγο αυτό; Με στοιχεία αν γίνεται.

από @ 24/05/2017 3:36 μμ.


Οι Γερμανοί είναι πολύ χειρότεροι και από εσάς, στην πραγματικότητα, σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτικού τους λόγου, αλλά δεν ξεχνάμε ότι είναι η χώρα που ετοιμαζόταν να φύγει από την ΕΕ πρώτη και καλύτερη το 2011 και ότι ισχυριζόταν ότι τα συμφέροντά της εξυπηρετούνται καλύτερα από ένα ισχυρό μάρκο. Ως εκ τούτου, η αφελής και τυχάρπαστη τοποθέτησή τους στο θέμα της Ελλάδας, που νομίζει αποπλανημένη ότι όλη η Ευρώπη ή και ο κόσμος περιστρέφονται γύρω της, δεν είναι κάτι που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα, έχουμε ήδη ακούσει πολλά και πολλά ευτράπελα από αυτούς τους συγκατοίκους μας στην ευρωπαϊκή ήπειρο τα τελευταία χρόνια, λίγα ακόμα είναι απλώς σταγόνα στον ωκεανό της βλακείας της δικής τους και όχι μόνο.


Από την ενοικίαση του κλεμμένου από εμάς σπιτιού του Τσοχατζόπουλου, που έπρεπε να δημευθεί γιατί ανήκει στο κράτος, κλεμμένο με μίζες, καταλάβαμε ποιος θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός πρέπει να ωφελείται και αυτός από τις μίζες του Τσοχατζόπουλου, δηλώσανε, όχι με δήμευση και αξιοποίηση του ακινήτου ή πώλησή του από το κράτος, αλλά με το να πάει εκεί μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τον Τσοχατζόπουλο, τον μεγάλο ευεργέτη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και όλων των παρατρεχάμενων.

Και επιτέλους οι κακοί Σόιμπλε υποχώρησαν, ακόμα και στις παρανομίες των τριων Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ που απαίτησαν την πλήρη δικαστική ασυλία τους για τα μεγάλα εγκλήματά τους κατά της Ελλάδας και του λαού της, και άφησαν ο ΣΥΡΙΖΑ να φάει και αυτός 8,5 δισ., οι άλλοι φάγανε πολύ περισσότερα και ο λαός 12ωρα με μισθό 150 ευρώ και τα άλλα στο εξάμηνο πάνω, οπότε και απολύεσαι. Πρότυπο των συριζαίων, το ειδικό δικαστήριο του Ανδρέα και οι φωτιές σε δάση και πόλεις του Κωστάκη, του μεγάλου νηπίου των νεοδημοκρατών, που κληρονόμησε κόμμα λόγω ονόματος και μόνο. Να γίνουν και αυτοί Τσοχατζόπουλοι και ο λαός ας πεθάνει.

Η ηθική τους και η τακτική τους έκανε το ΠΑΣΟΚ ανύπαρκτο και τη χώρα ίσωμα. Και τα άλλα κόμματα διεκδικούν το ίδιο δικαίωμα, με πρώτους τους νεοδημοκράτες, που, αν ο Τσίπρας είναι ο Κωστάκης, αυτοί θα είναι ο νέος ΓΑΠ, βάσει σχεδίου, αφού δεν είναι ικανοί για τίποτα λιγότερο, δοσίλογοι και προδότες γεννημένοι πάντα.

Πολύ καλά ζουν για τόσο μεγάλοι προδότες, και, κυρίως, πολύ ζουν.


Ήδη ο Σόιμπλε είπε ότι δεν υπάρχει θέμα περικοπής χρέους της Ελλάδας, όπως σκόπιμα λένε εδώ τα ψειριζαίικα ζώα, ακόμα, μαζί με την φαιή αντιπολίτευση της κακιάς ώρας που περιμένει και αντιλαμβάνεται ότι δε θα ξαναγίνει ποτέ κυβέρνηση, αφού είναι τελείως άχρηστη και φαιή σε όλα, μπροστά στον ψείριζα που τα κάνει όλα και (δε) συμφέρει, ακόμα.

Μόνο ο προτέκτορας Αμερική επιδίωκε να γίνει περικοπή χρέους, και αυτό εις βάρος των ιδιωτικών κεφαλαίων, όπως το 2011, κάτι που προκάλεσε τον πανικό του 2015 και τα capital controls, που ισχύουν σκόπιμα και παραπλανητικά ακόμα, σαν να μένει η απειλή της περικοπής χρέους με ΛΗΣΤΕΙΑ ιδιωτικώ κεφαλαίων όπως το 2011 ακόμα.

Αναρωτιέται κανείς, αυτή η κυβέρνηση προτεκτοράτο των ΗΠΑ, τι έχει κάνει, εκτός από το να δέχεται τα καλούδια τους, επισκέψεις ξένων ηγετών και δώρα 2,4 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ, και να καμαρώνει σαν γύφτος σε τσαντίρι, όπως κάνει ο ηγέτης τους ψειριζαίος Τσίπρας;

από Ενδιαφερόμενος 08/01/2018 10:39 μμ.


Τι έγινε με το IMF, τον μπαμπούλα που είχαν τα λαμόγια για να δικαιολογήσουν τις παρανομίες και τις βαρβαρότητες και αθλιότητες κατά του ελληνικού λαού, το ξεπληρώσαμε; Θα αρθούν τα capital controls ή θα ξαναβγεί ο Ευ. Βενιζέλος με τα 45 εκατομμύρια ευρώ προσωπική περιουσία της γυναίκας του να λέει τι ωραίο ήταν το κούρεμα του 2011, ξεχνώντας τον πανικό του 2015 που οδήγησε στα capital controls για να μας ληστέψουν με κούρεμα στα σίγουρα με λεφτά κλειδωμένα στις τράπεζες; Θα συνεχιστεί ο φορο-τρόμος και η προπαγάνδα στα σίγουρα από τα ΜΜΕ και το 2018, που όλα μαζί πετάνε πόσα θα φάνε τα λαμόγια και πόσο πλούσιοι θα γίνουν και τι "έξυπνος" είναι το καθυστερημένο που αναγκαστικά και με το ζόρι βάλανε πρωθυπουργό, αλλά τους ξέφυγε και ακόμα δε φόρεσε ούτε καν μια γραβάτα; Γιατί δεν ακούγεται πλέον το IMF και η ληστεία τους φαίνεται πλέον καθαρά δική τους επιλογή, όσα και αν πήρανε για να καταστρέψουν και αυτόν τον λαό;

από @νάρχας 09/01/2018 9:44 πμ.


πέρα από όλα τα οικονομικά και πολιτικά εγκλήματα που έκανε ή θα κάνει στο μέλλον έφερε εις πέρας κι έναν άλλο σκοπό 

Το να απαξιώσει πλήρως κάθε έννοια ''αριστεράς'' (που σαφώς και δεν κόπτομαι ιδιαίτερα για χάρη της) (και ασφαλώς κάποιοι φωνάζαμε εδώ και 10 χρόνια ότι πρόκειται για κεντρώο με το ζόρι μόρφωμα) έναντι στο ''λαό''

Θα ''φαμε'' λοιπόν για καμιά 100στή χρόνια δεξιά κι ακροδεξιά ξανά

από Με γνώση και δύναμη 09/01/2018 2:43 μμ.


Όσο και να απαξιώνεται η πολιτική από τους προδότες κάπηλους και τα λαμόγια, η δεξιά είναι ό,τι χειρότερο γέννησε ποτέ χώρα και το πάγιο αίτημά της είναι "πρώτοι εμείς φέραμε ..." καταστροφή του πανεπιστημίου, μείωση συντάξεων και άλλα από το βρώμικο στόμα της Ντόρας που διόρισε την κόρη της στον Ερ. Σταυρό με μισθό 250.000 ευρώ τον χρόνο (φτωχαδάκι και μας καταλαβαίνει) και "δεν μπορούμε να ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΜΕ ότι είμαστε μια ευνομούμενη χώρα" από το στόμα του Δένδια-βασανιστή που έσπαγε κάθε διαδήλωση με ξύλο και συλλήψεις ΠΑΡΑΝΟΜΑ, για να τρώει ο Σαμαράς και η παρέα του τα εκατομμύρια με κάτι Παπασταύρου και σία με τη σέσουλα και τους Μαρινάκηδες της Ντόρας. Η δεξιά είναι η αριστερά του σήμερα όταν ξεσαλώσει τελείως και βγάλει τη μάσκα του "καλού" που μοιράζει και δήθεν μέρισμα, αφού καταληστεύει τη χώρα. Ας μας πούνε για τον Σαββίδη που τα κλείνει και ξεβρωμίζουμε, τον Μαρινάκη, τις ΛΗΣΤΕΙΕΣ ιδιωτικών περιουσιών από ΤΡΑΠΕΖΕΣ με τις ευλογίες ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ που αποφασίζουν και διατάζουν για αυτούς και να ξέρουμε ότι από τον Σαμαρά ξεκίνησε η ΛΗΣΤΕΙΑ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ταξιδάκια κάτι ΚΙΚΙΛΗΔΩΝ στις ΗΠΑ για ΔΩΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ "ΕΛ.ΑΣ." κλπ. Αριστερά-δεξιά καλά τρώνε και κλέβουνε, εμείς τι θα κάνουμε να τους ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ είναι το θέμα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License