Το χτίσιμο της φασιστικής προπαγάνδας έχει βασιστεί στην καλλιέργεια του μίσους και της βίας. Για αυτό και τα τελευταία χρόνια σημαντικοί αποδέκτες αυτής της προπαγάνδας αποτελούν ο κόσμος των γυμναστηρίων-κοινωνικά υποσύνολα που συμπυκνώνουν αυθύπαρκτα τα στοιχεία  μίσους και βίας.

Στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα χαρακτηριστικά στελέχη αυτής της συνθήκης είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ,ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Ultra Fighters. Στο πλούσιο βιογραφικό που κατέχει και ο ίδιος αρνείται πεισματικά γιατί "πάνω από όλα είναι επιχειρηματίας" , είναι καταγεγραμμένες σχέσεις με κορυφαία στελέχη της ΧΑ και του υπόλοιπου ναζιστικού χώρου. Φωτογραφίες με συνοδούς του Mιχαλολιάκου, πάρε-δώσε με τον Αντ. Γρεγό και τη συνοδό του Κων/να Παναγιωτοπούλου-συνιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου Gladiators στην Περαία Θεσ/νίκης αλλά και σύμβολα μίσους που έχει για τατουάζ (αίμα-τιμή και κέλτικοι σταυροί) είναι λίγα από τα στοιχεία που κάνουν τον Δημήτρη Παπαδόπουλο μια δίκαιη απάντηση στη διασπορά φασιστικών αντιλήψεων μέσα από τη σχολή του.

 

Έτσι λοιπόν και εμείς αποφασίσαμε να του επιστρέψουμε ένα μικρό κομμάτι της βίας που αυτός επιθυμεί ως σωστός άριος, τοποθετώντας εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος στο γυμναστήριό του, Ultra Fighters--Kρήτης 49 στην Καλαμαριά τα ξημερώματα της Τρίτης 14/03. 

 

Μαχητικός αντιφασισμός σημαίνει να τσακίζεις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Από τη σύγκρουση με τα οργανωμένα φασιστικά σχήματα μέχρι την καθημερινή αντίσταση στον εντεινόμενο εκφασισμό της κοινωνίας.

Αναρχικοί/ες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License