ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΚΟ


Ήρθαν απρόσκλητοι και από την πίσω πόρτα, φρόντισαν επί τρία χρόνια να υπάρξει απόλυτη σιγή πληροφόρησης για την επένδυση στην τοπική κοινωνία (δυστυχώς για μας είχαν συνεργούς μέσα σε αυτή!) για να εγκαταστήσουν εργοστάσιο καύσης εισαγόμενων φυτικών ελαίων μέσα στο προσταστευόμενο Εθνικό Πάρκο των λιμνοθαλασσών μας, δίπλα στα σπίτια μας, δίπλα στις καλλιέργειές μας, δίπλα στους στάβλους των ζώων μας.

Επέλεξαν την συγκεκριμένη περιοχή με αποκλειστικό κριτήριο το κέρδος των μετόχων τους, αδιαφορώντας παντελώς για τις καταστροφικές συνέπειες που θα προκαλέσουν!

Και όταν ξαφνικά έγιναν αντιληπτοί (δυστυχώς στο και πέντε!), όταν έγινε γνωστό το τι πρόκειται να φτιάξουν, άρχισαν να παραπληροφορούν και να υπόσχονται. Γιατί τώρα πια, έπρεπε οι όποιες φωνές αντίδρασης των κατοίκων να καμφθούν.

Μας παραπληροφορούν ότι το εργοστάσιό τους δεν ρυπαίνει (θα βγάζει λένε μόνο άρωμα !), ότι είναι απόλυτα συμβατό με το τόσο ευαίσθητο περιβάλλον του εθνικού μας Πάρκου. Λένε ψέματα!!!

Η αλήθεια, και έχουμε πλέον γι΄αυτή όλες τις αποδείξεις είναι η παρακάτω:

6000 τόνοι εισαγόμενα φυτικά έλαια (και όχι τα δικά μας τηγανέλαια!) θα καίγονται μέσα στα όρια του εθνικού Πάρκου, δίπλα στα χωράφια μας, δίπλα στους στάβλους των ζώων μας, δίπλα σε μας και στα παιδιά μας. Και αυτά μόνο για αρχή!

Η πρώτη ύλη ( φυτικά λάδια και τηγανέλαια) θα είναι εισαγόμενη από τρίτες χώρες και θα μεταφέρεται με νταλίκες των 25 τόνων, για 20 συνεχή χρόνια, κάθε μέρα από τους δρόμους μας!

6 τόνοι επικίνδυνων οξειδίων του αζώτου (ΝΟΧ) θα εκπέμπονται κάθε χρόνο και για τα επόμενα 20 χρόνια στην καθαρή μας ατμόσφαιρα, επηρεάζοντας αρνητικά το έδαφος, τις καλλιέργειες, τη ζωή στο εθνικό πάρκο, την υγεία μας!

6 τόνοι επικίνδυνων τοξικών ορυκτελαίων θα αφήνουν για ειδική διαχείριση πίσω τους οι τροποποιημένες ντηζελομηχανές τους, από την συνεχή και σε 24ωρη βάση λειτουργία τους!

Τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα θα καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή μας, ειδικά σε συνθήκες άπνοιας και υψηλής υγρασίας και θερμοκρασίας, γνώριμες στο μικροκλίμα της περιοχής μας.

Μας λένε ότι θα δημιουργήσουν 65 θέσεις εργασίας! Λένε ψέματα!!!

Η αλήθεια είναι ότι οι μονάδες αυτές είναι πλήρως αυτοματοποιημένες, αρκεί και ένα μόνο άτομο για την απλή επίβλεψη αυτών. Οι θέσεις αυτές δεν θα είναι περισσότερες από 12 και πιθανότατα κακοπληρωμένες!

Δεν μας λένε όμως πόσες θέσεις θα χαθούν μεσοπρόθεσμα, από την καταστροφική τους παρουσία, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία και στον τουρισμό της περιοχής μας!

Μας λένε ότι φέρνουν την ανάπτυξη! Ψέματα και πάλι μας λένε:

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που φέρνουν μαζί τους είναι μόνο η ρύπανση και η καταστροφή του σπάνιου υδροβιότοπου, η «αρπαγή» παραγωγικών κτημάτων της γης μας, η υποβάθμιση της καλλιεργούμενης γης, η επιτάχυνση της εγκατάλειψης ►της γης από τους αγρότες ►της εκτροφής των ζώων από τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας ►της λιμνοθάλασσας από τους ψαράδες της.

Σας καλούμε την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Μαρτίου, στις 18,00 μ.μ., στο δημοτικό συμβούλιο (αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας) με την μαζική μας παρουσία μας να απαιτήσουμε:

Την ακύρωση αυτής της καταστροφικής επένδυσης, γιατί το μόνο κέρδος, τελικά, που κουβαλάει μαζί της, είναι το κέρδος των επενδυτών–μετόχων τους.

Αν αυτοί κατορθώσουν να λειτουργήσουν ανοίγει οριστικά ο δρόμος για να μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή μας σε βιομηχανικό πάρκο. Ήδη πολλές νέες αιτήσεις στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σε αναμονή!

Πρωτοβουλίες Πολιτών Δ. Μεσολογγίου για την Ακύρωση της Καταστροφικής Επένδυσης

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License