Πάρκο Αγ. Νικολάου Πευκακίων (Νεάπολη Εξαρχείων)

Δευτέρα 20 Μάρτη 2017

Πάρκο Αγ. Νικολάου Πευκακίων (Νεάπολη Εξαρχείων).

Ένα "άβατο" για όλους !
(εκτός από τους ναρκέμπορους και τους "πελάτες" τους).

Εδώ και μέρες μας ήλθε η πιο κάτω καταγγελία από μητέρα παιδιού που κατά καιρούς επισκέπτεται το πάρκο. Αφού διασταυρώσαμε τη μαρτυρία της με επιτόπια επίσκεψή μας εκεί, ανεβάζουμε το κείμενο της καταγγελίας.

"Καλημέρα
Για να ξέρουμε όλοι τι γίνεται στη γειτονιά, σας ενημερώνω για το εξής εξωφρενικό περιστατικό:
Την Παρασκευή το μεσημέρι, τρία νεαρά άτομα, μπήκαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού μέσα (ναι, μέσα) στο χώρο της παιδικής χαράς, στο παρκάκι του Αγ. Νικολάου, στις μπασκέτες .
Ο ένας νεαρός ήταν ιδιαιτέρως προκλητικός και αφού πρώτα έφτυσε (ναι, έφτυσε) επάνω στις τσάντες κάποιων παιδιών, στην συνέχεια, επιτέθηκε σε έναν γονέα που του ζήτησε πολύ ευγενικά να βγάλει τη μηχανή έξω. Τον γρονθοκόπησε, και έφυγε μόνον όταν κατάλαβε ότι είχε ήδη ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Το περιπολικό έφτασε σαράντα λεπτά αργότερα, και από τον αριθμό της πινακίδας τον εντόπισε, ήταν γνωστός και σεσημασμένος όπως αποδείχθηκε. Ο γονέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει δυο κατάγματα στη γνάθο, και νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες.


Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα κατατρομαγμένα παιδιά, και δεν είναι η πρώτη φορά. Όπως σας είχα ξανά ενημερώσει, οι διαπληκτισμοί και οι απειλές είναι σχεδόν καθημερινές –αλλά ως τώρα είχαμε κυρίως να αντιμετωπίσουμε ιδιοκτήτες σκύλων που επιμένουν να φέρνουν τα σκυλιά να αφοδεύσουν εκεί ακριβώς όπου παίζουν παιδιά. Έχουμε ακούσει όλων των ειδών τις βρισιές (μπροστά στα παιδιά) και μας έχουν απειλήσει ποικιλοτρόπως ("ξέρω πού μένεις μωρή", "θα φέρω κόσμο από την πλατεία", "θα σου σπάσω τα κόκαλα" κλπ) η αστυνομία σπανίως έρχεται, και αν έρθει θα φροντίσει να έχει καθυστερήσει αρκετά".

* Να προσθέσω ακόμη ότι την περιοχή λυμαίνεται πλέον η αλβανική με τη νιγηριανή μαφία, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License