Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης/ΕΚΧ Σχολειο

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης Ως ΕΚΧ Σχολείο στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στους συντρόφους μας. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22/3 στις 11:00 στα δικαστήρια Θες/νίκης. Κανένας και καμία μόνος και μόνη στα χέρια του Κράτους. Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες. Τους τσακίζουμε σε γειτονιές, γήπεδα και πλατείες.

post image

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης

Την Κυριακή φασίστες της πόλης καλούσαν σε εκδήλωση/πορεία μίσους και εθνικιστικής προπαγάνδας. Για ακόμα μία φορά φοβισμένοι δεν είχαν ανακοινώσει το μέρος της συγκέντρωσής τους μέχρι τις 11:00, με σκοπό να μην προσπαθήσουμε να τους προσεγγίσουμε.

Αλλά σίγουρα ήταν γελασμένοι αν νόμιζαν ότι θα καθόμασταν με σταυρωμένα χέρια. Όπως κάθε φορά έτσι και σήμερα επιλέξαμε να βρεθούμε απέναντι τους και στο μίσος τους δηλώνοντας ότι δεν θα τους αφήσουμε καμία σπιθαμή γης σε αυτούς αλλά σε άλλα καθάρματα.

Το μέρος που επέλεξαν να κάνουν τη φασιστομάζωξη τους ήταν ο Λευκός Πύργος. Από το πρωί της Κυριακής βρίσκονταν εκεί νομίζοντας ότι αυτό θα μας απέτρεπε από το να πάμε. Κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η παρουσία της αστυνομίας ήταν εξόφθαλμη και υπέρ του δέοντος προκλητική.

Συντρόφισσες και σύντροφοι μόλις πληροφορηθήκαμε το μέρος που βρίσκονται πήγαμε στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου ήταν και το κάλεσμα μας. Στη συνέχεια όπως είχαμε ανακοινώσει και στο ίδιο το κάλεσμα, προσεγγίσαμε το μέρος που βρίσκονταν οι φασίστες. Από την αρχή είδαμε τις διαθέσεις της αστυνομίας, οι οποίοι ήθελαν πάση θυσία να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης τους και την απομάκρυνσή μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχαν διμοιρίες σε όλα τα στενά γύρω από εμάς αλλά και αρκετές διμοιρίες ήταν τοποθετημένες απέναντι μας, ενώ αρκετές μηχανές έκαναν την εμφάνιση τους.

Σε μια προκλητική επίθεση (ποδηλάτης που πέρασε μέσα από τους μπάτσους) που δέχτηκε σύντροφος από έναν φασίστα η απάντηση των συντρόφων και συντροφισσών ήταν άμεση και αποτελεσματική. Ο φασίστας τσακίστηκε όπως του άρμοζε.

Οι μπάτσοι για να μας διαλύσουν έριξαν κρότου λάμψης ενώ συμπλοκές με την αστυνομία ήταν η συνέχεια. Δυστυχώς 3 προσαγωγές ήταν ο απολογισμός αυτής της κατάστασης.

Οι 3 σύντροφοι χτυπήθηκαν και προσήχθησαν. Ενώ βρίσκονται αυτή τη στιγμή την ΓΑΔΘ. Οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις.

…η αλληλεγγύη και η άμεση δράση είναι το όπλο μας…

Η απάντηση που οφείλει να δοθεί σε κάθε είδους συγκεντρώσεις /εκδηλώσεις/πορείες/ομαδοποιήσεις που διαχέουν το μίσος, το φόβο και τις έχθρες δεν αποτελεί χρέος μονάχα του αντιφασιστικού κινήματος. Είναι χρέος της κοινωνίας στο σύνολό της να υψώσει εκείνα τα αναχώματα που θα εμποδίσουν την επέλαση του φασισμού και του κανιβαλισμού στις πτυχές του ανθρώπινου βίου. Είναι χρέος όλων μας να είμαστε εκεί. Τότε, σήμερα, πάντα.

Ως ΕΚΧ Σχολείο στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στους συντρόφους μας. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22/3 στις 11:00 στα δικαστήρια Θες/νίκης.

Κανένας και καμία μόνος και μόνη στα χέρια του Κράτους.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες. Τους τσακίζουμε σε γειτονιές, γήπεδα και πλατείες.

ΕΚΧ «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας»

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License