Βόλος: Κείμενο απολογισμού για την πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις 24/3.

Κείμενο απολογισμού για την πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις 24/3.

post image

Χθες 24/3 πραγματοποιήθηκε στον Βόλο πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις που εκκενώθηκαν στην Αθήνα, αλλά και γενικότερα ως μια απάντηση στις κατασταλτικές επιχειρήσεις του κράτους όχι μόνο σε Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις (Αγρίνιο, Σύρο).

Κάλεσμα για την πορεία έβγαλαν οι καταλήψεις Α.Κ.ΡΗ.Δ.Α, Liberta και Ματσάγγου, καθώς και τα ΕΑΑΚ και Αλληλέγγυοι/ες με τις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες κοινότητες μεταναστών/τριων.

Στην πορεία υπήρχαν δυο μπλοκ του Α/Α/Α χώρου στο ένα απ ‘τα οποία υπήρχαν τα πανό των καταλήψεων Ματσάγγου και Liberta ως κεντρικά πανό και στο άλλο μπλοκ το πανό των Αλληλέγγυων με τις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες κοινότητες μεταναστών/τριων. Η δυναμική της πορείας συνολικά ήταν περίπου 200 άτομα και το δρομολόγιο που ακολουθήθηκε ήταν Θόλος, Δημητριάδος, Καρτάλη, Γαζή, Ιωλκού και πίσω στον  Θόλο. Καθ’όλη την διάρκειά της η πορεία είχε δυναμικό παλμό και φωνάζονταν συνθήματα υπερ των καταλήψεων, αντιφασιστικά κ.α .

Μετά το τέλος της πορείας ανακοινώθηκε ανοιχτή συνέλευση για τον συντονισμό και συνέχιση των δράσεων για αλληλεγγύη με τις καταλήψεις, από την οποία καλούνται όσοι/ες είναι αλληλέγγυοι/ες σε καταλήψεις σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 2/4 στις 20:00. Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να φέρει το υλικό που έχει ήδη ετοιμάσει ή ετοιμάζει για την προώθηση της διαδικασίας.

Ραντεβού στους δρόμους

                                                Ανοιχτή συνέλευση για την συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License