[Βουλγαρία] Άγριες απεργίες σε ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής

Κυριακή, 26 Μάρτη 2017

Οι εργάτες-ριες ενός από τα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής πώλησης στη Βουλγαρία, του Picadilly, από κοινού με αναρχοσυνδικαλιστές-ριες της Αυτόνομης Ένωσης Εργατών, προχώρησαν σε άγριες απεργίες σε όλη τη χώρα.

Ο λόγος είναι η κλοπή μισθών. Οι εργάτες-ριες δεν έχουν πληρωθεί για μήνες. Οι ιδιοκτήτες και οι διευθυντές της εταιρίας κρύβονται, αρνούμενοι να δώσουν οποιεσδήποτε εξηγήσεις. Τα αιτήματα των εργατών είναι η άμεση καταβολή μισθών και πληρών δικαιωμάτων. Κατέλαβαν τις εισόδους των κεντρικών γραφείων της εταιρίας στη Σόφια, αλλά εμποδίστηκαν από τα security της εταιρίας, που είχαν στείλει οι διευθυντές που κρύβονταν μέσα στο κτίριο.

Στη Βάρνα, οι θυμωμένες εργάτριες και εργάτες, απέκλεισαν το μεγαλύτερο κατάστημα της εταιρίας στη πόλη. Έπειτα πραγματοποίησαν πορεία προς την Investbank (την τράπεζα που ελέγχει τα κεφάλαια της εταιρίας), απαιτώντας να ξεμπλοκάρει η τράπεζα τις πληρωμές. Μερικοί εργάτες-ριες εισέβαλαν στο κτίριο, ενώ άλλοι-ες παρέμειναν έξω διαδηλώνοντας.

Η εταιρία ανήκει στον Nikolay Lazarov, μέσω μιας off-shore στο Λουξεμβούργο.

πηγή - φωτό

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License