Ανακοίνωση για την Απεργία Πείνας του Π. Ασπιώτη

Από την Τετάρτη 22 Μαρτίου ο αναρχικός Παναγιώτης Ασπιώτης βρίσκεται σε απεργία πείνας, χρησιμοποιώντας το έσχατο μέσο αγώνα που διαθέτει απέναντι στη εκδικητικότητα των διωκτών του.

Ανακοίνωση για την Απεργία Πείνας του Π. Ασπιώτη

 

Από την Τετάρτη 22 Μαρτίου ο αναρχικός Παναγιώτης Ασπιώτης βρίσκεται σε απεργία πείνας, χρησιμοποιώντας το έσχατο μέσο αγώνα που διαθέτει απέναντι στη εκδικητικότητα των διωκτών του. Στους 17 μήνες της προφυλάκισης του και ενώ έχει περιπλανηθεί σε διάφορες απομακρυσμένες φυλακές ανά την επικράτεια, έχει καταθέσει 4 αιτήσεις μεταγωγής στις φυλακές Κορυδαλλού και όλες έχουν απορριφθεί, παρά τους ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς, εκπαιδευτικούς και υπερασπιστικούς λόγους που συνέτρεχαν και συντρέχουν. Συνέπεια όλων αυτών ήταν και είναι η ουσιαστική αποστέρηση επικοινωνίας με τη γυναίκα του, το παιδί του και τους συνηγόρους του.

 

Η τελευταία του αίτηση, που εξετάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και στηρίζονταν στον επιπλέον λόγο πως είχε γίνει ήδη δεκτός από το ΙΕΚ της φυλακής του Κορυδαλλού είχε την ίδια κατάληξη. Έχοντας πλέον εξαντληθεί όλα τα προσχήματα που κάθε φορά εφευρίσκονταν για να απορρίπτονται οι αιτήσεις, η αρμόδια εισαγγελέας Στ. Περιμένη επιστράτευσε την αυθαιρεσία της εξουσίας της. Ενώ οι θέσεις για το εαρινό εξάμηνο του ΙΕΚ είναι 30 και οι κρατούμενοι που είχαν καταθέσει αίτηση μόνο 21, αυτή επέλεξε να περάσει μόνο τους 9, αποκλείοντας του υπόλοιπους 12, μεταξύ αυτών και τον Ασπιώτη, δηλώνοντας απροσχημάτιστα πως όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα (ΙΕΚ, σχολείο δεύτερης ευκαιρίας κτλ) που έχουν ιδρυθεί στο Κορυδαλλό δεν θα έπρεπε να λειτουργούν. Την κ. Περιμένη δεν περιμέναμε να την μάθουμε τώρα. Είναι αυτή που έχει αυτοαναγορευτεί σε ιεροεξεταστής και κόβει τις άδειες του Δ. Κουφοντίνα και του Κ. Γουρνά. Είναι αυτή που στις φυλακές Κορυδαλλού επιβάλλει το καθεστώς εξαίρεσης στους πολιτικούς κρατούμενους.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τη θέση του Υπ. Δικαιοσύνης, απέναντι στη ιδιότυπη αντίληψη της κ. Περιμένη που επιφυλάσσει για τον εαυτό της τέτοιες αρμοδιότητες. Να μάθουμε, δηλαδή, πως βλέπει το υπουργείο το γεγονός ότι η εισαγγελέας με τις αποφάσεις της καταργεί ουσιαστικά την πολυδιαφημισμένη σωφρονιστική πολιτική του και τι σκοπεύει να πράξει ο κ. Κοντονής απέναντι σ’ αυτή την υπονόμευση. Ή μήπως δεν πρόκειται περί αυτού; Μήπως αυτές οι μεθοδεύσεις δεν γίνονται ερήμην του υπουργείου; Να υποθέσουμε δηλαδή ότι ανακοινώνονται «ευεργετικά προγράμματα» για τους κρατουμένους μόνο και μόνο για να τα προπαγανδίζουν τα κυβερνητικά φερέφωνα, ενώ η εφαρμογή τους αφήνεται επίτηδες να προσκρούει σε διάφορα γραφειοκρατικά και εισαγγελικά προσκόμματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι σε άλλους τομείς το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν επιδεικνύει την ίδια αδράνεια. Έτσι από την στιγμή που ο Ασπιώτης βρέθηκε προφυλακισμένος οι υπηρεσίες του κάθε άλλο παρά αγνόησαν την περίπτωσή του. Συγκεκριμένα ο γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Ευτ. Φυτράκης επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο για την προσωπική και οικογενειακή εξουθένωση συντρόφου μας. Είναι αυτός που ως πρόεδρος της ΚΕΜ (Κεντρική Επιτροπής Μεταγωγών) απέρριψε όλες της αιτήσεις μεταγωγής με διάφορα φαιδρά επιχειρήματα. Επίσης, είναι αυτός που επέτρεψε το βασανισμό του σε χώρο ευθύνης του υπουργείου, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον Φεβρουάριο του 2016 . Φυσικά, για την εκδικητικότητα που αντιμετωπίζει ο σύντροφος μας από το Υπ. Δικαιοσύνης την πολιτική ευθύνη έχει ο υπουργός κ. Κοντονής όσο και ο προκάτοχός του, κ. Παρασκευόπουλος.

 

Εμάς από την πλευρά μας δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι κυβερνώντες «της αριστεράς και της προόδου» ρέπουν προς τον αυταρχισμό και δεν ξεχνάμε πως η ρητορική υπεράσπισης των δικαιωμάτων, που χαρακτήριζε την πολιτεία τους ως αντιπολίτευσης, δεν ήταν παρά δημοκοπία της τελευταίας υποστάθμης.

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας και καταγγέλλουμε το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επιβολή καθεστώτος εξαίρεσης στους πολιτικούς κρατούμενους και την υπονόμευση των δικαιωμάτων των υπολοίπων κρατουμένων.

 

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ 4 ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

 

 

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ασπιώτη

28/3/2017

 

 Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License