Για τους απεργούς πείνας

[...]Απαιτούμε λοιπόν να εγκριθεί η φοίτηση των συγκρατούμενων μας που κάνουν απεργία πείνας γι αυτό τον λόγο[...]

Το παρακάτω κείμενο, προς κατάθεση στο υπουργείο δικαιοσύνης, υπογράφουν 31 κρατούμενοι- σπουδαστές στο ΔΙΕΚ Κορυδαλλού.


Το ΔΙΕΚ κορυδαλλού λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια εντός της φυλακής του Κορυδαλλού, με τους πρώτους σπουδαστές να παίρνουν τώρα τα πτυχία τους. Πριν από μια εβδομάδα, ήδη με μεγάλη καθυστέρηση, κλήθηκε η εισαγγελέας της φυλακής Σταματίνα Περιμένη να εγκρίνει όσους είχαν κάνει αίτηση για το νέο τμήμα. Παρότι ο αριθμός των αιτούντων ήταν μικρότερος από όσους μπορούσε να περιλάβει το τμήμα, η εισαγγελέας απέρριψε πολλές αιτήσεις με αστεία προσχήματα παρότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Η αλήθεια είναι ότι η ίδια, όπως και ο πυρήνας του ‘’σωφρονιστικού ‘’ συστήματος δεν επιθυμεί ούτε το ΔΙΕΚ ούτε το ΣΔΕ (σχολείο δεύτερης ευκαιρίας) αλλά ούτε και τα άλλα προγράμματα (πχ ΟΚΑΝΑ). Δεν τα θέλουν και γι αυτό τα σαμποτάρουν με κάθε ευκαιρία. Για εμάς όμως όλα αυτά τα προγράμματα λειτουργούν αφενός ανακουφιστικά σπάζοντας τη μίζερη καθημερινότητα της φυλακής και αφετέρου ευεργετικά αφού η παρακολούθησή τους μειώνει τον χρόνο της ποινής.

Ας μην γελιόμαστε, ο πυρήνας του ‘’σωφρονιστικού’’ συστήματος είναι τιμωρητικός και φασιστικός και αν κάτι μπορεί να δράσει ανακουφιστικά εντός του, τότε θα στρέφεται και εναντίον του. Ενάντια στη νοοτροπία των εισαγγελέων που νομίζουν ότι μπορούν να ξεσπούν τα καπρίτσια τους πάνω μας μόνο γιατί ο νόμος τους δίνει αυτή την εξουσία και ίσως ενάντια στον ίδιο τον νόμο τους.

Ας αφήσουν λοιπόν οι διάφοροι απολογητές των κολαστηρίων τα μεγάλα λόγια στη βουλή και τα τηλεπαράθυρα, για δήθεν ευκαιρίες στην εκπαίδευση και την …παιδεία στις φυλακές γιατί κάθε προσπάθεια από μεριάς μας να ενταχθούμε σε τέτοιες δομές περνάει από χίλια κύματα.

Απαιτούμε λοιπόν να εγκριθεί η φοίτηση των συγκρατούμενων μας που κάνουν απεργία πείνας γι αυτό τον λόγο.

Οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Φυλακής Κορυδαλλού

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License