Απολογιστικό κείμενο σχετικά με τα περιστατικά ενδοκινηματικής σύγκρουσης


Τα περιστατικά συκοφάντησης, συγκρούσεων και διαπομπεύσεων που ξεκίνησαν τον Αύγουστο  μεταξύ πρώην και νυν μελών της Θεμιστοκλέους 58 αποτελούσαν εξ αρχής για εμάς πολιτικά ζητήματα και απόλυτα επιθετικές κινήσεις. Παρ’ όλα αυτά επιλέξαμε να μην ασχοληθούμε άμεσα λόγω απουσίας  χρόνου, και λόγω γνώσης πως το θέμα είχε τεθεί  ήδη σε συζήτηση μεταξύ συλλογικών σωμάτων (ditto και εγχειρήματος που συμμετέχουν τα άτομα από την Θεμιστοκλέους 58, εμπλεκόμενα στις συγκρούσεις ). Σε όλες τις προσπάθειες επικοινωνίας και επίλυσης του ζητήματος, τόσο το εγχείρημα που συμμετέχουν άτομα από την Θεμιστοκλέους 58 και η ίδια η Θεμιστοκλέους 58, όσο και το άτομο που είχε δεχτεί  επίθεση, δεν αποδέχονταν την λύση μέσω πολιτικού διαλόγου αλλά μόνο μέσω βίας ή/και συκοφάντησης.

Κάνοντας την αυτοκριτική μας, αντιλαμβανόμαστε ως συλλογικότητα, ότι υπήρξαν «καφενεία» και πηγαδάκια, προσπάθεια εσωτερικής υπονόμευσης του εγχειρήματος Θεμιστοκλέους 58 μέσω του κειμένου της πρωτοβουλίας και της κλειστής διαδικασίας που υπογράφτηκε και καλέστηκε από ατομικότητες της Ζαΐμη 11, σύντροφοι/ισσες, και αναρχικοί/ες.  Μετά την κλειστή διαδικασία, αντιληφθήκαμε ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταστρεπτικές για τις σχέσεις αγώνα, αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης αλλά και για την ασφάλειά μας απέναντι στο κράτος.  Λόγω αυτής της αντίληψης το κείμενο δεν ανοίχτηκε σε περαιτέρω συλλογικότητες και επιλέξαμε να καλέσουμε ανοιχτή διαδικασία δίχως να αναφέρουμε δημόσια το όνομα της Θεμιστοκλέους 58.

Όσον αφορά την ανοιχτή διαδικασία που καλέσαμε ως συλλογικότητα, αυτή δεν είχε ως στόχο να γίνει ένα δικαστήριο για την Θεμιστοκλέους 58 , αλλά τον απολογισμό και την αυτοκριτική για το κλειστό κείμενο και διαδικασία που συμμετείχαμε, την ανάληψη ευθυνών από τον καθένα και την κάθε μία και την συλλογική επίλυση.

Όλος αυτός ο κύκλος  υπονόμευσης  από «καφενεία», πηγαδάκια και κλειστές διαδικασίες εντάθηκε όμως, και εν μέρει δημιουργήθηκε, από την αδιάλλακτη θέση της  Θεμιστοκλέους 58  με απειλές , συμμορίτικη βία σε συντρόφους/ισσες και με το δημόσιο κείμενο της Θεμιστοκλέους 58 στο οποίο πλέον εγχειρήματα, σύντροφοι/ισσες αποκαλούνταν ανοιχτά και καταχραστικά  μπάτσοι, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι, με την απουσία και την άρνηση της να συμμετάσχει στην ανοιχτή συνέλευση όπου και ανακοινώθηκαν τόσο προθέσεις για παύση της βίας όσο και πολιτικά ζητήματα των εμπλεκόμενων.  Τα πιο πάνω κορύφωσαν την έκθεσή μας στο κράτος. 

Μετά την συνέχιση των επιθέσεων από μεριάς της Θεμιστοκλέους 58 συγκροτήθηκε συλλογικό σώμα με την συμμετοχή μας και τριών καταλήψεων ακόμα με σκοπό να ανακοινώσουμε στην συνέλευση της Θεμιστοκλέους 58 πως η βία και η υπονόμευση θα σταματήσει από κάθε μεριά. Το συλλογικό σώμα δεν έγινε αποδεκτό στα εσωτερικά της κατάληψης.

Πέρα λοιπόν, από την δέσμευσή του συλλογικού σώματος για παύση της βίας και της υπονόμευσης  από κάθε πλευρά, πρέπει  η όποια έναρξη πολιτικού διαλόγου προς την όποια επίλυση του ζητήματος, εάν γίνει, να γίνει με μια αυτοκριτική της Θεμιστοκλέους 58 με τον τρόπο που θα επιλέξει η ίδια να το κάνει.

Κλείνοντας, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι για μας τα εγχειρήματα δεν είναι  προσωπο-κεντρικά και ούτε πρέπει να τα αντιλαμβανόμαστε ως τέτοια και πως  οποιαδήποτε ενδοκινηματική σύγκρουση δεν μας έφερε ποτέ σε σημείο να αναιρέσουμε την αλληλεγγύη μας προς τα εγχειρήματα του αγώνα σε περίπτωση κρατικής καταστολής ή επίθεσης φασιστών.  Συντροφικά, Αναρχική Συλλογικότητα Μαύρο-Πολύχρωμο

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License