Κάλεσμα για κινητοποίηση στα MIKEL Ν. Ηρακλείου 31/3

Όταν στα MIKEL σκοτώνονται 22χρονοι εργαζόμενοι, μη σιωπάς και μην αδιαφορείς. Η οργή μας να γίνει οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εργοδοσία και την εξουσία της.

post image

Όταν στα MIKEL σκοτώνονται 22χρονοι εργαζόμενοι, μη σιωπάς και μην
αδιαφορείς.
Η οργή μας να γίνει οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εργοδοσία και
την εξουσία της.

Στις 9 Μαρτίου ο συνάδελϕος Μέμο, ντελιβεράς στα MIKEL Κολωνού υπέκυψε στα τραύματα του, μετά από εργατικό ατύχημα που είχε γίνει 7 μέρες πριν. Ετών 22. Την περίοδο πριν το ατύχημα είχε μάλιστα διαμαρτυρηθεί στην εργοδοσία για πρόβλημα στα φρένα στο όχημά του.

Άλλος ένας νέος εργαζόμενος προστίθεται στα θύματα της καπιταλιστική βαρβαρότητας. Άλλος ένας άνθρωπος θυσιάζεται από τα αϕεντικά στο αδιάκοπο κυνήγι του χρήματος όπου οι εργάτες δεν είναι παρά κρέας για τις μηχανές κέρδους των καπιταλιστών. Η δυναμική του καπιταλισμού παράγει κέρδος και θάνατο. Έχει μετατρέψει την εργασιακή πραγματικότητα σε ένα απέραντο ερημικό τοπίο γεμάτο από χρήμα και αίμα.

Με όχημα τις μνημονιακές νομοθεσίες του ντόπιου κεφαλαίου και της Ε.Ε. αλλά και τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, η εταιρία MIKEL κατάφερε «για το 2014, να διπλασιάσει το τζίρο της σε σχέση με το 2013, καθώς οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 3,4 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ.» ενώ το 2016 επεκτάθηκε στο Ντουμπάι.

Τι σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους. To μυστικό βρίσκεται στην εντατικοποίηση της εργασίας.

Επομένως:
Ανύπαρκτα μέτρα προστασίας – ασϕάλειας, κακοσυντηρημένα μηχανάκια, 10ωρα εξαντλητικής εργασίας, διανομές με το ρολόι, εκδικητικές απολύσεις, εργοδοτική τρομοκρατία, μισθοί πείνας που οδηγούν στο θάνατο εργαζομένων.

Το εργοδοτικό έγκλημα έρχεται να προστεθεί σε αυτά της εργαζόμενης στα Everest, στους 6 εργάτες στα ΕΛΠΕ και στον πρόσϕατο θάνατο εργαζομένου – διανομέα της speedex υπενθυμίζοντας έτσι πως αυτή η αθλιότητα δεν θα έχει τέλος ώσπου να το ϕέρουμε εμείς.

Χρειάζεται, κάποια στιγμή, να αντιστραϕούν οι ρόλοι στην Ιστορία της βίας του κεϕαλαίου προς την εργασία. Χρειάζεται, κάποια στιγμή, οι θύτες να γίνουν θύματα και τα θύματα θύτες. Χρειάζεται ο κυνισμός των αϕεντικών, κάποια στιγμή, να εϕαρμοστεί στα ίδια τα αϕεντικά. Χρειάζεται μέσα από μαζικούς, από τα κάτω, αδιαμεσολάβητους αγώνες να χαράξουμε γραμμές καταστροϕής της βαρβαρότητας, για μια κοινωνία όπου η εργασία από κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή θα γίνει προσϕορά προς αυτήν.

Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η δημιουργία ταξικά ανεξάρτητου, πρωτοβάθμιο σωματείο στα ΜΙΚΕΛ που θα επιβάλλει ενάντια στον ιδρυτή-ιδιοκτήτη Κυριακάκη και στο κεφάλαιο και το κράτος του οποίου είναι γρανάζι, τις ανάγκες των εργαζόμενων σε συντονισμό με όλες τις κοινωνικές μάχες.

Καλούμε σε συγκέντρωση και κινητοποίηση-αποκλεισμό στα ΜΙKEL στην πλ. Νέου Ηρακλείου (πλησίον στ. ΗΣΑΠ) την Παρασκευή 31/3 7:30μμ

|| Κομμουνιστική Συλλογικότητα RedFractal || Πρωτοβουλία Ταξικής Αλληλεγγύης Ν. Φιλαδέλφειας ||

 

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License